Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Ма не само у Македонију, атмосфера у салу ни е меѓу најбољи на Балкан. Штета што и покрај тој, + најголема општина у РМ, немамо поголем буџет да се докопамо и ми некако у Аба. Замислите ги само гостовања на Партизана, Звезду, Цибону, Олимпију. Тга вероватно сала би се пунила 5 сата пред меч, а карте би снемувало две недеље унапред. Е тој га нема нигде.

па ја тој ви га спомнују доста често, дека дешава се дечко у некои кључни утакнице да игра како ичера и порано кд беше у куманово сеќам се на едн период кд одигра 2-3 партие кои ги загубисмо по његову кривицу ! ја лично сам га видуваја у кладилницу на дн кд играсмо утакницу у библ пред 2 године како он уплаќа тикет сс онога мирослава, немора да значи дека гу е туј утакницу играја али некако не личи да га видиш главнога играча куде уплаќа, а вечер игра утакницу

КУМАНОВО ПЛАЧЕ ЗА КВАЛИТЕТНУ КОШАРКУ ! овија играчи треба да бидев горди што сваку утакницу играв барем пред 3000 публику, една Унион Олимпија онј пут игра сс МЗТ у салу 1000 човека мислу кд би ми играле АБА Лигу тој би било пекол сваку утакницу по 5000 и стварно е штета што нема некој сериозан што би га земаја Куманово под своју палку како што направи Самсоненко сс Вардара, и искрено нема да ме изненади за некое време и КК Вардар да га земе под свое :D

Мислу дека одличан потег би бија Луковиќ да дојде у Куманово (и покрај сви његови мане што ги зборите, около не трењирање, пороци и сл., а мислу дека под палицу на Михајловскога и моменталан састав на екипу што га имамо можда малце и ќе се подобри на овј план), и тој од неколко причине. Сака га Куманово, на паркет дава све од себе, иако за време на тренинзи можда не е, ама за време на утакмицу одличан мотиватор е за други играчи и наравно за публику, кд га пројдев Костовскога у одбрану (а знаемо какв е у одбрану) знае да га затвори рекет и да удри банану, на Костовскога кд не му иде шут како ичера или како против Работнички (или у случај на некога другога бека или на сви бекови), можев да му асистирав или и да шутирав ќе има кој топке да ги фаќа под рекет и од одбојку да се заебава.

Хајнс и Вујошевиќ у аут, а сас Костовскога и Младеновиќа (по потребу) како 1, Аврамовиќа и Османа на 2, Мандиќа и Јегорова (по потребу) на 3, Јанески и Ѓекиќ (да се уклопи) на 4, Штерјов и Луковиќ на 5, имале би сасвим добру екипу, после МЗТ можда најјаку у Македонију и реално би могале да ги загрозимо и њима. Само ќе мора малко да почекамо и да бидемо стрпљиви сас резултати, максимално да се искористив декември и јануари (после празници) на трењирање и уигрување и после тоја ќе може да се очекуе максимум.

Последно уредено:
Еее ..АБА лига ,реновирана и проширена сала,мераци ...

Последно уредено:
На екипа.мк пишуе дека на Хајнса му истекја договор а сс Радојета е раскинат, значи идев си. Нека им е сс среќу. Претпостављам дека буџет не дозволуе до толко, али сс још еднога играча (2-ка) би биле топ. И овакој не е лошо. У свак случај Луковиќ е боље од онија двоица заедно.

:vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud::vozbud: Дај ни га сга мзт и работничкииии... Још 6 дна има до утакмицу ваљда ке стигнев све да средив да игра Луковиќ против пеју.. Ауу каква атмосфера ке биде тој.. Мора да се врати за пораз..

Пошто е су намавани конечно овија две дрва(Хајнс и Црногорац) остануе јос едн плеј да се доведе како а не двојка на двојку имамо доста квалитетни играчи за разлику од плеја ми сс костовскога и мацета никад титулу у живот нема да видимо...Маце доста дреме по Куманово сваку годину исто нема напредак не ми е јасно тренињира ли он што прави барем малко да има напредак шут ово оно ептен е слаб боље замену да си тражимо место њега а овј костовски најслаб играч у одбрану у целу лигу затој му треба боља замена според мене НЕ САМ НЕКОЈ СТРУЧЊАК НЕМОЈ ОДМА ДА МЕ ПЉУКАТЕ ЗА МАЦЕТА :icon_lol::icon_lol:

ако си идев хајнс и радоје имамо место за још еднога странца... само дали се има паре... [emoji3] [emoji3]

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom