Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата G@rfielD
  • Време на започнување Време на започнување
Ај мој коментар за натпреваров, дека после во 18:30 ќе го гасат форумов

Нападот денес ни беше најслаба алка, заеби тоа што Љоренте даде гол, не го вади тоа што цел натпревар беа како Каспер заедно со Џовинко. Овој вториов одпрво ми стана жал кога го свиреше цел стадион, гледам и Конте го мотивираше со неколку збора, да не му падне тешко на душата... и после неколку секунди гледаш кур го боли, се смее на клупа. Место да ја чукне црпкана дека ЦЕЛ СТАДИОН, не е задоволен од прикажаното, тој се клешти. На лето сиктер од Јувентус, очи да не му видам. Средината денес беше на ниво, Пирло, Маркизио, Азамоа, Лихт и Видал беа неприкосновени. Мило ми е за Принцот, сега со натпревариве во ЛЕ, осеќам ќе добива повеќе шанса, таман и да ја врати формата во која беше минатата сезона. А за Азамоа, се гледа дека повеќе му лежи да игра централно на теренот, одколку крило, има страшен шут, брз е, ама ете Конте го тера на таа позиција дека е левак, и не доаѓа во целост да го покаже неговиот талент.
Што се однесува до одбраната, Мондо ќе објасни се, џабе ќе пишувам :icon_lol:....
Џиџи легенда :cuc:

Се читаме дечки ;)

Епа да земе да плаче ли?
Како прво, во ваква ситуација првична цел на соиграчите е да го смират, па и да го насмеат.
Ако еднаш се насмеал, незначи дека не му е гајле. Да беше така, ке си смееше и кога му свиреа, нели? :)

Епа да земе да плаче ли?
Како прво, во ваква ситуација првична цел на соиграчите е да го смират, па и да го насмеат.
Ако еднаш се насмеал, незначи дека не му е гајле. Да беше така, ке си смееше и кога му свиреа, нели? :)
Не мора да плаче. Едноставно, нека си побара трансфер. Најбезболно решение за двете засегнати страни. Нека си гази во Парма,Фиорентина,Џенова итн. Во Јуве се покажа дека е дрво.

А и Италијанскиве медиуми се врвот. Дојде Љоренте (Шпанец) во Јувентус,ги изигра своите први 10 минути на крајот од еден натпревар, и го растргнаа: „не бил Јуве материјал“ „ќе го продавале на Арсенал“, „Шпанец не се снаоѓал лесно во Италија“ итн. Џовинко (Италијанец), добива милион шанси, напрајл 24 години и сеуште го сметаат за талент (јас би рекол, вечити талент), немал простор да се искажи, па дури некои новинари отидоа дотаму да Јуве да ја променел формацијата за Џовинко да се прилагоди :facepalm:.

Епа да земе да плаче ли?

Претеруваш... не очекувам да плаче, ама не очекувам ни да се клешти. Се виде неговото во Јувентус(Читај: Публиката), на лето нека лета кај што сака.
Неможам да ти најдам видео, од пред 4-5 години, кога Јувентус губеше на натпревар, да им ги видеше лицата на Дел Пиеро и Трезеге, седеа на клупа, и неможеа да му помогнат на тимот... за да момент подоцна ти го прикажуваат Амаури како се клешти на трибините горе
Ете така, денес според мене Џовинко беше Амаури Vol. 2

Денес за голот примен му простувам оти комбинирана одбранта беше ама луѓе сватете не со Мондо, примањето на гол кошта утакмици а што ако беше поголем тим? на пр Баерн?Реал? така му се даваше нив голој, и јас сум против правилото давајте поќе од нив едноставно глупо е. Преферирам победа 2-0 од 4-3 или 5-2

Oсвалдо претходната утакмица имаше статива, денеска ја цивна пречката, наредна утакмица очекувам трета среќа :ROFLMAO:

Арно му го шлакна в лице Конте на Капело си го бараше педерчето,

DeviAngel напиша:
Conte: 'Capello disrespectful'

Antonio Conte gave Fabio Capello both barrels after he criticised Juventus this week. “There’s more stink in his house.”

This week former Juve Coach Capello gave an interview suggesting Conte’s team couldn’t succeed in Europe because Serie A was not competitive enough, so it was too easy for them to win the Scudetto.

“Maybe next year I’ll ask us to be enrolled in the Premier League... I’d say someone who makes these comments is annoying and disrespectful to record-breaking campaigns over two years,” Conte told Sky Sport Italia.

“Capello’s sides broke records and their two titles were revoked, but I don’t remember their style of football. I remember Marcello Lippi’s team and even Giovanni Trapattoni's, as they played well, but Capello’s era is famous only for the revocation.

“I think this Juventus is more complete in every area than my first season. We were on a charge the first time and were the only side to stop Zlatan Ibrahimovic’s Milan winning the Scudetto.

“This is the third season and in my view we have improved in every respect: tactically, physically and psychologically.”

Capello also criticised Conte’s decision to take away Juve’s day off after a 2-2 draw with Hellas Verona last week.

“I didn’t expect any particular response. It can happen that I need to raise my voice a bit to keep us on the right path, but after the draw in Verona it was only right we didn’t just ignore that. I simply made the squad notice we shouldn’t drop points if we are to achieve something historic with a third consecutive Scudetto.

“History teaches us that keeping the concentration for three years in a row is not simple. This Juventus side is achieving it, but when there are moments I see the tension drop then it’s up to me to revive it. Some say I do that badly, some don’t.

“I can’t do anything now without everyone asking for a poll on whether I ‘slapped’ the players or hand-fed them. I don’t like people who try to act like teachers when they don’t know the situation and frankly ought to look into their own houses, as there’s probably more stink there.”

Conte also snapped at the crowd in the Juventus Stadium when they jeered Sebastian Giovinco during a 3-1 win over Chievo.

“I find it truly unfair this atmosphere that has emerged around Giovinco. I don’t even want to talk about it. Everyone should look to their conscience.”

Again the Bianconeri were 2-0 up at half-time only to concede straight after the restart, though this time it was a Martin Caceres own goal.

“It is difficult to keep the same intensity for 95 minutes. At the moment we can’t afford not to, as the moment we drop the concentration levels by a millimetre anything could happen.

“Chievo scored with their first chance, which to be honest we scored ourselves! There are moments in a season when any shot can turn into a goal, so you’ve got to watch out with Roma and Napoli coming up behind you.”

Денес за голот примен му простувам оти комбинирана одбранта беше ама луѓе сватете не со Мондо, примањето на гол кошта утакмици а што ако беше поголем тим? на пр Баерн?Реал? така му се даваше нив голој, и јас сум против правилото давајте поќе од нив едноставно глупо е. Преферирам победа 2-0 од 4-3 или 5-2
Во ред, се сложувам со тоа. Ама па, не може сите натпревари да се добиваат со 2-0, 3-0. Сега, фудбал е ова некогаш и ќе примиш гол. Е сега, и мене ми е мака кога ќе видам дека примаат ефтини голови од екипи како Киево и Верона, но тука ние не можеме да влијаеме врз тоа.

Факт е дека Јуве има пад на форма, особено по онаа серија од победи кога сите победи беа без примен гол и со два и повеќе голови постигнато, но големината на клубот се покажува најмногу во овие моменти кога формата ти е опадната, а сепак на крајот се земаат три бода.

Конте ќе среди за се останато. :D

Во ред, се сложувам со тоа. Ама па, не може сите натпревари да се добиваат со 2-0, 3-0. Сега, фудбал е ова некогаш и ќе примиш гол. Е сега, и мене ми е мака кога ќе видам дека примаат ефтини голови од екипи како Киево и Верона, но тука ние не можеме да влијаеме врз тоа.

Факт е дека Јуве има пад на форма, особено по онаа серија од победи кога сите победи беа без примен гол и со два и повеќе голови постигнато, но големината на клубот се покажува најмногу во овие моменти кога формата ти е опадната, а сепак на крајот се земаат три бода.

Конте ќе среди за се останато. :D

Не ме сваќаш не зборам за стално нормално е да примат гол некоја утакмица луѓе се грешки се прат ( грешки се , луѓе се прат :D )
али некако во последно ко мода да ни е , ама ке се среди формата полека полека со интензитот сеа ќе се подогини и формето, али сепак мислам дека играме со пола гас целосно

Не мора да плаче. Едноставно, нека си побара трансфер. Најбезболно решение за двете засегнати страни. Нека си гази во Парма,Фиорентина,Џенова итн. Во Јуве се покажа дека е дрво.

А и Италијанскиве медиуми се врвот. Дојде Љоренте (Шпанец) во Јувентус,ги изигра своите први 10 минути на крајот од еден натпревар, и го растргнаа: „не бил Јуве материјал“ „ќе го продавале на Арсенал“, „Шпанец не се снаоѓал лесно во Италија“ итн. Џовинко (Италијанец), добива милион шанси, напрајл 24 години и сеуште го сметаат за талент (јас би рекол, вечити талент), немал простор да се искажи, па дури некои новинари отидоа дотаму да Јуве да ја променел формацијата за Џовинко да се прилагоди :facepalm:.

Тука треба вината да ја бараш во клубовите, не во новинарите.
Во овој случај италијанските тимови си ги третираат играчи баш како вечити таленти, тука новинарите не пишуваат ништо што не е вистино, комплетно се во право.
Зборевме за темава, вината за тоа што играчите единствено во Италија се сметаат за таленти на 25 години е кај тимовите( и кај федерацијата, со одредни нивни закони и прописи).

А за такви натписи како за Љоренте си во право, тоа е само за повеќе читаност да имаат. Потрагично е што има луѓе што им веруваат, ги читам сега не биле задоволни од Освалдо, човекот не изиграл 90 минути вкупни овие готово, го отпишаа. :facepalm:
--- надополнето: 16 февруари 2014 во 18:22 ---
Претеруваш... не очекувам да плаче, ама не очекувам ни да се клешти. Се виде неговото во Јувентус(Читај: Публиката), на лето нека лета кај што сака.
Неможам да ти најдам видео, од пред 4-5 години, кога Јувентус губеше на натпревар, да им ги видеше лицата на Дел Пиеро и Трезеге, седеа на клупа, и неможеа да му помогнат на тимот... за да момент подоцна ти го прикажуваат Амаури како се клешти на трибините горе
Ете така, денес според мене Џовинко беше Амаури Vol. 2

Добро, тоа е твое мислење.

А за публиката денеска не сакам да коментирам, максимално сум разочаран, срамота.
И мило ми е што Конте излезе во одбрана на Џио:
“I find it truly unfair this atmosphere that has emerged around Giovinco. I don’t even want to talk about it. Everyone should look to their conscience.”

Последно уредено од модератор:
Antonio Conte continued to rage against “guru of football” Fabio Capello for “sticking his nose in” to Juventus business.
Conte carried on the series of interviews and went back on to this subject with Rai Sport.
“When a guru of football speaks, we ought to just kneel down and say ‘Yessir!’” he smirked sarcastically.
“Capello talked about a lot of things. In his view we are playing an amateur tournament. Since I’ve been here he likes to talk about Juventus a lot and stick his nose in. Perhaps our statistics and records annoy him.”
The Russia manager said this week that the Bianconeri had no competition in Serie A and criticised Conte’s decision to scrap the team’s day off after a 2-2 draw with Verona.
“Other historic Coaches of Juventus, like Marcello Lippi and Giovanni Trapattoni, are respectful and Capello is not.
“He ought to focus more on trying to get Russia past the first round at the World Cup. If I were in his position, I wouldn’t have said anything. Who is Capello to say I did something wrong?”
Conte also spoke to Mediaset Premium cameras and reiterated his criticism of Capello’s two-year spell, which saw Juventus win two titles that were then revoked in the Calciopoli scandal.
“Capello ought to mind his own business. He won two Scudetti with a tank of a squad, but nobody will remember him for anything in particular.”

Иначе обожавам напаѓачи како Локи, наместо да се кудите , фалете го оти и кога игра лошо дава голови, тоа е класа шпиц нешто што ни фалеше

Иначе обожавам напаѓачи како Локи, наместо да се кудите , фалете го оти и кога игра лошо дава голови, тоа е класа шпиц нешто што ни фалеше

Мене ми е мерак што Локи им го плесна убаво на сите што мрчеа против него.

А за публиката денеска не сакам да коментирам, максимално сум разочаран, срамота.

По тоа се гледа дека тренерот го има последниот збор во екипата. Секоја чест за Конте како успева да се снајде со 20 и кусур души, а башка да биде со нив во најтешките моменти (сумљам за малово дека му паднало тешко). Таков беше како играч, и сега е исти, непроменет како тренер, дефинитивно е голем мотиватор, и затоа ја има потчитта од фудбалерите . Еве видео што мисли за ова...

Во ред, не велам дека е добро за играчот онака што го исвиркаа, но еве зошто тој е единствениот што е исвиркуван од публиката? Има некој друг во моменталниов состав на Јуве што бил мета на вакви исвиркувања? Барзаљи си постигна автогол, публиката со ракоплескања го испрати. Вчера Касерес не доби ниту еден свиреж за автоголот (иако, ако веќе се бара кривица Лихт беше виновен за автоголот). Знам дека во многу случаи, навивачите знаат да претераат, едноставно да бидат прегруби, но некогаш можеби и тие си имаат причина по која се водат. Браво за потегот на Конте. Уште еднаш се гледа за која величина се работи.:cuc:

И јас бев фан на Џовинко. И јас имав огромна надеж дека ќе го биде. Уште повеќе кога Конте го побара да го врати од Парма. Но, штета, сепак, тежината на дресот на Парма и на Јувентус не е иста, па не може секој да се снајде.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom