Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

Прво, по детално се пишува ПОДЕТАЛНО. Коса на глава ми се крева кога ќе видам како ги пишувате компарираните придавки.

Второ, кога набројуваше кој го менаџирал во Реал, не го напиша Касемиро. Има материјал во Јунајтед за менаџирање, има доволно квалитет да се направи силен тим.

Трето, Зидам како име прв ми дојде на памет, не мислам дека е реална опција за Јунајтед. Ако менуваат тренер, јас би пробал со Брендон Рочерс. Човекот разбира фудбал, и неговите екипи играат атрактивно.
>Брендон Роџерс
Буквално ниеден навивач на Јунајтед не го сака Брендон Роџерс за тренер, поготово не бивши тренер на најголемиот ривалски клуб кој се мачеше против Јунајтед во негово време. Типот чим не успеа со Ливерпул и Лестер, демек ако дојде во Јунајтед наеднаш ќе ги поправи...
Место да се научат грешките од минатото дека со менување тренери на секоја втора сезона, никогаш Јунајтед нема да се оправат како клуб. Знаеме дека не се во најдобра форма во моментов, ама ако се следи примерот од Ливерпул и Арсенал, тогаш на ЕТХ треба да му се даде време за да склопи добра екипа за да освои значаен трофеј. Чисто за пример, на Фергусон му требаа 7 години за да состави екипа и да ја освои Премиер лигата.

>Брендон Роџерс
Буквално ниеден навивач на Јунајтед не го сака Брендон Роџерс за тренер, поготово не бивши тренер на најголемиот ривалски клуб кој се мачеше против Јунајтед во негово време. Типот чим не успеа со Ливерпул и Лестер, демек ако дојде во Јунајтед наеднаш ќе ги поправи...

В што не успеа со Ливерпул и со Лестер? Па беше на чекор до титула со Ливерпул со екипа која едно два пати послаба од онаа со која Клоп освои титула. Со Лестер играше одличен фудбал се до последната сезона кога екипата едноставно престана да игра затоа што половина состав размислуваше како да замине во поголем клуб, а Варди наполни 112 години.

В што не успеа со Ливерпул и со Лестер? Па беше на чекор до титула со Ливерпул со екипа која едно два пати послаба од онаа со која Клоп освои титула. Со Лестер играше одличен фудбал се до последната сезона кога екипата едноставно престана да игра затоа што половина состав размислуваше како да замине во поголем клуб, а Варди наполни 112 години.
Батали само време ќе се губи, никад нема да биде подржан од фан базата на Јунајтед.
И да и ја сум меѓу нив, по би прифатил Оле да се врати одколку бивш скаусер.

Не разбирам што и зошто споредуваш. Па никој нормален не би помислил дека овој тим на Јунајтед е на ниво на Реал од времето на Зидан. Не гледам каква врска има тоа? Добар менаџер работи со тоа што има.
Споредувам пошто го спомна за Јунајтед. Според мене Зидан е одличен менаџер но до сега менаџирал само 1 клуб - Реал Мадрид во негвоите најдбри денови. На Јунајтед му треба стратег што ќе изгради тим, Зидан сеуште се нема пробано во тоа.
Според мене огромна коцка би било да се земе тренер што има малце искуство како менаџер и цело тоа искуство му е со прејак Реал Мадрид што други луѓе му го склопиле :)

Споредувам пошто го спомна за Јунајтед. Според мене Зидан е одличен менаџер но до сега менаџирал само 1 клуб - Реал Мадрид во негвоите најдбри денови. На Јунајтед му треба стратег што ќе изгради тим, Зидан сеуште се нема пробано во тоа.
Според мене огромна коцка би било да се земе тренер што има малце искуство како менаџер и цело тоа искуство му е со прејак Реал Мадрид што други луѓе му го склопиле :)
Само да не е Конте. :D

И јас го делам истото мислење за Зидан. Не би донел ништо плус од претходниците. Ма да јас сум уште од пред 2-3 години откажан од тоа дека менаџерот е некаков проблем во Јунајтед. Многупати имам речено, моментално и Пеп и САФ да дојдат заедно нема да направат ништо.

Беше на чекор со Ливерпул само за на крај тежок bottlejob да направат. И тоа ако играл добар фудбал со помал клуб како Лестер, не значи дека истото ќе му успее со поголем клуб. Види ги само Мојс и Потер како завршија.
За да дојде нов тренер во Јунајтед треба да е некој докажан со освоени значајни трофеи. Во моментов друга асална опција кој ќе го води клубот освен Тен Хаг не гледам. Треба да се прифати фактот дека на голем клуб како Јунајтед му треба време за да се обнови.

Во моментов друга асална опција кој ќе го води клубот освен Тен Хаг не гледам. Треба да се прифати фактот дека на голем клуб како Јунајтед му треба време за да се обнови.

ОК, претпоставувам дека си навивач на Јунајтед и ги гледаш натпреварите. Ако да, дали можеш да ми кажеш што е всушност замислата на Тен Хаг за фудбалот кој треба да го игра Јунајтед? Јас искрено не гледам никаков концепт.

Еве, се согласувам, треба да му се даде време. Но треба да има барем некакви назнаки дека Тен Хаг знае што прави. Мене не ми изгледа така. Лани имаше некаков успех, но тоа благодарејќи на добрата одбрана која имаше 17 clean sheets. Инаку имавме мизерен број на постигнати погодоци. Добрата одбрана и феноменалната форма на Рашфорд му донесоа солидна сезона на Тен Хаг. Но таков успех со таква игра имавме и со Оле. Дури со него Јунајтед играше поубав фудбал. Лани Тен Хаг не донесе ништо ново, немаше игра базирана на посед или игра слична Ливерпул од најдобрата година.

Оваа година одбраната потфрлува, а дел од причините за тоа потфрлање е трансферот на Онана, на кој Тен Хаг инсистираше. Онана освен киксот со Баерн при првиот гол, одбрани се што МОРАШЕ да одбрани, но НИШТО повеќе од тоа. Буквално секој покомплициран шут влезе во голот. А ќар од одличната игра на Онана со нога немаме никаков. Можеби ќе има кога ќе играме против силните екипи кои играат висок пресинг, но такви се 3-4 во лигата. Останатите си седат на својата половина, го оставаат Онана да жонглира со топката и да губи време, а против ниско поставен блок сме немоќни.

Еве ме интересира што има направено Тен Хаг да го реши тој проблем? Се што прави екипата е да му ја дадат топката на Рашфорд со надеж дека тој ќе направи чудо. И врапчињата на гранка знаат што прави Јунајтед, противничките екипи едноставно го дуплираат, и потоа сите кукаат како Рашфорд не е во форма. Тен Хаг не е во форма, не знае каде тера реално.

Само да додадам, посраниот Челзи изгледа подобро од Јунајтед. Вчера ги гледав, играат фудбал, имаат проток на топката, ствараат шанси. Мислам дека во моментов нема друга екипа во ПЛ која изгледа побезидејно од Манчестер и ствара помалку шанси.

ОК, претпоставувам дека си навивач на Јунајтед и ги гледаш натпреварите. Ако да, дали можеш да ми кажеш што е всушност замислата на Тен Хаг за фудбалот кој треба да го игра Јунајтед? Јас искрено не гледам никаков концепт.

Еве, се согласувам, треба да му се даде време. Но треба да има барем некакви назнаки дека Тен Хаг знае што прави. Мене не ми изгледа така. Лани имаше некаков успех, но тоа благодарејќи на добрата одбрана која имаше 17 clean sheets. Инаку имавме мизерен број на постигнати погодоци. Добрата одбрана и феноменалната форма на Рашфорд му донесоа солидна сезона на Тен Хаг. Но таков успех со таква игра имавме и со Оле. Дури со него Јунајтед играше поубав фудбал. Лани Тен Хаг не донесе ништо ново, немаше игра базирана на посед или игра слична Ливерпул од најдобрата година.

Оваа година одбраната потфрлува, а дел од причините за тоа потфрлање е трансферот на Онана, на кој Тен Хаг инсистираше. Онана освен киксот со Баерн при првиот гол, одбрани се што МОРАШЕ да одбрани, но НИШТО повеќе од тоа. Буквално секој покомплициран шут влезе во голот. А ќар од одличната игра на Онана со нога немаме никаков. Можеби ќе има кога ќе играме против силните екипи кои играат висок пресинг, но такви се 3-4 во лигата. Останатите си седат на својата половина, го оставаат Онана да жонглира со топката и да губи време, а против ниско поставен блок сме немоќни.

Еве ме интересира што има направено Тен Хаг да го реши тој проблем? Се што прави екипата е да му ја дадат топката на Рашфорд со надеж дека тој ќе направи чудо. И врапчињата на гранка знаат што прави Јунајтед, противничките екипи едноставно го дуплираат, и потоа сите кукаат како Рашфорд не е во форма. Тен Хаг не е во форма, не знае каде тера реално.

Само да додадам, посраниот Челзи изгледа подобро од Јунајтед. Вчера ги гледав, играат фудбал, имаат проток на топката, ствараат шанси. Мислам дека во моментов нема друга екипа во ПЛ која изгледа побезидејно од Манчестер и ствара помалку шанси.
Артета беше ист во втората сезона не беше ни 10% од тоа што го игра денес Арсенал, али имам многу чудни одлуки Тен хаг и како се одвива ситуацијата прашање е дали ќе издржи до крај на годината.
Пред почетокот на сезоната реков дека после оваа сезона ќе почнам да му судам на Тен хаг. Али премногу глупи потези направи, несакам да одам со thehagout, затоа што мрзите сменија неколку менаџери и не се залагаат доволно за клубот туку кога се расположени да играат, и пиштаат линкови од незадоволство во соблекувалната.

затоа што мрзите сменија неколку менаџери и не се залагаат доволно за клубот туку кога се расположени да играат,

Добро, кои се тие мрзите? Па играчите се убиваат од трчање. Дало, Бруно, Пелистри, Ханибал, Хојлунд, Касемиро, еве сега и Амбрабат, сите тие трчаат како луди. Воопшто не е проблем залагањето на играчите, проблем е што се нема никаков концепт.

Како се разбива поставена одбрана? Очигледно, со игра преку крилата. Јунајтед има две крила кои играат со контра нога од страната на која играат. Тоа автоматски значи дека има многу помалку центаршутеви отколку кога играш со крила кои играат со иста нога со страната на која играат, затоа што твоите крила влегуваат накај средината на теренот наместо по страните. Што се прави во таква ситуација? Едноставно, мораш да имаш бекови кои ќе влегуваат позади нив и кои ќе центрираат. Го има тоа некој видено кај Јунајтед?

Противничките одбрани едноставно ги насочуваат Рашфорд и Антони накај средината и чекаат да шутнат на гол. Антони од време на време знае и да погоди така, а Рашфорд многу тешко затоа што не пласира, а нема простор за силни удари. Рашфорд е најопасен кога ќе избега во лево, а не кога е насочен спрема десно.

Кога беше Мојс тренер имавме некоја ненормална бројка на центаршутеви, но имаше слаба реализација. Сега топката воопшто не влегува во 16, Хојлунд само трча ваму таму надевајќи се дека нешто конечно ќе дојде и до него.

За трчање и Лингард се убиваше од трчање...
Инаку уште летото реков дека најголем проблем и притисок за Тен Хаг ќе е тоа што го нашутира Де Геа и го донесе Онана. Како што рече Ставро тој брани шутеви што е нормално да се одбранат, нешто што го прават и 90% од останатите голмани во лигата.

Како се разбива поставена одбрана? Очигледно, со игра преку крилата. Јунајтед има две крила кои играат со контра нога од страната на која играат. Тоа автоматски значи дека има многу помалку центаршутеви отколку кога играш со крила кои играат со иста нога со страната на која играат, затоа што твоите крила влегуваат накај средината на теренот наместо по страните. Што се прави во таква ситуација? Едноставно, мораш да имаш бекови кои ќе влегуваат позади нив и кои ќе центрираат. Го има тоа некој видено кај Јунајтед?

Противничките одбрани едноставно ги насочуваат Рашфорд и Антони накај средината и чекаат да шутнат на гол. Антони од време на време знае и да погоди така, а Рашфорд многу тешко затоа што не пласира, а нема простор за силни удари. Рашфорд е најопасен кога ќе избега во лево, а не кога е насочен спрема десно.
Одбрана претежно ни ја силуваат затоа што некој не се враќа да помага обично Рашфорд од лево незнам дали е до тактиката на Тен хаг да остане Рашфорд повисоко или е до самиот играч кој многу ретко се враќа. Знам само дека не таргетираат од лева страна, десно кога игра Далот сме и онака ранливи.
Гарначо кога игра обично го нема тој пробчем затоа што момчето помага.
Исто забрави да додадеш дека Рашфорд прави многу лоши одлуки кога веќе е во 16.
Марсијал сите знаеме колку е критикуван заради мрзата, Санчо, Мектоминеј.

Одбрана претежно ни ја силуваат затоа што некој не се враќа да помага обично Рашфорд од лево незнам дали е до тактиката на Тен хаг да остане Рашфорд повисоко или е до самиот играч кој многу ретко се враќа. Знам само дека не таргетираат од лева страна, десно кога игра Далот сме и онака ранливи.
Гарначо кога игра обично го нема тој пробчем затоа што момчето помага.
Исто забрави да додадеш дека Рашфорд прави многу лоши одлуки кога веќе е во 16.
Марсијал сите знаеме колку е критикуван заради мрзата, Санчо, Мектоминеј.

Во секоја екипа има еден или двајца играчи кои не се враќаат. И лани Рашфорд не се враќаше па имавме 17 clean sheets. Не е до Рашфорд. Овде во фан клубот се има обичај да се земе играч на заб и тој да е крив за се. Еве, не играат ниту Мектоминеј, ниту Мегваер, ниту Санчо. Марсијал игра многу ретко. Нека го извади и Рашфорд, уште полошо ќе изгледа Јунајтед против плитки одбрани.

Гарначо оваа година имаше два старта на почетокот на првенството, беше убедливо најслаб играч на двата натпревари.

Проблем се повредите ,едноставно 3 леви бека е ту мач,автоматски таму нема кој да игра со Рашфорд и ние уствари играме со 5 средњаци, тоа е причината што не знаеме кај со топката и се гураме само у средина.
Додади на ова Санчо,Антони,немаме воиграна екипа уопште.
Мислам дека ќе проиграат,да се средат изостаноциве,ќе се врзат добри резултати.

Sent from my SM-G990B using Tapatalk

Проблем се повредите ,едноставно 3 леви бека е ту мач,автоматски таму нема кој да игра со Рашфорд и ние уствари играме со 5 средњаци, тоа е причината што не знаеме кај со топката и се гураме само у средина.
Додади на ова Санчо,Антони,немаме воиграна екипа уопште.
Мислам дека ќе проиграат,да се средат изостаноциве,ќе се врзат добри резултати.

Sent from my SM-G990B using Tapatalk

Тоа со повредите реално му е единственото оправдување на Тен Хаг, и единствената причина зошто цела фан база не е веќе против него.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom