Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Без навреди и двајцата, да не почнеме со санкции... По ПП колку сакате вреѓајте се, овде не се толерираат такви испади.

Posle podolgo vreme Juve me napravi dobiten.
Odlicna igra. Na Krasic mu e...a m...a, go opraja.
Neznam Krasic kako uspea da go futnit ona.:pos:

P.S Izvinete za latinicava.

Соренсен малку делуваше изгубено во првото полувреме :nesum:

Точно. :smir:
Сепак мило мие шо на ваква битна утакмица кога главните конкуренти кикснаа, Јуве си зема 3 бода - шо не беше случај ланската сезона. Кога го видов Сисоко наместо Аквилани шо пцуење му тупив на Дел Нери ама сепак се покажа добра тактика и рака на срце Сисоко изигра феноменало за разлика од Аквилани кој потфрли на оваа утакмица.

И јас истото го мислев, али ДелНери знае што прави сисоко е умратви играта на катанија, и плус аквилани не изигра баш на ниво и друго го тргна бидејќи ако заработеше золт картон мислам дека ќе имаше дискфалификација за со лацио така да паметна измена од страна на ДелНери.. Форца Јуве

Кога го гледам Сисоко со топката ич не ми е сигурен како сакат е ебаго :pos:... Оваа сезона подобро играм на гости негоди дома...ама следната со Лацио мора да се тепа и да се скрши тој малер на домашен терен :) :vozbud:

Додека го ледав натпреваров ме потсети на старите добри времиња кога Јувентус гостуваше и рутинирано ќе си земе 3 бода :D:D
Ако не го откупат Quagliarella никогаш нема да им простам :D дечкото е звер.

Честито победа,не дека вие изигравте добро него овие тешка дупка,добро што вративте 1-2 имаче бункер тежок ве чекаше. Ај да тепате и со Лацио иако мислам дека та ке е Х,сакам да сте втори или трети али само да сте пред Интер.

Кваљарела мора да се откупи!! Исто и Аквилани, само незнам што му беше денеска. Сосема коректна измена напраи Дел Нери со внесувањето на Сисоко. Иначе колку само ми иде на живци кога ќе успеат за само 2-3 минути да ни изедначат... Така беше и со Бреша и со Рома и сега. :tapp:
Тоа мора да се корегира. Следни се незгодните Лацио, меч кој мора да го добиеме дома, КОНЕЧНО!!

Браво, ова беше must win натпревар и момците покажаа караткер.

Малку слабо играа во првите 20 минути, меѓутоа ми стана јасно дека тоа е дел од тактиката, да се измори противникот и да ги удриме со контри. Браво за тактичката поставеност на Дел Нери, позитивно ме изненадува.

Иако тепавме 3-1, на моменти некако не бев мирен, ваљда зашто на моменти ептен се опуштаа. Сите изиграа горе доле добро освен Аквилани кој не личеше на себе, Красич слабо во првото полувреме, Гросо дебакл (зема милиони, а не знае да испуца топка од 16 метри и примаме гол :kesa:) и Јакинта, иако имаше 2 асистенции.

Бонучи се повеќе ме изненадува, прераснува во вистински дефанзивец, а техниката му е ебе*е. Мело е стуб на средината и за разлика од лани има доста работено на подавањата кој сега засега се одлични. Кваљарела дефинитивно ми станува еден од најомилените, долго време ми беше желба да го видам во Јуве, дечкото е фантазии во напад. Да има добар SS зад него (Касано), а он да биде поблиску до голот, сигурен сум дека ќе оди 20+.

Победава мора да биде мотив плус да го растуриме Лацио, кои рака на срце долги години ни се стални муштерии :smir:

Ако падне лацио во торино веќе нема да видат второ место а камоли прво

Нормално е Соренсен да игра вака, т.е. да прави некои ситни грешки. На 18 години тоа е лимитот што може да го достигне еден дефанзивец. Многу послаба му е офанзивната игра, но тоа е нешто што со тренинг се средува. Плус не е десен бек, туку е централен. На се ова додајте јазична бариера и пак е далеку боље опција од Мота. Преѓе читав, на тренинг ништо не го разбирал Дел Нери пошто овој зборел многу брзо :icon_mrgr
Најбитно од се е дека има голем простор за напредок. После сезонава има можност да се купи за 100ина илјади евра. Класичен грабеж ке им се деси у таква ситуација.

Генерално добро, тактички и компактно одиграно. Једино кревав рамења само кај Аквилани. Пасовите му беа бетер од оние на Сисоко у најлоши дани. Ретко, ретко кога играл волку лошо у цела своја кариера.

Имавме шанси за x2 од овој резултат. Nevertheless очекувана победа со бајаги напор.

The unbeaten run continues. . .

Честито победа,не дека вие изигравте добро него овие тешка дупка,добро што вративте 1-2 имаче бункер тежок ве чекаше. Ај да тепате и со Лацио иако мислам дека та ке е Х,сакам да сте втори или трети али само да сте пред Интер.

Ја гледаше утакмицата? Или сигурно на www.rezulatati.com имаш пратено таму уживо коментар. 1:3 да победиш во сицилија и да речиш не изигравте добро, тоа само може да го каже анти спортист.

Мора да признаеме пред првиот гол на Јуве ,околу 30 минута,Катанија беше боље но очекував слаб почеток со оглед на тоа што у среда игравме на -165 ,али и покрај тоа во прво полувреме успеавме да дадеме гол и еден поништен гол,тоа е битното,после вториот гол на јуве Катанија беа изгубени се до 65 минута,после ни напраија притисок,на крај имавме многу добри шанси ,Дел Пиеро не ја исконтролира добро топката па му ја даде многу напред на Красич,мноогу ретко му се дешава али и он е човек ,сепак и со овој напад имаме најмногу голови дадено,играме со три напаѓачи,Амаури не го ни сметам:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom