Фан Клуб: Јувентус

• Креатор на темата Креатор на темата Eko1
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Ние имаме навивачи на форумов што навиваат за Арсенал па веруваат во титула и тоа по голема разлика од 10/11 бода, а камоли пак од 6.
само две утакмици.

Не сум престанал да верувам, ама јасно е дека многу многу тешко ке биде, но ај да почекаме до вечер да видиме дали Милан ке игра како што треба и да тепа ако не готово е тука све.

Е многу ми е мака, жива се изедов! Да немавме шанси ај ќе речеш, ама вака? Се` за малку не влегуваа топките при толку шанси.:toe:
Туку Џовинко ме изненади денес! Леле малиот!!! Ако понекогаш го мешам со топката, денес беше во топ форма!
А и Дел Пјеро стативата ... омг што гол ќе беше тоа! И на Недвед неколкуте обиди ... леле многу ми е криво!!!
Не дека е крај на светов, ама мнооогу подобро ќе беше да земевме денес едно тројче, кое беше тооолку блиску.
Ништо ... ајде вечер Милан да тепа! Не ми се верува што пишувам, мамата.:pos2::vozbud:

Па и награда добил од навивачите за месец Јануари, така кажа коментаторот.

Инаку ништо не е сеуште загубено бе 1 бод 1 бод не треба да се коментире натпреварот бидејки едноставно немавме среќа и зошто го искаре Каморанези какви центаршутеви имаше овој слободниот удар на Камо на главата на Недвед само фалеше срека иначе браво за Џовинко одлично изигра и негов беше 2риот гол.
НИШТО НЕ Е ЗАГУБЕНО! Ке чекаме вечер што ке се деси, навиваме за Милан бидејки Милан ни е полесен противник.

ќе видиме дали ви е лесен..ваше е 3 место

ќе видиме дали ви е лесен..ваше е 3 место

Па да ти кажам искрено на крајот нема да ми биде важно дали ке бидеме 2 или 3, се додека не бидеме први сеедно ми е, а вие што се борите за лига на шампиони тоа е друга работа.

sranje natprevar utakmica so mnogu sozdadeni sansi i nekolku precki, amauri iako go dade golot pak ke go kritikuvam trebase da dade uste dva najmalku kolku samoo topki pominaa pokraj nego ne mi se bendisuva kako igra ic, poulsen poulsen najslabiot na teren denes pa nekoi duri i se krstat vo nego, ranieri mamenceto da mu go ebam kopilsko giovinko zasluzi 10. tolku od mene.poz

ова беше како дежа ву од лани, се беше исто милион шанси и неќе да влезе. недвед како ретко сезонава одигра многу добро исто како и тиаго, џовинко одличен, а поулсен исто како и да не играше, и уште не ми се верува како раниери за првпат го направи тоа што го помислив, да го смени поулсен со џовинко и тоа на полувреме.
а за титулата нормално дека има шанси ама минимални, ќе треба да победуваме скоро на секој натпревар и плус интер да прави многу киксови, како и да е додека има и теоретски шанси, јуве треба да се бори за титулата

Вечер најдобро би била реми.Победа на Милан како втора опција,а со победа на Интер чао скудето!

sranje natprevar utakmica so mnogu sozdadeni sansi i nekolku precki, amauri iako go dade golot pak ke go kritikuvam trebase da dade uste dva najmalku kolku samoo topki pominaa pokraj nego ne mi se bendisuva kako igra ic, poulsen poulsen najslabiot na teren denes pa nekoi duri i se krstat vo nego, ranieri mamenceto da mu go ebam kopilsko giovinko zasluzi 10. tolku od mene.poz
за амаури не се сложувам, во моментов е еден од најдобрите напаѓачи во светот, ретко кој може да му ја земе топката кога е кај него, а плус и ни е најдобар голгетер сезонава.
а за поулсен исто мислиме, и јас не можам да разберам како после голот со катанија, некои одма го направија првотимец и не ми се верува дека плативме 10 милиони евра за него, на секој натпревар си трчка како паун и ако нема нови повреди во средината не очекувам да стартува на ниеден натпревар, освен во купот и понекогаш да влезе од клупа.

Воопшто не се потребни критики. Изигравме максимално ангажирано, само среќата си ја потрошивме минатата недела. Тоа е... Игравме отворено до коска и цело време јуревме по нивниот гол, ама што фајде кога нејкеше да влезе. Недвед требаше да го даде тој, чиста шанса, искусен играч како него не смееше вака ефтино да згреши. Рака на срце попладнево како и поголемиот дел од сезонава игра просечно, да не речам слабо. Џовинко влезе и одма се осети свежина, полетност и брзина во играта. Глеам дека и како десен бек се снаоѓа:pos:. Од моја гледна точка има само 3 причини зашто Недвед игра пред Џовинко: 1. Недвед игра на стара слава и игра само затоа што му е задња сезона, 2. некој му сугерира на Раниери односно му се меша во работата, кој ке игра, а кој не, 3. Недвед се заканил дека ако не игра прва ке легне под клубскиот автобус и нема да стане додека не му се загарантира првотимскиот статус:toe:, друга причина не гледам. Ауф само какви крила би имале, Џовинко лево, Каморанези десно, од каде попрво да се браниш?

За вакви утакмици фали Трезеге. Убеден сум дека ако беше денеска во првиот тим ние ке победевме! Трезе е махер за вакви дуели кај што тешко се дава гол и противникот не сака да помисли на средина, а не па на напад. Се надевам на негово што побрзо враќање на терен.

Доколку победевме со мирно срце вечер ке седневме пред телевизор... после нашиот резултат има многу перипетии и многу математики. Дефинитивно најповолно е за нас вечер да биде реми. Со таков резултат и ова коло остануваме на сатус кво. Во случај Интер да победи само ке ја зголеми разликата од нас и Милан, а ние од Милан за 1 бод. Ако победи Милан ке не прејде на табела и ке ја намали разликата во однос на Интер, ама и ние ке ја намалиме во таков случај. Како што реков има многу математики, нека се одигра натпреваров вечер па ке му ја мислиме утре.

п.с. Баш ме интересира дали има некој инфо за посед на топка. Е тука ги убивме, мајке ми. Мацари не знаеше шо да прави па го извади Касано и го става Циглер (одбрана), секоја чест за потегот, ваква игра треба да практикува секоја екипа... Идиот! Ако има некој линк од хајлајц не е лошо и тоа да се пастира тука.

Нема да дробам многу за натпреварот.. Кој гледал, гледал, кој не гледал даби гледал!! Имавме 3 стативи и 5 100% шанси за гол, а српотива имаа 14 играчи мамата нивана усташка... Секаде ги плукате играчите а никој не спомна дека судиите цело време не газеа како црни змии.. Е баш ми е мака што не ги натртивме... Да играш цело време како манекен во терен, тоа не е фудбал.. Тоа е од мене.. Се надевам дека ке излеземе на прав пат и да му е*ам се по списоче на судиите.. Фашисти мамата нивна!!

Лош ден, среќа ич немавме, не памтам кога сме притиснале некој толку, па буфон до сред терен се шеташе, легро слаломи праеше, еее.
Немојте да плукате по недвед го слушнавте коментаторо, најдобар играч во првото полувреме ни беше. После малку падна со кондицијата ама сепак добар беше и на средина, Раниери можи треба да размислува за формација со него во средина и Џовинко на крило, со таква формација можи да растураме :D, нормално недвед ќе биди редовно сменван ко ќе падни со кондиција,
Џовинко-Недвед-Сисоко-Каморанези, ова можи да биди зверска средина и да ни ја донеси ЛШ :D.

Мене ме нервира друга работа, АМАУРИ, чоекот веќе неколку кола е слаааб, нема осет ниту за шут ниту за дриблање, изгледа многу се мисли која репрезентација да ја одбери ама онака ни во македонија нема да го земиме, неколку шанси имаше само да ја дотурни топката и не успеа ништо да напрај, незнам како му се згреши онаа од Џовинко да ја пикни в гол.
ИСто и другарчето негово во нападот. Ако улогата на амаури е да дава голој и ретко да учествува во нападите тогаш дел пјеро треба да е малку поактивен, никако не успеав да видам тие двајца да реализираат нешто или да ја задржат топката, се шо успеавме да напрајме беше напраено од средината.

Друга работа, скоро и да него видов голот ама од некои снимки шо пуштија изгледа дека некој ја заебал офсајд стапицата, се надевам дека не е легро или григера, само тие знат да заебат такви работи.

1. Немавме среќа...
2. Слободно можам да кажам дека судија од општинска лига Македонија, ќе судеше многу подобро денес, од овај wanna be судија денеска..

Ова се две најголеми причини денеска што не забележавме победа..

Премногу се форсира Недвед, а Џовинко желен за игра влегува од клупа..Недвед нема кондиција да издржи 90 минути на терен, што е и нормално 37 години има...Ако веќе Раниери го практикува тоа негово искуство, тогаш мислам дека треба и Џанлука Песото да се реактивира!!

јас, Амаури според мене беше еден од најдобрите на теренот..Башка тоа што го даде голот, тој имаше одлични потези, и конечно по еден не толку долг пост постигна погодок..За денес се очекуваше дека Трезеге ќе се врати но ете и таа можност не ни одеше во прилог..
Треба да се става подолго Џовинко во игра, треба да му се дава шанса нему, зошто игравме многу посолидно кога беше на теренот тој, плус беше и асистент..

Шансите за титула ни се намалени, но не губам надеж до последно..

На вечерашново дерби се надевам дека Интер нема да забележи победа..

Со нерешен резултат остануваме исто како и пред почетокот на ова коло, што и најмногу би ни одговарало...

1. Немавме среќа...
2. Слободно можам да кажам дека судија од општинска лига Македонија, ќе судеше многу подобро денес, од овај wanna be судија денеска..

Ова се две најголеми причини денеска што не забележавме победа..

Премногу се форсира Недвед, а Џовинко желен за игра влегува од клупа..Недвед нема кондиција да издржи 90 минути на терен, што е и нормално 37 години има...Ако веќе Раниери го практикува тоа негово искуство, тогаш мислам дека треба и Џанлука Песото да се реактивира!!

јас, Амаури според мене беше еден од најдобрите на теренот..Башка тоа што го даде голот, тој имаше одлични потези, и конечно по еден не толку долг пост постигна погодок..За денес се очекуваше дека Трезеге ќе се врати но ете и таа можност не ни одеше во прилог..
Треба да се става подолго Џовинко во игра, треба да му се дава шанса нему, зошто игравме многу посолидно кога беше на теренот тој, плус беше и асистент..

Шансите за титула ни се намалени, но не губам надеж до последно..

На вечерашново дерби се надевам дека Интер нема да забележи победа..

Со нерешен резултат остануваме исто како и пред почетокот на ова коло, што и најмногу би ни одговарало...
Точно тоа дека имаше погодок и дека имаше добри потези но исто така имаше 3-4 топки кои му беа на 2цм од нога на кои само требаше да ја подаде ногата и топката сама ке влезеше во гол.
п.с Го видовте ли слободниот на Дел Пиеро пречка па статива

Не ја глеав утакмицата ама од ова шо читам Сампдорија си добиле незаслужен бод :toe: Ај ако нае некој хајлајтс нек пушти линк да видме што се дешавало...
Вечер реми би ни одговарало највише ќе остане статус кво ама ја би сакал милан да тепа... сепак 1 бод поблиску до интер ми е некако подобро иако ке не престигне милан ....

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom