Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Знам дека сите фудбалери на Јутјуб изгледаат како Марадона во најшмркачките денови, ама батево што сме го земале искинал во Португалија... Ако испадне барем пола од тоа што играл во Порто, тогаш Марота секоја ти чест :cuc:

Да на Јутуб делува ептен добро. Јас барем го немам пратено во живо.
Арно ама некои мани што ги гледам на Јутутуб. Нон стоп е на колена и се обидва да дрибла по земја. НЕ видов ниту еден пробив со спринт да направи ниту па квалитетно нафрлање.
Ме интересира како ќе се покажи по овие точки.

AlfredoPedulla says Juve offered Schalke 15m + 15m in bonuses for Draxler but Schalke wants initial fee to be 22-23m then plus bonuses.
#SkyItalia has now jumped on it: Schalke open to the idea of a bonus structured deal for Draxler, an opportunity for Juve to resume talks.
Done deal: Documents are being exchanged for Porto LB Alex Sandro to join Juventus, subject to passing a medical Juventus today told Cuadrado's agent that they are willing to take him on loan. The agent will bring the offer to Chelsea.

Сандро лев бек , Квардадо десен? Е со овие 2ца може да се игра квалитетна 3-5-2. Па и 4-3-3 со офанзивни бекови. Един Квардадо е малку нестабилен назад али ипак.
Квадрадо не е бек туку е офанзивен играч. Евентуално во 3-5-2 можат да се на страните инаку збораме за различни профили.

Да на Јутуб делува ептен добро. Јас барем го немам пратено во живо.
Арно ама некои мани што ги гледам на Јутутуб. Нон стоп е на колена и се обидва да дрибла по земја. НЕ видов ниту еден пробив со спринт да направи ниту па квалитетно нафрлање.
Ме интересира како ќе се покажи по овие точки.
Дечкото сум го гледал и растур прај еден од најдобрите леви млади бекови во европа е, море и во најдобрите воопшто бекови овие 2 сезони.

Луѓе кои се блиски со клубот, новинари од ESPN. Кога ќе се официјализира трансферот на Педро, а тоа ќе биде денес или утре, тогаш Квадрадо доаѓа кај вас. Најверојатно ќе биде позајмица едногодишна и откуп наредна сезона. Околу 22 милиони евра ќе биде цената.
Дај линкче :)

Хммм се мислам дали недоволно квалитетните опции на пазарот на позицијата АМ го натераа марота да купи супер бекови како Сандро и Куадрадо па да фураме 3-5-2 ?[DOUBLEPOST=1439985304][/DOUBLEPOST]
Извор? Знам само дека го разгледваме како оција за позајмица, а не го исклучува доаѓањето на Дракслер.

Во Италијанските медиуми нема ништо.
ПА мое мислење е дека за модерниов фудбал повеќе сакаш да имаш квалитетни вингери отколку амц.

Квадрадо не е бек туку е офанзивен играч. Евентуално во 3-5-2 можат да се на страните инаку збораме за различни профили.
Знам дека не е класичен десен бек и офазивен играч дека е. Али Би легнал добро и на десен бек во 4-3-3. 3-5-2 е идеална форамција за него али пошо јуве форсираше и 4-3-3 одлично и таму би дошол.

Еве и Sky ја потврди информацијата што ја извади Лаудиса за последната понуда за Дракслер од 20м+10м бонуси.Еве им ги 30м што ги бараа,ако и ова го одбијат и бараат 30м без вклучени бонуси,нека се ебат швабиве.
Иако ми мириса дека може да ја прифатат понудава.И Сабатини изјавуваше едно време дека само едната нога на Бенатија вред 30м,па на крај го продадоа во Баерн за 26м :D

Марота скрена со паметот... Сандро, Квадрадо, Донсах, Дракслер, Мкхтаријан... :vozbud:

Ако доаѓа Квадрадо, сигурно ќе биде на позајмица. Е сега колку што читав од НЕрелевантни извори позајмицата ќе немала клаузула да мора на крај на сезона да се одкупи играчот, така да ова според мене е одличен дил.

Интересни ќе бидат последниве 2 недели од трансфер пазарот...

:zloo:

Алекс Сандро е во авионот веќе и можно е да присуствува на утакмицата денес меѓу Јувентус А и Јувентус Б[DOUBLEPOST=1439986191][/DOUBLEPOST]
Еве и Sky ја потврди информацијата што ја извади Лаудиса за последната понуда за Дракслер од 20м+10м бонуси.Еве им ги 30м што ги бараа,ако и ова го одбијат и бараат 30м без вклучени бонуси,нека се ебат швабиве.
Иако ми мириса дека може да ја прифатат понудава.И Сабатини изјавуваше едно време дека само едната нога на Бенатија вред 30м,па на крај го продадоа во Баерн за 26м :D
Прифатиле да има бонуси во понудата, Дракслер притиска за да си оди.

Дечкото сум го гледал и растур прај еден од најдобрите леви млади бекови во европа е, море и во најдобрите воопшто бекови овие 2 сезони.
Да не се разбериме погрешно. Она шо го гледам на ЈТ делува ептен моќно само малку сум претпазлив во однос на ЈТ видеа.
Таму и Диего Пероти крши кичми.

Реално во денешниов фудбал нема толкави дибеци кои незнаат да направат еден дриблинг за ЈТ. Глава клавам дека и за лордот па и за момо Сисоко ќе најдам нешто такво.
Проблемот во денешниот фудбал е дека некој треба да е спремен 50 утакмици да ги изигра на ниво. Треба да има барем 80iq за да можи да чита игра и да се разбира со останатите.[DOUBLEPOST=1439986812][/DOUBLEPOST]
Знам дека не е класичен десен бек и офазивен играч дека е. Али Би легнал добро и на десен бек во 4-3-3. 3-5-2 е идеална форамција за него али пошо јуве форсираше и 4-3-3 одлично и таму би дошол.
Во 433 квадрадо може да игра на десната страна од таа офанзивната тројка. друго тешко.

Последно уредено:
Ова е веќе реално за двете страни да се договорат и да ја завршат сапуницава.[DOUBLEPOST=1439986916][/DOUBLEPOST]
Good offensively and defensively. Good cross(not the best but good), good feet for a LB, pure lefty, can dribble. Must watch his hard tackles. Can be a hot head sometimes but Allegri will fix that.
me gusta[DOUBLEPOST=1439987012][/DOUBLEPOST]
Марота скрена со паметот... Сандро, Квадрадо, Донсах, Дракслер, Мкхтаријан... :vozbud:

Ако доаѓа Квадрадо, сигурно ќе биде на позајмица. Е сега колку што читав од НЕрелевантни извори позајмицата ќе немала клаузула да мора на крај на сезона да се одкупи играчот, така да ова според мене е одличен дил.

Интересни ќе бидат последниве 2 недели од трансфер пазарот...

:zloo:
Ај да бидиме реални сите овие не идат
Сандро ај да речиме е сигурен
Донсах бил исто земен ама ќе оди на калење во Болоња
Останатите се реално конкуренција за да се турни цена. Мислам дека Дракслер е пикот, мики е лажњак а Квадрадо потенцијален бекап или џокер.

Alex Sandro has not been called up for Porto's match. The defender is on his way to Torino. Juventus will present him at Villar Perosa.(SKY)

FAP FAP FAP FAP FAP FAP FA FPAFPAPFAPFPAFPAPFA

:drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk::drk:[DOUBLEPOST=1439987158][/DOUBLEPOST]
Ај да бидиме реални сите овие не идат
Сандро ај да речиме е сигурен
Донсах бил исто земен ама ќе оди на калење во Болоња
Останатите се реално конкуренција за да се турни цена. Мислам дека Дракслер е пикот, мики е лажњак а Квадрадо потенцијален бекап или џокер.
Можно е, Куадрадо го дават на позајмица нешто што Марота не го пропушта апак Шалке видоја дека никој не им дава 30+ милиони па омекнаја кога им кажавме да одебат :)

Разбирливо. Ако Хелд ја прифати понудената сума комотно може да даде оставка, секако му виси местото. А за тајмингот реков дека што покасно бараш играч то потешко, односно поскапо.
Добро, а колку сакаш да вреди играч кој цела сезона лани влечеше сериозна и нималце наивна повреда?Играч кој скоро 2 сезони се влечка по болници, има можеби статус на injury prone? 100 милиони да му дадат? Тоа што ги има фудбалските квалитети, никој не му ги оспорува, но и Александре Пато беше феномен, но кое фајде кога 90% од натпреварите на Милан ги гледаше од клиниките во Милано и ширум Европа? Јуве и со самото тоа што еве да речиме го има земено Дракслер се коцка, ризикува. А камоли да им ги исполнат барањата 30 милиони во кеш.

Шалке можи да си бараат и 200милиони, ама понудава од Јуве е мислам фер и коректна. 18-19 милиони + 10 бонус (ако не се повредува), сума што е еднаква на онаа што ја бара Шалке. Повеќе од ова не ни смеат да помислат да дадат.

Наводно работата со Донсах е завшрена. Јуве го купува, и одма го праќа на позајмица во Болоња, а веќе следната сезона било договорено да се враќа во Јуве и да добие шанса.

Шо играч е Донсах?

Дунга за Алекс Сандро - "Класичен бразилски бек,микс од техника и брзина.Го познавам добро,го повикував неколку пати во репрезентација.Во Порто напредна за разлика од периодот кога беше во Сантос,одличен во центаршутевите до напаѓачите но и има добро позиционирање.Наликува на Р. Карлос пред се во техниката и во леснотијата на дриблинзите но физички е послаб".

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom