Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

• Креатор на темата Креатор на темата Chombe_United
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Незнам кој погоре спомна оти руни го чуват по 2ца и за тва неможе од него сичко да се очекува. Значи роналдо не игра кај нас 1 сезона па за да не го знаат другите доволно добро и да го остават по 3-40 гола да дава, и него го чуваа, ама у него беше силата на МЈ (поздрав до канал). Сакам да кажам оти руни га нема таа фудбалска моќ шо га има роналдо и тука губеме ние. Па саа, кажејте ми, роналдо го дадееме за 90м, од тие паари ни останаа 70м, вреде ли да дадеме повеќе од 35м за виља,силва,рибери,гуркуф,џеко,хунтелар или било кој др играч шо го посакуваме?! Вие ного ме изненадувате, как да гледам навиваче на реал, а не на манчестер... коо е долгорочната политика на манчестер? да купува играче у зима за 40-50м ли? да дава по 30м за играче коо нема кој гол да даде? ај не се зајбавајте, ептен сте очајни... таа сезона ниедна титула да не освооме јас ќе бидам пак задоволен, незнам колко "гледате" ама МЈ е у период на транзиција, со тај тим мош саа ништо нема да освооме, ама коо ќе се уиграат добро, коо ќе напреднат малко, коо ќе се навикнат, јас сам милион посто сигурен оти у европа ќе ни нема рамен! Политиката на МЈ нее да троше големи суми за фудбалеере, у нашио клуб се произведуват фудбалеере! Сакате ли да сме как сити?как челзи?как реал?!? јас нејќам, фала. Видејте го само арсенал, сите играче шо играат у првио тим коо се ги купиле дали се вределе 30м заедно, а саа можат сите 1 по 1 слободно за по 30м да ги продават. Ние сме слични как арсенал. И ај не се правејте маленки деца, навивате за МЈ само коо освојува титули, само тогај сте среќни... јас сам и саа среќен, ако не сме у добра позиција, не сме у форма и среќата нее на наша страна. Додека постоо МЈ и јас ќе бидам среќен! Поздрав :smir:

2_336615_1_252.jpg

2_336614_1_248.jpg

Еве и некоја слика од Катар.

Ќе беше добро да се искористи киксот на Арсенал и да се превземе за момент првото место, но сепак Бирмингем покажува сезонава дека е навистина квалитетен тим и дека тешко се игра против нив.

Јасно е како ден дека одбраната без Видич и Рио е далеку од онаа одбрана која 12 - 13 дуели по ред не прими гол. Секој трет напад на Бирмингем беше потенцијална опасност.

Нападот некако нема острина кога е само Руни истурен, многу е поопасна играта со 2ца напаѓачи.

Со оваа средина секако ќе биде тешко против Милан, кој има искусни техничари, но сеуште верувам дека Манчестер ќе помине.

Јунајтед со 48 милиони фунти годишен профит

Да не беше продаден Роналдо, 2009 ќе беше одбележана со загуба од уште 31,8 милиони фунти, иако беше освоена Премиер лигата,Карлинг купот,Светското клубско првенство и стигнување до финалето на Лигата на Шампионите.Со ова може да се каже дека Јунајтед мораа да продадат Роналдо. :ija:

Инаку еве некоја слика од Катар

article-0-07D0C4CC000005DC-854_468x286.jpg

article-0-07D0CC8B000005DC-257_468x292.jpg

article-0-07D0CAFC000005DC-610_468x390.jpg

article-0-07D0BC07000005DC-665_468x356.jpg

Едвин :D

Значи роналдо не игра кај нас 1 сезона па за да не го знаат другите доволно добро и да го остават по 3-40 гола да дава, и него го чуваа, ама у него беше силата на МЈ (поздрав до канал). Сакам да кажам оти руни га нема таа фудбалска моќ шо га има роналдо и тука губеме ние
НЕ..Манчестер освојувал и ќе освојува титули и без Роналдо..значи можда он имише каков-таков удел во победите,но не беше се во Роналдо..Лани и он има ного лоши утакмици..посебно воа дел од сезонта..ама тоа е..Значи ако ние сами си викиме дека неможиме ништо да освојме без Роналдо,как сакиш друјсте да не ни викат..

А за тоа за Руни..може и никој друг во екипта,а и 99% од фудбалерто на свето а немат таа фудбалска моќ на Роналдо..ама ние МОРА ДА ПРОДОЛЖИМЕ,А НЕ ПО НЕГО ДА ПЛАЧИМЕ...И оти уф Руни брките кривица за лошите игра на Јунајтед?? Ако не нешто друго,барам најдобар стрелец ни е..

Значи...после долго отсуство решив да напишам нешто.

Па добро бе човеку ке се најде ли некој да каже што се случува со Јунајтед?не го следев натпреварот но по многубројните критики и кога го видов резултатот просто не ми се веруваше дека сме изиграле реми со Бирмингам:nesum:па како сме можеле да не го искористеме киксот на Арсенал и да се искачиме привремено на првата позиција додека Челски беше одложен?Ке отидам да запалам свекичка на Дан што го даде автоголот:jaj:
Размислува ли Фергусон да купи засилување во Јануарскиот преоден рок?како планира да ја освои лигата со ваква игра?со пуштање на недокажани младинци?
Одбраната не е тоа што беше.

Само тоа имам да кажам сега.Се разочарав.
Прво од третолигаш сме испаднале а сега Бирмингам ни ги поматил сметките.

Останува да се молиме Фергусон да земе некое засилување доколку сакаме да стигнеме до крајната фаза во лш и да ја одбраниме шампионската титула.

Поздрав Ѓаволи:helou:

П.С.

Гледам дека зборувате за Кристиано Роналдо,на сите нека им е јасно,односно на многубројните скептици дека Јунајтед може со и без него...тоа го покажува со тоа што се бори за шампионската титула,иако сме во мала криза.Го продадоа и готово,трошоци или незнам што важно не е веке играч на Јунајтед.

НЕ..Манчестер освојувал и ќе освојува титули и без Роналдо..значи можда он имише каков-таков удел во победите,но не беше се во Роналдо..Лани и он има ного лоши утакмици..посебно воа дел од сезонта..ама тоа е..Значи ако ние сами си викиме дека неможиме ништо да освојме без Роналдо,как сакиш друјсте да не ни викат..

А за тоа за Руни..може и никој друг во екипта,а и 99% од фудбалерто на свето а немат таа фудбалска моќ на Роналдо..ама ние МОРА ДА ПРОДОЛЖИМЕ,А НЕ ПО НЕГО ДА ПЛАЧИМЕ...И оти уф Руни брките кривица за лошите игра на Јунајтед?? Ако не нешто друго,барам најдобар стрелец ни е..

Не плачеме братче, праам разлика од ланската и саа таа сезона и разликата е повеќе од очигледна. И убаво кажах оти МЈ со тај состав е перфектен, прашање на време е кога ќе почне да решете мрежи. И добриот колектив секојпат исфрла поединец на сцена! А руни 10гола повеќе да имаше дадено не го ставуваах у најдобрите 3 наши играче до саа!

Не плачеме братче, праам разлика од ланската и саа таа сезона и разликата е повеќе од очигледна. И убаво кажах оти МЈ со тај состав е перфектен, прашање на време е кога ќе почне да решете мрежи. И добриот колектив секојпат исфрла поединец на сцена! А руни 10гола повеќе да имаше дадено не го ставуваах у најдобрите 3 наши играче до саа!
ОК..Има разлика не викам оти нема..Значи ги изгубиме Роналдо и Тевез..Ама сакаах да кажум дека после секој кикс мора да се спомне Роналдо..оти?? На сите ни е јасно дека да останише он ќе беме ного појак тим,ама таа е..човеко си го саке Реал и си оде тамка..а иначе сеа и да не купе Ферги некој(шо е 99% сигурно)..летто мора да земе(мое мислење)

И кои би ги ставил у топ 3 до сеа?

Не знам јас вие шо очекавите од Руни,ама јас сум задоволен од него..и он е човек и он знае да се изгубе на некои утакмици..За мене е добар..можда у последно време има пад на формата,ама ќе вијте дека ќе се подобре..А и мисљум дека Руни кога е сам во нападо не знае баш да се снајде најдобро..кога има уште един со него..Бербатов или Овен,посебно Бербатов,Руни е ного подобар :)

ОК..Има разлика не викам оти нема..Значи ги изгубиме Роналдо и Тевез..Ама сакаах да кажум дека после секој кикс мора да се спомне Роналдо..оти?? На сите ни е јасно дека да останише он ќе беше ного појак тим,ама таа е..човеко си го саке Реал и си оде тамка..а иначе сеа и да не купе Ферги некој(шо е 99% сигурно)..летто мора да земе(мое мислење)

Не знам јас вие шо очекавите од Руни,ама јас сум задоволен од него..и он е човек и он знае да се изгубе на некои утакмици..За мене е добар..можда у последно време има пад на формата,ама ќе вијте дека ќе се подобре..А и мисљум дека Руни кога е сам во нападо не знае баш да се знајде најдобро..кога има уште един со него..Бербатов или Овен,посебно Бербатов,Руни е ного подобар :)

изгубе..останише...ного..саке...оде...тамк...очекавите..изгубе...ВИЈТЕ...МИСЉУМ...:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:па дај човече пишувај македонски...јас едвај те разбирам..а мислам дека и другите не те разбираат...

изгубе..останише...ного..саке...оде...тамк...очекавите..изгубе...ВИЈТЕ...МИСЉУМ...:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:па дај човече пишувај македонски...јас едвај те разбирам..а мислам дека и другите не те разбираат...
Е ОК де шо..Само последните 2 поста ми се на дијалект напишани..иако и знам да употребам некој дијалектизми кога пишувам литературно..А иначе како сакам можам да си пишувам нели?? Ете од сеа натаму ако сакам можам цела време на дијалект да си пишам,па кој може да ме спречи?

А кој те прашува дали ти смета?Кај нас у фан клуб пишува, као сака ќе пишува, ние го разбираме, до сеа никој се нема бунето и одеднаш фан на реал се избацува и ќе ни кажува шо како.Ај одјеби и не тролај на секоја ебана тема.

А да, и фала за приватна порака, срцуш :back:

Јунајтед пристигнаа во Катар

Е ОК де шо..Само последните 2 поста ми се на дијалект напишани..иако и знам да употребам некој дијалектизми кога пишувам литературно..А иначе како сакам можам да си пишувам нели?? Ете од сеа натаму ако сакам можам цела време на дијалект да си пишам,па кој може да ме спречи?

брат..никој неможе да те спречи во тоа..ама те замолувам да пишуваш литературно чисто...бидејќи тука читаме сигурно над 200-300 членови..и плус кој ти знае колку други нерегистрирани....јас неможам ништо да те разберам..незнам за други....тоа е тоа..па ти како сакаш понатаму...

ОК..Има разлика не викам оти нема..Значи ги изгубиме Роналдо и Тевез..Ама сакаах да кажум дека после секој кикс мора да се спомне Роналдо..оти?? На сите ни е јасно дека да останише он ќе беме ного појак тим,ама таа е..човеко си го саке Реал и си оде тамка..а иначе сеа и да не купе Ферги некој(шо е 99% сигурно)..летто мора да земе(мое мислење)

Не знам јас вие шо очекавите од Руни,ама јас сум задоволен од него..и он е човек и он знае да се изгубе на некои утакмици..За мене е добар..можда у последно време има пад на формата,ама ќе вијте дека ќе се подобре..А и мисљум дека Руни кога е сам во нападо не знае баш да се снајде најдобро..кога има уште един со него..Бербатов или Овен,посебно Бербатов,Руни е ного подобар :)

Не плачам јас по Роналдо, шо викаш ти ојде си, готово. Завршена приказна. Чити нагооре ќе видеш кој плаче по секој пораз, ќе видеш кој гоо срам од дома да излезе оти неговио омилен МЈ изгубил. Јас праам маабет за Роналдо само коо другите го спомнуват. И летто, јас знам оти ќе се купат нови играче, ама некои деца до 10м најного. Летто на светското првенство (как и на секоо) ќе излезат нови таленте, млади деца, бразилци, аргентинци, незнам ти какви, ќе земе ферги тогај некоо чудо од дете. Таа сезона јас верувам у титула, не оти сме ного јаки, туку оти челзи се глуперди, а арсенал ќе паднат психички. ПЛ таа сезона за мене ќее само среќа и случајност, а ного верувам у тва, оти МЈ се мачат за неа. А и да не освооме нее крај на свето, тва ќе го сфатам как полнење на батерии - период на транзиција.
Руни е добар играч, најпожртвуван у МЈ, ама тај стил на игра го играа на сила, нема ги тие негови шутове од далеко как пред 2-3-4 сезони, сега играа со подаване, да флезе со топката у голо. На сите утакмици упропастува акции шо не чинат нас ного! Ако е дадел 14-15 гола до саа, види колко од тие голове се од пенал, колко се од 4-5м со еден допир на топката, и ќе видеш колко он уствари дава. Чека кикс на дефанзивците или голмано (как голо со порто лани) ама ретко му успева, чека на готово гигс да му даде некој добар пас и бил наш најдобар стрелец!? колко повеќе му минат годиинте толко полош станува, он го мене неговио стил на игра само заради тимо, и он не играа природно, смирија го малко, и га нема таа негова експлозивност, го нема тај негов темперамент как порано.
И нема врска тва со распореедо на играчето, руни бил сам у нападо неможел ништо, е шо да не другите се зад центаро а он сам напаѓа? не сме играч помалко (со црвен картон) па да кажеш оти 2ца го чуват или слично. Наместо втор напаѓач имаме средишен играч повеќе или полушпиц, за мене формацијата е само тактичка илузија, оти сите менаџеере га гледат формацијата на противнико, и нормално неможе ферги секојпат да га погодува до 100% оти има ноого факторе шо го условуват тва, ама нее за никаде как шо го праа канал и некои други.
А пред руни би ги турил евра, флечер, валенсија, може браун и харгвис е тука некаде :kesa:

брат..никој неможе да те спречи во тоа..ама те замолувам да пишуваш литературно чисто...бидејќи тука читаме сигурно над 200-300 членови..и плус кој ти знае колку други нерегистрирани....јас неможам ништо да те разберам..незнам за други....тоа е тоа..па ти како сакаш понатаму...

абе ај ој бери попадиче на баа магила... си миш сите пишат литературно. ниа си се разбираме, а за 80-90м може да напрааме и ти да не разбираш :drk:

Жан Тошев, пеер како наеднаш сите забораивте дека даовме 30 мил за Берба, 24 за Руни, 30 за Рио, 28 за Верон итн итн итн итн... Како наеднаш во вашите очи станавме клуб кој не троши пари не ми е јасно?!? Не е работата дека станавме тамакерски клуб, нема финансии. Тоа го дробев пред само една година, ама никој не го забележа тоа. Јбг лани освојувавме титули, го имавме најдобриот во состав и тогаш куренцето не ве болеше... Наеднаш се освестивте...

Жан Тошев, пеер како наеднаш сите забораивте дека даовме 30 мил за Берба, 24 за Руни, 30 за Рио, 28 за Верон итн итн итн итн... Како наеднаш во вашите очи станавме клуб кој не троши пари не ми е јасно?!? Не е работата дека станавме тамакерски клуб, нема финансии. Тоа го дробев пред само една година, ама никој не го забележа тоа. Јбг лани освојувавме титули, го имавме најдобриот во состав и тогаш куренцето не ве болеше... Наеднаш се освестивте...
Тосев**
не сме забравиле, очекуваах некој тва да го напише, ама коо ќе видеш колко се тие играче, преку колко време, и со кои паари и нее така "трагично" у споредба со фудбалеерто шо сме ги направиле ние и сме ги продаделе за големи паари. И барса има јака школа и праа фудбалеере ама и она нее имуна на тие големи паари шо ги дава за некои играче, главните играче на нивнио клуб си ги праа она сама, она им га креира и надоградува цената.
И брат ти убаво знааш оти се слагам со тебе за тва, кажи им го на другите.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom