Фан Клуб: Македонија Ѓорче Петров

• Креатор на темата Креатор на темата Golden_boy_HUS
  • Време на започнување Време на започнување
Така треба да се слави. Честито есенска титула

Добро би било да дојде Баже Илијовски :wink:

Аууу почна и со трансдер желби да се збори а? Овој тим ако остане ист ке остане непобедлив но не би било лошо и да се земат некои засилувања кои ке играат во Европа следното лето.

Полуфинале куп на Македонија
Македонија ЃП - Милано

Првите натпревари се играат на 8. април, а реваншите на 6. мај.:wink:

Се најавува трансфер на Вашингтон во Партизан. Неофицијално, Партизан треба да плати 150 000 евра за Вашингтон и 20 % од следниот трансфер да добие Македонија ЃП . Останува да видиме раководството да даде конечен одговор...

Сигурно најдобар беше Вашингтон. Али ете Македонска работа. Ке го продадат. Затоа лигава никогаш нема да пркне.

Можеби не се малку пари ,али малку се за разлика од ланските трансфери што беа направени ( Положани , Филип Ивановски ) , плус ова е играч кој што ако замине тешко ке биде да се најде некоја адекватна замена. Оваа полусезона заедно со Де Брито беа одличен тандем ...

Сигурно најдобар беше Вашингтон. Али ете Македонска работа. Ке го продадат. Затоа лигава никогаш нема да пркне.
И тоа што викаш. Немаме капацитет да задржиме некој стварно добар играч повеќе од 1/2 години. Затоа секогаш ке останеме подпросечна лига.

Не е тоа до капацитетот на клубот ,клубот мора да има некаква политика зависи клубот како испланирал да ги троши парите , можеби подобро е сега да се продаде кога е во форма и да се продаде во клуб со име како што е Партизан за да после ко што се договара да се земе 20% од негов нареден трансфер што сигурно би бил многу, многу поголем од овој сега ... тоа е мое мислење ма да навистина ке се осети негово отсуство и ке се смени концептот на играта:toe:

PREDSEDNIK MAKEDONIJE NIKOLOVSKI NE ODUSTAJE OD ZACRTANOG OBEŠTEĆENjA
Dobiće Brazilca ako plate

Ozbiljnost u pregovorima za „Sport“ je potvrdio predsednik makedonskog kluba Jovica Nikolovski, koji ipak nije mogao da precizira koliko je Vašington blizu, ili daleko, od Humske.
- Vašington je u Beogradu, ali to ne mora ništa da znači – kaže prvi čovek Đorče Petrova. - Sve i da obavi preglede ne mora da znači da će posao biti sklopljen.

Koliko je transfer Vašingtona u Partizan realan u ovom trenutku?
- Ne mogu to da vam kažem. Ljude iz Partizana poznajem samo iz neposrednog telefonskog kontakta. Kada bismo se duže znali, onda bih možda i mogao da procenim razvoj događaja. Ovako, još pregovaramo, a da li će Vašington promeniti sredinu zavisi samo od toga da li će zainteresovani klub isplatiti obeštećenje koje tražimo.

Koliko novca tražite?
- Poslovna tajna...

Sa kim pregovarate iz Beograda?
- Uglavnom sa sportskim direktorom Ivanom Tomićem, ali i još nekoliko čelnika. Čuli smo se pre nekoliko dana poslednji put... Partizan je, za sada, veoma konkretan u nameri da angažuje Vašingtona, ali ima još zainteresovanih ekipa – kaže Nikolovski.

Што значи дали се 150 000 евра или многу повеке ??????? :toe::wink:

220 000 евра е цената што Партизан ја плати за Вашингтон и 30% од следниот трансфер мислам дека Македонија добро заработи на џинот исто така интерес од Партизан постое и за Даниел Мојсов али сепак Дачо најверојатно ќе остане до лето во Ѓорче поради големата оштета што ја бара за него Македонија околу 1 500 000 евра..:salut:

220 000 евра е цената што Партизан ја плати за Вашингтон и 30% од следниот трансфер мислам дека Македонија добро заработи на џинот исто така интерес од Партизан постое и за Даниел Мојсов али сепак Дачо најверојатно ќе остане до лето во Ѓорче поради големата оштета што ја бара за него Македонија околу 1 500 000 евра..:salut:
како мислиш ја плати!!!
Купен е?
Иначе јас читав дека е 180.000 Е и 30% од идниот трансфер

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom