Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Баш ме интересира што ке рече чиро за поразов сега.Секогаш се изинува само крв му ебам.Што добиаме од неговите извинувања?Ништо.Се ми се чини дека на тренинзи оие си го дркаат само а не земаат фудбал да играт.На јувентус му треба некој тренер кој им внесе стра у коски на играчите.Да има авторитет да не смеат да му писнат.да им биде стра да го прашаат дали може да одат да мочат за време на трениг.Да ги натера да се борат и на тренинзи како ненормални само за едно негово брао добар си.Да се борат за пр состав а не да си го ладат курот со нивните милионски договори.Треба тренер према кој ке имаат стравопочит.Тренер кој ке несе натпреаруачки дух во тимот.А не Ферара кој нема ништо до оа да направи, кој е дојден овде да се учи ...

Ajde so se nervirate bitno e da se plasirame vo liga na sampioni za narednata sezona... toa im e celta i na Secco i Blanc...

OVA NE E JUVENTUS
A тебе која ти е целта? Да се радуваш на пораз на Јуве?

Ме интересира дали имаа поништен гол денес, зашто на Телма покажаа 1-1 па потоа поправија по 5 минути . :toe:
Амаури даде гол од офсајд.

Ajde so se nervirate bitno e da se plasirame vo liga na sampioni za narednata sezona... toa im e celta i na Secco i Blanc...

OVA NE E JUVENTUS
Ај баш да видиме имали м****а Чиро да си даде отказ, зш овие тешко дека ќе му дадат, од каков клуб што направија од нас, срамота жива еј, доведуваат јаки играчи нека доведат и саглам тренер, ама нив ги боли за клубот, битно е тие да не одат во загуба па сега клубот кој го ебе :toe:

Фала богу шо ми е тапа нетот па не морав да се нервирам.

Чиро мора да ги среди играчве да бидат постабилни и да не играат топло ладно. Треба да се поработи на константност и да се уиграат тактиките, секој нов меч имаме нови промени во составот, мислам и то е премногу за играчите.
Сепак не е време да се менва Ферара, лудост е во оваа состојба да се сменва, на идиотот лани му дадовме 2 месеци нерешени и порази да реди а Чиро во 2 месеци со многу нови играчи не можи да прај чуда.

A тебе која ти е целта? Да се радуваш на пораз на Јуве?

Амаури даде гол од офсајд.
Која цел бе брат, која, да гледам глупости во прошливе 3 сезони, за таква ли цел збориш, па не е една 3 веќе поминаа и никако да им дојде памет на глупациве, или сега пак ќе речеш никој од нив не е крив, направи само мала разлика како играат Киелини, Јудата и Камо за Италија а како за ЈУВЕ и се ќе ти биде јасно.

Која цел бе брат, која, да гледам глупости во прошливе 3 сезони, за таква ли цел збориш, па не е една 3 веќе поминаа и никако да им дојде памет на глупациве, или сега пак ќе речеш никој од нив не е крив, направи само мала разлика како играат Киелини, Јудата и Камо за Италија а како за ЈУВЕ и се ќе ти биде јасно.

Како играат? Баш се подобри во Јуве.

Како играат? Баш се подобри во Јуве.
Многу се добри, гледаме колку јако играат, ајде Киелини донекаде пак добро игра, ама Камо и Јудата гинат за Италија а овде ко балетани шетаат, Камо изигра 2 утакмици по ред за Италија и потоа во Јуве како без нозе да е, ни трча ни зе замара, ајде уште една пропала сезона, со ваков тренер максимум 3 место ако бидеме:toe:

Ajde uzivaj si ti rekov... ke se plasirame vo liga na sampioni... toa im e glaven dostrel na milecinite tvoi

1. Јас како што напоменав. Навивам за Јувентус, а не за Блан, Секо. А уште помалку за Моџи, човек кој во моментов не го примаат во своите редови ниту Монца, Кротоне и Цитадела.

2. Кога ќе изгуби Јуве, јас не се радувам за разлика од тебе. Според постовите ти повеќе сакаш Јуве да изгуби, отколку да победи, бидејќи ако победи нема со што да ја напаѓаш моменталната Управа.

Многу се добри, гледаме колку јако играат, ајде Киелини донекаде пак добро игра, ама Камо и Јудата гинат за Италија а овде ко балетани шетаат, Камо изигра 2 утакмици по ред за Италија и потоа во Јуве како без нозе да е, ни трча ни зе замара, ајде уште една пропала сезона, со ваков тренер максимум 3 место ако бидеме:toe:

Сега гледав хајлајтс и гледам дека сме имале доволно напади. Чудно ми е зошто никој не викате по Амаури. Гледам дека премногу топки добива а слабо ги користи. Според мене тој е првиот шо треба да се тргни од составот.

Сега гледав хајлајтс и гледам дека сме имале доволно напади. Чудно ми е зошто никој не викате по Амаури. Гледам дека премногу топки добива а слабо ги користи. Според мене тој е првиот шо треба да се тргни од составот.
Освен Киелини, Сисоко и Џовинко, сите други изиграа слабо.

Баш ме интересира што ке рече чиро за поразов сега.Секогаш се изинува само крв му ебам.Што добиаме од неговите извинувања?Ништо.Се ми се чини дека на тренинзи оие си го дркаат само а не земаат фудбал да играт.На јувентус му треба некој тренер кој им внесе стра у коски на играчите.Да има авторитет да не смеат да му писнат.да им биде стра да го прашаат дали може да одат да мочат за време на трениг.Да ги натера да се борат и на тренинзи како ненормални само за едно негово брао добар си.Да се борат за пр состав а не да си го ладат курот со нивните милионски договори.Треба тренер према кој ке имаат стравопочит.Тренер кој ке несе натпреаруачки дух во тимот.А не Ферара кој нема ништо до оа да направи, кој е дојден овде да се учи ...

Само Don Fabio Capello има доволно голем авторитет со кој може да ги натера ѕвездите да почнат да играат фудбал!!!

1. Јас како што напоменав. Навивам за Јувентус, а не за Блан, Секо. А уште помалку за Моџи, човек кој во моментов не го примаат во своите редови ниту Монца, Кротоне и Цитадела.

2. Кога ќе изгуби Јуве, јас не се радувам за разлика од тебе. Според постовите ти повеќе сакаш Јуве да изгуби, отколку да победи, бидејќи ако победи нема со што да ја напаѓаш моменталната Управа.

Ne znam kaj vide deka jas se raduvam ali ajde manje bitno...jas samo ja kazuvam pravata slika na klubot ama ti imas druga slika i zadovolen si od ovoj Juventus... taka da samo napred navivaj za Juventus ne e bitno koj go vodi... titulite sami ke dojdat

Освен Киелини, Сисоко и Џовинко, сите други изиграа слабо.

И Касерес :smir:

Добро бе до кога со оваа игра без никаква идеја. Кој кур чека да го стави Џовинко толку касно? Дел Пиеро ВО ПЕНЗИЈА ПОД ИТНО!!! Имам впечаток дека тој креира лоша атмосфера во тимот со неговото "Јас сум Але и морам да играм!" Епа ако си дрво пријателе нема да играш!
Диего прво изјави дека Чиро мора да размисли, па после и кога излезе Џиџи со изјавата за Чиро јасно ми стана дека нешто внатре во тимот не штима!
Мора нешто да се менува, вака не иде! Мислам дека во моментов не е баш паметно да се менува тренер, ама на полусезона може да се има и тоа на ум.
Играчите се тука, ама нема кој да ги укомпонира и кој да ги седне на клупа дрвата што не знаат да одат.

Џовинко не игра прв тим ееееј!:zid:

Еве интересен текст кој зборува за нашите неуспеси. Артикл од ЈувеБалкан и добра анализа на нашите настапи во ЛШ, особено Бордо и општо нашата игра

thumbnail.php

Porazi uvijek bole. To je nesto sto nam je svima zajednicko i sto se nikada nece promijeniti. Međutim, neki porazi bole vise od ostalih.

Za mene, jedan takav bolan se desio u posljednjoj utakmici. Sada bi volio da zajedno porazgovaramo o toj utakmici ali i polozaju Juventusa u Evropi.
Jaki jesmo!!! Zaista jesmo! Kada su nam svi igraci spremni na papiru djelujemo fantasticno. Sjecam se da smo prosle godine zalili kako nam nedostaje playmaker, neko ko ce posluzivati napadace – dobili smo to. Nedostajali su nam bekovi – i to smo dobili. Nedostajao nam je stoper – i to smo dobili, pa cak i zamjenu za Poulsena. Ne zelim sada da se pomisli kako ja mislim da smo na svim pozicijama dobili idealna pojacanja i da nam nova ne trebaju. Naravno da ne mislim. Međutim, ne mozemo reci ni da su to nekvalitetna pojacanja. Sve u svemu to je tim koji ulijeva strahopostovanje kada ga pogledamo. I sta na kraju imamo od toga:
U Serie A guramo. Nemamo neku igru, ali nekako pobjeđujemo. Ipak tema ove debate je Evropa, a tu situacija nije ni malo vesela. Od svih silnih utakmica koje smo odigrali mi smo pobijedili samo slabasni Maccabi, pa i tu gostujucu utakmicu protiv njih jedva. Cak i jedan Bordeaux je poceo za nas da predstavlja velikog Golijata, a u nedavnoj proslosti se radilo o ekipi s kojom bi razmisljali da li da uopste s njima odigramo prijateljsku utakmicu, pa ako bi i prihvatitli tu utakmicu onda vjerovatno ne bi imali semafor koji bi mogao upisati sve golove koje bi im utrpali. Međutim, sada je to tim koji nas glatko ili dobije ili odnese bodove s naseg stadiona.
Prijatelji moji, nista to ne bi bio problem da mi nismo bolji od njih. Bolji su, dobili nas i to je to!!! Ama, nisu bolji. Nemaju ni jednu jedinu poziciju na kojoj su bolji. Ali pobijede sam!
Pa zasto nas pobijede? E, upravo to je tema ove debate.
Bez pretenzija da dam neki konacan odgovor navescu samo jednu cinjenicu koja bi vama trebala posluziti kao osnov za razmisljanje i neke dalje analize. Razlog zasto tako lose igramo jeste u cinjenici da kako je i Buffon rekao nemamo razrađen sistem igre. I zaista, ako pogledamo sve sto od sistema imamo jeste formacija i nista vise. Sta je to prepoznatljivo na cemu se zasniva nasa igra? Nista! Koji nam je sistem, na cemu se zasniva, ko su mu nosioci? Ne znamo! Ni igra nam cak nije prepoznatljiva. Bez toga mozemo gurati u Serie A, ali u Evropi je to vec neka druga prica. Uzecemo kao primjer utakmicu protiv Bordeauxa. Ni njihova igra nije nesto posebno, ali imaju nesto po cemu su u Evropi karakteristicni a to su prekidi. I tako protiv nas, tri prekida tri gola. To je ono sto nama nedostaje, nesto u cemu znamo da smo dobri, po cemu cemo biti prepoznatljivi.
Da bi se u Evropi pobijedilo potrebno je biti prilagodljiv jer se susrecemo sa razlicitim skolama fudbala. Međutim da bi bio prilagodljiv sistem ti mora biti do u detalje razrađen. Onda iz te prilagodljivosti lagano proizilazi nametanje svog sistema protivniku i tu dolazimo do problema jer mi ne znamo koja je nasa igra koju cemo nametnuti.
Problem zbog cega je do ovoga doslo jeste cinjenica da se formacija precesto mijenjala, a i kada se ustali jedna formacija onda se precesto mijenjaju igraci koji bi joj trebali biti nosioci. Sama promjena dugogodisnje formacije koju je Juve igrao i promjena sistema vise nije nikakvo opravdanje jer bi se od ljeta do sada uigrao i staracki dom a kamoli profesionalci kojima je fudbal jedino cime se bave u zivotu.
Na kraju cu samo reci da ovako u Evropi necemo imati velike sanse. Grupu cemo vjerovatno proci, ali dalje ce biti jako tesko jer sta ako u slijedecoj fazi takmicenja izvucemo ekipu ranga Bordeauxa ili ne daj Boze jacu? Rjesenje je konacno sjesti i vidjeti gdje smo jaki a gdje slabi, koje su nam prednosti a koje mane, te na osnovu toga odabrati sistem koji ce mane sakriti a vrline istaknuti i niposto ne odustajati od tog sistema bez obzira na eventualne pocetne losije rezultate. Bolje istrpiti par poraza pa izgraditi sistem koji ce nas kasnije odvesti do uspjeha, nego poslije svakog poraza mijenjati i sistem i formaciju i igrace pa nikada necemo postici nista.
A sada vi!!!
Forza Juve!!!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom