Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Севкупно, Јуве е на делба со Интер на првото место со 13 бода. Од три тешки гостувања на почетокот на сезоната (Рома, Лацио и Џенова) Јуве извади 7 бода што не е лошо, иако можеа да бидат 9 . Се надевам дека ќе го научат искуството со Џенова, и уште отсега да се концентрираат на натпреварот со Болоња дома, и со Баерн Минхен во ЛШ, кој е од доста големо значење за Јуве.
Ако гледаме од тој агол, успехот на Јуве од овие три гостувања е инзвонреден и треба да сме презадоволни од седумте освоени бода. Но од друга страна кога ќе видиш како не покрадоа вечерва не можеш да не бидеш нервозен. Се надевам дека ова е последната судиска грешка на штета на Јуве сезонава.

Fucking Referees!!! I Hate them all!

Одигравме добар натпревар, бевме подобри од Џенова кои што ги искористија единствените шанси што ги имаа, и за тоа ми е криво малце. Но, не треба да се грижиме сепак е ова тешко гостување а и тие се добар тим, изиграа добро и то је то. Најдобрите во нашиот тим беа, по којзнае кој пат Маркизио, Јакинта, Каморанези и Киелини, другите беа ок, освен дрвото Поулсен!

КАКОВ ОФСАЈД БЕ МАМИЦАТА ДА ИМ ЈА ЕБАМ У ПИЧКА!!!
87093710.jpg

wikipedia

Раката не се рачуна!
KAKO PRVO nemat ofside se vide deka sudite sakat da go unistat juve kako vtoro golot na milito ko so kazvite deka bil ofside treta rabota posle ke recat juve mestet ma kakvo mestejne aman ko drugite ne znaet da go pominet sredniot red ko so trebit ( bez diego bez sissoko bez braco) za vcerasniot duel neam komentar za camoranesi i za jakinta na sekoj del od teretnot gi imase istoto ke go recam i za melo (makar so melo moese vo edna situacija da zarabotit i crven karton) neznam kako i da e vo glavno dobra igra pokaazna na pocetok od mecot i nekade okolu sredina do pola sat od mecot( vo dvete poluvremina da ne me svatite pogresno) svesno ili nesvesno ostavena igra na protivnikot sepak dobar rezulatat so ogled na toa deka imame dosta povredeni igraci :salut::smir:

Бековите ако не се подобрат и во одбрана и во напад тешко дека ке ги совладуваме силните екипи. Ајде за Гросо кажав слабо игре освен центаршутевите од слободен удар му вредеа, мора да биде поактивен во нападот по офанзивен и има добри центаршутеви да ги искористува барем од игра. Григера го немаше никаде второто полувреме, виде дека не бива со Каморанези да го прати и да сорабутува, незнам стварно кога ке се врати Зебина подруго ке биде исто така ако не се подобри Гросо слободно може да си одмори една утакмица на клупа да проба некој друг Чиро.

Инаку мислам дека Трезеге заслужува 1 тим, за мечот со Болоња дефинитивно заедно со Јакинта, нека одмори малку Амаури и да си ја смири нервозата, за да биде добар подготвен со Баерн, и таму ако не се покаже, мислам ако не игра добро, незнам што е проблемов со него.

Инаку абе слики од мечот има? Има на јувентускалчо тама ама не бива ни една да си симнам, има некаде од кај можам да ги слегнам?

Ако гледаме од тој агол, успехот на Јуве од овие три гостувања е инзвонреден и треба да сме презадоволни од седумте освоени бода. Но од друга страна кога ќе видиш како не покрадоа вечерва не можеш да не бидеш нервозен. Се надевам дека ова е последната судиска грешка на штета на Јуве сезонава.
Факт е дека да не беше судиската грешка, Јуве ќе имаше стопроцентен старт. Се надевам дека повеќе нема да се повторуваат вакви грешки. Јуве помина доста тешки гостувања, и играчите треба да ги научат лекциите и ефтините голови примени од прекини, и треба да заборават на овој резултат, и да се фокусираат на Болоња и Баерн во ЛШ.

Интересен податок е дека Фелипе Мело ја почнал кариерата како напаѓач:pos2:.

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular] “I was a forward a bit like Diego Milito [of Inter],[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular] I was in the youth team at Flamengo and I played in the Zico Cup, scoring 10 goals in 13 matches. I finished as the top scorer.[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular] “At Juve, I have met people who are foaming at the mouth to win.[/FONT][FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular] After three years without titles, they are ready to do everything to bring home a trophy. Indeed, two trophies, because we truly believe we can win the Champions League as well as the Italian title.”[/FONT]
Јас бев напаѓач, нешто слично како Диего Милито, и јас бев во младиот тим на Фламенго, и играв на Зико Купот, постигнав 10 гола во 13 натпревари и завршив како најдобар стрелец. Во Јуве јас запознав луѓе кои се гладни за трофеи. После три години без титули, тие се спремни да направат се за да донесат трофеј. Задолжително, два трофеи, бидејќи ние вистина веруваме дека можиме да ја освоиме Лигата на Шампионите исто како и Скудетото“ линк

Браво за Фелипе Мело...Голем човек, уште поголем фудбалер, најголем мотиватор..Одлично е што во тимот на Јуве има играч како него.

:forza::forza:

Антонио Касано изјави дека ако се преселел во Јувентус наместо во Рома неговата кариера ќе била многу поуспешна, и дека немало да мора да го поминува тоа што го поминал во Рома.

Доколку пред девет години наместо да се преселам во Рома заминев во Јуве ќе имав постигнато многу повеќе...” – рече Касано за Gazzetta dello Sport. “Зборам за фудбал и однесување, без сомнение ќе имав освоено повеќе.”
“Мојот карактер ќе беше ист но во Јувентус ќе најдев многу подобра средина.”
“Тогаш направив голема грешка.”
Касано важеше за голема надеж на фудбалскиот фудбал но се соочи со големи проблеми во периодот кога требаше да блесне.
Откако не се докажа во екипата на Рома, Касано се пресели во Реал Мадрид каде што се соочи со нови проблеми за на крајот да се врати во Сампдорија и да ја врати својата кариера на прав пат.
Касано објаснува како се случила пресвртната точка во неговата кариера и како тој завршил во Сампдорија.
“Тренирав цела недела во Реал Мадрид. Тогаш со оглед на тоа дена бев ’замрзнат’ во тимот, по тренингот заедно со мојот роднина Франко со приватен лет се вративме во Рим на неколку дена.”
“За време на еден лет тој ме погледна во очи ми рече ’одиш кон лош крај’.”
“Ова се работи за кој не сум кажал на никого, ниту на мојата макја. Го слушав Франко и си реков себеси: тој е во право, се уништувам самиот себе поради мојот темперамент.”
“Сакав да се вратам во Италија но не бев посакуван од ниту еден тим, ниту голем ниту мал. Ќе прифатев и враќање во Серија Б но немаше ништо.”
“Тогаш мојот агент започна преговори со Марота и тој на крајот реши да се коцка и да ме ангажира.”
“Мислам дека тој го доби облогот.”
www.24fudbal.com.mk

Навистина е жално каква сопка добивме во Џенова но што е тука е, некој така одлучил и не можеме ништо против тоа.

Мило ми е за Трезеге што повторно постигна гол што е добро за враќање не неговата самодоверба. Се надевам дека против Болоња ќе стартува на местото на Амаури кај кој е видлива исфрустрираноста од тоа што не може да ја погоди противничката мрежа иако во подготвителниот период беше најсветла точка во редовите на Јуве. Очекувам и на него во скоро време да му тргне и повторно да биде оној стариот пеколен голгетер.

Диего се опорави од повредата, и според Тутоспорт, на мечот со Болоња во Недела ќе биди стартер позади Трезеге и Јакинта, а по се изгледа дека Дел Пиеро ќе го пропушти и овој натпревар, по што мислам дека нема шанса да настапи и на мечот со Баерн Минхен поради долгата пауза вон терените. И Маркизио имал некои проблеми бидејќи вчера добил силен удар во текот на натпреварот, но Ферара се надева дека ќе нема проблеми за да настапи против Болоња.

Vchera nemav prilika da ja gledam utakmicata bash dobro zatoa i ostaev da iskomentirate so ogled na toa deka nemam shto da kazhem za utakmicata poshto ushte ednash kje kazhem ne ja gledav , ka shto kazhavte standardnite ovaa sezona prodolzhile so dobrite igri , grosso mislim deka mu treba ushte malce za adaptacija vo timov i veruem u nego deka dobro kje se vklopi vo nego , amauri de4kovo mi e mnogu nervozen mozhe i treba da sedne malce na klupa da odmori , za drugive standard i od mene bravo za Iaquinta , Camoranesi , Marchisio itn itn ... Za greshkata na sudiite :kesa: nervozen sum kako i sekoj veren naviva4 na Juve ali shto e tue e , ne veruem deka ova e nameren poteg od sudiite :S se pravat greshki luge sme , edinstveno sea shto mozheme da napravime e da ja ostavime utakmicava so Genova pozadi nas i da gledame za ponatamo , imame me4 so Bologna shto o4ekuvam da go reshime so minimalen napor vo nasha polza a potoa Baern vo LS na koj stvarno o4ekuvam dobar me4 od nashite igra4i , na kraj kraeva treba da dokazheme deka sme silen pretendent za visok plasman godinava vo Ligata na Shampionite ...

FORZA JUVE , Bianconeri For LiFe !

Кога ќе видам на крај и заслуживме победа и тоа на гости кај Џенова,која во прво полувреме имаа нешто повеќе посед на топка али имаа и само еден шут во рамки на гол,претпоставувате освен голот немаа ниеден шут во рамки на гол,криво ми е што примивме такви голови од нафрлување ,Легротаље пак каснеше за вториот гол али сепак во такви ситуации тешко е да се одбраниш,само криво ми е што не победивме ,со Канаваро во одбрана играме далеку посигурно,очекувам Касерес да игра против Болоња на местото на Легротаље,исто и Дел Пиеро и Трезеге да ги видам во нападот а позади нив Диегоrulez:) Јакинта мора малце да одмори а и Амаури малце да здивне..мило ми е за Трезеге кој даде гол,па сеа има уште поголема самодоверба.

п.с. Сисоко нема повеќе болки во стапалото па за отприлика 15 дена ќе биде на располагање

FINO ALLA FINE FORZA JUVE

Eдвај чекам среда да гледам атомски фудбал, отворен од двете страни со многу шанси и проигрувања.:vozbud:

Ja gledav utakmicata i iskreno ne veruvam vo scenario protiv juve.bas ke sacekam inter kako ke pomine vo djenova...Sledno kolo so Bolonja.3-0.
Pozz

Добри вести од терниг кампот. Маркизио не чувствува никаква болка од повредата вчера која го принуди да излезе од игра, и учествувал регуларно на денешниот тренинг. Истото важи и за Диего и Дел Пиеро, кои целосно се опоравени од повредите, и единствено шо им останува да го надминат до недела е физичката подготвеност.

Само Тиаго, Сисоко и Канаваро не учествуваат регуларно на тренингот и сеуште се опоравуваат од своите повреди и само тие тројца нема да бидат на списокот на повикани играчи за дуелот со Болоња.

Добри вести од терниг кампот. Маркизио не чувствува никаква болка од повредата вчера која го принуди да излезе од игра, и учествувал регуларно на денешниот тренинг. Истото важи и за Диего и Дел Пиеро, кои целосно се опоравени од повредите, и единствено шо им останува да го надминат до недела е физичката подготвеност.

Само Тиаго, Сисоко и Канаваро не учествуваат регуларно на тренингот и сеуште се опоравуваат од своите повреди и само тие тројца нема да бидат на списокот на повикани играчи за дуелот со Болоња.

Ohohohohoooo Bice belaja,hihihihi

Iakuinta vi e vo top fortma no i Trezege se vraca vo starata forma.Za Groso :tapp: (dobar igrac e ama do sega ne gi pokaza negovite vistinski kfaliteti):smir:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom