Фан Клуб: Интер

Истото го читам за Видал, ке плаќаме 4м за да се раскини договорот.
Зошто побогу би плаќале да се раскини договорот на Видал, кога му завршува на крајот на сезоната? Кај ги читате овие работи?

Зошто побогу би плаќале да се раскини договорот на Видал, кога му завршува на крајот на сезоната? Кај ги читате овие работи?
2023 му завршува.
Интер има опција на крај на сезонава за 4 мил ако сака да му го раскине.

И јас мислам дека му истекува на лето, таа клаузула е ако сакаат уште сеа да му го раскинат договорот. Мислам дека потпиша 2+1 договор, третата година не му е загарантирана (освен ако нема некои клаузули автоматски да му се продолжи во зависност од перформанси)

Победник во овој трансфер период е Јувентус.
Влахович + Закира и Надез со речиси иста сума за која ги продаваат Колушевски и Бентакур.

Интер има подобра основа за градење на шампионски тим само никогаш не не бива да продадеме играч. Ако продадеме, парите одат за покривање дупки.

Никој не може да ме убеди дека Бентакур е подобар од Весино.
А ние ако сакаме да се ослободиме ке треба да му платиме на играчот да го раскини договорот. Тоа се случи со Наинголан.
Бентанкур и Кулушевски се релативно млади играчи и цената за којашто ги купи Јувентус е еквивалентна на цената која ја бара за нивна продажба. Додека кај нас играчите како Весино и останати се 30+ години и сме ги купиле пред 6-7 сезони за релативно ниски суми, нормално дека не можеме да имаме профит од нивната продажба. Единствен проблем беше случајот со Наинголан. Платен беше 30М+ а не допринесе воопшто за клубот. Така да можеби Јувентус има солидно меркато ама не е за потценување и тоа што го прави управата на Интер.

Sent from my M2101K6G using Tapatalk

2023 му завршува.
Интер има опција на крај на сезонава за 4 мил ако сака да му го раскине.
Јас колку шо знам на две години му беше договорот, можда да има опција за +1, ама прв пат слушам дека имало клаузула за раскинување после 2 години.

Трансфермаркт вика исто:
1643560227483.png

И јас мислам дека му истекува на лето, таа клаузула е ако сакаат уште сеа да му го раскинат договорот. Мислам дека потпиша 2+1 договор, третата година не му е загарантирана (освен ако нема некои клаузули автоматски да му се продолжи во зависност од перформанси)
Има смисла 4 милиони за раскинување сега, пошто то му е отприлика пола плата која би му ја должеле.

Јас колку шо знам на две години му беше договорот, можда да има опција за +1, ама прв пат слушам дека имало клаузула за раскинување после 2 години.

Трансфермаркт вика исто:
Прегледај го приврзокот 320791

Има смисла 4 милиони за раскинување сега, пошто то му е отприлика пола плата која би му ја должеле.
Јас ова го читав прееска

Ако стварно е така, да се отепа подитно тој шо мислел дека е добра идеја да му се дават 8 милиони плата на 35 годишен Видал.

Пијана работа скроз.

Ако стварно е така, да се отепа подитно тој шо мислел дека е добра идеја да му се дават 8 милиони плата на 35 годишен Видал.

Пијана работа скроз.
6.5 бе :D

Не знам од кај се буни трансфермаркт пошто и јас мислам дека 3 годишен договор потпиша.

Не знам од кај се буни трансфермаркт пошто и јас мислам дека 3 годишен договор потпиша.
Ваљда ги смешав со Санчез, тој да не земаше 7.5 или како беше.

Енивејс, можно е да е некоја збунка и од веснициве, пошто прати шо вика истата Газета летово:

July 21, 2021 12:45

Inter could terminate the contract of Chilean midfielder Arturo Vidal, with the player not thought to be in the plans of the club going forward.

This according to today’s print edition of Milan-based newspaper Gazzetta dello Sport, who report that the Nerazzurri are working to find an agreement that would see the 34-year-old depart as a free agent.

Vidal arrived last summer from Barcelona, and while he featured in many matches early on in the season his campaign came to be characterized by injury struggles, with the midfielder unable to appear in many matches and not showing his best form due to fitness troubles.

Given this fact, the Nerazzurri are hoping not to pay the net €6.5 million in wages owed on the final year of his current contract.

Или то, или ко шо рече @L'interista имало некоја клаузула за која тек сега разбираме, пошто поприлично сум сигурен дека 2 години со опција за +1 беше договорот.

Санчез е на 3 год/ или 2+1 може си се помешал со неговиот договор.

@Io Sono Interista еве ти го филмот.

273031195_5224100244306739_7752759507895958749_n.jpg

Победник во овој трансфер период е Јувентус.
Влахович + Закира и Надез со речиси иста сума за која ги продаваат Колушевски и Бентакур.

Интер има подобра основа за градење на шампионски тим само никогаш не не бива да продадеме играч. Ако продадеме, парите одат за покривање дупки.

Никој не може да ме убеди дека Бентакур е подобар од Весино.
А ние ако сакаме да се ослободиме ке треба да му платиме на играчот да го раскини договорот. Тоа се случи со Наинголан.

Сите играчи што ги спомна се 30+ години, Бентанкур и Кулушевски 24 и 21 година. Еве пример зашто јувентус не го продаде Ремзи толку лесно како што го продаде Бентанкур? Епа ние у тим имаме неколку Ремзиња, кои полека се чистат, не секогаш на наша штета. Некад боље да му платиш пола плата да раскине, него ли да ти цица плата а да не игра ништо.

Пример, ако го одјебат Видал догодина, од 6.5М, него ќе му дадат 4М, и ете ти 2-2.5М плата за Фратези.

Кој ви е проблемот со Санчез и Видал за нивните плати?!

Подобро да ми влезе од клупа 20-30мин некој како Видал и Санчез, неголи некој анонимус кој ни дома не го знаат дека игра фудбал, дај не се заебавајте.

Ист муабет терате како миланезиве што замараа со платите на нивните (екс)играчи, заслужиле или не, божем ги давате од свој џеб.

Што има да не боли курот нас за тоа кој колку успеал да заработи од клубот?! Јас мислам дека играчи како Санчез и Видал треба да останат во клубот најмногу заради нивниот менталитет и искуството кое го имаат зад себе.

Кој ви е проблемот со Санчез и Видал за нивните плати?!

Подобро да ми влезе од клупа 20-30мин некој како Видал и Санчез, неголи некој анонимус кој ни дома не го знаат дека игра фудбал, дај не се заебавајте.

Ист муабет терате како миланезиве што замараа со платите на нивните (екс)играчи, заслужиле или не, божем ги давате од свој џеб.

Што има да не боли курот нас за тоа кој колку успеал да заработи од клубот?! Јас мислам дека играчи како Санчез и Видал треба да останат во клубот најмногу заради нивниот менталитет и искуството кое го имаат зад себе.

Ние не ги даваме парите од џеб, ама тој што ги дава лани реши да крати трошоци на плати 20%. А Видал апсолутно не ја заслужува таа плата, му го гледаме и искуството (црвен со реал, промашен зицер да ја затвори последново коло). Санчез почна да игра под Инзаги и фала му за суперкупот, све му е простено.

Сè то е ок, немам против тоа што се тука овие неколку сезони, корисни биле како замени апсолутно, ама не заебавајте дека Видал на 35 години за 6.5 милиони е некако добра работа.

И не е дека ги даваме од џеб парите, туку дека со финансиската ситуација висока плата за еден играч потенцијално блокира друг играч во ростер. Ако имавме неограничен буџет ич курот, кој сака колку сака нека зема, ама немаме.

Пак ќе речам, ништо против, ама за кратки периоди, и дури имаат нешто да дадат за тимот и дури не се испазари нешто поасолно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom