Фан Клуб: Интер

ДОбро е што призна барем и дека нешто грешка си направил.Кога видов дека си ме цитирал очекував некој пост како на времето кога за се си во право :D
Како што се сеќавам тогаш главни муабети беа дали ние не купуваме поради ФФП или поради што не му седаваат пари на морати.И како што гледам,само ние за ффп се држевме тогаш и никој друг.
Како што приметуваш, сите во Италија се соочуваат со истиот проблем, парите, разликата помеѓу Интер и стриктно Јуве во случајов, зашто сепак Милан се сеуште позади Интер и не се во трка за титула, е што они инвестираа во ефтини а квалитетни солуции ко Видал, Лихштајнер, Барцаљи, Вучинич, Асамоа, Пирло, а Интер во играчи кои реално не се адекватни ни за тимови ко Наполи или Лацио, па и Фиорентина.

Тоа со ФФП и парите веќе почна да се дешава во цела Италија, тоа и очекував да се случи но како што реков, никој не е имун на тој проблем, значи тоа не е никаков изговор, ете, летово се дадоа 40м евра, ај што дел од нив беа утки, некои големи, ко Переира, али и кој очекуваше дека по Јуве, Снајдер ќе биде замрзнат и продаден, сега и Коутињо, може и Алварез. На Интер најголема пречка нит му е ФФП, нит парите, нит Милан и Јуве, туку раководството, примарен проблем се луѓето од горе, па потоа сите останати.

Ова нема да трае се до моментот кога Интер пак ќе може да инвестира, нц, ќе трае се додека Морати не си доведе десна рака кадарна за името на овој клуб и кадарна во било какви услови со кои се соочува Интер, да создаде квалитетен шампионски тим, човек во кој газдата ќе има голема доверба и ќе го остави слободно да си ја врши својата работа, а не да мисли дека Гасперини е адекватен за Интер, ко што Бранка мислеше па ете човекот остана единствениот тренер во историјата на Интер без победа на официјален меч.

Го имам... Пукај
А бе целава фарса со Паулињо и лани Лукас е мачкање очи демек сеуште сме голем клуб, преговараме со играчи, праќаме понуди, ги занимаваме фановите.
Гледај ја сценава, не ти личи дека Кевин Спејси зборува за Бранка, Аусилио и Морати?
http://www.youtube.com/watch?v=55wIwwmrHxk&feature=player_detailpage#t=167s
:)

Тоа е моментот :)
--- надополнето: 29 јануари 2013 во 19:42 ---
http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=105054 :pos:
Икарди е топ фудбалер, сериозен сум, сеа незнам дал се смееш што со него се поврзуваат или што као демек сеа им текна откако го земаа Роки и откако му порасна цената. Тоа се тие фејл потези и ненавремени потези исто, а еве гледам и Челзи се интересирале за Икарди што дополнително ќе му ја накачат цената, а у Декември беше дупло поефтин а и Сампдорија беа навлезени у големи проблеми со Чиро Ферара ...
Увек каснат Интер, увек, или коа не каснат и реагираат навремено, во 90% од случајите зимаат некој го Гаргано или Карја, останатите 10 е некој го Гуарин кој стварно вреди ко играч али како тргнале, прашање е колку ќе го гледаме во Интер.

Икарди е топ фудбалер, сериозен сум, сеа незнам дал се смееш што со него се поврзуваат или што као демек сеа им текна откако го земаа Роки и откако му порасна цената. Тоа се тие фејл потези и ненавремени потези исто, а еве гледам и Челзи се интересирале за Икарди што дополнително ќе му ја накачат цената, а у Декември беше дупло поефтин а и Сампдорија беа навлезени у големи проблеми со Чиро Ферара ...
Увек каснат Интер, увек, или коа не каснат и реагираат навремено, во 90% од случајите зимаат некој го Гаргано или Карја, останатите 10 е некој го Гуарин кој стварно вреди ко играч али како тргнале, прашање е колку ќе го гледаме во Интер.
Не ме разбра, артиклот:

Балотели во Милан - шамар! Сега одговорот е Икарди!

Знаеш како ќе биде продолжеието од приказнава?

Икарди во Јувентус - шамар! Сега одговорот е...

Роки го зедовме еј, Роки! :pos:

Реално за Балотели и вие ја претервате...Балотели повеќе е зијан одколку ќар да се разбериме..не е сериозен фудбалер,не трча,не се понаша како што треба..плус беше кај нас видовме колкав дебил е и дека не му се игра..го шитна Морати за 30 кркачи за подоцна да не сакаше да даде 2 милиони за Инлер кој сега засега е Чави и Пирло заедно за нашата средина..и така

Плаче овој мојов миленик за Реал или Манчестер!Грев ми е да го гледам во овој Интер најсериозно!

Реално за Балотели и вие ја претервате..
За него не може да ми е помалку гајле, ама спореди како се засилуваат другите а како ние. Еден Паулињо не можеме да го договориме во два преодни рока. Бруки невидени.

За него не може да ми е помалку гајле, ама спореди како се засилуваат другите а како ние. Еден Паулињо не можеме да го договориме во два преодни рока. Бруки невидени.

тоа ти е лоша трансфер политика и некоординираност на управата на чело со Бранка..па 40 милиони потрошија летото(за ништо) и нормално е да носат гстари и истрошени како Роки кои не вредат ни пола милион..па 40 милиони да потрошија Милан досега рамо до рамо со Јувентус ќе беа ама тое тие имаат способна управа каде знаат да направат играч бидејќи ќе му даваат шанса а кај нас најбитно е старите да играат другите нека греат клупа и кога ќе влезат нека биде 80 минута за да се докажат:facepalm:

Го урнаа угледот на клубот, тоа е проблемот. Каков е сега профилот на играч кој би дошол во Интер?

Врвен играч од поголемите европски екипи (или лиги) - нема теорија, не со овие плати, но и не само поради тоа. Ете да речеме дека е преку 29+ и порди некои фактори не е скап, сепак, вако профил на играч никогаш не би дошол во клубот после начинот на кој Интер ги третираше играчите кои му донесоа трилета, како Цезар и Снајдер. Секој нормален би се замислил што ќе му се случи во Интер, дали ќе игра или после 1-2 години ќе го седнат на клупа и ќе го уценуваат да го промени договорот и да игра за помала плата.

Млад (супер)талент - да не се заебаваме. Клуб во кој ќе им биде резерва на Роки или Џонатан во кој нема да може да врзе три натпревари? Нема полош избор во Италија за млад фудбалер од Интер.

Најдобрите играчи од помалите екипи во Сериа А - не, тие гледаат да заминат надвор, по нив тргнуваме предоцна кога цената е веќе недостижна.

Талент од јужна Америка - можеби, за пренабиена цена, но и тоа веќе не е лесно.

Ветеран/пензионер кој никогаш предходно не заиграл во врвен клуб - се разбира, уз задолжителна изјава дека сон му било да игра за Интер. Тотално разбирливо.

Не ме разбра, артиклот:

Балотели во Милан - шамар! Сега одговорот е Икарди!

Знаеш како ќе биде продолжеието од приказнава?

Икарди во Јувентус - шамар! Сега одговорот е...

Роки го зедовме еј, Роки! :pos:
Балотели најискрено ќе кажам, многу не ме засега, добар фудбалер е али од Ибра до Балотели разликата е во класи, се засилија Милан тоа признавам ама не до тој степен ко пример со Ибра и Робињо во 2010, така да Интер нема што нив да им одговара, 3 бода се они позади нив и 12 позади Јувентус, ако некој ги има поставено моменталните стандарди за шампион во Италија тоа секако се Јуве, и со игра и со начин на работење.

Икарди нема да е никаков одговор зашто не ни има потреба од тоа, а ќе е одлично засилување за екипава, долгорочно од типот на Хуан и Гуарин. Поли уште не ми е јасно како не го земаа, незнам дал го читавте што изјави дечкото, како го поебале Интер, срамота. :facepalm:
Long story short, договорена била мала сума за да премине перманентно во тимот, дури и за моменталниве Калчо услови, мала, дека Сампдорија кога го дадоа беа втора лига, Интер го повикале и на подготовките за новата сезона што како што рече и он, е показател дека им е во план да го земат инаку зашто би го викале, и наеднаш дознал од страна дека не го зимаат, и типот се осетил навреден и понижен ради тој однос, со право.

И ок, не го зимаат, што направија Интер ? Го земаа Гаргано место него, буквално, отпадот од Наполи, они си се засилија за тој дел од теренот, Гаргано им беше вишок ... но сепак у математиките на Интер, беше идеален за тимов. До душа ја немав ништо против носењето на Гаргано али и ја имав убер високи очекувања од него, ротационен фудбалер е, ништо повеќе, ко и 70-80% од стартниот тим на Интер, огромен дел од нив у тимот на Мур ни на клупа немаше да седат.

Не мислев за засилувањата туку мислев на грешката против торино каде што изиграваше кристијано роналдо ама се изглупира. а за трансфериве неме интересире. НЕМА ПАРИ НЕМА НИТУ ИГРАЧИ крај на приказната.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom