Фан Клуб: Интер

Fudbaler Intera Sali Muntari najverovatnije prelazi u turski Galatasaraj, nakon što su "neroazuri" pristali da ga prodaju.

Prelazni rok u Turskoj još uvek nije završen, a italijanski mediji prenose da je Muntari na putu za Galatasaraj.

"NTV Sports" prenosi da je Inter pristao da proda Muntarija i da će doći do potpisivanja ugovora u naredna 24 sata.

Muntarija su proglasili viškom u Interu, pa je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Sanderlendu.

Napadači Juventusa Amauri i Luka Toni, takođe, su blizu prelaska u neki od turskih klubova.

Исто и Карја, Паласио, Форлан, Зарате....
А што им фали на Форлан и Зарате, ја Паласио не го гледам во Интер, освен ако не дошол при крај на трансфер рок а ја незнам за тоа ...

Битно твојот муабет, зимале играчи што не им требале на тимовите нема никаква смисла бидејќи алудираш ко тоа да е нешто лошо, зашто главниот костур за ЛШ со Мур го поставија баш со такви играчи и трансфер политика која ти сега као демек ја ругаш, така да немаше никаква потреба од таков коментар. ;)

Има, по јубилеен 150 пат не заеба сите и удри корпа на договорениот трансфер од 6 мил. да го видам вака како проаѓа покрај мене, би му удрил цигла од главата. уште се заебава дека ке се бори за место во тимот, ццц
Истото што му го пишав и на Син.

Ако вие сте задоволни и мислите дека секогаш ќе поминуваме добро со такви играчи јас не сум, знам многу добро како освоивме тројна круна, но знам и знаете каква „конкуренција“ имавме.
Да не се лажеме.
--- надополнето: Sep 4, 2011 3:31 PM ---
А што им фали на Форлан и Зарате, ја Паласио не го гледам во Интер, освен ако не дошол при крај на трансфер рок а ја незнам за тоа ...

Битно твојот муабет, зимале играчи што не им требале на тимовите е нема никаква смисла бидејќи алудираш ко тоа да е нешто лошо, зашто главниот костур за ЛШ со Мур го поставија баш со такви играчи и трансфер политика која ти сега као демек ја ругаш, така да немаше никаква потреба од таков коментар. ;)
Да. Не се согласувам со оваа трансфер политика. Не му фали ништо на Зарате, ниту пак на Форлан, само ќе фали може за неколку години кога Јуве ќе застане на здрави нозе, веќе е солиден тим, според мене.
И пак ја кажувате таа сезона, да не бидеме како некои други фанови што се фаќаат за минататот, зашто многу лесно може да се потсетиме ако испаѓавме од Виљареал, Валенсија, Манчестер Јунајтед(под водство на Мурињо), итн...
Една сезона не значи ништо, значат повеќе сезони доминација(не во Серија А со најсериозен конкурент Сампдорија) како што моментално тоа го прави Барса. Таков Интер сакам, што ќе гази се пред себе и што кога ќе каже го сакам Афелај, дечкото да дојде во Интер, а не да бира друг клуб пред Интер. Ние освоивме ЛШ, а он сака во друг клуб, и Озил, итн...

Ако вие сте задоволни и мислите дека секогаш ќе поминуваме добро со такви играчи јас не сум, знам многу добро како освоивме тројна круна, но знам и знаете каква „конкуренција“ имавме.
Да не се лажеме.
Бене глупости тресеш ...
Каква конкуренција имаа ? Сега ќе ти кажам, шампиони на Германија, Шампиони на Англија кои освоија тројна круна и дадоа над 100 гола таа сезона и Барселона, најдобар тим во светот тој период ...

Шо има везе што во Италија биле слаби тимовите кога цела федерација им го сврти грбот во вториот дел од сезоната, ги уништуваа и пак освоија титула, боље конкуренција да имаа појака таму само да немаа таква федерација, 10000% на многу полесен начин ќе дојдеа до титулата.

Таквата трансфер политика воопшто не е лоша ако се донесат добри играчи, Ибра не беше потребен на Барса, Робињо не беше потребен на Сити и тн и тн ...
Никој не алудира на Карја, ама Форлан и Зарате да ги ставиш во ист кош со нив е несериозно и колку да се истрола ебаго, не вреди да се исперцепира таков став, чист просек у ист кош со добри играчи кои можат многу повеќе од него да дадат за Интер.
--- надополнето: Sep 4, 2011 3:38 PM ---
Да. Не се согласувам со оваа трансфер политика. Не му фали ништо на Зарате, ниту пак на Форлан, само ќе фали може за неколку години кога Јуве ќе застане на здрави нозе, веќе е солиден тим, според мене.
. Таков Интер сакам, што ќе гази се пред себе и што кога ќе каже го сакам Афелај, дечкото да дојде во Интер, а не да бира друг клуб пред Интер. Ние освоивме ЛШ, а он сака во друг клуб, и Озил, итн...

Моментално Интер го намали просекот на години, планираат уште едно име во одбрана да носат во иднина за партнер на Ранокија, на бековските позиции ќе го форсираат Џонатан а тука е и Фараони кој може да прерасне во супер фудбалер, једино лево се малце фалш зашто тешко дека Нагатомо ќе се наметне ама кој сме ние да судиме и да предвидуваме вакво нешто.
Поли исто, еден од најперспективни играчи во Италија, Снајдер има 4 до 5 добри години во него, Зарате 24 е, Кастаињос и Коутињо такоџе имаат простор да направат прогрес во својата кариера, Оби исто ...
Не е се така црно како што ти претставуваш тука а и никој незнае како во иднина ќе реагираат на трансфер маркет.

п.с. Озил и Афелај се растени во периоди кога Интер биле лоши, а кога Реал правеа парче во Европа, исто и Барса нижеа успеси, башка факторот Кројф врши работа голема за холанѓаните.

п.п.с. А за Јуве, они солидни беа и со Мело и Диего кога тука се редеа жалопојки што не сме ги земале а и ја отворија сезоната со 4 победи, така да ...

Бене глупости тресеш ...
Каква конкуренција имаа ? Сега ќе ти кажам, шампиони на Германија, Шампиони на Англија кои освоија тројна круна и дадоа над 100 гола таа сезона и Барселона, најдобар тим во светот тој период ...

Шо има везе што во Италија биле слаби тимовите кога цела федерација им го сврти грбот во вториот дел од сезоната, ги уништуваа и пак освоија титула, боље конкуренција да имаа појака таму само да немаа таква федерација, 10000% на многу полесен начин ќе дојдеа титулата.

Таквата трансфер политика воопшто не е лоша ако се донесат добри играчи, Ибра не беше потребен на Барса, Робињо не беше потребен на Сити и тн и тн ...
Никој не алудира на Карја, ама Форлан и Зарате да ги ставиш во ист кош со нив е несериозно и колку да се истрола ебаго, не вреди да се исперцепира таков став, чист просек у ист кош со добри играчи кои можат многу повеќе од него да дадат за Интер.
Мешаш работи.
Да почнам од крајот, ти си сфатил дека сум ги ставил во ист кош по квалитет Зарате и Каржа и Форлан... Не, јас ги стаив во кошот на играчи кои не се потребни на клубот кај што играат. Тоа го направив само колку да ти доловам колку сме „моќни“ во преговорите за трансфер на играчи кои се појаки од талентите(со или без наводници) од Јужна Америка и играчите од типот на Каржа.

За конкуренцијата зборев за Серија А, за ЛШ знам кои тимови ги исфрливме, но добро знам и дека едвај влеговме во нокаут фазата. Настрана тоа, игравме одлично во нокаут фазата, Мурињо даде 202% од себе како и сите играчи, мислиш дека во брзо време некој ќе извлече толку многу од овие моментални играчи? Постои таков тренер што би дошол во Интер?

Едноставно, нека покаже времето, не сум убеден дека ова е правилната работа. Да, знам како стојат финансиски, ама не сум крив ни јас ни Менхетен за тоа, криви се тие што ги водат тие работи.
--- надополнето: Sep 4, 2011 3:42 PM ---
Моментално Интер го намали просекот на години, планираат уште едно име во одбрана да носат во иднина за партнер на Ранокија, на бековските позиции ќе го форсираат Џонатан а тука е и Фараони кој може да прерасне во супер фудбалер, једино лево се малце фалш зашто тешко дека Нагатомо ќе се наметне ама кој сме ние да судиме и да предвидуваме вакво нешто.
Поли исто, еден од најперспективни играчи во Италија, Снајдер има 4 до 5 добри години во него, Зарате 24 е, Кастаињос и Коутињо такоџе имаат простор да направат прогрес во својата кариера, Оби исто ...
Не е се така црно како што ти претставуваш тука а и никој незнае како во иднина ќе реагираат на трансфер маркет.

п.с. Озил и Афелај се растени во периоди кога Интер биле лоши, а кога Реал правеа парче во Европа, исто и Барса нижеа успеси, башка факторот Кројф врши работа голема за холанѓаните.

п.п.с. А за Јуве, они солидни беа и со Мело и Диего кога тука се редеа жалопојки што не сме ги земале а и ја отворија сезоната со 4 победи, така да ...
Зашто си убеден дека Снајдер ќе игра уште 4-5 години во Интер? :)
Јас мислам дека наредната ќе си замине.
--- надополнето: Sep 4, 2011 3:43 PM ---
http://www.demotivacija.rs/u-fudbalu-kao-i-u-svemu-5908.html
Кај турскиот план требало планот на Барселона :pos:

Кој и да дојде во Интер, и арап нека е, трошоците на тимот ќе се исти со тоа што арапот ќе увидеше дека од тимов нема никаков ќар и за 4-5 години ќе си идеше, ќе ги снајдеше иста судбина ко и Фиорентина која финансиски пропадна и заврши у Ц лигата.

Не може некој мене да ми каже Морати бил крив за тоа или други што го водат клубот, крив е Платини што носи катастрофален закон во ситуација кога условите во сите земји не се исти за клубовите па некој ќе го јадат некои не а него му чуе.

Или па, Морати можеше одамна да не инвестира ко што инвестираше на времето а Интер да останеа Интер, кој кур да носи скап тренер ко Мурињо, можеше Манчини да го остави или па и него да го замени со некој поевтин. Во моментов може и немаше муабетов да го правиме зашто ретки се тие што дискутираат на теми за просечни клубови, 3-4 фанови верни ќе пишуваа тука и ќе си правеа мсн муабети меѓу себе, ние немаше ни да се замараме со форумов.

п.с. А 40 милионските таленти од Ј.Америка ги видовме на Копа Америка кога по истото натпреварување пола Европа ќе се улеташе по нив, арно ама ...

Кој и да дојде во Интер, и арап нека е, трошоците на тимот ќе се исти со тоа што арапот ќе увидеше дека од тимов нема никаков ќар и за 4-5 години ќе си идеше, ќе ги снајдеше иста судбина ко и Фиорентина која финансиски пропадна и заврши у Ц лигата.

Не може некој мене да ми каже Морати бил крив за тоа или други што го водат клубот, крив е Платини што носи катастрофален закон во ситуација кога условите во сите земји не се исти за клубовите па некој ќе го јадат некои не а него му чуе.

Или па, Морати можеше одамна да не инвестира ко што инвестираше на времето а Интер да останеа Интер, кој кур да носи скап тренер ко Мурињо, можеше Манчини да го остави или па и него да го замени со некој поевтин. Во моментов може и немаше муабетов да го правиме зашто ретки се тие што дискутираат на теми за просечни клубови, 3-4 фанови верни ќе пишуваа тука и ќе си правеа мсн муабети меѓу себе, ние немаше ни да се замараме со форумов.

п.с. А 40 милионските таленти од Ј.Америка ги видовме на Копа Америка кога по истото натпреварување пола Европа ќе се улеташе по нив, арно ама ...
Дај пак пастирај ми го линкот што го пастираше дека Морати го поддржувал овој закон.
Неразбирливо за мене, парадоксално.

Дали ќе имаме конечно успешна-Mission impossible VI : Get rid of Suljo, или пак ќе си го гледаме-Suljo is back III.
:D

Кој сака да навива за Интер нека навива, а кој не немора. Има многу клубови во Италија, Англија, Шпанија итн.
Кој не е задоволен од трансфер политиката во клубот немора да ги убедува и другите да бидат незадоволни.

Кој сака да навива за Интер нека навива, а кој не немора. Има многу клубови во Италија, Англија, Шпанија итн.
Кој не е задоволен од трансфер политиката во клубот немора да ги убедува и другите да бидат незадоволни.
You got the point, now gtfo!

Дај пак пастирај ми го линкот што го пастираше дека Морати го поддржувал овој закон.
Неразбирливо за мене, парадоксално.
Вака сега, погрешно многумина го толкуваат тоа, Морати како и многу други сопственици меѓу кои и Берлускони ( кој ако примети не фрла многу пари за Милан последниве години ) инсистираа да се донесе правило за финансиска регулација пред Се поради фактот што они ко луѓе финансиски многу губат, Морати од Интер, од кога го превзема, претпоставувам дека е во енормен минус од што давал за клубот али пак ќе кажам, него го држи љубовта кон Интер тука што е добро за нас, бидејќи друг кур ќе го боли за тимов ( затоа на пример фановите на Јунајтед се против америте, страв им е утре да не ги укопаат и да ги уништат ко тим ).

Но, правилово ко правило е многу ригорозно, загубите денес се енормни кај многу тимови, меѓу кои и Интер со тоа што условите во Шпанија, Италија, Англија, Франција и ред други земји се различни, затоа Галијани многу добро си кажа дека и Франција кај и да е ќе ја помине Италија ( зборам за првенството ), си организираат 2016 европско, ќе градат стадиони, овие моменталниве ќе ги модернизираат, првенството и онака им зема замав, до тогаш голема е веројатноста да го надминат и калчото.

Не е само иднината на Интер во прашање туку и воопшто на италијанското првенство ( алудирам на тоа дека квалитетот се повеќе и повеќе се намалува а и успесите во Европа ветреат, такоџе и на репрезентативно ниво се тиња ). Да, моментално се дешаваат некои лоши работи во тимов иако мислам дека овој период на транзиција брзо ќе заврши, мислам дека и Морати е свесен за истово ( иако ова лето и не беше така лошо за разлика од претходното, без разлика што Ето замина ), состанокот со бордот на директори не е случаен.

Ццц , порано едвај чекав да отворам Фан клуб бе ....сеа само кавги ....мн. сте тапа :D

kolku mi go pravi merakot bas ovaa formacija, rastur bi pravele :) eventualno pazzini-milito, i obi-mota
formation.php

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom