Тоа што беше и најавено, сосема солиден тим извади Манчини, за мене оправдано го стави назад Медел, секако не можам да го гледам Ранокиа, барем Медел нека греши ако греши.
Ајде да го видиме Медел како ќе се снајде назад, за репрезентација игра но тогаш играат со 3ца назад, вака прва утакмица во формација со 4 одбранбени, плус прва утакмица со Мурило.
Составов е ок, ајде да видиме како ќе се изигра, прва утакмица за Перишиќ и Мело. Forza!
Одбраната е солидна, имавме еден или два случаја каде Адриано ги надтрча но во глобала функционира.
Јоветич е машина и мислам дека е најдоброто засилување во задните 3-4 години. ЈЈ добро се снаоѓа како лев крилен бек ама ептен е каписла, прашање на време е кога ќе испие втор жолт. Јас би го играл Нагатомо во второ на местото на ЈЈ и заедно со Перишиќ да ја отворат малку одбраната на Милан по левата страна.
Во глобала задоволен сум од играта но мора да се користат шансите како онаа на Икарди и кога Јоветич се сопна сам.
Целата креативност на Интер досега ја има само Јоветич, секоја му чест, одличен е во првиве три кола. Се покажува како одлично засилување.
Мело воопшто се нема сменето од кога го памтам во Јуве. Глупи стартови, нервозни потези. Им фали креативец во средината на Интер, некој фантазиста,едноставно цел товар на секој натпревар врз грбот на Јојо е преголем притисок и голем ризик, и тоа треба да му е примарна цел на Интер во Јануари.
Оваа страница користи колачиња за персонализирање на содржината. Со продолжување на користењето, се согласувате со нашата политика за користење колачиња.