Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Vartolu
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Раката друже, раката беше позади линијата, а и ти реков погоре, аголот што го даде режисерот беше лош, од косо, Скај Италија ке направи анализа на истото, реков, дискутабилно е и не можам од тој агол бар јас да судам, се што видов е дека Јакина со раката е позади таа линија и дефакто милиметри одлучуваа, подобар агол би завршил добра работа . :smir:

п.с. 2-2 не е лошо на вакво гостување, лошо е што Јуве првиот гол го примија доста наивно во моменти кога Џенова беа далеку од доминација и од посакуваната игра и тука е клучот за овој '' неуспех '' .
Syn, првиот гол беше регуларен остај го сега тоа јасно се виде дека Јакинта е позади, викаш праведно се играло во италија интер не местел, како тогаш цел метарски офсајд на милито беше гол, а милиметарски на трезе офсајд, или пак било судиска грешка, многу станаа такви судиски грешки, тоа е најлесното оправдување, нема везе 2-2 али во едно сум сигурен дека сезонава ќе биде многу интересна, зш со ваква игра можеме да победиме секого. FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS !!!

Снимката шо ја видов ми делуваше како да беше во офсајд. Е сега ќе чекам поуба снимка па да го гледам пак.

Епа не збори пред време и чекај си друга снимка :)

Преценете сами ...
НЕМА

Абе види, овој стадион на Џенова очигледно не е погоден за поставување на камери по истиот, аголот на репетицијата беше смешен, од косо, и јас по тоа судам, ако излезе подобра снимка тогаш и ке си го кажам мојот финален став кој е ирелевантен како и да е :) . Затоа реков, таа ситуација е дискутабилна, втората со Трезеге не, чист офсајд .

Нема дилеми тука

Ете ја снимката, види ја раката, јебига, дел од делото е, милиметар да е, офсајд е, од она што видов сега на снимката од Скај Спорт, истово е офсајд, со таа разлика што минатата година кога играа Милан - Интер, за Кака ваков момент не беше санкциониран .

И тогаш реков, и сега ке речам, оправдано санкциониран офсајд, но и да не го санкционираше, бар од мене немаше да слушнете дека голот е нерегуларен, како и во ситуацијата со Кака, претешка одлука за носење, офсајд има но доста минорен и претежок за санкција па можеше и многу лесно да биде несанкциониран .

Мислам дека коментаторот вика НО :toe:

Лошо е тоа што камерите се така поставени , да се види паралелно ќе се изјасни убаво дали Јакинта е во офсајд. На прв поглед е доста дискутабилно ( од оваа камера ) ... Судиите по инерција судат офсајд , Јакинта иде напред ... играчот на Џенова се извлекува. Тоа се делови од секунда.

Судиите не осекатија мамето да им ебам у пичка и овој коментаторот на телма ме изнервира он па каде виде од овој агол дека е во офсајд

ах тие воздушни дуели во нашиот шеснаесетник :tapp: тука треба да се поработи на одбраната, да не им се дозволи на противниците ако добијат квалитетна топка да си скокнат и да дадат гол без проблем. мора да се неутрализираат уште на земја тие играчи и едноставно да не можат да дојдат до топката.

друго, не направивме многу шанси, некои не ги искористија, а тие што ги искористија судијата ги поништи, оправдано или не, може да зборуваме до утре. на крај, кога ќе се прави табела кој каде би бил без судиски грешки, сигурно ќе бидеме први, ама тоа не се брои...се брои ова, со се грешки. Мора Јуве да игра толку добро што и судиите нема да можат да му наштетат.

можеби единствена позитивна работа од вечерашниов дуел е тоа што се гледа уиграност по прекините кои ги изведува Гросо, каде топката оди на главата на некој од напаѓачите и потоа зависи од ситуацијата дали ќе има гол или не. Битно Гросо покажува дека има одличен центаршут...нешто што одамна го немало во левите бекови на Јуве.

Syn, првиот гол беше регуларен остај го сега тоа јасно се виде дека Јакинта е позади, викаш праведно се играло во италија интер не местел, како тогаш цел метарски офсајд на милито беше гол, а милиметарски на трезе офсајд, или пак било судиска грешка, многу станаа такви судиски грешки, тоа е најлесното оправдување, нема везе 2-2 али во едно сум сигурен дека сезонава ќе биде многу интересна, зш со ваква игра можеме да победиме секого. FINO ALLA FINE FORZA JUVENTUS !!!
Но не и СУДИИТЕ!!!!!!!

Овој судијата нормален ли е бе да му ............... :@:@:@:@

После нека сера пак Јуве имал помош од судиитееее.. Ох беееееееееееееееееееее

Преценете сами ...

Што да прпценат бе пецко?
Нели гледаш дека се нафрлува со лева нога?
Нели гледаш дека има уште половина метар левата нога да дојде до топката?
Кој глупак ја запрел снимкава на ова место па да проценувате?

Ете ја снимката, види ја раката, јебига, дел од делото е, милиметар да е, офсајд е, од она што видов сега на снимката од Скај Спорт, истово е офсајд, со таа разлика што минатата година кога играа Милан - Интер, за Кака ваков момент не беше санкциониран .

И тогаш реков, и сега ке речам, оправдано санкциониран офсајд, но и да не го санкционираше, бар од мене немаше да слушнете дека голот е нерегуларен, како и во ситуацијата со Кака, претешка одлука за носење, офсајд има но доста минорен и претежок за санкција па можеше и многу лесно да биде несанкциониран .

па не е самораката цел чоек е во прашање. Грубо се во линија само шо јакинта е мала работа повнатре. како шо би рекле навивачите на шинтер судиско убедување :(

Pa aj kazi ti koja formacija bi naprail?

Јувентус играше 4-3-3 ... а не 4-3-1-2 . Напаѓачите беа итсечени. Каморанези требаше да игра плејмејкер ( она што вообичаено го игра Диего, а ние вака играме без АМФ , Маркисио , Поулсен и Мело делуваа повеќе дефанзивно. Амаури и Јакинта не се играчите кои треба да претрчаат 30-40 метри за да створат шанса. Нив им требаат центаршутеви.
Ферара играше 4-3-3 ... Бековите не поминаа половина. Мело играше дефанзивно, Поулсен како изгубен ... Маркисио се разбуди во второ полувреме.
Требаше порано да влезе Трезеге и требаше да влезе Зебина на местото на Григера.

Што да прпценат бе пецко?
Нели гледаш дека се нафрлува со лева нога?
Нели гледаш дека има уште половина метар левата нога да дојде до топката?
Кој глупак ја запрел снимкава на ова место па да проценувате?

не ме енрвирај и ти , не сум ја запрел јас снимката:tapp:

па не е самораката цел чоек е во прашање. Грубо се во линија само шо јакинта е мала работа повнатре. како шо би рекле навивачите на шинтер судиско убедување :(
Може до утре да се убедуваме, реков и на темата на ИНТЕР, раката е дел од телото, на двете снимки таа е напред, позади таа линија дадена во кадарот, па и милиметар да е во прашање, офсајд е офсајд, само што овој беше тежок за санкционирање и лесно можеше да биде оставен погодокот .

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom