Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Не дека не е така, но за Лејкерси не е доволен добар тренер. На Лејкерси им треба ОДЛИЧЕН тренер! ;)

Sten Van Gundhi e odlicen trener. Seti se sto pravese so eden Howard i so 4 suteri. Seti se na akcijata sto im ja nacrta na Orlando, vo finaleto na NBA so Lakers, koga so za vlakno promasen sut, rezultatot mozese da bide 2:2 namesto 3:1.

Sten Van Gundhi e odlicen trener. Seti se sto pravese so eden Howard i so 4 suteri. Seti se na akcijata sto im ja nacrta na Orlando, vo finaleto na NBA so Lakers, koga so za vlakno promasen sut, rezultatot mozese da bide 2:2 namesto 3:1.
Во право си да се надеваме дека нема да го направат погрешниот избор и како што читам се по се изгледа ќе му ги удрат клоците на бркот...

...како што читам се по се изгледа ќе му ги удрат клоците на бркот...

Можеби, но само ако веќе е договорен следниот тренер и ако истиот е во недоумица дали да чека уште една година или не (хинт: Стан Ван Ганди).

Мене ова по медиумиве (за отпуштањето) повеќе ми личи на мавање заушка на Бркот, да не се занесува со победиве што ни се протнуваат во последниов месец. Скоро сите тие утакмици можеше да и тоа како лесно да ги загуби со пар правовремени ротации на играчи.
Пошто сите танкаат сега, а Брков глуп влага во филм дека се врати во тренерска форма и дека сега е многу јак стратег, сите ќе ги тепа! ;)

Можеби, но само ако веќе е договорен следниот тренер и ако истиот е во недоумица дали да чека уште една година или не (хинт: Стан Ван Ганди).

Мене ова по медиумиве (за отпуштањето) повеќе ми личи на мавање заушка на Бркот, да не се занесува со победиве што ни се протнуваат во последниов месец. Скоро сите тие утакмици можеше да и тоа како лесно да ги загуби со пар правовремени ротации на играчи.
Пошто сите танкаат сега, а Брков глуп влага во филм дека се врати во тренерска форма и дека сега е многу јак стратег, сите ќе ги тепа! ;)
http://bleacherreport.com/articles/...&utm_medium=referral&utm_campaign=programming Што мислиш? :D[DOUBLEPOST=1397247570][/DOUBLEPOST]
http://bleacherreport.com/articles/...if-la-wants-a-new-coach-how-about-quin-snyder а после провери го и ова :D

Последно уредено:
Па нормално дека сака, кој од идниве рукија не би сакал да игра од ЛА?
- Гарантирани минути за играње.
- Ментор: Коби Брајант!
- ЛА, западна обала, милијарди пи*ици кои се влажнат на сам поглед на дресот од Лејкерси... :cool:

Од ова што го гледам до сега, Паркер е поспремен за во НБА од Вигинс. Вигинс можеби има поголем потенцијал, ама тоа може да биде и потенцијал за разочарување. Инаку и Егзум наводно бил многу добар, но него ама баш ич го немам гледано.
Во секој случај за мене сепак прв избор би бил Џоел Ембид! :)

Во Џоел Ембид гледам центар кој е достоен да го повтори успехот на Хаким Олаџувон ги има сите предиспозиции и се молам доколку би го драфтувале да не го следат повреди доколку не го следат ќе биде многу добар а исто така не ми смета ако го драфтуваат и Вигинс па дури и Егзум, во Егзум гледам играч сличен на Лилард играч кој нема да има проблем со транзицијата во НБА експлозивен и со тек на време ќе развие шут за 3 исто така да напоменеме има физичка конструкција слична на големиот Џордан... Додека пак Вигинс е играч во кој лежи голем ризик доколку неговиот потенцијал кој е огроомен се развие во него во иднина гледаме во играч кој е способен да биде убиствен понатааму а доколку е пропаднат потенцијал и не е ментално силен може да испадне голем баст како Весли Џонсон. Да видиме овој драфт ќе биде многу интересн само не сакам Џулиус Рандел да заврши кај нас затоа што иако е добар играч и ќе биде дабл-дабл машина не гледам во него играч кој ќе го преземе факелот од Коби...

Таман си е Рандл бе... (ако не остане ништо друго). ;)
Да но не гледам во него играч достоен да го превземе местото од Коби како лице на франчизата, нема доволно голем вингспен, малку е андерсајзд за позицијата и треба да развие шут од полу дистанца ако не остане ништо друго во право си тој би бил најдобар избор но сепак се надевам дека поради респектот и реномето кој го има оваа франчиза дека нашиот пик ќе биде барем четврт. (да се надеваме) :D лотаријата е на 20ти мај.

Е ама што правиме ако (скраја да е) завршиме петти, шести... или подоле?
Рандл е добар играч, се на се.

Него ви велев цела сезона, Брков не знае ни да танка како што треба. Доста од утакмиците што ги добија Лејкерси, не смееа да ги победат. Уште од почетокот точно се знаеше што треба оваа сезона да се прави.

Е ама што правиме ако (скраја да е) завршиме петти, шести... или подоле?
Рандл е добар играч, се на се.

Него ви велев цела сезона, Брков не знае ни да танка како што треба. Доста од утакмиците што ги добија Лејкерси, не смееа да ги победат. Уште од почетокот точно се знаеше што треба оваа сезона да се прави.
Овој тим моментално никогаш не танкал официјално можам да речам дека танкаат последниов месец затоа што имаа многу повреди а инаку под поимот танкање никогаш не танкале туку едноставно толку сезонава беа добри..

Пеер, ниеден тим „официјално никогаш не танкал„.
Тоа „ние никогаш не танкаме„ се приказни за мали деца (и за Коби Брајант да не им ги извади очите). ;)[DOUBLEPOST=1397293158][/DOUBLEPOST]Танкањето е суптилна уметност. Мич си ја заврши работата, мора и Бркот да си ја заврши својата. Пак работата се сведува на стратегија, нели? :)

Некој од скаутиве зборат дека всушност Ембид изгледал добро затоа што цело време играл против прилично пониски играчи и секогаш кога играл против некој со центарска висина тешко му одело. За мене Паркер,Егзам,Ембид, Вигинс па Вонлех ми се желбите, Рендл се мислам дека ќе испадне ко Бенет, има кратки раце, незнам зашто ама никогаш не ми оставил некој впечаток дека би бил одличен НБА играч. Ништо чудно да се лажам, времето ќе покаже :)

Вечер ќе биде мнооогу интересно!
Играме со Јута, а после ни преостанува уште една со Сан Антонио. Јута ни бегаат еден со пораз повеќе за 4тото место (отпозади).
Воопшто не е сеедно, пошто ако успееме да изгубиме од Јута, шансите за топ3 пик од 25% ќе ни пораснат на 37.8% !!!
http://www.tankathon.com/

Битка на танкерите!
Кој кога ќе го надтанка, смешки ќе биде вечерва. ;)

Во меѓувреме, Ник Јанг:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom