Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
За да дојде Фабијано, Амаури треба да си оди. Али Амаури не сака ни да слушне да ги остави 4ите милиони евра по сезона.

п.с. Личните услови со Фабијано се договорени

За да дојде Фабијано, Амаури треба да си оди. Али Амаури не сака ни да слушне да ги остави 4ите милиони евра по сезона.

п.с. Личните услови со Фабијано се договорени
свесен е дека не може да потпише договор ниту за милион

Moжно е толку да се излетале медиумиве?! :) :)
Се излетале = шират шпекулации. :) Го видов и ја линкот, и на Тутојуве и на Тутоспорт искочи после некое време, али после видов демант на еден форум каде налетав и на официјалниот Твитер сајт на Фабиано. Контакт со Фабиано има, потврдено беше тоа и од самиот агент на играчот, меѓуота ова со Твитер-ов не им држи вода. =)

мене не ми се прај некако кеф за фабиано 30 години играч оваја сезона можи да изигра на ниво а ке дајме 10 милјони за пола сезона
јас мислам таман сме засега за 3 место да се бориме па налето поке вложвање
јас така мислам

Дел Нери ке му дадел уште една шанса на АМАУРИ против сампдорија:tapp:

Која шанса му е оваа по ред? Веќе не ни памтам колку шанси доби. Ако има барем малку совест треба самиот да си замине, ама 4 милиони плата се во прашање. Многу очекував од него кога дојде во ЈУВЕ, незнам од кој причини не успеа да се врати во формата која ја изигра првата полусезона кога дојде во ЈУВЕ. Нон стоп повреди, нема волја за игра, најдобро е да си побара среќа во некој нов клуб.

Пазете го ова:
Според juvefans.info марота сакал да доведе некој бивш репрезентативец на младата италијанска репрезентација GRAZIANO PELLE.Типот имал сега 25години и игра во холандија.Не успеал ни во првиот тим да се пробие во тој никаков тим и грее клупа цела година.Инале дошол од Лече за 6 милиони и не успеал во ниеден момент да ја оправда таа мизерна сума.И јувентус заинтересиран за него хахаха, посмешна шпекулација не прочитав трансфер периодов.Значи како прво објавена во фан сајт на јувентус-нека се засрамат они што објавуваат вакви работи, јас как офан на јуве не би се осудил такво нешто на мој сајт да напишам зашто е срамота играч со вакво резиме да го поврзма со мојот клуб и подобро ништо не пишувам отколку вакви работи.

Пазете го ова:
Според juvefans.info марота сакал да доведе некој бивш репрезентативец на младата италијанска репрезентација GRAZIANO PELLE.Типот имал сега 25години и игра во холандија.Не успеал ни во првиот тим да се пробие во тој никаков тим и грее клупа цела година.Инале дошол од Лече за 6 милиони и не успеал во ниеден момент да ја оправда таа мизерна сума.И јувентус заинтересиран за него хахаха, посмешна шпекулација не прочитав трансфер периодов.Значи како прво објавена во фан сајт на јувентус-нека се засрамат они што објавуваат вакви работи, јас как офан на јуве не би се осудил такво нешто на мој сајт да напишам зашто е срамота играч со вакво резиме да го поврзма со мојот клуб и подобро ништо не пишувам отколку вакви работи.
Ваљда им е досадно па сами си пишуваат а тоа врска нема и за Торес уште си пишуваат си прават филмови дечките

Ваљда им е досадно па сами си пишуваат а тоа врска нема и за Торес уште си пишуваат си прават филмови дечките

Па нема за кого да пишуваат од тие светска класа напаѓачи веќе.Се што е класа отидоа по јаки клубови за вонземјански суми и се со трипати поголеми откупни клаузли од нивната реална вредност.Платите им се колку целиот трансфер буџет на еден просечен тим :pos:, и најверојатно ако не успејат да се снајдат ке бегаат како Амаури сега кај нас од трансфери за да остане до крај на договорот и да зима голема плата што повеќе време.А ние како голем клуб од кој очекуваат во скоро време да земеме некоја светска класа напаѓач мора да не поврзуваат со тие што останаа како МОЖНИ ТРАНСФЕРИ.ЗА Торес има шанса ако се потрудиме да најдеме толку пари и Агуеро тие се од светска класа.И Нејмар него го заборавив.Сите други се продадоа во добри клубови и најверојатно ке останат долго таму.Ке читаме шпекулации за овие тројца уште долго.

Според Sky, Фабиано е блиску до потпис на договор со Јуве. Сумата се најавува дека е 9-10 милиони. Според Sky,раководството на Јуве ќе се обиде да го ангажира на позајмица со откупна клаузула од 10 милиони евра, а во случај Севиља да одбие така, ќе биде продаден Сисоко, а можеби и Сторари.

мене не ми се прај некако кеф за фабиано 30 години играч оваја сезона можи да изигра на ниво а ке дајме 10 милјони за пола сезона
јас мислам таман сме засега за 3 место да се бориме па налето поке вложвање
јас така мислам

Se slozuvam so tebe drugar

ФАЛА МУ НА МАРЧЕЛО.

ВАКОВ СНОБ шо не дојде во јувентус.
Шо мислам за него:

Мнооогу се сложвам со Липи дека овај не е за во Јуве и италија воопшто.
другарче ти не следиш фудбал јасно ми е .
За Роналдо да кажеш дека е грешка што не дојде незнам што да ти кажам бидејки не сакам да те навредам бидејки си јувенташ .Роналдо ако дојдеше ке не наполеше со титули и со пари ,тиа 100 милиона кој би ги доблие од него би го направиле цел состав .
п.с вие јувентус го гледате како гетефе да дошол барзагли,флоро флорес,антонини.Јас го глеедам јувентус рамо до рамо со реал мадрид барса,амчесте, баерн и останатите фудбалски гигантио т.е подобар од нив .
п.с роналдо играже во манчестер пред реал мадрид а ако дојдеше ке дојдеше од спортинг лисабон ,погледни реални снимки а не твојте цртани филмови

--- надополнето ---

Според Sky, Фабиано е блиску до потпис на договор со Јуве. Сумата се најавува дека е 9-10 милиони. Според Sky,раководството на Јуве ќе се обиде да го ангажира на позајмица со откупна клаузула од 10 милиони евра, а во случај Севиља да одбие така, ќе биде продаден Сисоко, а можеби и Сторари.
сисоко треба сторари е вишок може он да се продаде а и сам сакаше да си замине .
п.с дали приметивте што значи буфон да ви го чува грбот ,се е поинаку со него и со дел пиеро .

--- надополнето ---

Па нема за кого да пишуваат од тие светска класа напаѓачи веќе.Се што е класа отидоа по јаки клубови за вонземјански суми и се со трипати поголеми откупни клаузли од нивната реална вредност.Платите им се колку целиот трансфер буџет на еден просечен тим :pos:, и најверојатно ако не успејат да се снајдат ке бегаат како Амаури сега кај нас од трансфери за да остане до крај на договорот и да зима голема плата што повеќе време.А ние како голем клуб од кој очекуваат во скоро време да земеме некоја светска класа напаѓач мора да не поврзуваат со тие што останаа како МОЖНИ ТРАНСФЕРИ.ЗА Торес има шанса ако се потрудиме да најдеме толку пари и Агуеро тие се од светска класа.И Нејмар него го заборавив.Сите други се продадоа во добри клубови и најверојатно ке останат долго таму.Ке читаме шпекулации за овие тројца уште долго.

не зборувај сурова реалност
п.с ибрахимович на позајмица е во милан со плата од 12 милиона евра
п.с за 12 милиона евра се купоува солиден играч .
за торес се сложувам ама за агуеро се сомнева се повеке како игра .

--- надополнето ---

http://www.tuttojuve.com/?action=read&idnotizia=39162

Сме сакале Траш да го земеме од Штудгард.Сум го гледал неколку пати фантастичен играч е. :icon_bigg
За Фабиано работава е сега или никогаш за 10 мил врвна класа шпиц . :vozbud:
пази игра за бразил прва постава и дава голеви ,голема грешка ако си дозволиме да не го земеме а таков ни треба за 1 или 2 место .

другарче ти не следиш фудбал јасно ми е .
За Роналдо да кажеш дека е грешка што не дојде незнам што да ти кажам бидејки не сакам да те навредам бидејки си јувенташ .Роналдо ако дојдеше ке не наполеше со титули и со пари ,тиа 100 милиона кој би ги доблие од него би го направиле цел состав .
п.с вие јувентус го гледате како гетефе да дошол барзагли,флоро флорес,антонини.Јас го глеедам јувентус рамо до рамо со реал мадрид барса,амчесте, баерн и останатите фудбалски гигантио т.е подобар од нив .

Не сакам да се расправам ама Јуве не е Реал.
Сумљам дека го имаш гледано стариот Јуве на Липи (првиот циклус) ама еве да ти објаснам неколку работи.

1994- Јуве беше во криза (како оваа сега освен некое си финале во УЕФА се друго му беше како сега нешто преку 5години без титула, дури ни Трапатони со својот втор циклус на клупата мислам дека не успеа да го крени на нозе)
Играчите беа и звезди (Баџо) и обични работници и по некој надежен талент (ДелПјеро).

Со доаѓањето на Липи (во тоа време тој беше тренер од типот на ДелНери ако не и со полошо цв)
Во првата сезона донесе неколку играчи колку да крпи тим а исто и во втората и ниту еден од нив не беше звезда (напротив го продадоја РОБЕРТО БАЏО), освои титула и го донесе ПЈЕТРО ВЈЕРХОВОД (Играч кој во тој момент можеби имаше преку 35 години). Сите Липи го гледаја како ЛУДАК. А тој им врати со титула во ЛШ. и уште повеќе уште две последователни финалиња (нешто шо трењерите од типот на Мурињо, Фергусон, ДелБоске можат само да сонват). За да напрајш тим со таква константност ти треба ќе кажам накратко ТИМ. Значи не 1 не 2 не 5 звезди туку 11 кои ќе бидат компактни и ќе ораат пред нив. Го цитирам коментарот на некој од нашиве бисерџии на тв пред почетокот од финалето со Дортмунд (Јувентус е толку јак шо комбиниран тим од сите други тимови во ЛШ не можи да го победи) - до душа го изгубивме тој меч ама види хајлајтс шо се дешаваше на теренот.

Реал е најдобриот пример дека снобови како Роналдо, ДиМариа, Бензема, Чаби Алонсо не можат да го кренат тимот. преку 10 години наназад имаат звучни имиња и последните 8 години не можат да поминат едно 8мина финале во ЛШ, а во Шпанија едвај креваат глава од Барса (се друго е боранија па не му ја вреднувам ич некоја си титула таму).

Ако си навивач на Јуве треба да ја знајш филозофијата на клубот да се гради врз работници а не манекени, ако сакаш звезди навивај за Real Loosers.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom