Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Da ne bide navracanje na lukovica
ama lukovic e KRALJ za ovija simpanza kako hajnsa i vujosevica.
Sakaja bi da ga znam odgovor od nasega trenjera koj kaza deka on ke davaja sansu na kumanovski ''talenti" (igraci - nebitno)
kude su mu tija ? i koi su tija ?( mislu deka nemamo takvi) a i ( familija lukovici doveduvala samo igraci od nadvor)
Mihajlovski i brat mu besva protiv lukovica a ustvari dovadjamo do zakljucak deka lukovic i ako neznaese mnogo da igra facase topke pod kosh i se borese solidno za klub........
E toj sto trener, brat mu, bratanac mu, sestricic mu, itn itn besva protiv njega e sve sranje kao demek on samo ss tatka mu u paket dovadja ili previse pare trazija (prikaske za mali deca)?! a kolko kostav tija vujosevic i hajns ?
Strasno, loso, zalno, ovdeka ne gu praviv ekipu i ne gi birav igraci tija sto znaev kako na primer sportski kosarkarski rabotnici, nego ''sponzori'' sto vodiv privatni biznisi sto nisto ne razbirav od kosarku (ne deka gro od nas mnogo razbiramo) i su tuja na ednu godinu, a zasto su tuja?
Mi ke mlatimo praznu slamu, i ke si vadimo oci, a oni ke mlativ pare i ke krkav prasinja.
Koj saka neka se naljujti i neka se pronajde
trenjer na minut i pol do kraj i tesan rezultat od 2 razlika za domacina igra zonu kude primamo trojku od cistu poziciju i idemo na - 5, hajns i vujosevic ma kolko i da gi branite cist promasaj pa ke kazu!
Previse pametnjakovci u upravu kilava ekipa.......
Sve dok e od korist i e kratkorocno investiranje u klub - neverujem u nikoga, tesko na nas koi iskreno ga sakamo svoj klub i svoj grad bez razliku na partisku opredelbu.
Tesko mi e a veruju i na mnogo drugi, ali trener, hajns i vujosevic za mene aut dok e vreme (postuju sto e igor kumanovac i treba da dobie sansu ali prerano e mislu za tuj sansu).
Da ne me svatite pogresno deka sakam lukovic 1 i 2 da dojdev, ja sam da se izbere objektivno trenjer koj ke donese uspeh i objektivno igraci kvalitetni maksimalno kolko moze u soodnos na budzet ss koj raspolagamo- za dobro na svi nas!!!

Ne su samo Hajns i Vujosevic. Mladenovic nisto ne pokaza, ni na ovuj ni na prethodni utakmice. 19 min na teren, 0 poeni, 1 skok, 2 ukradeni topke. Neznam zs se forsira tolko kd ne e dobar ni kako bekap plej. Janevski izgleda porano ga fatilo zimski sn. Egorov ajde mlad e (mada ne e izgovor).
Za sporedbu vidite gi samo Ameri na Feni i sporedite gi ss nasi "stranski zasiluvanja".

Ipak ajde prv poraz e pa da ne sudimo pred vreme. Pa ostanuju na toj ako gi pojde dn na Kostovskoga, Mandica i Avramovic moze svakoga da tepamo, plus podrska na domasnu publiku sto ima ite kako golem znacaj. Mnogo dobieni utakmice su zasluga na kumanovsku publiku,.

Свака година иста приказна и иста илузија се создава куде народ. Трењер изјави дека е дојден да произведе кумановски играчи и кумановски играчи да добиев шансу.. Па право да ви кажу освен 2-3 играчи друго не са ништо боље од млади па и постари кумановски играчи.. Боље нека ги соберев сви млади и онијиа постари кумановски играчи и нека играв такој па и да губив нема да ми е толко криво знам дека тија млади играчи стекнуев искуство и се разивав и добивав мотивацију.. Па такој за 2-3 године ке можемо да имамо играчи носители од Куманово, такој ке ги на сви и померак и послатко да гледав и да навива за Куманово.. А Игор што направи од лани намава неколко кумановски играчи не донесе никога новога освен мишу кој не добива шансу..

Нешто нема ги онија што га фалесва Радојета сс грбну технику да се јавив колко бија добар :facepalm:
Нема га онј што тресеше дека после 5 утакмице Кожув ќе се освести каквога антикошаркара земале у име на Уроша (кој ичера донесе победу против едн јак тим као Фени), а ми имамо центра кој игра јаку одбрану лом прави тимски играч (црни Радоје).
После онија што га правесва Кнежевиќа бољи да бија и од Луковиќа :pos:

После турнир куде нас пиша 2ца црнци ку*ац од играчи и Радоје исти миленко. Среќа у несреќу еднога од њима намавасва одма, штета што овија 2ца слепци останасва у екипу и зимав плату.

Некој погоре пиша Младеновиќ слабо днска, толко Младеновиќа га и бива игра за мали паре и од њега не се очекуе да направи преокрет у утакмицу (2 украдени топке ипак имаше). Увек највише се очекуе од поскупи страни појачања.
Шут днска очајан али тој е нема кој да доминира у рекет као лани и полани кд си имасмо доминатора под кош. Штерјов свака част доведен као 2 центар и доста врши работу и као прв кд онј морачански банана играч не га бива.

Имамо играчи на кои некад ги иде некад не ги иде. Тој е нормално. Али имамо играчи на кои још не ги поваѓа. До кд да ги чекамо? Греота за паре :D

Za trenera treba da mu se dade sansa ama ss ovj tim nisto ne pravimo osobeno vazi za igraci na 5 i 4

не сам гу гледаја утакницу данска и неможу да коментирам што како, ама од тој што виде у статистику некои работе не ми идев у главу. некој пред некое време пиша туј дека сви странци су сс плату од 1400 евра, океј ништо посебно за разлику од некои други тимови ама кд веќ се доведуев странци у тим нели треба тија странци да гу правив разлику и да донесев квалитет у тим ? гледам дека трењер Хајнса га користи по 5-6 минута, а слично е и сс Егоровога ??? што е овој НБА ? радоје 10 минута, ај повреден али какв е тј играч што требаше да биде едн од стубови у тим да е повреден од почетак на сезону или еднсотавно не га бива ? исто такој гледам данска јаневски слабо користен и па смо имале утканицу у егал све до послеѓни 2 минута. стварно не е јасно зашто тија паре дадени на хајнс, егоров и радоје ако су по 1400 евра тој су ти заедно 4200 евра кои за наши услови месечно можев да ти обезбедив класу играча или барем 2 квалитетни играчи... ај ќе оставимо да видимо што ќе биде али овакво користење на играчи не обеќа ништо освен повреде на тија што играв по 35-40 минута :P

Па Игор ги е бираја овија играчи,не е дедо ми и наравно дека сноси неку одговорност за тој.
Тој е тој,овј тим у гости ке ги тепа Водњански Лисице покрај Струмицу и Гоце Делчев,остало е унапред изгубено.

Da ne bide navracanje na lukovica
ama lukovic e KRALJ za ovija simpanza kako hajnsa i vujosevica.
Sakaja bi da ga znam odgovor od nasega trenjera koj kaza deka on ke davaja sansu na kumanovski ''talenti" (igraci - nebitno)
kude su mu tija ? i koi su tija ?( mislu deka nemamo takvi) a i ( familija lukovici doveduvala samo igraci od nadvor)
Mihajlovski i brat mu besva protiv lukovica a ustvari dovadjamo do zakljucak deka lukovic i ako neznaese mnogo da igra facase topke pod kosh i se borese solidno za klub........
E toj sto trener, brat mu, bratanac mu, sestricic mu, itn itn besva protiv njega e sve sranje kao demek on samo ss tatka mu u paket dovadja ili previse pare trazija (prikaske za mali deca)?! a kolko kostav tija vujosevic i hajns ?
Strasno, loso, zalno, ovdeka ne gu praviv ekipu i ne gi birav igraci tija sto znaev kako na primer sportski kosarkarski rabotnici, nego ''sponzori'' sto vodiv privatni biznisi sto nisto ne razbirav od kosarku (ne deka gro od nas mnogo razbiramo) i su tuja na ednu godinu, a zasto su tuja?
Mi ke mlatimo praznu slamu, i ke si vadimo oci, a oni ke mlativ pare i ke krkav prasinja.
Koj saka neka se naljujti i neka se pronajde
trenjer na minut i pol do kraj i tesan rezultat od 2 razlika za domacina igra zonu kude primamo trojku od cistu poziciju i idemo na - 5, hajns i vujosevic ma kolko i da gi branite cist promasaj pa ke kazu!
Previse pametnjakovci u upravu kilava ekipa.......
Sve dok e od korist i e kratkorocno investiranje u klub - neverujem u nikoga, tesko na nas koi iskreno ga sakamo svoj klub i svoj grad bez razliku na partisku opredelbu.
Tesko mi e a veruju i na mnogo drugi, ali trener, hajns i vujosevic za mene aut dok e vreme (postuju sto e igor kumanovac i treba da dobie sansu ali prerano e mislu za tuj sansu).
Da ne me svatite pogresno deka sakam lukovic 1 i 2 da dojdev, ja sam da se izbere objektivno trenjer koj ke donese uspeh i objektivno igraci kvalitetni maksimalno kolko moze u soodnos na budzet ss koj raspolagamo- za dobro na svi nas!!!
Ne znam brat sto zboris kd ovuj godinu krajno samo trenjer gi bira igraci i izricito nikoj u toj ne mu se mesa,ne znam ni zasto se cudis za kvalitet igraci kd ke uvidis deka Hines igra za smesni 1500 evra,a budzet ni e smalen od 200.000 na negde 120.000.Ali bitno e da se udri po nekoga pa ajde po trenjera(Isto kako i Dimeta onuj godinu) kolko i on da probuvaja da smeni nesto na pozitivno.I trekjo kd se birav igraci izricito se prasue trenjer a ne drugar mu,komsija mu,kum mu ili slicno

Dnska bemo zreli za poraz.. bolest na Kostovskoga nemoze da bide izgovor za poraz...ali toj neznaci deka treba da pljukamo po svi ,,treba da bidemo golemi nekad i u poraz... tija sto pljukav po koga stignev ke plukav i kd pobeduemo i kd gubimo...

Па има ите-како,ја никад не ги брану играчи,кд заслужив критику - ке критикуемо,кд су за пофалбу - ке фалимо,али гнојна ангина е заебано,температура висока,малаксаност па ти види сг што има везе сас шут.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom