Marchelo93
Дипломиран Џаболебар
- Член од
- 10 јули 2011
- Мислења
- 1.931
- Поени од реакции
- 1.998
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Сме се интересирале за Фернандо Аморебиета од Билбао. Играч од одбраната... го има некој пратено да знам дали е добар?
П.С. Договорот му истекува 2014 год. Значи според логиката на Марота, може да кажеме дека е Аморебиета е наш играч, ако не ова лето, тогаш наредното ќе дојде кај нас![]()
Surag напиша:Juventus €45m better off this year
The Bianconeri are still set to record a loss in the current financial year, but the six-month report shows that the side are reaping the rewards of domestic and European ventures
Juventus have recorded a significant turnaround in their monetary fortunes this financial year, reporting a €45.9 million better return than 12 months ago.
Champions League participation and success, alongside continued Serie A dominance, has helped the Bianconeri record a profit of €11.3m, which is notable due to the club having made a loss of €34.6m in the same period.
Despite the reigning Italian champions' profits in the first six months of the year, however, the club claim that the forecast for this financial year is a loss, albeit a much less significant one than the one announced in 2012.
A move from the Stadio Olimpico to the Juventus Stadium is believed to be a major factor in the upturn in their economic outlook, with full ownership of the ground allowing them to more flexibility with advertising and seat pricing.
The €42.8m they have made in Champions League broadcast money is another factor to consider in the six-month report, while expenditure has included new contracts for the likes of Gianluigi Buffon, Alessandro Matri, Andrea Barzagli and Leonardo Bonucci.
The Old Lady have also paid €11.7m to the Turin local council for land adjacent to the current stadium, which will allow them to build new structures such as a media centre and new training facilities.
The worldwide recession has seen purse strings tightened in Serie A over the past couple of years, while Uefa's Financial Fair Play rules forbid club's from spending beyond their means or face being barred from Europe.
DeviAngel За ова со финансииве ништо не сфаќам ај објасни ... Јас само прочитав профит 49 милиони, и после тоа друг пасус во загуба сме 30 милиони.. Сега во профит или загуба работи Јуве ?
--- надополнето: 1 март 2013 во 12:23 ---
Матри : "Galliani na telefonu kao pozadinu ima Muntariev gol? Ja imam sliku svoje djevojke."
Komentar: bravo matri..tako trebane brini svi mi imamo federicu na mobu ili pozadini kompa
![]()
ние го одигравме неделата во 15 часот со сиена ипак сме поодморениАј да дадам мое мислење за вечерашниов натпревар:
Значи подобри услови за дербиво нема, а богами нема ни да има. Ние дуелот со Сиена го одигравме дома во Сабота, Наполи играа во Понеделникот на гости во Удине. Значи ние сме каде каде поодморени од Неаполциве, а знаеме дека тие немаат голема клупа на која можат да се потпрат, и цело време играат со 80% ист тим. Друго, ова им е последен натпревар на Наполи во кои ќе се чувствуваат уморени, понатаму се им е под конец, ќе играат по еден натпревар во недела. Денес е петок, а ние следниот натпревар го играме во Среда против Селтик со кои имаме водство со 3-0. Значи ако случајно изгубиме, нема да им се важи она "Ги чувавме силите за со Селтик". Тогаш ќе им појдам сред Торино и ќе почнам да ги газам таму сите по еден, почнувајќи од Конте, завршувајќи со Буфон. Друго, денес се молам Конте да не го извади неверојатното напаѓачко дуо Свирко - Мравката. Тогаш ќе немаме класичен шпиц, и само ќе се вртат околу голот на Де Санктис. Јас сум за Матри - Свирко. Трето Џорџо ги поминал последните тестови и се очекува да стартува вечерва.
Ајде да им го туриме на наполитанскине ѓубриња. Форца Јуве![]()
Квањарела по пцуењето на заменикот на Конте има симболична минутажа .Вучинич не игра како што треба веке 2 натпревати и време е да се седне на клупа .Пак нема да игра Кваљарела а? Штета голема според мене. Ем за тролање на наполитанките,ем за одмарање на Вучинич или Матри. Да играше стандардно сезонава далеку прв стрелец ќе беше во Јувентус ама по се изгледа сам се закопа ко му рече нешто на Алесио.Друго објаснување немам.
Иначе за утакмицава очекувам победа или нерешено,ако успејме да наметниме наша игра на средината многу ќе си ја олесниме работата. Добро е шо извадивме одличен резултат во Глазгов па ќе можи да се калкулира и со играчи и со темпо на игра во зависност од резултатот тука
tesko toa ::/Дали има некоја страница кај што може да се видат детално настапите на сите играчи во тимот, која минута влегол која излегол итн... Баш ме интересира да видам колку играл Кваља откога се деси тоа со Алесио.
Дали има некоја страница кај што може да се видат детално настапите на сите играчи во тимот, која минута влегол која излегол итн... Баш ме интересира да видам колку играл Кваља откога се деси тоа со Алесио.