Фан Клуб: Интер

Што бе Поли не сме го откупиле од Сампдорија, а ќе го купуваме Мудингаи :facepalm:
Допрва ќе се преговара со Сампдорија инаку Мудингаи најверојатно нема да доаѓа, нема ни резон да дојде.

И Поли е веќе 22 години, гледам на нетов се кука се плаче по него ко да нема утре, баш ме интересира зошто ?

it+s+not+a+meme+just+a+reaction+picture+_5ae5a7f31282ef43d5642a0333118938.jpg

Допрва ќе се преговара со Сампдорија инаку Мудингаи најверојатно нема да доаѓа, нема ни резон да дојде.

И Поли е веќе 22 години, гледам на нетов се кука се плаче по него ко да нема утре, баш ме интересира зошто ?

Зашто најверојатно останувањето на Станковиќ ќе ни биде најголемо засилување... Или враќањето на Каржа.... Толку сме скептични и критериумите ни се намалени да се радуваме на Поли.

Штом не доаѓа Мудингаи, сеа ми е полесно, него читам сакаме Фернандо од Порто да го земем на позајмица со можност за откуп, јас сум за овој трансфер.

Познавајќи ја нашата "способна" управа подобро да го откупат одма, пред да вмешаат прсти Јуве/Милан и да ни го лапнат од пред нос.
Друго уште ли ќе ги гледам Станкович и Камбиасо како се влечат по терен.

Можно е Бранка по грешка да си го раскине сам на себе договорот? :D
Неам против тоа да ги тргнеш Лусио и Форлан од тим, па дури и со раскинување на договор. Ама тоа ако го гледаш изолирано како потег. Али ако видиш дека ти седи Станкович во тим со иста плата и претходно само што си го продолжил договорот на Киву за 3 години, тогаш.......... ти е јасно дека станува збор за Интер. :)

А поентава со Цезар-Ханданович, да ме утепаш не им ја сфаќам. Од сите можни позиции во тим каде што немаме играчи или немаме квалитет, ние за голманот, каде не ни имаме проблем, најдовме да трошиме 10 милиона?

И еден заклучок што сакам да го поделам со felllow интераши. Читајте вести за Интер еднаш у 5 дена, така работите попозитивно ќе ги гледате. :D

Читам дека Станковиќ може да оди во Вест Хем, а Силвестер најверојатно во брзо време ќе потпише со Интер, и треба по заминувањето на Лусио.

А поентава со Цезар-Ханданович, да ме утепаш не им ја сфаќам. Од сите можни позиции во тим каде што немаме играчи или немаме квалитет, ние за голманот, каде не ни имаме проблем, најдовме да трошиме 10 милиона?
Poenta ko poenta postoi i drzi voda. Klubot nastojuva drasticno da go namali rashodot so plati, odnosno, spored kalkulaciite na fcinternews, celi 55m evra ke zastedat ako go realiziraat planot so trganjeto na Maikon, Lusio, Cesar i red drugi fudbaleri, i Dejo treba da dojde na tapet samo prasanje e kolku toa i Strama go saka.

E sega za Cesar, Handanovic e poveke od idealna zamena koja ne cini mnogu i koja ke ima plata od 1.1m evra po sezona, odnosno, vakva prilika sega ako propustat ( pretpostavuvam vaka deka oni razmisluvaat ) tesko deka vo idnina ke im se pruzi nesto vakvo.

Taka da ima poenta ova no ne i po sekoja cena da se realizira vo slucaj Cesar da saka da ostane.

Читам дека Станковиќ може да оди во Вест Хем, а Силвестер најверојатно во брзо време ќе потпише со Интер, и треба по заминувањето на Ранокиа.

Кај го продаде Интер и за колку пари?

Да беше Цезар 2 години постар, овој трансфер со Хандановиќ ќе беше одличен, али вака не знам, особено ако не земеме денар од Цезар кој е уште одличен голман.

Мислам дека ќе се консолилдираме до крај, и нема да биде така очајна сезона како ланската, али ЛШ нема шанси без посериозни засилувања, особено во нападот и кај Камби.
--- надополнето: 2 јули 2012 во 17:49 ---
Кај го продаде Интер и за колку пари?
Мислев на Лусио :)

more klubov ni e otiden u pm.... dosta so frazi "namaluvanje" "obnovuvanje" "kuruvanje"...

246419_462173097134651_1087122099_n.jpg

Весли мавај цигарата цел филтер го испуши ќе се изгориш :pos:

more klubov ni e otiden u pm.... dosta so frazi "namaluvanje" "obnovuvanje" "kuruvanje"...
Inter e prinuden da go namali rashodot so plati za da investira vo novi igraci koi imaat mali plati.
Ti pred nekoe vreme prasuese dale tolku a go zemale toj i toj, epa bash zatoa, zasto Inter ne se kadardni da potrosat primer, 50m evra a uz put da donesat nekoj ko Hazard i drug slicen na nego, sto minimum 4m evra godisno ke zima.

Eve izracunaj, go zemaa Palacio, go zemaa Guarin, ako se zeme Silvestre i primer Poli toa se na se ke cini nad 40m evra, a realno, toa e pola od obnovata koja treba da sledi, znaci uste minimum 20 ke treba da se dadat.

I sea si vikas, wow, nad 50m evra se dadeni i koa gledas u ekipa nitu eden sampion ne e donesen.

Toa e toa, GDS pred skoro mesec dena go najavija ova so statijata so naslov, zasto Juve trosat poveke od Milan i Inter i toa bese dadeno ko glavna pricina, skoro 50m evra pomalku od niv godisno davaat za plati.

Ok, ova e neophodno poradi uslovite vo koi se naoga celoto kalco i ova ne go kritikuvam negativno, kako sto rekov, neophodno e, ama i vo vakva situacija moze da se sozdade konkurenten tim za Serija A bez nikakov problem, ama oni ni toa ne se kadarni da go napravat, zatoa, Branka out i da se donese nekoj koj e kadaren i vo vakva situacija da gi izmenadzira rabotite i da najde dobitna formula. Borusija Dortmund se tim koj funkcionira na vakov nacin i mu prkosi na eden Baern koj ima odlicni igraci vo ekipa, sampioni, i imat mnogu poveke pari od niv, ali se e toa jalovo zato gospodin gospodin Klop e genij.

син, што ќе кажеш сеа за ФФп или како и да се викаше правилото ?
Заради тоа сме штеделе а ?

син, што ќе кажеш сеа за ФФп или како и да се викаше правилото ?
Заради тоа сме штеделе а ?
Меѓудругото, да, инаку зашто работат на тоа да намалуват расходи ? Ради реда ? Или зашто бркат инвеститори и сакаат нов стадион и поголеми приходи ? Ради реда ?
ФФП ги условува веќе да не зимаат пари од својот газда, а токму тоа Интер го прави сега, се адаптира на таква политика и ќе имаат одреден степен на независност, голема т.е. независност во периодот кога ќе имаат свој сопствен стадион, до тогаш навикни се на ваквата политика, инкогнито фудбалери, мали плати и слично.

Меѓудругото, да, инаку зашто работат на тоа да намалуват расходи ? Ради реда ? Или зашто бркат инвеститори и сакаат нов стадион и поголеми приходи ? Ради реда ?
ФФП ги условува веќе да не зимаат пари од својот газда, а токму тоа Интер го прави сега, се адаптира на таква политика и ќе имаат одреден степен на независност, голема т.е. независност во периодот кога ќе имаат свој сопствен стадион, до тогаш навикни се на ваквата политика, инкогнито фудбалери, мали плати и слично.
А манчестер сити и останатите како нив? Тие не почитуваат ФФП и ? не гледам јас некакви санкции за нив. ФФП правилото е само изговор на морати заради немоќта на трансфер паразот без разлика што и да мислиш ти тоа е така.Сити се во поголем минус од нас па пак трошат по 150 милиони во година на трансфери

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom