Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Тимче
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Диего сигурно не е тој кој ќе биде лидер на Јувентус и ќе решава натпревари ... го покажа тоа лани ... просечен играч , кој се губи на теренот кога треба да се превземе одговорност , да се задржи топка , да се повлече напред итн... Еден остарен Дел Пиеро е сеуште поим за него и влегува од клупа за да ги решава напреварите , бидејќи Диего не е способен ...

Продажба на Диего би била еден од подобрите потези летово ... до крајот на преодниов рок веројатно ќе стигнат , Красич , лев бек и напаѓач...

рековме,играч како Алекс се раѓа еднаш на 100 години,човекот едноставно е незаменлив во Јуве....за мене Диего не е енигма,имав можност да гледам доста натпревари во Бремен каде организацијата на нападот зависеше од него и прилично добро го правеше тоа....со насобраното искуство и желбата за докажување во овој дрес мислам дека Диего може многу повеќе,а со него и Јувентус...отприлика знам што сака Дел Нери,има замисли како Капело додека беше во Јуве да игра со два корпулентни центарфори,да постигнува голови на сила(тогаш Дел Пиеро беше тотално запоставен од страна на Капело,што прилично ме иритираше,затоа и го замразив Капело),а трансфер на Маркизо не доаѓа во предвид,тогаш прв за продажба би бил Диего
и достате споредби за ланската сезона каде 80%од тимот изигра килаво,Диего беше тој што се залагаше со крајни сили,секако безполезно кога ниту примаше топка кога треба,ниту имаше на кого да му ја уфли.....годинава се донесоа доста работници во средниот ред,тоа најповеќе му одговара на Диего,сега ако не го покажи потенцијалот кога???

Се намачивме да го доведеме Диего за сега да го продадеме ... Диего е брилијантен фудбалер и никој неможе да го оспори тоа. Се ослободуваме од она најдоброто сто го имаме а се чуваат дегени како Григера и Гросо. Марота и Дел Нери ќе го уништат и она што малце успеаја да го направат Секо и Блан. Реално гледано, Секо и Блан направија многу подобри трансфери од новиве лица ( не навлегувам колку тие трансфери биле успешни, факт е дека ги донесоа Диего, Фелипе Мело и Амаури кои секако се одлични играчи иако не успеаја да се снајдат најдобро).

На две недели до крајот на преодниот рок Марота и Дел Нери не донесоа ниту едно звучно засилување а потрошија 35 милиони евра. Доколку не се купи квалитетен лев бек оваа сезона е рамна на пропаст. Треба да му се даде време на Диего, вака и Анри го продадовме , а после тоа видовме во каков играч се разви Франзуцинот.

Разочаран сум од последниве вести за Диего, доколку го продадеме ќе биде голема грешка. Ако уште згора над тоа доплатиме за Џеко тогаш нека си е*е Марота мајката. Џеко не е потребен во Јувентус. Како и да е, Џеко е подобра опција од дегенон Барзаљи.

добро де го отече боже не навивај ако не ти се навива за јуве ... знам дека ке биде грешка да се даде диего но уште немат сериозна изјава ниту од хенес ниту од марота така да има време ... + кога еден моги ги носеше оливера капо балзарети никој нишо не викаше убо беше (добро сеа имаше резултати ) али сакам да кажам дека се греши јас мислам лани грешката беше со се даде мелбрег а шо го зедовме канаваро каде каде ке имаве подобра сезона со мелбрег

Извини ама Оливера, Балцарети, Залајета и да не ги редам и редам не беа клучни засилуванја него беа играчи за по 15 минути и многу добро се снаогаа со таа улога додека Балцарети имаше мислам една сезона во која одигра повеке натпревари

Извини ама Оливера, Балцарети, Залајета и да не ги редам и редам не беа клучни засилуванја него беа играчи за по 15 минути и многу добро се снаогаа со таа улога додека Балцарети имаше мислам една сезона во која одигра повеке натпревари

Реално Балцарети е многу подобра опција за левата бековска позиција од Молинаро и Гросо. Јувентус непамтам дека некогаш имал послабибекови. Доколку над тоа се додаде и Григера за кого сметам дека е дефинитивно најслабиот фудбалер кој некогаш сум го гледал во црно-белиот дрес, тогаш ние имаме кикирики тим во последниве три сезони.

добро де имал и шо дај ве молам не плукајте та по управа та по играчи впорчем ние сакавме промена на играчки кадар добривме и управа добивме и уште тоа не вичини ке ви кажам уште еднаш на јуве не му се потребни ѕвезди ко шо викате вие тој ги праел ѕвезди

Реално Балцарети е многу подобра опција за левата бековска позиција од Молинаро и Гросо. Јувентус непамтам дека некогаш имал послабибекови. Доколку над тоа се додаде и Григера за кого сметам дека е дефинитивно најслабиот фудбалер кој некогаш сум го гледал во црно-белиот дрес, тогаш ние имаме кикирики тим во последниве три сезони.

Григера, Зебина, Гросо дефинитивно не се за Јувентус нас ни требат елитни бекови во задната линија но со улоги и во напдат нешто како Ешли Кол тај стил на фудбалери, многу грешки се прават дефенитивно не знам која политика се води во овој клуб но никако не смееме да се откажеме според мене можеби најдобриот креатор на играта во денешниот фудбал

е само ко ке ми текнит на бековските позиции ги имавме турам и замброта а не сеа со григера и гросо да ти е страв да ги гледаш ко ке ја имет топката вноже хехех

добро де имал и шо дај ве молам не плукајте та по управа та по играчи впорчем ние сакавме промена на играчки кадар добривме и управа добивме и уште тоа не вичини ке ви кажам уште еднаш на јуве не му се потребни ѕвезди ко шо викате вие тој ги праел ѕвезди

Брат јас тебе се те разбирам ама со одење на Диего Јуве нема лидер на играта нема креатор а ти неможеш да играш на 3 фронта со крилни напади ???? Па дај ке ве молам никој не вика дека за ѕвезди ама како си ја замислуваш ти формацијата со Сисоко и Мело у средина и со 2 крила е каде е тука креаторот и каде е тука дистрибутерот на топки, а сите знаеме колку се силни Сисоко и Мело у напад

Неееееееееееее,нема идеја,имагинација,креативност во себе.....СЕ што правеше во овој дрес го правеше САМ во ланската сезона,кога немаш фудбалери околу себе,ами канти кантосани.....оригинален траквериста ,место на кое Алекс беше често принудуван да го игра против својата воља,имаше изјавено дека ниту во Јуве ниту во репрезентација сака да игра на таа позиција,туку веднаш зад напаѓачот каде беше поопасен по голот

.отприлика знам што сака Дел Нери,има замисли како Капело додека беше во Јуве да игра со два корпулентни центарфори,да постигнува голови на сила(тогаш Дел Пиеро беше тотално запоставен од страна на Капело,што прилично ме иритираше,затоа и го замразив Капело)
Неточно ...

Дел Нери сака да игра со 1 класичен напаѓач и една секунда пунта (Касано и Пацини во Сампдорија) ... проблемот е што Диего досега никако не задоволи на таа позиција во подготвителниов период и Дел Нери не е задоволен од него , па затоа се бараат други решенија ... веројатно и оваа сезона ќе се потпираме на Alessandro The Great ...

http://www.juvebalkan.com/portal/index.php/novosti/tracevi/1874.html

Ццццццццццццццццц па што се случува бе алооооооооооооооооооо кои морони го водат овој клуб цццццццц Мисимович 30 години за Диего кој е во 25 година и допрва треба да биде лидер на Јувентус ц цц ц ц ццццц

Неееееееееееее,нема идеја,имагинација,креативност во себе.....СЕ што правеше во овој дрес го правеше САМ во ланската сезона,кога немаш фудбалери околу себе,ами канти кантосани.....оригинален траквериста ,место на кое Алекс беше често принудуван да го игра против својата воља,имаше изјавено дека ниту во Јуве ниту во репрезентација сака да игра на таа позиција,туку веднаш зад напаѓачот каде беше поопасен по голот
Покрај ова , можеше да ги поставиш и оние безброј изгубени топки , упропастени акции , смешни шутеви итн ... кога веќе гледаме , да ја видеме комплетната слика на Диего од минатата сезона ...

http://www.juvebalkan.com/portal/index.php/novosti/tracevi/1874.html

Ццццццццццццццццц па што се случува бе алооооооооооооооооооо кои морони го водат овој клуб цццццццц Мисимович 30 години за Диего кој е во 25 година и допрва треба да биде лидер на Јувентус ц цц ц ц ццццц
а да не е босански случајно сајтов па си ги менуваат нивните играчи каде сакаат?! поголема глупост неам слушнато летово....

Покрај ова , можеше да ги поставиш и оние безброј изгубени топки , упропастени акции , смешни шутеви итн ... кога веќе гледаме , да ја видеме комплетната слика на Диего од минатата сезона ...

Човекот е само една сезона во Јувентус и имаше среќа тоа да биде најслабата сезона на Јувентус воопшто и ти викаш дека бил слаб па нормално немаше ниту еден јак минатат сезона се фативте за Диего кој колку толку покажа некој брилијантни партиии, еми Амаури 2 сезони ама бас ништо не прави едино шо си става восок да му е мрсна косата и само аплаудира

Брат јас тебе се те разбирам ама со одење на Диего Јуве нема лидер на играта нема креатор а ти неможеш да играш на 3 фронта со крилни напади ???? Па дај ке ве молам никој не вика дека за ѕвезди ама како си ја замислуваш ти формацијата со Сисоко и Мело у средина и со 2 крила е каде е тука креаторот и каде е тука дистрибутерот на топки, а сите знаеме колку се силни Сисоко и Мело у напад
добро де и јас сум против продажбата на Диего ... само сеа гледам една од низата грешки на оваа управа како и предходната предходната ги даде мелбрег кој мислам дека ке беше одличен уште 1 2 сезони додека се искалемеше бонучи друго оваа управа не ги одкупи играчи како кандрева и касерес ... еве ајде да речиме за мело сите кригикувате прочитајте назад дека едно 5 месеци играше со болки во грбот друго шо ниту во еден момент не се пожали на болки за разлика од сисоко кој е премногу скон на повреди но се различен тип на играчи .. мело е повеке на дефанзивни а сисоко на офанзинви задачи ... но тука е маркизио .... кој може да трча 120 мин без прекин ... и грешка ке биде да се продаде диего

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom