Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
Тоа го знаеме сите, ама не сум сигурен дека и Двајт го знае. Не очекувај од него разум и логика, додека да дојде рокот што сам си го постави (10-ти јули) десет пати ќе се премисли, за да на крај одлучи за некој од 2-3те фаворити онака од тепка.

ЛА се единствениот тим покрај Никси и Нетси за кои знаеме дека нема да штедат на играчи (и тренери), но за разлика од Њујорчаните имаат управа која знае да направи шампионски тим (додуша само кога Џим Бас не меша премногу).
Само глуп човек би ги одбрал Рокетси наспроти ЛА, ако сака прстени. Рокетси можеби ќе бидат поспремни да идат на титула веднаш на следнава сезона, ама тука завршува таа краткотрајна предност. Верувам дека Коби по следнава сезона ќе остане во тимот за многу помали пари, а ако имаме среќа можеби и Гасол.
Потоа се ќе биде полесно, треба само една сезона да се остане под максумумот на капот (за ресетирање на кумулативниот данок) и после неколку сезони можат да идат многу над капот пошто парите од Варнер кајбл се повеќе парите што сите други клубови заедно (минус Никси и Нетси) ги добиваат за ТВ правата.

Најново: ЛА ги вадат билбордите и банерот со #STAYD12. Фала ку*цу, не се трпеше срамотата, плус молењето никогаш не помага.

Многу луѓе очекуваат Двајт да донесе одлука денес, односно вечерва. Јас лично не верувам, али може да изненади.

Информации за играчите од летниот камп на Лејкерси, што ќе учествуваат на предстојната Летна Лига.
http://www.silverscreenandroll.com/2013/7/4/4492810/summer-league-preview-separating-the-chaff

Најмногу ми се допаѓа Michael Snaer од Florida State колеџот, атлетски бек чија специјалност се одбраната и шутот за 3 поени, но знае добро да прави и влезови и да финишира и под кошот. Иако најважна особина му е одбраната, има неколку гејм-винери и муда да шутне (и погоди) кога е се решава утакмицата.
Токму тоа што го препорача докторот, и се надевам дека ќе се покаже добро во летната лига и дека ќе влезе во тимот. :)

Последниот муабет е дека управата на Лејкерс се песимисти и не очекуваат потпишување на Двајт за LAL.

"Decisions don’t come easy for Howard, nor does disappointing people. There is hope for resolution today, but no assurances."

Криво ми е што изгледа сум во право.

Се надевам дека ги одбрал Голден Стејт.
Ем ќе ги ќариме Барнс и(или) Топмсон (и Богут заради платите), ем ќе имаме можност почесто да играме против него (пошто се од запад +од иста дивизја)! ;)
На жалост најверојатно изборот е Хјустон.

Моја предпоставка е дека извесно си оди од ЛА. Колку и да е тупав, овојпат негиовиот агент и ПР тимот сигурно го предупредиле да не прави циркузи, и нема шанси да после оволку јавни средби со толку различни клубови и презентации и незнам што, да остане во ЛА. Ако остануваше, тивко ќе се сложеше на останување уште на 1ви Јули без вакви циркузи.

Барнс остана во Клиперси, а Хауард ја кажал одлуката на тимовите.
1000472_664823233546204_789039315_n.jpg

Хауард ја кажал одлуката на тимовите.
Мислам дека погрешно си разбрал. Нема ништо од тоа, а да имаше до сега ќе „исцуреше„ веста.
Извор, или не се случило! :)

Иначе Голден Стејт го потпишаа Игудајла на 4 години, 48мил$. Војнаровски напишал дека се надвор од трката за Хауард, наводно не сакаат да идат над капот. Штета, со нив ќе направевме добар сајн&трејд, вака отиде педеров во Хјустон ништо (освен можеби ако решат дека Ашик им е вишок).

Од друга страна ништо со сигурност не се знае, и не гледам зошто Голден Стејт да не направи сајн&трејд со ЛА. Ако не го дадат Томпсон туку само Барнс и Богут, ќе ја имаат следнава петторка:

PG: Steph Curry
SG: Klay Thompson
SF: Andre Igoudala
PF: David Lee
C: Dwight Howard

Мислам дека погрешно си разбрал. Нема ништо од тоа, а да имаше до сега ќе „исцуреше„ веста.
Извор, или не се случило! :)

Демек ја кажал.

Ова со Барн и Томпсон или би ја биднало или не. Најолем профит од Хауард испадна дека Орландо имаше:ROFLMAO:

90% сум сигурен дека оди во Хјустон. А и се надевам.

Официјално, само Лејкерс и Рокетс се во игра за Двајт. Он тоа го има кажано.

ОП!

"Source says Howard's top two, after trade, are--in no order of preference--Golden State and Houston. Lakers not eliminated, but now behind."

Да, за да момент потоа слушне за диловите и размените на Голден Стејт и пак да се предомисли... демек трка е ова... каков кловн! :)

Мислам дека ова е официјално:

Dwight Howard has chosen to sign with the Houston Rockets, @USATODAYSports has learned. Story to come. - http://ow.ly/mH7dN

Двајт во Рокетс.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom