Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Интервјуво е од 2011 година
И Претседателот на Торо изјавуваше дека Огбона ни во сон не може да се пресели во Јуве, па ете се пресели.

Второ, Јуве прво се договори со Огбона, па потоа со Торо. Ако Огбона не сакаше да оди во Јуве ќе заминеше во Наполи а и Милан се споменуваше како можна варијанта

Трето, Торо е градски ривал на Јуве, има огромна омраза меѓу двете екипи, а Огбона беше најдобриот играч на Торино. Е сега сигурно нема да изјави дека го сака Јувентус и дека од дете навива за Јуве :) А и изворов Радио ДиЏеј малку ми е бош :)
--- надополнето: 12 јули 2013 во 00:59 ---
Во Понеделник, медицинските прегледи на Џак во Сандерленд.

I'm back

Значи во одбраната ни фали уште Коларов за да бидеме пицикато дела куренце.Ѕунига не го сакам во мојот тим, освен трчање нема ништо друго позитивно во него. Друго, чим веќе решиле да го даваат Џакерини, нека му е со среќа, и не е во право што вели Mondonico дека нема да се сложуваат со тренерот... Ди Канио ќе му биде како поголем брат, и никој ќе несмее да го чепне во екипата (Посебно не црнците во екипата :ROFLMAO: ). За носење на уште еден напаѓач, Јоветиќ нема шанси да го донесеме, и најреално,најдобрата опција е Дијаманти, и од играчки и од финансиски аспект, а богами гоооолеми се шансите сега да го донесеме Алесандро. Значи по некое мое размислување, касата на Јувентус е скоро изпразнета (чим мораа да го даваат Џак за да го отплатат Тевез), па сега ќе се оди на продажба на Матри и Кваљарела за да се донесат Коларов и Дијаманти, и со тоа Марота ќе го заврши својот дел од работата. Би сакал новите засилувања да ги донесеме до 31 Јули за да може целата екипа да се воигра на тренинзите и контролните натпревари.

Се на се, моја оценка за ДОСЕГА сработеното на Марота е 9/10 (деветката е заради давањето на Џакерини)

Eптен сте досадни со жалопojките за Џакерини. Треба да ви е јасно дека во овај тим на Јувентус едноставно за него ќе немаше место. Барем не толку колку шо секој играч би сакал да игра. И сами знајте колку играше лани,епа годинава и таја минутажа ќе му беше преполовена. Остајте ги вие муабетите дека не се бунел да седи на клупа,секој шо заиграл барем еднаш фудбал знај дека не постој чоек (добро де можда Кака во Реал) шо со ќеф ја греј клупата. Се виде и на купот на конфедерации дека напредуваше во играта и права трагедија ќе беше сега да се пресечи.И не можеше да најди и да посака подобро место за напредок од Англиското првенство.Нека му е со среќа,да се чува од повреди и фала му за се',еден од многу ретките во последниве 6-7 години шо си заминал а стварно да остај трага, ама вака е најарно за двете страни.

Box-to-box midfielder

The term "box-to-box" is often used to refer to the most dynamic all-round/complete midfielders, who provide both defensive and attacking prowess.[4] The most versatile of players, they typically possess exceptional stamina and are usually skilled at tackling, passing, shooting and also good at keeping possession. Examples of a box-to-box midfielders are: Arturo Vidal,[5] Yaya Toure,[5] Aaron Ramsey, Frank Lampard, Steven Gerrard, Paulinho, Claudio Marchisio, Selçuk İnan, Marouane Fellaini

Е ај да не го стават Видал прв :icon_lol:

Кај мене Величе е прв :icon_lol:

The term "box-to-box" is often used to refer to the most dynamic all-round/complete midfielders, who provide both defensive and attacking prowess.[4] The most versatile of players, they typically possess exceptional stamina and are usually skilled at tackling, passing, shooting and also good at keeping possession. Examples of a box-to-box midfielders are: Velice Sumulikoski, Arturo Vidal,[5] Yaya Toure,[5]Aaron Ramsey, Frank Lampard, Steven Gerrard, Paulinho, Claudio Marchisio, Selçuk İnan, Marouane Fellaini, Lothar Matthäus, Roy Keane and Daniele De Rossi.

Кваљарела многу близу до Норвич,цената била 9 милиони. Изгледа не се губи многу време на преговарања за Кваљарела и Џакерини,истото ќе биди и за Де Чеље а би требало и за Исла со Интер Марота да ја затвори работата. Моја теорија е дека сакаат шо побрзо да соберат пари за Јоветич пред да го земи Сити,а ако не им успеј тоа највероватно Коларов и Дијаманти ќе бидат главни цели

Кваљарела многу близу до Норвич,цената била 9 милиони. Изгледа не се губи многу време на преговарања за Кваљарела и Џакерини,истото ќе биди и за Де Чеље а би требало и за Исла со Интер Марота да ја затвори работата. Моја теорија е дека сакаат шо побрзо да соберат пари за Јоветич пред да го земи Сити,а ако не им успеј тоа највероватно Коларов и Дијаманти ќе бидат главни цели

Поарно Матри да го дадат Кваљарела е подобар...:tapp:

I'm back

Значи по некое мое размислување, касата на Јувентус е скоро изпразнета (чим мораа да го даваат Џак за да го отплатат Тевез), па сега ќе се оди на продажба на Матри и Кваљарела за да се донесат Коларов и Дијаманти, и со тоа Марота ќе го заврши својот дел од работата. Би сакал новите засилувања да ги донесеме до 31 Јули за да може целата екипа да се воигра на тренинзите и контролните натпревари.

Се на се, моја оценка за ДОСЕГА сработеното на Марота е 9/10 (деветката е заради давањето на Џакерини)

Јуве не е Рома или Фиорентина за да мора прво да продаваат играчи,за да купат некого.Да беше така прво ќе се чекаше да се продаде Џак,па после да се купува Тевез.Така да трансферот на Џакерини нема врска со ова.Неговиот агент изјави дека Џакерини сакал да игра редовен фудбал,за да добие повик во репрезентацијата за Светското идната година,а тоа Конте не може да му го вети.
Сандерленд беа најконкретни,испратиа добра понуда и тоа е тоа.

Tevez:"After just half a training session I realized that we run more here than in England"

:LOL:

Јуве не е Рома или Фиорентина за да мора прво да продаваат играчи,за да купат некого.Да беше така прво ќе се чекаше да се продаде Џак,па после да се купува Тевез.Така да трансферот на Џакерини нема врска со ова.Неговиот агент изјави дека Џакерини сакал да игра редовен фудбал,за да добие повик во репрезентацијата за Светското идната година,а тоа Конте не може да му го вети.
Сандерленд беа најконкретни,испратиа добра понуда и тоа е тоа.

Conte

Da li ste imali ovoliko povjerenja prije zadnjeg sastanka sa Agnelliem? I da li vam je žao što više neće biti Giaccherinia?

"U svim ovim operacijama klub i ja smo jedno, i u dobrom i u lošem. Ne želim da hvalim nikoga, želim da hvalim naše radnje. U svemu tome postoje također i bolna odricanja jer, kao što sam rekao, potrošili smo 9 miliona eura na Teveza i sada moramo prodati kako bismo vratili taj novac. Ja trenutno ne znam da li je oficijelno to za Giaccherinia. Sigurno je da svi ovi momci sa kojima sam radio u zadnje dvije godine... svaki odlazak predstavlja za mene veliku bol jer sam veoma vezan za njih, za ono što su mi pružili, za stavljanje na raspolaganje i zbog toga su svi ovi momci za mene nedodirljivi."

Е па мора некако да се вратат. Не бива само купувај, па после или пушти ги за ништо, или продади ги за малце. Ова не значи дека се нема пари, туку дека дел треба да се вратат.

Јуве ќе клати 13 милиона на Торино за Огбона, а колкава плата ќе зема истиот?
Аха и гледам на официјалната страна напишале дека Имобиле преминал во Торино. Тоа значи дека 50% што ги поседуваше Јуве сега се во сопственост на Торино? Или пак тој бил целосно во наша споственост, а јас да не сум знаел :)

^ Поубаво да клати одколку да плати :P
Шала на страна супер работа завршивте со Огбона, баш го следев дечкото е многу јак... Едно време ние бевме заинтересирани за него, ама исто како за многуте играчи што бевме и прејдоа во друг клуб... :)
Дај веќе не зимајте играчи, нема ич да биде интересно првенството...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom