Фан Клуб: Интер

А оти не како фан, што си ти во суштина иначе, твои ли се парите?

Оти не го шитнеа и Занети тогаш? По оваа аналогија и на Занети имаме изгубено многу. И на ред други фудбалери кои останаа во клубот и сега држат заслужени позиции.
Јуве оти не го шитнеше Дел Пиеро на време?
Милан Малдини?

И остај ти тоа Барса и Реал се финансиски моќни да да ги чуваат Роналдо и Меси, но и кај двајцата се работи за сума над 200м. :cool:

И еве да речиме да ги продадеа, и што потоа? Финансиите подмирени, буџетот болн а фудбалот во пропаст, тоа ли е целта? Па кллубови се заглавуваат само за да имаат добар фудбал, а ние го имавме до 2010.

Или еве па еве поентава да ти беше да ги продадевме а за тие пари да земевме замени... Сега ти велам Маикон ти беше најдобар на таа позиција. Сите се тепаат да имаат вакви играчи. Што сме ние, Арсенал? Ќе препродаваме.

Али ОК добро, забравив, нас кутрите ни требаат пари да. :facepalm:

Значи Интер не е Барселона и Реал Мадрид па да ги држи најдобрите играчи додека не пцојсаат во клубот,тоа да ти е јасно..за да дојди до такво ниво треба првин клубот во контиунитет да завршува во плус секоја година и да си има сопствен стадион како што е тоа Јувентус,Дортмунд и Атлетико Мадрид од денешна перспектива..овие три клубови препродаваа и крпеа со години за да стигнат до ова ниво ,а ние дека трошевме пари како ненормални на плати и се праевме лојални на играчите дојдовме до вакво тереџе..Мајкон бил најдобар десен бек?..па 30 и кусуро години чоекот имаше а ти нудат нереална сума за него?..и што се случи подоцна?..за кило семки го продадовме во Манчестер Сити што беше поразителен факт за Морати..значи или продавајго или не го продавај..

Ти нудат 100 милиони за Адриано?..продајго и вложи ги повторно во млади талентирани играчи за подоцна да можи повторно да се внесат приходи при евентуална нивна продажба..значи сите успешни клубови функционираат на тој начин а ние не сме ништо повеќе од нив па само да купуваме а ништо да не продаваме..едни Реал Мадрид како што гледаш препродава па кој сме ние да не препродаваме?..ДИ Марија(70 м),Озил(50 м),Игуаин(40 м),Коентрао и сите останати што ги продаде Реал ти кажува дека за да вложиш пари првин треба да продадеш нешто...тоа е бизнис,таков е денес фудбалот..Манчестер Јунајтед во 2009 година за 96 милиони евра го продаде Роналдо..зошто фановите на Манчестер Јунајтед не се побунија за тоа дека го ослабнаа клубот и дека се прекупци?..бидејќи знаат дека нивното раководство е способно и со тие пари ќе вложат повторно во квалитетни играчи и тимот ќе стани посилен од тоа што е...Манчестер од тогаш освои уште две титули до за 4 години за подоцна после стариот да се случи распад систем,што се покажа полн погодок таа продажба на Роналдо.

А нашите шо не се способни да направат план како да ги вложат парите не значи дека тоа не е правилно..Снајдер,Милито и Мајкон за тие суми мораше да бидат продадени и подоцна со истите пари да се вложи во млади,талентирани и квалитетни играчи и за по некоја година да се продадат за огромна сума ...така се работи денес,ене Јувентус така прави и пак доминира бидејќи знаат како да ги усмерат парите....

Не знам како да ти објаснам дека денешниот модерен фудбал е сведен на такво ниво да нема втора шанса,Занети и Дел Пјеро се сосема друга работа..такви играчи денес нема повеќе да видиш бидејќи на секоја поголема сума тие ќе бидат продадени.

Значи Интер не е Барселона и Реал Мадрид па да ги држи најдобрите играчи додека не пцојсаат во клубот,тоа да ти е јасно..за да дојди до такво ниво треба првин клубот во контиунитет да завршува во плус секоја година и да си има сопствен стадион како што е тоа Јувентус,Дортмунд и Атлетико Мадрид од денешна перспектива..овие три клубови препродаваа и крпеа со години за да стигнат до ова ниво ,а ние дека трошевме пари како ненормални на плати и се праевме лојални на играчите дојдовме до вакво тереџе..Мајкон бил најдобар десен бек?..па 30 и кусуро години чоекот имаше а ти нудат нереална сума за него?..и што се случи подоцна?..за кило семки го продадовме во Манчестер Сити што беше поразителен факт за Морати..значи или продавајго или не го продавај..

Ти нудат 100 милиони за Адриано?..продајго и вложи ги повторно во млади талентирани играчи за подоцна да можи повторно да се внесат приходи при евентуална нивна продажба..значи сите успешни клубови функционираат на тој начин а ние не сме ништо повеќе од нив па само да купуваме а ништо да не продаваме..едни Реал Мадрид како што гледаш препродава па кој сме ние да не препродаваме?..ДИ Марија(70 м),Озил(50 м),Игуаин(40 м),Коентрао и сите останати што ги продаде Реал ти кажува дека за да вложиш пари првин треба да продадеш нешто...тоа е бизнис,таков е денес фудбалот..Манчестер Јунајтед во 2009 година за 96 милиони евра го продаде Роналдо..зошто фановите на Манчестер Јунајтед не се побунија за тоа дека го ослабнаа клубот и дека се прекупци?..бидејќи знаат дека нивното раководство е способно и со тие пари ќе вложат повторно во квалитетни играчи и тимот ќе стани посилен од тоа што е...Манчестер од тогаш освои уште две титули до за 4 години за подоцна после стариот да се случи распад систем,што се покажа полн погодок таа продажба на Роналдо.

А нашите шо не се способни да направат план како да ги вложат парите не значи дека тоа не е правилно..Снајдер,Милито и Мајкон за тие суми мораше да бидат продадени и подоцна со истите пари да се вложи во млади,талентирани и квалитетни играчи и за по некоја година да се продадат за огромна сума ...така се работи денес,ене Јувентус така прави и пак доминира бидејќи знаат како да ги усмерат парите....

Не знам како да ти објаснам дека денешниот модерен фудбал е сведен на такво ниво да нема втора шанса,Занети и Дел Пјеро се сосема друга работа..такви играчи денес нема повеќе да видиш бидејќи на секоја поголема сума тие ќе бидат продадени.

Млади таленти рече? :D
Последниве неколку години колку потенцијални таленти имавме? Каде се? :rolleyes:

Таидер беше дел од тие млади таленти... :LOL:
Eeeее остај да не ти ги набројувам... ниеден не се снајде, исав млади недокажани пилиштари донесоа, сите така ги продадовме. Што значи и за тоа не не бива. Кутињо е пример. Мада колку и да се трудеше Кутињо пак немаше да успее во италијанскиов фудбал.
Јас сум повеќе за фудбал со готови фудбалери. Пошо сите што работат на тој принцип на изградба на млади фудбалери не се на врвот (пр. Арсенал - спротивно од ПСЖ).
А и немаме капацитет да дообработуваме млади, и поради тоа го држам тој став.

Еве после 2010 се испродадовме, а во што вложивме? Али ок јасно ми е покриваме долгови од пред 20 години, ОПРАВДАНО!

MJ го продаде Роналдо и после тоа никогаш не беше истиот.

Што продаде Јуве, објасни ми? Кои тешки пари ги сврти од фудбалери, освен Видал во Баерн?

Ти реплицирам што не значи дека ти го побивам ставот, пробувам да ја надополнувам дискусијата. Иначе во право си, такво работење е најправилно за одржување на финансикса стабилност. Но на таков начин никогаш нема да дочекаш кулминација на играта од тимот, стално кога ќе биди во искачување ти продаваш. Бизнисот ти работи и парите ти се вртат, ама не уживаш. Ти можда уживаш ама јас не, јас сакам тим страва на терените. ;)

И едно мора да ти биди јасно, само со млади во тимот не се работи, мора да имаш понекоја класа за да има кого да го следат и кој да ги води. А ние за жал немаме таков моментално.

Не знам друже различни гледишта имаме. Јас можи малце себично се поставувам спрема клубот не велам не, тврдоглаво.
Али едино што сакам е да играме не добар... страшен фудбал. Али ако ти муце велиш дека ќе биди тогаш да почекаме де шо... ;)

Еве на пример ти кого би земал со тие 50 милиони од Икарди? Само биди реален и не ми спомнувај Суарез, Агуеро и сл.

Види вака Џонтрас,во клубот постојат еден куп скаути,тренери и менаџери кои треба да си ја бркаат работата во поглед на евентуалните нови играчи и како да се избалансира тимот..фала богу дека неможиме да ги доведиме Суарез и Агуеро ама затоа со тие пари можиме да доведиме некои други анонимци што треба во иднина да се погодат и да станат играчишта.

А Интер како клуб никој не му е виновен што досега не изградија еден систем со добар стратег што треба да функционира и да се доведуваат играчи што лесно ќе се вклопат во системот и во иднина ќе можат да се продадат за солидна сума..на пример ете Дибала,тој да дојдеше хипотетички кај нас ќе беше невиден флоп..бидејќи Интер како екипа нема изграден систем и стабилен тренер што за еден играч да можи да си ги искажи својте квалитети..тука проблемот е суштински и многу подлабок од тоа што го гледаме.

Си има таму скауди и треба да си има изграден план за во иднина на кој начин треба да се работи и како да се вложат евентуалните пари добиени од трансфери..со таква работа Манчестер Јунајтед и Баерн Минхен станаа гиганти рамо до рамо со Барса и Реал каде можат да му парираат финансиски..со таква работа Јувентус ќе стигни на тоа ниво а ние тука се расправаме за глупости од типот "уа Тохир срам да тие што го продаде Ковачич".

btw никогаш не сретнав поголема сума од 30м. за Маикон за во Реал! Што значи беше underrated![DOUBLEPOST=1465406676][/DOUBLEPOST]
фала богу дека неможиме да ги доведиме Суарез и Агуеро ама затоа со тие пари можиме да доведиме некои други анонимци што треба во иднина да се погодат и да станат играчишта.

oDqxw.gif

Аии немој брат!!! немој само анонимци да спомнуваш. Преку курот ми е од такви анонимци во тимов кои така замаа плати...

Мислиш дека имаме способни во тимов кои знаат да погодат вистински играчишта за во иднина? :D

Последно уредено:
Млади таленти рече? :D
Последниве неколку години колку потенцијални таленти имавме? Каде се? :rolleyes:

Таидер беше дел од тие млади таленти... :LOL:
Eeeее остај да не ти ги набројувам... ниеден не се снајде, исав млади недокажани пилиштари донесоа, сите така ги продадовме. Што значи и за тоа не не бива. Кутињо е пример. Мада колку и да се трудеше Кутињо пак немаше да успее во италијанскиов фудбал.
Јас сум повеќе за фудбал со готови фудбалери. Пошо сите што работат на тој принцип на изградба на млади фудбалери не се на врвот (пр. Арсенал - спротивно од ПСЖ).
А и немаме капацитет да дообработуваме млади, и поради тоа го држам тој став.

Еве после 2010 се испродадовме, а во што вложивме? Али ок јасно ми е покриваме долгови од пред 20 години, ОПРАВДАНО!

MJ го продаде Роналдо и после тоа никогаш не беше истиот.

Што продаде Јуве, објасни ми? Кои тешки пари ги сврти од фудбалери, освен Видал во Баерн?

Ти реплицирам што не значи дека ти го побивам ставот, пробувам да ја надополнувам дискусијата. Иначе во право си, такво работење е најправилно за одржување на финансикса стабилност. Но на таков начин никогаш нема да дочекаш кулминација на играта од тимот, стално кога ќе биди во искачување ти продаваш. Бизнисот ти работи и парите ти се вртат, ама не уживаш. Ти можда уживаш ама јас не, јас сакам тим страва на терените. ;)

И едно мора да ти биди јасно, само со млади во тимот не се работи, мора да имаш понекоја класа за да има кого да го следат и кој да ги води. А ние за жал немаме таков моментално.

Не знам друже различни гледишта имаме. Јас можи малце себично се поставувам спрема клубот не велам не, тврдоглаво.
Али едино што сакам е да играме не добар... страшен фудбал. Али ако ти муце велиш дека ќе биди тогаш да почекаме де шо... ;)

Во право си дека бараш квалитетен фудбал и добар тим..ама тоа за жал неможи да се направи преку ден и затоа мора да се помини првин по таа фаза на прекупување и градење на нов стадион за подоцна да бидиме класа тим како Баерн и ПСЖ..

После 2010 испродадовме ама не испродадовме квалитетно..треба уште тоа лето во 2010 да се шитнат Милито и Мајкон за 30 и кусуро милиони односно 60 и кусуро од двата и плус балотели 35 милиони тоа ќе беше 98-100 милиони што ќе беше голем буст на финансиски план и подоцна да се искористеа паметно тие пари соангажирање на помлади и поталентирани фудбалери па да се изградеше некаков систем..ама нашата управа на чело со Морати беше толку непсособна и аматерска што го ангажираа Бенитез за тренер..мислам Бенитез ало..

И пак ќе се навратам за истото за младите таленти..никој не ни е крив што досега немаме изградено некој соодветен систем за како тоа треба да функционира екипата па за подоцна да се вклопат новодојдените играчи..како очекуваме Кутињо или Тајдер да се вклопат кога целиот клуб работи како распашана команда веќе неколку години во контиунитет со нестабилни менаџери и крпен буџет?.

Реално парите не се,ене Јунајтед и Сити имаат неограничен буџет па пак неможат тим со години да склопат..[DOUBLEPOST=1465407073][/DOUBLEPOST]
Мислиш дека имаме способни во тимов кои знаат да погодат вистински играчишта за во иднина? :D

Па тоа е проблемот што го спомнувам два дена,дека немаме затоа сум револтиран а така реално треба да функционира клубот сега засега

Во право си дека бараш квалитетен фудбал и добар тим..ама тоа за жал неможи да се направи преку ден и затоа мора да се помини првин по таа фаза на прекупување и градење на нов стадион за подоцна да бидиме класа тим како Баерн и ПСЖ..

После 2010 испродадовме ама не испродадовме квалитетно..треба уште тоа лето во 2010 да се шитнат Милито и Мајкон за 30 и кусуро милиони односно 60 и кусуро од двата и плус балотели 35 милиони тоа ќе беше 98-100 милиони што ќе беше голем буст на финансиски план и подоцна да се искористеа паметно тие пари соангажирање на помлади и поталентирани фудбалери па да се изградеше некаков систем..ама нашата управа на чело со Морати беше толку непсособна и аматерска што го ангажираа Бенитез за тренер..мислам Бенитез ало..

И пак ќе се навратам за истото за младите таленти..никој не ни е крив што досега немаме изградено некој соодветен систем за како тоа треба да функционира екипата па за подоцна да се вклопат новодојдените играчи..како очекуваме Кутињо или Тајдер да се вклопат кога целиот клуб работи како распашана команда веќе неколку години во контиунитет со нестабилни менаџери и крпен буџет?.

Реално парите не се,ене Јунајтед и Сити имаат неограничен буџет па пак неможат тим со години да склопат..[DOUBLEPOST=1465407073][/DOUBLEPOST]

Па тоа е проблемот што го спомнувам два дена,дека немаме затоа сум револтиран а така реално треба да функционира клубот сега засега

ПСЖ мислиш со години гради тим? Јас би рекол во сезона- две го направија тимов. :/ Шо велиш?
И по твое шо велиш, колку треба да чекаме за да имаме тим?

ПСЖ мислиш со години гради тим? Јас би рекол во сезона- две го направија тимов. :/ Шо велиш?
И по твое шо велиш, колку треба да чекаме за да имаме тим?
А Интер како клуб никој не му е виновен што досега не изградија еден систем со добар стратег што треба да функционира и да се доведуваат играчи што лесно ќе се вклопат во системот и во иднина ќе можат да се продадат за солидна сума..на пример ете Дибала,тој да дојдеше хипотетички кај нас ќе беше невиден флоп..бидејќи Интер како екипа нема изграден систем и стабилен тренер што за еден играч да можи да си ги искажи својте квалитети..тука проблемот е суштински и многу подлабок од тоа што го гледаме.

Си има таму скауди и треба да си има изграден план за во иднина на кој начин треба да се работи и како да се вложат евентуалните пари добиени од трансфери..со таква работа Манчестер Јунајтед и Баерн Минхен станаа гиганти рамо до рамо со Барса и Реал каде можат да му парираат финансиски..со таква работа Јувентус ќе стигни на тоа ниво а ние тука се расправаме за глупости од типот "уа Тохир срам да тие што го продаде Ковачич".

Ај прочитајго внимателно овој дел од постот и ќе ми ја разбериш поентата

kako sto sea site go potite so preprodavanjeto na igraci i deka inter e na prav pat, taka go poteshe syn na vremeto za ffp.Go potekovte so toa ffp i po nekolku godini se vide deka nemame eban denar,a ne deka poradi ffp sme dno ekipa.Nemoj da mise isili sea nekoj deka radi ffp sme otepani,demek vo minus konstanten sme rabotele i nemozime d kaupuvame,oti ko imavme nie pari ke najdevme nacin da go zaebeme ffpto kako sto go pravat i drugi ekipi , neli?

E sea pominaa 4-5 godini od toj moment so ffp ova ona ti rekov mi rece, i se vide deka ne e zaradi toa tuku zaraddi siromashtijata vo klubot.Pa ajde sea ce izigravame pametnakovici i kako toa dobro sme rabotele,klubot ne bil tolku bogat morl ona ovaj nacin da raboti.Moralo da gi prodava igracite i da kupuva mladi talenti.PA salam ste vie be luge? NIe AJAX SME? West ham sme ??? ke zemame igraci i koga ke potprknat ke gi topime na juve i nie so istite pari pak talenti ke kupuvame? Pa ne sme genoa nie ili palermo .So takva politika ke bideme na sredina na tabela sekogas.Ene arsenal so takva strategija do kaj se.

I nemoj nekoj da mi go cica kurov deka nemame pari i toa e edinstven nacin.Oti ima i za toa lek.Ako nemame pari neka se prodadat na nekoj sto ima pari,pa neka mu ja misli toj n adolgorocen plan kako bi se nakrenale ama za toa da ne terba da pominat 20godini vo lagi i gluposti.

I prashanje do dzoni i istomislenicite.
Dali koga tohir go prevzede klubot,ti od nego ocekuvase da sme 7mo mesto i vo situacija kakva sto sme sega, ili ocekuvase da kupuvame igraci i da bideme vo borba za titulata i sigurno ucesnici vo LS ?

Jas sum ubeden deka i ti i site go ocekuvaa vtoroto.Da se razbereme, nikoj ne ocekuvashe da sme strava ekipa i da osvojuvame titula sekoja godina so 10 bod pred drugite,ama ova ni vo najloso scenario nikoj ne go ocekuvase.
I sea posle nekolku godini so tohir na chelo mi kazuvas ti deka uspeshno rabotel? Pa kako uspeshno be bate? Koga ne sme mrdnale duri i beter sme stanale?

Па и јас затоа сум изреволтиран, тогаш оти ме карате да не бидам? :D

Со парите од Балотели требаше да се собере Кун Агуеро, факт број 1.
Факт број 2, Милито и пред се Маикон кој практично молеше да иде у Реал со Мурџо требаше да се шитнат и да се собере Кавани кој молеше да дојде у Интер.

Еве на пример ти кого би земал со тие 50 милиони од Икарди? Само биди реален и не ми спомнувај Суарез, Агуеро и сл.
Нолито и Грамиеро. :D

Ај прочитајго внимателно овој дел од постот и ќе ми ја разбериш поентата

(y) тоа да, го држам и јас истиот став ама во однос на младите фудбалери како Дибала.
Но играчите кои ги купи ПСЖ се далеку од типот на Дибала.. (Ибра, Кавани, Лавеци, Мота, Давид Луиз, Силва) и сето ова во 2 сезони.

ФФП рече... ?

Тоа се готови и скапи играчи на кои не му треба толку тренер како што му треба на Дибала. Не сфаќај ме само погрешно во врска со ова "не му треба"...

@Aleksandar91

Избега малце од колосек другар со муабетот..ако ми ги читаше внимателно постовите ќе ме разбереше што сакам да ти појаснам..Интер во моментов а и никогаш немал капацитет да ги задружва играчите до пензија туку тоа се правеше сосила,не значи ако сме прекупци дека ќе бидиме просечен клуб..ене Атлетико Мадрид и Дортмунд со години се прекупци па секоја година растат како клуб и стануваат се посилни и посилни ,тие треба нам пример да ни бидат и така треба Интер да функционира..на крај краева прочитајго овој пост и се ќе ти се разјасни што сакам да појаснам

Си има таму скаути и треба да си има изграден план за во иднина на кој начин треба да се работи и како да се вложат евентуалните пари добиени од трансфери..со таква работа Манчестер Јунајтед и Баерн Минхен станаа гиганти рамо до рамо со Барса и Реал каде можат да му парираат финансиски..со таква работа Јувентус ќе стигни на тоа ниво а ние тука се расправаме за глупости од типот "уа Тохир срам да тие што го продаде Ковачич".

Тука лежи зајакот..што управата на клубот односно претходната управа на Морати немаше осмислен план за како да се работи во иднина туку работеа слично како нашата Влада во Македонија "од денес за утре" и затоа Тохир не беше во состојба да фрла пари од својот џеб за да го засили клубот бидејќи постоеше ризик од финансиски колапс и банкрот на клубот ...како што напоменав..проблемот е суштински,ова не е просечен дуќан во стара чаршија во Скопје..водењето на милионски клуб е сериозна работа.[DOUBLEPOST=1465408551][/DOUBLEPOST]
(y) тоа да, го држам и јас истиот став ама во однос на младите фудбалери како Дибала.
Но играчите кои ги купи ПСЖ се далеку од типот на Дибала.. (Ибра, Кавани, Лавеци, Мота, Давид Луиз, Силва) и сето ова во 2 сезони.

ФФП рече... ?

Тоа се готови и скапи играчи на кои не му треба толку тренер како што му треба на Дибала. Не сфаќај ме само погрешно во врска со ова "не му треба"...

За ПСЖ се изјаснавме претходно дека имаат поинакви односно работат во поинакви услови од Интер..како прво во Франција конкуренцијата е мизерна и играат во ЛШ редовно што е голем прилив на пари од ТВ права,спонзори,публика..и плус имаат сопствен стадион.

Во 2011 арапите го затекнаа ПСЖ со "само" 36 милиони евра долгови и со слабата конкуренција веднаш склопија тим што ќе игра во ЛШ наредната сезона и со тоа да си ги повратат парите и да почнат да работат од нула.

Во 2013 Тохир го затекна Интер со потрошени играчи,распашана команда,долгови од над 200 милиони евра(и на нив плус камати),клуб што не игра во ЛШ,првенство со 10 пати посилна конкуренција од Франција и клуб што плаќа 12 милиони евра кирија на градот Милан заради користење на стадионот.

Значи условите на двата клуба се небо и земја и искрено глупа ми е споредбата со ПСЖ..плус се работи за две различни држави што има удел во финансиската состојба

Последно уредено:
@Aleksandar91

Избега малце од колосек другар со муабетот..ако ми ги читаше внимателно постовите ќе ме разбереше што сакам да ти појаснам..Интер во моментов а и никогаш немал капацитет да ги задружва играчите до пензија туку тоа се правеше сосила,не значи ако сме прекупци дека ќе бидиме просечен клуб..ене Атлетико Мадрид и Дортмунд со години се прекупци па секоја година растат како клуб и стануваат се посилни и посилни ,тие треба нам пример да ни бидат и така треба Интер да функционира..на крај краева прочитајго овој пост и се ќе ти се разјасни што сакам да појаснам

Тука лежи зајакот..што управата на клубот односно претходната управа на Морати немаше осмислен план за како да се работи во иднина туку работеа слично како нашата Влада во Македонија "од денес за утре" и затоа Тохир не беше во состојба да фрла пари од својот џеб за да го засили клубот бидејќи постоеше ризик од финансиски колапс и банкрот на клубот ...како што напоменав..проблемот е суштински,ова не е просечен дуќан во стара чаршија во Скопје..водењето на милионски клуб е сериозна работа.

Ок бе друже те разбирам јас потполно, ти алудираш на тоа дека немаме изграден систем на работа со млади и нивна дообработка зи нивно понатаможно искористување во иднина. Ок за тоа ја испеглавме уште пред 2-3 поста погоре. :LOL:

Јас ти реплицирав на тоа што овој систем го спомна како постоечки и успешен во ПСЖ на што јас изреагирав. ПСЖ не ратотат со млади фудбалери, работат со ептен испечени фудбалери, готови. И тоа го стекнаа во 2 сезони, тоа ти велам.

Јас ти реплицирав на тоа што овој систем го спомна како постоечки и успешен во ПСЖ на што јас изреагирав. ПСЖ не ратотат со млади фудбалери, работат со ептен испечени фудбалери, готови. И тоа го стекнаа во 2 сезони, тоа ти велам.

Искрено не се сеќавам дека го спомнав ПСЖ во таа конотација,Атлетико Мадрид и Дортмунд ги спомнав во таа конотација за ако сакаме да станиме клуб како ПСЖ и Баерн..треба да го поминиме патот на Атлетико,Дортмунд и Јувентус односно неколку години во константен плус на финансиски план и редовно играње во ЛШ како и сопствен стадион за подоцна да можиме да се натпреваруваме со ПСЖ и Баерн Минхен како европски гиганти..тоа ми беше муабетот...а тоа треба да се направи со осмислен план за во иднина и градење на систем

Во исто време си ми вратил во постот погоре, да не испадни те књавам намерно.
Во ред е, се разбравме. ;)

Мада и покрај се ПСЖ некако многу се издигна и покрај тоа ваше ФФП. И во многу кус период. Вистина ПСЖ можи немаше долгови но и тимов што го изградија вреди тешки пари. Што колку и да имаш пари сепак е ризик, ама ризик ствара капитал така да... :D[DOUBLEPOST=1465409257][/DOUBLEPOST]@Џони Вајсмилер еве дискутиравме, за нешто ти беше во право, за нешто можи и јас (еве поќето ти биди :D)
a дали се навредивме нешто? o_O
Мислам не. :cautious::D

Видиш...

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom