Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Мелбурн - Јувентус 1-4
Сите голови

Турнеа на јуве. пријателска е и оваа.претходно играа со хонг конг изгубија 2-1. Абе колко пари и да се дадени за амаури сигурен сум оти ке ги оправде :)

Рекоја дека завршиле со реконструкција на нападот а сега ќе се концентрираат на средината.
пред да почнам со муабет за средината само да ви кажам дека на трач.ком пишеше дека барса била заинтересирана за трезеге. Нема да ме изненади ако го продадат. Добра можност да се извај некоја пара од играч кој нема уште многу сезони за играње со голем квалитет. Памтете шо се случи со Зидан, Инзаги, Баџо ....

Ај сега да се префрлам на средината:
Засега стоиме вака
Недвед-Занети-Сисоко-Каморанези

Очекувам Џовинко да добива можност да игра на местото на Недвед или евентуално на местото на Занети, и со тек на време да добие првотимски статус место Недвед.
Занети се надевам дека нема да мора да остани во првиот тим. Сепак се работи за просечен играч и повеќе од јасно е дека треба добар играч место него. (прогнозирам дека Аквилани ќе биди тој играч), а занети ќе си биди замена.
Каморанези си е стабилен на неговата позиција. Треба само некоја соодветна замена. (се надевам нема да има потреба многу често да се заменва како сезонава). За Маркиони имаше муабети дека ќе одел во фиорентина (останва да видиме). Тука добро иди и Салихамиџич како ал-араунд замена.
Незнам шо ќе се случи со ДеЧеглие и Маркизио. И евентуално купвање на Хамшик.

За одбраната не знам шо да коментирам има простор за многу трансфоормации, зависи како ќе се покажат андраде и кришито летово. Се надевам ќе добиеме стабилно лево крило и за разлика од останатите јас навивам да го донесат Досена од Удинезе наместо Гросо. Само Киелини од одбрамбените заслужида биди во прва постава и Легротаље да биди корисен за Ротација. Мелберг мислам дека ќе биди добар како замена а не како првотимец.

Заклучок од муабетов следи интересно лето.

Aquilani од рома... мммм интересен играч доста борбен и активен низ терен има добар шит но проблемот е тоа што игра во рома конкурент на јуве..дали би ги пуштиле? Друга опција имало некој од шпанија читав нешо у спорт но та варијанта отпаднала. Инаку има ли некој информација за тоа од азија шо требаше да биде донесено во тимот од турнејата?

Рекоја дека завршиле со реконструкција на нападот а сега ќе се концентрираат на средината.
пред да почнам со муабет за средината само да ви кажам дека на трач.ком пишеше дека барса била заинтересирана за трезеге. Нема да ме изненади ако го продадат. Добра можност да се извај некоја пара од играч кој нема уште многу сезони за играње со голем квалитет. Памтете шо се случи со Зидан, Инзаги, Баџо ....

Ај сега да се префрлам на средината:
Засега стоиме вака
Недвед-Занети-Сисоко-Каморанези

Очекувам Џовинко да добива можност да игра на местото на Недвед или евентуално на местото на Занети, и со тек на време да добие првотимски статус место Недвед.
Занети се надевам дека нема да мора да остани во првиот тим. Сепак се работи за просечен играч и повеќе од јасно е дека треба добар играч место него. (прогнозирам дека Аквилани ќе биди тој играч), а занети ќе си биди замена.
Каморанези си е стабилен на неговата позиција. Треба само некоја соодветна замена. (се надевам нема да има потреба многу често да се заменва како сезонава). За Маркиони имаше муабети дека ќе одел во фиорентина (останва да видиме). Тука добро иди и Салихамиџич како ал-араунд замена.
Незнам шо ќе се случи со ДеЧеглие и Маркизио. И евентуално купвање на Хамшик.

За одбраната не знам шо да коментирам има простор за многу трансфоормации, зависи како ќе се покажат андраде и кришито летово. Се надевам ќе добиеме стабилно лево крило и за разлика од останатите јас навивам да го донесат Досена од Удинезе наместо Гросо. Само Киелини од одбрамбените заслужида биди во прва постава и Легротаље да биди корисен за Ротација. Мелберг мислам дека ќе биди добар како замена а не како првотимец.

Заклучок од муабетов следи интересно лето.

Не би рекол дека Трезеге ќе биде продаден..Раниери беше дециден, дека за да има конкурентен тим во нареднава година му се потребни четворица напаѓачи..Мислам, дека нема да се случи тоа..Во средниот ред, Аквилани мислам дека би бил ИДЕАЛЕН, и да се надеваме дека ќе го видиме во црно бела комбинација..Мислам дека Јуве најмногу треба да работат на одбранбениот бедем, и јас, се согласувам со тебе дека од овие што годинава играа, само Киелини заслужува дефинитивен првотимски статус, Легро за разлика од почетокот кој беше заникаде, ја подобри колку толку играта и може да се вметнува, за Мелберг ќе видиме како ќе му легни Италијанскиот фудбал..Треба конструкција и земање на добри одбранбени играчи, нешто што го красело Јувентус одсекогаш..

одбрана шо ни треба ни треба.. тука нема никакви дилеми.ни треба свежа крв у одбраната некоо младо и искусно играчче...

Trezeguet Will Stay - Blanc

Juventus sporting director Jean Claude Blanc has reassured David Trezeguet and Vincenzo Iaquinta by insisting they are not at risk of being sold following Amauri’s arrival.
Значи, за да не постои сомнеж дека Трезеге или Јакинта не се на ризик да бидат продадени по доаѓањето на Амаури..

според мене, ова би бил составот за следната сезона (првиот тим):
Буфон
(одбрана) Мелберг, Келини, и бекови Григера, и некој нов добар
(средина) Каморанези, Сисоко, Паладино, Дел Пјеро
(напад) Амаури и Трезеге/Јакинта би се менувале
формација би им дал 4-3-1-2 со тоа што Дел Пјеро би бил истурен среден. А може и 4-4-2 Дијамант, Сисоко назад, Дел Пјеро напред...ама, тоа е само моја замисла....

според мене, ова би бил составот за следната сезона (првиот тим):
Буфон
(одбрана) Мелберг, Келини, и бекови Григера, и некој нов добар
(средина) Каморанези, Сисоко, Паладино, Дел Пјеро
(напад) Амаури и Трезеге/Јакинта би се менувале
формација би им дал 4-3-1-2 со тоа што Дел Пјеро би бил истурен среден. А може и 4-4-2 Дијамант, Сисоко назад, Дел Пјеро напред...ама, тоа е само моја замисла....
Добра ти е формацијата..Само што една работа имам забелешка..Дел Пиеро нема да се сложи да игра средина..Таков проблем имаше и со Донадони,кој го стави да игра средина, а Дел Пиеро изјави дека ако не игра на својата природна позиција нема воопшто да игра..

Добра ти е формацијата..Само што една работа имам забелешка..Дел Пиеро нема да се сложи да игра средина..Таков проблем имаше и со Донадони,кој го стави да игра средина, а Дел Пиеро изјави дека ако не игра на својата природна позиција нема воопшто да игра..
Тачно:toe:

Премногу е офанзивно тоа!Ако се земе предвид дека и Паладино и Каморанези на еден начин се крилни фудбалери,кои ќе одат се понапред...тогаш средниот ред неможе да го држи сам Сисоко!Мислам запирање на акции и дефанзивни задачи во средината!

ne mislam paladino ke bide rezerva poso tuka se nedved i kamora koga ke im treba odmor na niv togas moze ke go vnesuva paladino a drugite dvajca u sredina sisoko i uste eden slicen fudbaer na sisoko kako cabi alonso poso juve uvek igraat so dvajca defanzivni u sredina zatoa diego ne im treba ja mislam najmnogu ke odgovara da dojde lampard so sisoko ke napravat dobar tandem

Jas mislam deka Lampard ili Gerard mnogu dobro bi se vklopile vo Juve a so se odnesuva do Paladino mozi deckoto da mu bidi zamena na Camoranesi oti vo napadot mislam deka nema pojke so da bara. Pokraj ovie napagaci Di Natale ne mozi red da fati a ne Paladino.

Дечки абе вие го забравате Алонсо... Сега прочитав дека сакал да отиде во Јувентус

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom