Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Сакам да го продадаме Квалјарела, ама не сакам да оди во Норвич. Станува збор за целосна продажба од 8-9 милиони евра или за позајмица со која Норвич ќе плати 5 милиони, платата на Квалјарела и после ќе може да го откупи за мала сума.

http://www.tuttojuve.com/calciomerc...e-interrotte-le-trattative-con-l-inter-148665

Останува бар додека не дојде Зунига. Проблемот е тоа што Наполи бара за Зунига 10 милиони а Јувентус не дава повеќе од 5. Ако сега не се договориме со Наполи, тогаш Зунига наредното лето ке биде слободен играч.

Иначе, изјавата на Конте вчера за Исла:

"It's a player of Juventus, I am happy to be his coach. I am convinced that this year will be good, you play the place with those who play on the wing. I do not see no problem, I do not put the cart before the horse."

Лелеее играње курташааааак:D ѕверови!! е ова ме израдува,бед ќе беше да им го дадевме а има малиот потенцијал само му треба време и простор,не дека го има баш во Јуве али курташакот е битен:X3:

Иначе у наредни денови Зенит ќе достават понуда до Соренсен.

The transfer of Mauricio Isla to Inter from Juventus has been put on hold due to Antonio Conte’s doubts over the move.
The two sides appeared to have reached an agreement that would have seen the Chilean move to Inter for €6.8 million plus bonuses.
Gazzetta dello Sport report that just when it appeared the deal would be made official, Juventus coach Antonio Conte has put the move on hold as he wants to be certain that Isla will be replaced in the squad.
The tactician does not want to let the 25-year-old leave until he is certain that Napoli winger Juan Camilo Zuniga will join the Bianconeri, meaning talks for the Chilean have been brought to a standstill.
Isla joined Juventus from Udinese on a co-ownership deal last summer but struggled to find his fitness after coming back from a serious knee injury suffered while with the Zebrette.

Ајде Марота, донеси го Ѕунига на 2 Септември :pipi:

Хммм,е сега не го сфаќам ова. Што има врска доаѓањето на Зунига со заминувањето на Исла? Па нели го земаме Зунига за левата страна,а Исла игра десно. Потребен ни е итно играч кој ќе игра лево и не може Конте и Марота да се зафркаваат со тоа. Многу поквалитетни ќе сме доколку доведеме играч од левата страна. Тоа ќе овозможи Асамоа да игра повеќе во средината, а тоа пак ќе овозможи ротација на играчи кога ќе имаме 2 натпревари во период од 4 дена. А освен тоа, покрај Лихштајнер го имаме Касерес кој може да игра десно, а овде е и Падоин. Исла едноставно е непотребен во овој тим.

Хммм,е сега не го сфаќам ова. Што има врска доаѓањето на Зунига со заминувањето на Исла? Па нели го земаме Зунига за левата страна,а Исла игра десно. Потребен ни е итно играч кој ќе игра лево и не може Конте и Марота да се зафркаваат со тоа. Многу поквалитетни ќе сме доколку доведеме играч од левата страна. Тоа ќе овозможи Асамоа да игра повеќе во средината, а тоа пак ќе овозможи ротација на играчи кога ќе имаме 2 натпревари во период од 4 дена. А освен тоа, покрај Лихштајнер го имаме Касерес кој може да игра десно, а овде е и Падоин. Исла едноставно е непотребен во овој тим.

Дефинитивно. Исла претходната сезона ја имаше истата улога како и Џакерини, играше кога требаше, односно кога требаа да одморат првотимците и во последните натпревари.
Кога одмараше Лихт, играа Падоин и Касерес и немаше којзнае колку разлика, Падоин сосема солидно си ја заврши рабоата како резерва. Нема зошто да не биде и оваа сезона така, не е хитна ситуацијата на десната страна, па да го задржуваат Исла. Ваква солидна понуда мислам дека не треба да одбијат.

Дефинитивно. Исла претходната сезона ја имаше истата улога како и Џакерини, играше кога требаше, односно кога требаа да одморат првотимците и во последните натпревари.
Кога одмараше Лихт, играа Падоин и Касерес и немаше којзнае колку разлика, Падоин сосема солидно си ја заврши рабоата како резерва. Нема зошто да не биде и оваа сезона така, не е хитна ситуацијата на десната страна, па да го задржуваат Исла. Ваква солидна понуда мислам дека не треба да одбијат.

Само што Џакерини многу подобро си ја вршеше работата. Се уште е во мене гадното чувство од оној натпревар против Милан во првиот дел од сезоната, кога Исла го изигра најслабото полувреме (го извадија на паузата) што го одиграл некој страничен дефанзифец во дресот на Јуве. А, кога ќе помислиш дека овој дрес го носеле Григера и Мота, тогаш замисли што било тоа!!

А и не само тој натпревар. Во сите кои играше немаше никаква идеја што да прави на теренот, не трчаше третина од она кое го прави Лихштајнер и во дефанзива беше катастрофа.

епа сега кога викаше некој тука не ми текнвуа кој беше ако сме дале за кавани 60 м ке сме ги ојачале со што они би имале пари. епа сега ем се со пари ем ние кавани го немаме ....(n)
--- надополнето: 18 јули 2013 во 22:15 ---
are u happy now

епа сега кога викаше некој тука не ми текнвуа кој беше ако сме дале за кавани 60 м ке сме ги ојачале со што они би имале пари. епа сега ем се со пари ем ние кавани го немаме ....(n)
--- надополнето: 18 јули 2013 во 22:15 ---
are u happy now

Нигер на одмор да не беше?

Good to have you back (y)

http://www.tuttojuve.com/calciomerc...e-interrotte-le-trattative-con-l-inter-148665

Останува бар додека не дојде Зунига. Проблемот е тоа што Наполи бара за Зунига 10 милиони а Јувентус не дава повеќе од 5. Ако сега не се договориме со Наполи, тогаш Зунига наредното лето ке биде слободен играч.

Иначе, изјавата на Конте вчера за Исла:

"It's a player of Juventus, I am happy to be his coach. I am convinced that this year will be good, you play the place with those who play on the wing. I do not see no problem, I do not put the cart before the horse."
А и Зулијани во тренинг капот во Чаилтон, имаше најава дека игрите на Исла на тренинзите го премислувале Конте дали да се одлучи дали ќе се продава или не Исла. Дали е само шпекулација или не ќе биде појасно следниве денови, ама се си мислам дека Конте купува време да го преиспита ставот за продавање на Исла следниве денови во тренинг кампот.

Не се надевам многу на преговорите со Наполи за Зунига. Како прво еден Тевез го купи Јуве за 10 милиони на 1 година од крајот од договорот, а мислам дека Зунига и Тевез не се иста класа на играчи. А уште повеќе кога се работи за Наполи, и Де Лауреантис, кои се дефинирани непријатели на Јуве :).

Искрено, од Исла очекував многу повеќе, реално, дали беше неговата слаба игра плод на повредата или друго, ама капак на се беше неговата изјава каде изјави дека немало проблем да игра во Наполи или во Интер. Тек ако остани, Drughi и Fighters тоа мислам дека нема да му го заборават, впрочем, и во тренинг кампот Исла бил неколку пати исвиркуван.

Нигер на одмор да не беше?

Good to have you back (y)

за жал не имав бан и за уште еден жал у август ке идам и пак ке ме нема, ама тоа сега дијаманти нешто и коларов зунига нема да се уклопи у замислата наконте а и мојата на пес што ја играм подобро коларов квајарела аут исто матри и вучинич џовинко аут

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom