Фан клуб: Куманово

• Креатор на темата Креатор на темата Кумани Куманово
  • Време на започнување Време на започнување
Nikoj ne vika deka Mandic ne e dobar bsh i pogore pisha nego deka preterue ...
Да да претеруе али затој ичера сс Парана па најбољи на терен како и у претходни утакмице, процент на шут му е највисок у тим 44% на сви други е послаб, најголема ефективност од Мандиќа имаше 22 поена 5 скока 4 асистенцие 1 украдена топка. Мандиќ досга буквално овија 15тина утакмице ги одигра без да седне наклупу пошто нема кој да га замени.
Не дај боже да се повреди све порази ќе наредимо.
Мандиќ ичера за мене направи грешку на 2 мин на крај шутира тројку нерезонски од 9 метра, али неможе да му се замери и Паран имаше 2 тројке 3-4 мин на крај промашено па никој не вика дека претеруе. Мишковиќ слабо али па фати некој скок, а остали катастрофа. :tapp:

Свак кој разбира малко кошарку ке види дека Кожув шутира тројке најчесто од изградену акцију,што значи дека имав одличан проток на топку за разлику од нас,куде што све се своди на игру 1 на 1 и скок шут.Димитриевиќ е 0 од тренера,као прво и основно не знае да црта акцие,нема осет кд да тражи тајм-аут,лошо ротира итн.
А за Мадиќа што да се каже никога не гледа на паркет,довољно говори и контра не сеќам се у кој меч,али изгледа сас Галил идемо у контру 3 на 1 и овј на никога не додава сам да заврши и промаши,много ми е иритантан лик.

Кожув има супер проток на топку пошто ги имав Мијајловиќа(наљбољи плеј у лигу моментално?!),Мираковски и Караџовски.Не ме јеби брат Гоцевски ичера и Мираковски по 2 тројке што шутнасва,тој беше од свлачионицу.

Мандиќ е прича за себе трчив контру 4в3 и Радуловиќ му стои сам на 3ку а овј се гњете у рекет и нејќе да извади пас надвор,кретенчина.Днска фати на спортску 10.000 гада ли му ебу. :D

Па и ми би биле пуни сс ротацију ама Врањеш аут,Ицо аут...неможемо главу да дигнемо,после нову годину мислу дека ке смо онија прави,плус Урош уигран(што да се уигруе знае ги сви акцие,него да се адаптира на тим).

А за Димета ја беше скептик кд га назначисва за трењера...ама почнава подготвителни текме,почнасва и победе,па ме демантира Диме некако,сг гледам па по старо,Луковиќ знаеше како да ги ротира играчи,овј па ич,како у малу кд играмо еј еј еј брат ај да се сменимо,такој ми делуе.

Ти не си запознаен сас квалитет на Пековиќа,лично тврду дека е класа играч за нашу лигу,као и Божовиќ.Караџовски одличан играч,Мираковски увек е меѓу најбољи у лигу.Пред тешку повреду у Работнички си даваше без проблем 20 + поени.И онј Пенов не изеде ичера на Мзт дете,какву одбрану одигра на Мишковиќа + погаѓа тројке,одличан скок.
Сг за сг по компактна екипа су од нас и заслужено не тепасва.

Свестам сам на квалитети на Кожув,знам кој куде е играја,ама док не сменив трењера ништо работа. :)

У свак случај е бољи од пијаницу,изгуби га ичер сас пресинг у прво полувреме.

И публика колко не знае да цени,свршуев на Уроша,а за Љубисава срамежлив аплауз?!Не су ми јасне некое работе,да не е бија Љубисав ми би још увек играле у другу лигу,а можда и не би постојале.Човек постави систем какв такв и Диме ако е научија нешто тој е било од Љубисава.Па и он га сина му доведе у Куманово и ги има најголеме заслуге за наш клуб.

Мене ми е смешан Диме на тајмаути...кажуе им маалски муабети:
„Мандиќ пусти тог црнца видиш да вола неможе да убоде“???
Мислу дај братче изрази се кошаркаски...постави акцију,нацртај нешто,1ипол годину гледаљ Љубисав што црта и још си трупче останаја,на индивидуалност те вадив играчи.
А и никој га нејќе Димета,отворите куде Војку на ФБ профил,објавија дека Урош дошја и сви пишуев,још добар трењер претседниче и топ ке смо,ама... :D

Абе он не знае да збори,вика онј пут на Мишковиќа против Крајову

"Мишко направи фаул оном црнцу" и овј га прашуе "Hа кога има их 3".
Па не е он за тренера,повише му одговара функција да брише паркет уместо Цигу или па да биде инструктор.

Ке га доведев Докузовскога,циц е ептен ортак сс њега,само да стигнемо до суперлигу. :P

Фаќате се за едну контру што погрешија Мандиќ и одма пљукање, човек игра 40 минута по 2 утакмице недељно и Коби Брајанта да га доведемо 40 минута да му вадив душу ќе греши. За мене Мандиќ ни е доктор за кошарку у тим свестран играч може да игра и 1 2 3 и 4 а мислу дека подобро и на 5ку ќе се снајде него ли Шарлија, знае да води топку да асистира поентира улази прави скокови, комплетан играч за мене што други играчи га немав тој у наш тим, али добро свак има свое мислење. Паран повише грешке направи од Мандиќа и промашува па ништо никој не спомнасте. Пораз е резултат на лошу игру на сви остали освен на овија 2ца.
Трењер катастрофа ни е барем туј смо согласни. Две врапчиња да му нацрташ едно ќе му летне :icon_lol:

Свак кој разбира малко кошарку ке види дека Кожув шутира тројке најчесто од изградену акцију,што значи дека имав одличан проток на топку за разлику од нас,куде што све се своди на игру 1 на 1 и скок шут.Димитриевиќ е 0 од тренера,као прво и основно не знае да црта акцие,нема осет кд да тражи тајм-аут,лошо ротира итн.
А за Мадиќа што да се каже никога не гледа на паркет,довољно говори и контра не сеќам се у кој меч,али изгледа сас Галил идемо у контру 3 на 1 и овј на никога не додава сам да заврши и промаши,много ми е иритантан лик.

Decko ga napisa najdobar komentar sve e ubavo kazano u ovija nekolko reda...fali ni igra dobar protok na topku a ne na individualni akcie...

Епа да не ни фалесва много работе сга ќе играсмо Евролигу. Мора да бидемо реални дека и толко су ни можности што на играчи што на тренера. Шарлија според мене е најслаб центар у лигу, Диме како тренер нема појма... чека да ни даде 3-4 тројке по ред па да свика тајм аут, на тајм аут пола од време е где је Мишко где ја Мачки и маалски муабти шутни појако рипни повисоко. Неможе тим што се бори за висок пласман да има играча на терен од калибар на Станимировиќа у моменти кд се крши резултат. Одбрану не игра никакву.... џабе се залетуе на играчи проваѓав га како ништо. Едино фаул кд ќе направи па им ги одлепи бубрези на противнички играчи.

Мандиќа не би ги критикуваја од едноставну причину пошто само он и Мишковиќ имав некое разбирање на кошарку од овија моментални играчи што су ни здрави и исправни. Колко и да правива грешке он и Паран толко и придонесева да се приближимо на Кожуф.

Едноставно имате инфериорнога центра што не придонаса ништо. 2 поена ќе даде на среќу, ќе промаши 4 слободни, ќе направи некој скок...т.е топка му падне у руке и тој е тој. Имате играча како Станимировиќа што има послаб шут од онија Роми што бришев паркет и давав крпе на играчи. Фаул кош прави..прави фаул за 3 слободни прави техничку..... Ротација ни е најслаб сегмент у игру, немамо играча од клупу што ќе даде барем 10 поена освен Мачкита... мн е битно поени од клупу. Против Кожуф на Мачкита не му појде ништо и одма у старт кажа ја дека гу едемо овуј, нема кој друг играч може да даде кош.

Шарлија лани добар му беше скор у библ 15 поена даваше просек али куде нас много слабо игра. Влече се како шпагета по терен 2 поена му е просек ниедно куцање не му виде ја у 15 утакмице ебати центра, Божовиќ му удара банане како од шалу, Урош па боље шутираше слободни лани него Шарлија или Станимир како сс камења да гаѓав у кош. Буквално бесмо без центра сс 2 четворке најголем дел од игру.

Станимир појма нема од живот много га проваѓасва лсно џабе се лети само фаули изнаправи и ајде гитла на клупу.Топку незнае да води никад не сам га видеја у овија 3 године да изнесе топку од нашу половину. Диневски или Кице за њега су измислени.

Мене Шарлија не ми е јасан никако и не можу да га процену колко знае т.с колко може.Све ми се чини дека он влече некоју повреду и не може да пружи максимум,а кој знае и каква е хемија сас њега и остали играчи.Мене ми се чини као ОК играч,али очигледно има некакав проблем.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom