Фан Клуб: Ливерпул

Статус
Затворена за нови мислења.
Ајде ајде еден чекор повеке до примарната цел и желба на сите навивачи!!!
:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud:

Liverpool To Offer Andriy Voronin Plus Cash For David Silva - Report

Valencia's summer of trying to hang on to their best players, or at least sell the for as much as possible, has begun...

3 Jun 2009 09:34:22

22938_news.jpg
Photo Gallery
Zoom

David Silva - Valencia-Valladolid (MarcaMedia)
Related Links

Teams

Players

Liverpool have moved to beat Real Madrid to the signing of Valencia's David Silva with an offer of cash plus Andrei Voronin as manager Rafael Benitez begins his summer rebuilding plans.

The Reds are believed to have lodged a bid of €17.5 million (£15m) early in the window as they recognise that they could face stiff competition if they wait, according to The Daily Mirror.

Valencia know that they will have to sell certain players this year in order to help ease their financial plight and Liverpool have long been linked with Silva.

Both the 23-year-old forward and his team-mate, David Villa, have committed themselves to los Che, however, both have admitted that they could leave if the club make it clear they have to depart for financial reasons.

"Silva is high on Rafa's wish list and Valencia may have to sell as soon as possible because of their financial situation," a source close to Liverpool told Goal.com.

"Liverpool are said to have made an offer of £15 million along with striker [Andriy] Voronin.

"However, Real Madrid could also be looking at the midfielder.

"Silva has often expressed a preference to remain in Spain, but Liverpool scout Eduardo Marcia, who discovered Silva as a youth, could play an influential part in negotiations."

Benitez is overhauling his squad after missing out on the title by just two points to Manchester United and he sees Silva as the answer to his problems on the left.

Ryan Babel has flopped at Anfield and the club will use the cash from the Dutchman's sale to fund the move for Silva, although more may be required if Valencia do not want Voronin.

The Ukrainian forward joined Liverpool in 2007 but was unable to earn a regular place in the side and moved to Hertha Berlin on loan last term.

Lucas Brown, Goal.com

Pranjic potpisal za Bayern..
izvor: sportdenes.com.mk :smir:

Оти ми се чини дека се шо сакавме ни зедоја. Или нашиов не дава официјални понуди или овие неќат да дојдат во Ливерпул:toe:

Не знам стварно.
Читам дека бил заинтересиран за Тунчај и Силвијан Дистин. Колку има вистина во тоа, ќе видиме..

Mислев дека вака нешто ќе се деси стварно го снема хрватов во последно време почна да се збори за Силва, Клебер, Тунџај а него го немаше.Не ме ни чуди. Нека иде нека пропадне таму у Баерн ќе ги тепаат сите по 3-0 , 4-0 а Волфсбург и 5-0

Абе Бери беше сигурен за кај нас појде во Сити, Тевез ќе идеше ама Манчестер се согласиле да платат 25 милиони а овај пак бил во преговори со Сити а со нас нема ни п од преговори, Прањич сигурен замина во Баерн, Лавеци на аеродром дојде ама сака да остани во Наполи, Силва даваме понуда од 15 Реал ќе дај 40 и ќе замини таму, уште да го продајме Алонсо и ќе играме со Лукас в среде Даунинг лево и Тунчај во нападот и нормално ќе ја чекаме 2010 / 2011. Уште сега ако не се купи ништо квалитетно со буџет од 50-60 милиони и да купи пак некој дебили ко Досена и компанија нека се фрли в бунар Бенитез.

Абе Бери беше сигурен за кај нас појде во Сити, Тевез ќе идеше ама Манчестер се согласиле да платат 25 милиони а овај пак бил во преговори со Сити а со нас нема ни п од преговори, Прањич сигурен замина во Баерн, Лавеци на аеродром дојде ама сака да остани во Наполи, Силва даваме понуда од 15 Реал ќе дај 40 и ќе замини таму, уште да го продајме Алонсо и ќе играме со Лукас в среде Даунинг лево и Тунчај во нападот и нормално ќе ја чекаме 2010 / 2011. Уште сега ако не се купи ништо квалитетно со буџет од 50-60 милиони и да купи пак некој дебили ко Досена и компанија нека се фрли в бунар Бенитез.
Шо се секираш, ќе го купат пак Роби Кин и ќе го вратат на полусезона:pos2:

бенитес ќе го земе тунчај за мали пари според мене 7 милиони

Валенсија одбила 40 милиони од Челзи за Вила и се очекува сеа Реал да го собере.Мене ми изглеа дека додека сите се растрчуваат да земат играч Бенитез се интересира за Дистин и Тунџај.Јас мислев поактивни ќе бидеме на трансфер пазарот ама сега за сега многу лошо:nenene:

IN RAFA WE TRUST .. Ne se sekirajte ke donese rafa nesto asalno letovo pa so saka neka e . A i so sakate , iame sose prodavanje na igraci 40 milioni . A treba da kupime napagac, levo krilo i desen bek.. Da ne bideme nerealni

IN RAFA WE TRUST .. Ne se sekirajte ke donese rafa nesto asalno letovo pa so saka neka e . A i so sakate , iame sose prodavanje na igraci 40 milioni . A treba da kupime napagac, levo krilo i desen bek.. Da ne bideme nerealni
Значи хрватот можеше да се земе за 14 милиони така да незнам дали немаше пари Бенитез или не.Ленон ако сака да го земе и за него не ми се верува дека поише од 15 милиони би се дале.Еден од нив можеше да земе да се засилиме по левата позиција.Па после да бараме напаѓач.Ај да се надеваме дека Бенитез ќе донесе нешто.Па нека упали врските у Валенсија нека земе нешто од таму и така им требаат пари на Валенсија мислам дека он ќе има предност пред Реал или некој друг тим.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom