Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Го примети некој Мело како рипна накај Пепе коа го дае голот?! :pos2:
аххахаха да да Мело сака да го накаутира Пепе кога дава некој гол, веќе ,,не давам голови,,- рече Пепе :pos2:
п.с видовте реакцијата на Красич после постигнувањето на голот ич не се радуваше видно е разочараан од последните резултати на Јуве :toe:

ајде честита победа доста повреда не ја гледав утакмицата али од хајлајци што гледав видов дека сме имале доста шанси секоја чест за пепе и за красо

Според јувентус.ком,Лука Тони има истегнување на лигаментот на десното колено и ќе отсуствува 25-30 дена.Дел Пиеро има некоја повреда на левото колено и неговата состојба ќе се набљудува од ден на ден.
Е сеа според некои медиуми повредата на Лука Тони не е сериозна,али официјалната страна на тимот која за мене е порелевантна излезе денес со нешто сосема друго :toe:

aiii Baksuz ejjj !!!!! Daj be neka ni trgne veke ednas dosta e so ovie skapani povredi :nerv:

Флоро Флорес :uvo:, немаме ни 10 милиони а сакаме титули и некаква си револуција, без саглам напаѓач и без бекови место во ЛШ не обезбедуваме. Ако немаат пари нека го продадат клубот, доста беше резил веќе или нека го прават како што треба или нека го продадат. Срамно е ова веќе со позајмициве :nesum:. Од авион се гледа дека ни требаат бекови, зар се толку глупи па не гледаат, имаме помалку пари од една Рома и Наполи :raz:

Флоро Флорес :uvo:, немаме ни 10 милиони а сакаме титули и некаква си револуција, без саглам напаѓач и без бекови место во ЛШ не обезбедуваме. Ако немаат пари нека го продадат клубот, доста беше резил веќе или нека го прават како што треба или нека го продадат. Срамно е ова веќе со позајмициве :nesum:. Од авион се гледа дека ни требаат бекови, зар се толку глупи па не гледаат, имаме помалку пари од една Рома и Наполи :raz:

Да брат, во право си.АКо немавме пари за нападот тогаш требаше прво да се појача одбраната па после да му ја мислиме за нападот.И лани не јадеа по бековските позиции и ништо не направивме и годинава ке се чешаме.Штом Амаури не го шитнавме летоска и штом не купивме саглам бекови се знаеше нашето и ете си осетивме.За кој кур сега вакви скапани играчи во нападот ке донасаме, кога се знае што е нашиот проблем.ОДБРАНАТА

Абе точно е тоа за Флорес дека е договорено?Ако е точно нека идат у пм.Вакви играчи ни во сампдорија не носеа марота и дел нери...

Колку ќе отсуствува Тони?
Кои други ви се повредени?

Едит: 1 месец во аут

Повредени освен Тони се и Кваљарела,Јакинта,Де Чеље,Ринаудо,Амаури имаше фрактура на нос(би требало да се врати до недела),Дел Пиеро вчера заработи ситна повреда и неизвесен е за со Бари:toe:

Се надевам Мартиез ќе го игра понапред со Дел Пиеро ако и он е подготвен

Се надевам Мартиез ќе го игра понапред со Дел Пиеро ако и он е подготвен

Најдобро е како вчера да се појача средниот ред и да се остави Алекс сам во нападот, кога тогаш ќе падне гол доколку одбраната изигра добро (што чисто сумњам со бекови ко Гросо и Григера). Не треба да се експирементира во вакви моменти кога клубот е во тешка криза. Тој потег со доведување на Мартинез за 12 милиони уште не го сваќам али ваљда е поради тоа што дечките мислат дека се во клуб на рангот на Сампдорија па тоа ми е некакво објаснување. Апсолутно никаква корист немавме од него.

Ако го донесат идиотов од Удинезе нека оди у курац се!!!! Има дадено 20 гола, наш Келини има подобра статистика од овој. Точно е дека сме тенки со напаѓачи, ама па не може на секоја повреда на напаѓачиве да купуваме напаѓач. Нели ќе се потпиравме на младинците, сигурен сум дека ако им се даде шанса на Џианети и Бониперти ќе ја искористат, плус тоа ќе биде мотив повеќе да се залагаат за црно-белиот дрес. И она што највеќе ме нервира е што сите шпекулации се за одбанбени играчи, а одбранава ни е фантазии!!!!!!

И јас сум за тоа да играме со зајакната средина, така вршиме пресинг на средината и не им даваме на противниците шанса да се доближат до голот. И така одбраната ни е тенка, не смееме да оставаме многу простор за игра.

На овој начин со позајмициве, Марота и Ањели го чистат долниот веш на Секо, Џиљи & Co што го извалкаа во текот на минатите четири години.
Носеа нови играчи за фантастични цифри и им даваа плати како да се работи за Сити, а не Јувентус. И што бидна ? Најголем дел од тие играчи биле преплатени, несоодветни за клубот (што е автоматски трошок и од аспект на финансии и од аспект на успех). Градиме свој сопствен стадион први во Италија, не играме во ЛШ и фрламе милиони милиони во воздух секоја година за играчи што како предмети дремат во клубот и тврдоглаво не сакаат да заминат.

Марота воопшто не менаџира со финансиите во клубот, веројатно погрешно сте ги сватиле работите. Неговата работа е сосема друга. Јувентус функционира како акционерско друштво, бордот на директори си го усвојува буџетот. За оваа сезона беше намален заради причините погоре, без ЛШ место (ЛШ е непресушен извор на средства) и градење стадион. Затоа Марота летово за 12 играчи потроши 35 милиони, 10 милиони повеќе од парите што ги даде Секо за еден фудбалер едно лето претходно. За разлика од Секо, Марота работи многу многу ограничено и покрај тоа финансиско ограничување разликата меѓу двајцата за компетентноста на тоа место е неспоредлива.

И мене ми е убер смешно да го купуваме Флоро Флорес но верувај дека ако Марота имаше барем најмала прилика воопшто немаше да помисли на него.
Fast Forward - значи, Марота и Андреа немаат никаква вина за ова што се случува денес. Наследија (жал ми е ова да го кажам) катастрофален клуб, крахиран во секој сегмент од структурата, со разоружани фудбалери и со психолошка блокажа. Она што го направија летото беше мала магија.
Целите ги поставија точно колку што е капацитетот на тимот, ниту микрон повеке или помалце.

Како што рекол Хитлер: Примената во животот на оние цели кои имаат огромно значење за идните времиња не ветува блиска награда за големите луѓе кои ги дале тие цели.

Вредноста на нивната прецизна работа ке се види подоцна.

Ako e stvarno ova za Floro Flores jas mislam deka dobro ke se pokaze vo Juve i ke bide mnogu podobar od amauri :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom