Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Rilski sportist ocigledno ne e vise najjaka ekipa u grupu. Izedeva ga takticki...Bravo za ekipu i bravo za trenjera.. idemo cekor po cekor.. sledeci e Pec. Da mu vratimo milo za drago i ss pobedu da potvrdimo polufinale, a tamo neka mu misliv protivnici.

Браво за Игора супер ПНР Курчо-Штерјов и напади од backdor доведени до перфекцију...иначе и браво за small ball петорку сс мачкита на 5 и Вуле на 4ку мислу дека тија 4 минуте пред полувреме се направи разлика,честито до играчи сг идемо 2 утакмице по ред сс нежни од главан град.:icon_lol:

П.С Докузовски беше на исток,скаутираше. :D

Последно уредено:
ја ичера пиша дека треба да ги тепамо ради тој севкупно е падната кошарка у бугарију не се улажа како порано што беше случај :)
али па да не се лжемо водимо 15 разлика и застанасва некои, одбрану у тија минуте кд не стигнасва на 66:65 беше нула, да не ги именују играчи дали 1-2 се трудесва нешто у напад нерезонски шутеви кој стигне и од куде стигне шутира, место да се привере утакница рутински они па решавав у послеѓни напади и туј среќа бугари застана ги шут :) али добро битно победисва :D
има доста позитивности у игру, тија акцие на ниски играчи од пик бесва стварно добри, мислу дека сви бесва мандиќ - аврамовиќ али тој не е битно важно играсва се како треба и сви бесва реализирани :)
исто добри су му на игора тија акцие сс утрчувања по челну линију и у принцип сви завршисва сс реализацију и туј едн од главни беше вуле (мозак у екипу)
единствено што не ми се свиѓа е тај зонска одбрана 1-3-1 што гу форсира да се игра, не дека не е добра како тактика него ради тој што освен хајнс никој друг не гу игра ни 80% како што треба, зонска одбрана е тој да противник шутира од дистанцу али не како овија синоќе 5-6 чисти позицие ради тој што некои наши играчи се изгубив после 15 секунде :)
аврамовиќ ѕвер играч да не забраву да га спомну, акцие што му ги спуштасва на низак пост бесва сви завршени како треба од његову страну, само не ми е јасно зашто не му прави игор некои акцие у изолацију мислу дека нема кој може да га држи у овија наши стандарди али небитно тј играч ни е златан и дај боже и наредне године да игра за куманово
за крај ќе спомну још едн пут дај бе тија тамо што су главни отворете едн излаз мајку му стара, а не гураш се одиш како пингвин да искочиш да се серу у салу има 8 излаза, само едн отворен :/ и нели не се пуши цигаре у салу ? :D

Zona 1-3-1 ne se igra za da se dovede protivnimk na sut od distancu nego da se navede protivnik ss topku da dojde u cos i tuj da se napravi kapija, pa on ss lob pas da dodade a prdjan nas igrac da gu presece...znaci cilj e da se navede protivnik da pogresi.. e sga ovaj zona treba da se igra dugo vreme za da se usovrsi i + trazi mnogo trcanje..mi jos mnogo treba da gu rabotimo..ali mislu deka su na prav put da ga napravimo i toj

А курчо кд ке почне да игра одбрану?Много гадан играч почнуе да ми бива.Лигле.

Samo neka se pogodi ovj nov srbin pa neka skautira kolko saka Dokuzovski, mozda na hartiju imav bolji igraci, amo ce vidimo, sto ce mi se napravi kef da gi tepamo...
a sto se odnasa do tuj zonu, ne se mnogo razbiram amo oni od korner bajagi kosevi ni dadesva, takoj da ako e toj cilj da se zatvori igrac u cos ondak definitivno toj ne uspevase[DOUBLEPOST=1417042208][/DOUBLEPOST]U pravu e decko za izlazi sto vika, ne daj boze da mora da se iskaca prinudno ima zrtve da ima, ce se pogaziv ljudi...

не е битно, само факт е дека кд играмо зонску увек примамо тројку ради тој што некој се изгуби и противнички играч има 2 секунде да се намести и да шутира без никој да му смета
и сга овој ли беше послеѓна утакница за хајнса официјално или још сс работнички па си иде ? иначе сви онија што га пљукав дечка морав да признаев дека е единствен у тим кој игра одбрану на некое ниво, а има играчи од кои се очекуеше да су лидери у тим и поглавни играчи они су бетер од њега ако си иде хајнс може и радојета слободно да си га поведе сс њега зашто преко кур више од њега мислу дека ни е најслаб играч од сви 4 високи играчи СМЕШАН Е !

За одбрану скидам капу на Хајнса ама па друго е тапа. Иначе интересира ми што е финта сс карте ,има билетара а свакакви продавав надвор . Некој од унутра си тера бизнис пола-пола.

едн се караше на улаз за карте, зашто да платија и за деца му (а изгледаше ми тој едно дете како 11-12 године да има) па сакаше да га прашам тој дете ќе виси ли на салу па нема да зафаќа место и не ги сфаќам одиграја е 10 тикета данска или испија 5 пива, а карта од 50 денара му скупа да плати...
чудан народ има, а за тој дека и некои други продавав ја мислу дека тија што ги делив карте по некои фирме по лица или што ти знам по кога, дека не идев па ги дадав на други па овија пробуев да извадив некој денар

У суботу сви што можев у градски парк! Да направимо едну убаву утакмицу за сви љубители ба кошарку,и они ду загорени после сви тија дешавкр а и ми имамо нешто посебно , сигурно не јак тим ама трењер кумановац ,работи сс срце и очекују добру кошарку иако су далеко они поголемо фаворити ама сс нашу подршку сам сигуран дека барем за 10% су ни поголеми шансе. САМО КУМАНОВО!

zamislite samo..na ovuj ekipu ss gjekica da dojde i VARDA...ke bide gazenje nevideno... samo dali nasa uprava moze da si dozvoli da ga zeme Vardu... da ne se uplasiv od titulu, a???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom