Фан клуб: Лос Анџелес Лејкерс!

• Креатор на темата Креатор на темата Mlad_man
  • Време на започнување Време на започнување
И јас заспав, ама добро прва и ме заедничка официјална, додека се воиграат ке биде подобро не се секирајте.

Можеби и пообро е што попија шамар на почеток, не бива ваква лабавост... И да, нов состав е. Тек ќе следи период на пробување комбинации од играчи. Ќе треба да се види што одговара а што не... Најбитното е во плејофот да влезат во ритам, а по некој пораз јбг не е крај на светот. Јас со време реков многу пред да почне сезонава: Само нека влезат во плејоф здрави, па ако треба нека влезат и како 5-6ти seed.

Прошлава утакмица со Портланд е пример за тоа Харел колку лошо игра одбрана на пик&рол.
Портланд го таргетираа токму него со пик&рол, буквално секогаш кога можеа идеа преку него. Вогел треба да е свесен за ова, треба да се научи лекцијата од Клиперс. Монтрез Харел не му е местото во игра во последна четвртина, тој треба да игра против вторите постави на противниците. Може да го убацуваат и со стартерите, ама што видат дека се игра напад директно со пик&рол преку Харел - момакот треба да си седне на клупа. Еден Морис што не го бива за одбрана, подобро игра одбрана на пик&рол...

Инаку ова е прва утакмица откога Леброн и АД играат заедно, а Лејкерс водат во трета четвртина, да ја изгубат утакмицата. Тоа пошто лани имаа добра одбрана, и кога имаа водство успеваа да го задржат. Сега потешко таа работа, со стар Гасол и со слаб дефанзивец како Харел... Да се надеваме дека ќе има појачање дефанзивен центар до трејд дедлајнот. Во спротивно јас не сум оптимист за two-peat. Едноставно во НБА вакви слабости се казнуваат, премногу добри тимови и добри тренери има.

Еве неколку клипови да се види за што зборувам.

Прошлава утакмица со Портланд е пример за тоа Харел колку лошо игра одбрана на пик&рол.
Портланд го таргетираа токму него со пик&рол, буквално секогаш кога можеа идеа преку него. Вогел треба да е свесен за ова, треба да се научи лекцијата од Клиперс. Монтрез Харел не му е местото во игра во последна четвртина, тој треба да игра против вторите постави на противниците. Може да го убацуваат и со стартерите, ама што видат дека се игра напад директно со пик&рол преку Харел - момакот треба да си седне на клупа. Еден Морис што не го бива за одбрана, подобро игра одбрана на пик&рол...

Инаку ова е прва утакмица откога Леброн и АД играат заедно, а Лејкерс водат во трета четвртина, да ја изгубат утакмицата. Тоа пошто лани имаа добра одбрана, и кога имаа водство успеваа да го задржат. Сега потешко таа работа, со стар Гасол и со слаб дефанзивец како Харел... Да се надеваме дека ќе има појачање дефанзивен центар до трејд дедлајнот. Во спротивно јас не сум оптимист за two-peat. Едноставно во НБА вакви слабости се казнуваат, премногу добри тимови и добри тренери има.

Во основите на учење на кошарката е играње напад-одбрана на пик енд рол како наједноставна акција.

Деца од основно одделение знаат како се брани.
Автоматски споено мислење:

Во основите на учење на кошарката е играње напад-одбрана на пик енд рол како наједноставна акција.

Деца од основно одделение знаат како се брани.

Теоријата се учи, ама како се применува во пракса тоа е друга работа... И затоа Харел сезонава му даваат шанса во завршниците, или ќе научи да брани пик&рол, или ќе му остане 6-ти играч како врв на кариера. Но не е дека не се труди, само природно е - дибек и по малку глуп. :)

Веројатно џабе се надеваме за појачањево, ама... Надежта последна умира. ;)
10 дневен договор, значи има 3 утакмица фора да покаже дека заслужува место на клупа (до Дадли). :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom