Фан Клуб: Ливерпул

• Креатор на темата Креатор на темата Ливерпул
  • Време на започнување Време на започнување

Кој ќе ни биде нов капитен после продавањето на Хендерсон?

• Вкупно гласачи
    100
А овај има милион мадиња во бизнисот зато има толку пари, а нема појма од фудбал. Ке не ограби и ќе си замини.

Нема, веќе вложи премногу во клубов а не доби многу за возврат. Има допрва да го користи клубот за профитирање. Ама прво треба да го направи успешен, затоа што со вакви сезони иде само во минус. А не изгледа како некој што би се откажал туку-така од своите планови, мора да иде до крај и нема друг избор освен да успее, може не се разбира во фудбал ама се разбира во терање бизнис. Тоа е она што ми дава надеж за некаква светла иднина.

Нема, веќе вложи премногу во клубов а не доби многу за возврат. Има допрва да го користи клубот за профитирање. Ама прво треба да го направи успешен, затоа што со вакви сезони иде само во минус. А не изгледа како некој што би се откажал туку-така од своите планови, мора да иде до крај и нема друг избор освен да успее, може не се разбира во фудбал ама се разбира во терање бизнис. Тоа е она што ми дава надеж за некаква светла иднина.
Добро, ќе чекаме и ќе видиме, само се плашам дека пак ќе бидам во право. Нема кизни колку вложено сега за сега, зеде добра пара од продажба, да не се маваме во гради џабе.

Абе не заебавај како нема вложено. 300 милиони кошташе само да го купи клубот. Плус 40 милиони за засилувања, плус сите други пари од продажби ни ги даде не ги стави в џеб, и да не забораваме дека досега барем последниве сезони работиме со загуба така да и тоа некој го пополнува. Ништо нема земено газдата. Него му одговара силен и успешен Ливерпул. И да сака да не продај сега нема да можи за поќе од 350 милиони а тоа и те како не му е исплатливо. Ќе мора да привложи уште нешто и да има резултати. ПЛ,ЛШ тоа носи пари и баш тоа ќе го бара.
На крај краева сами сме си криви шо го ставивме оној имбецилот челзиски да ни бара купец. Можевме да имаме газди шеици или некој русин ама тоа е. Шо е тука е нема да се жалиме сега. Хенри е добар газда

За мене барем сега за сега амреиканци не се и не можат да бидат добри газди. За то дека немат ништо земено неможиме да знајме, пари од карти, тв права, опрема, спонзори, незнам шо се не.
Друго, прочитав негде дека вредноста на клубот е зголемена така да сигурно Хенри не работи со загуба, и можи да го продај клубот кога сака и ќе излези во било каква добивка.

Абе немаат земено. Со загуба работевме тоа карти марти допрва треба да почнат профити да се праат и да земат пари газдите.
Вредноста е зголемена на 380 милиони така да 80 милиони и не се некој профит ( ако од нив извајш пари за трансфери за курци за палци) ќе му дојдат 20 милиони профит. Тоа е ништо за него. Џабе времето и трудот за само 20 милиони. Дури не напрај тој профит од 200-300 милиони миниум нема продажба. А ќе напрај само ако има успех
Ако нема па јебига, ќе донесиме некој кинез уште тоа фали во фудбалот

Не се сеќирајте бе, ќе не среди газда Хенри ко никад што не сме биле средени :) Не се овие таква компанија што лесно се откажува. Немаше да потпишат со Вориор до 2016 ако беа такви... само да даде господ да го најдат најсоодветниот менаџер од прва.

За мене барем сега за сега амреиканци не се и не можат да бидат добри газди. За то дека немат ништо земено неможиме да знајме, пари од карти, тв права, опрема, спонзори, незнам шо се не.
Друго, прочитав негде дека вредноста на клубот е зголемена така да сигурно Хенри не работи со загуба, и можи да го продај клубот кога сака и ќе излези во било каква добивка.
пред да го земат тимот амриканчињава бевме во долг ако не се лажам околу двеста милиони чичково со наочарчињата се нафати да го земе клубот и тој да го плати борчот на банките а не претходните криминалци , сега ќе бевме портсмунд 2 а не ливерпул

Не велам дека се до толку лоши газдите, ама џабе е кога ќе терат по нивно а немат абер од фудбал. Ќе си клат тие каков сакаат менаџер, управа итн, а не то шо е фудбалски најправилно.
А за то дека го платиле долгот, тие ќе се одборчат тридупло поќе, без разлика дали ние ќе освојме нешто или нема. Ќе има тој приходи од сите страни, не е будала да чека само на титулите, кои во последно време нешто слабо ни се вртат.

Интересна ситуација имаме со Кол и Аквилани. Аквилани сите сакаме да заигра пак за нас бидеќи го сметаме за поквалитетен, но тој 2 години веќе јасно покажува дека нејќе да игра за нас. И покрај тоа што ги ценам неговите квалитети, дали мислите дека стварно ни треба играч кој нема со цело срце да игра за Ливерпул и паметот ќе му биде во Италија?

Од друга страна фановите немаат голема доверба во Џо Кол, но тој скоро изјави дека сака да се врати во Ливерпул и дека имал недовршена работа. Јас би сакал да видам што има да покаже Кол уште една сезона и колку му годел претстојот во Лил.

Што мислите вие за овие двајца?

Аквилани можи слободно да оди у пичку материн и да се еби некаде во Италија. Што побрзо се ослободиме од него тоа подобро. А Кол искрено би го шутнал уште сега поради слабата форма во која беше, платата која ја зема и годините. Ама ајде сепак ме интересира што би можел да направи. Можи и ќе остани до полусезона а ако не покажи ништо - куферите. Мада да е до мене кажав што би му сторил!
Само чекајте прво управа и менаџер да назначиме. Време губиме со ова. Требаше досега да имаме почнато со траснфери ама сепак - еднаш засекогаш да ја решиме позицијава на менаџер и управа па ќе тргниме по играчи. Нека стават некој побрзо и да тераме. Та Рафа, та АВБ та Мартинез мене нема многу да ми смени. Само побрзо да е да почниме играчи да носиме

Ниту Аквилани, ниту Кол му требат на Ливерпул. Двата се потрошен материјал. Аквилани 2 години во Јуве и Милан не покажа ама баш ништо, тогаш не вервам дека во Англија ќе покажи нешто. Кол изигра нешто подобро во Лил, но е стар, и нема кондиција да издржи ни полувреме под силно темпо. Вакви истрошени играчи најмалку ни требат.
Трансферите не почнуват од 1 јули? Ке почекаме за нив малку, да видиме прво кој ќе го бркаме и плукаме накај полусезона. :D

^ Абе ние кешки сега да ги договориме играчите па ако сакаат на 1ви октомври нека почнат трансферите.

И да ги договорат ништо нема да се знај пред 1 Јули, тајно работат се, барем то го заклучивме.

Абе тие нека ги договорат. За објавување лесно прајме. Ама нема да ги договорат. Ќе се бркаме до септември до последниот ден нема да се знај кој пие кој плаќа. Тоа го научивме последниве години

http://www.liverpoolfc.tv/news/latest-news/barnes-on-lfc-barca-future

Едно огоромно интервуј на Џон Барнс. Интервју во кое според мене е припрема за она што следува во клубот.
Можеби е ова веке работа на новиот директор на комуникации.

Во ова интервју (кое сериозно ви препрорачувам да го прочитате целото) тој објаснува што тоа му треба на клубот во моментов, и што тоа треба да очекуваат навивачите во моментов.
На моменити дури посакав Џон Барнс да го видам на ДоФ позицијата, поради начинот на којшто го објаснуваше сето ова.

Уште еднаш.... помачете се и прочитајте го целиот текст...... сигурен сум дека ке нема навивач кој што нема да се согласи со сето ова!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom