Фан Клуб: Интер

Јас запнувам за Санчез пошто мислам (а еве и Ето ме изрази поддршка пред некој ден) дека со Санчез чуда можеме да правиме. Мислам дека тој е алката која недостасува во офанзива.

Сигурен сум дека В.Б е добар тренер но не знаеме и тој дали е добар за Интер и дали вреди за парите. Мурињо освои УЕФА со Порто но ја потврди класата следната година во ЛШ. Ние ќе добиеме тренер со прекар „Малиот Мурињо“, човек кој сите ќе го споредуваат со Специјалниот и од него ќе очекуваат премногу. Притисокот (посебно од медиумите) врз него ќе биде преголем и прашање е дали ќе може да се носи со тоа, или на крајот само ќе констатираме дека В.Б. не е Мурињо.

Предност му е во секој случај што има работено во Интер и со Мурињо, ќе речам пак, сигурен сум дека е добар и немам ништо против да го донесат.

За Делио Роси, шала на страна: човекот нема тренирано клуб како Интер, возбуден е само од муабетот (пред некој ден изјави дека пешки би одел за Милано ако го викнат) и никој не може да знае дали ќе се снајде. Како минус можам да го кажам тоа што нема доволно авторитет кај играчите, некогаш при измени Пандев му се понашаше како Киву со Бенитез. А во клуб како Интер, ако дозволиш еде играч да се однесува така, сите ќе се однесуваат така. Тренерот мора да воспостави авторитет.

Иначе мислам дека е добар стратег и покрај оние 0-7 во кои уживав. Кога беше во Лацио извади 103,2% од екипата, играа како луди, а мизерен тим беа. За него може да се каже и тоа дека со срце ја води екипата. Ако не пројде ова со В.Б. тогаш немаме друга опција освен Делио Роси.

И да, Делио Роси за Гасперини е Мурињо.

А бе каков Делио Роси, каков :kojsakastrenerpisisi: ....Ако има моментално тренер што можи да не извај од ситуацијава и што можи да не врати на патеките од пред 2 години то е АВБ. Чоеков е' и допрва че станува ТРЕНЕРИШТЕ. Најискрено мислам, и дека ќе биди појак и од Мурињо.
Видете само каков извештај му дава на Мурињо во 2005 година (ко имал само 28 години) за утакмицата на Челзи со Тотенхем... http://www.bragafut.com/artigos/art18.pdf
Јас сум да се земи овај, и да си остани овде за век и веков...Амин.

Да бирам меѓу АВБ и да не земиме некоја ѕвезда, или да земиме (пример Санчез) ама да дојди некој друг тренер, јас со две раце потпишувам за АВБ.

Зошто така гледате на работите...нам не ни треба само Санчез и В.Б или било кој друг тренер...нам ни треба играчи во средината кои ќе трчаат и ќе покриваат цел натпревар и плус да бидат снаодливи во градењето на акциите...замислете колку убаво би звучело наместото на Занети и Камбиасо да играат Монтоливо и Банега на пример...колку само свежина тогаш би имало во екипата ..колку само простор тогаш ќе има за Ето и Снајдер во нападот и Мајкон од страна...колку само лесно ќе врвиме со помалите екипи кои оваа година неможевме глава да крениме...па ако сака и Гасперини нека дојди за тренер ако се ангажираат овие двајца што ги напоменав со кеш пари и Санчез со Марига,Пандев и пола примавера тим тогаш ве уверувам дека нема да има зима за нас и помалку нервози ќе ни задаваат помалите екипи...размислете малце што ќе биде само ако Морати успеа да ги ангажира овие тројца како што спомнав ,колку само на квалитет би добиел тимот во офанзивниот дел и посебно во дефанзивата каде нема да ги гледаме Занети и Камбиасо како одат на теренот....едноставно ова што го пишувам не е невозможно и сигурен сум милијарда посто дека можи да се оствари дури и во ваква финансиска криза каде го има зафатено клубот...

Зошто така гледате на работите...нам не ни треба само Санчез и В.Б или било кој друг тренер...нам ни треба играчи во средината кои ќе трчаат и ќе покриваат цел натпревар и плус да бидат снаодливи во градењето на акциите...замислете колку убаво би звучело наместото на Занети и Камбиасо да играат Монтоливо и Банега на пример...колку само свежина тогаш би имало во екипата ..колку само простор тогаш ќе има за Ето и Снајдер во нападот и Мајкон од страна...колку само лесно ќе врвиме со помалите екипи кои оваа година неможевме глава да крениме...па ако сака и Гасперини нека дојди за тренер ако се ангажираат овие двајца што ги напоменав со кеш пари и Санчез со Марига,Пандев и пола примавера тим тогаш ве уверувам дека нема да има зима за нас и помалку нервози ќе ни задаваат помалите екипи...размислете малце што ќе биде само ако Морати успеа да ги ангажира овие тројца како што спомнав ,колку само на квалитет би добиел тимот во офанзивниот дел и посебно во дефанзивата каде нема да ги гледаме Занети и Камбиасо како одат на теренот....едноставно ова што го пишувам не е невозможно и сигурен сум милијарда посто дека можи да се оствари дури и во ваква финансиска криза каде го има зафатено клубот...
Абе оти така велиш со истите играчи Мурињо освој 3 круни нели ? Дојде бенитез ја падна екипата на 8мо место (истиот тим беше со мали измени) , дојде Леонардо (Ваш Гео) успеа некако 2ро место да извај , со истата екипа ... и ти ми велиш не ви треба добар тренер?!

Иосоно

Гасперини да дојде ја не ги гледам Интер, со тројца стопери во одбрана денес никој, буквално никој немал голем успех и не памтам кога последен пат некоја екипа со таква тактика освоила голем трофеј ...

Инаку за Санчез и алката што недостига, види, мене искрено ми се свиѓа ко фудбалер многу али истиот филинг, буквално истиот го имав и за Кварезма кој чуда правеше во Порто пред да дојде во Интер. Ја повеќе би сакал да дојде на пример Лавеци кој е за нијанса поофанзивен играч од Санчез и ако не се лажам пред некој ден цената која ја постави самиот претседател на Наполи за него беше 19 милиони евра, цена која може моментално да си ја дозволи Интер. Таков тип на играчи, ко Лавеци, Пато, Ето, Тевез повеќе ми се свиѓаат, Санчез според профил е крило, универзала е али позицијата крилен играч најмногу му лежи а во Интер ретко кога таквите се истакнувале.

Но, пак ќе кажам, Боас според мене има одлична иднина во фудбалот и мислам дека го поседува она потребното за да го води Интер, да завршиш сезона без пораз не е мала работа без разлика што станува збор за португалско првенство, да потсетам само дека пред он да дојде Бенфика беа шампиони на Португалија, а уз пут башка и Куп Уефа освои каде Порто беа фантастични.
Фактот што учеше од Мурињо само дополнително влијае на овој мој став во врска со него, и затоа и сум убеден дека со неговото евентуално ангажирање нештата ќе тргнат нагоре.

п.с. А и од сите моментални достапни тренери кои ете можат да дојдат во Интер ( Хидинк, Анчелоти и остала ваква багра не ги ставм во групата на достапни ), он сметам дека е најидеалното решение.
--- надополнето: Jun 19, 2011 12:06 PM ---
Зошто така гледате на работите...нам не ни треба само Санчез и В.Б или било кој друг тренер...нам ни треба играчи во средината кои ќе трчаат и ќе покриваат цел натпревар и плус да бидат снаодливи во градењето на акциите....
Па тоа ново засилување од Паолило најверојатно ќе биде играчот посочен од Меаца поназад, играч од средина, 6 до 8м евра ќе чини што не е малку, за останатите играчи по ангажманот на тренерот ...
Од мене имаат зелено светло за било кој инкогнито млад јутуб играч кој може да покрива повеќе позиции во средината, таква е срединава да не цепидлачам веќе, кој и да дојде, ако е универзален тип на играч, добредојден е.

Абе оти така велиш со истите играчи Мурињо освој 3 круни нели ? Дојде бенитез ја падна екипата на 8мо место (истиот тим беше со мали измени) , дојде Леонардо (Ваш Гео) успеа некако 2ро место да извај , со истата екипа ... и ти ми велиш не ви треба добар тренер?!

Другар не гледај дотолку површно на работите...тоа што го спонуваш ''истите играчи'' е релевантна работа бидејќи Занети и Камбиасо+Станкович и Мота(костурот на екипата) ако ги пратеше Интер последната година неможеа да одат на теренот и поради таа нивна физичка кондиција Интер беше рпегазен од Шалке,посрамотен од Милан и со помалите екипи победуваа благодарејќи на експлозивноста на Ето....овие исти играчи газеа со Мурињо пред две-три години каде го достигнаа зенитот на кариерата и даваа максимум од себе секој втор натпревар и најбитното од се...ТРЧАА...јас барем го пратам Интер долго време и знам на што се способни овие играчи кои се во тимот...еден натпревар против Баерн даваат 200% од себе,а другиот против Милан(најбитниот во сезоната) не даваат ниту 50% и си губат глатко како гаље да му е....

Знаеме ние што ни треба ама знаеме и колкава ни е чергата. :)

А бе каков Делио Роси, каков :kojsakastrenerpisisi: ....Ако има моментално тренер што можи да не извај од ситуацијава и што можи да не врати на патеките од пред 2 години то е АВБ. Чоеков е' и допрва че станува ТРЕНЕРИШТЕ. Најискрено мислам, и дека ќе биди појак и од Мурињо.
Видете само каков извештај му дава на Мурињо во 2005 година (ко имал само 28 години) за утакмицата на Челзи со Тотенхем... http://www.bragafut.com/artigos/art18.pdf

Да бирам меѓу АВБ и да не земиме некоја ѕвезда, или да земиме (пример Санчез) ама да дојди некој друг тренер, јас со две раце потпишувам за АВБ.

Уаааа... кај го ископа извештајот бе? :)

+ Ако дојди В.Б не ќе ги натера пензионерите од средниот ред плус Макон да трчаат повеќе или нема временска машина за да ги помлади сигурно....значи во овој момент нови квалитетни играчи се многу попотребни отколку стабилен тренер...

.
Тоа е и моја желба, да дојде човек кој ќе остане во тимот долго време, да биде долгорочно решение и веќе овој проблем наречен Тренер за Интер да исчезне ...

Meне уште ми го отвара извештајов, овој докторат спремал или ... ?

Иосоно

Гасперини да дојде ја не ги гледам Интер, со тројца стопери во одбрана денес никој, буквално никој немал голем успех и не памтам кога последен пат некоја екипа со таква тактика освоила голем трофеј ...

Инаку за Санчез и алката што недостига, види, мене искрено ми се свиѓа ко фудбалер многу али истиот филинг, буквално истиот го имав и за Кварезма кој чуда правеше во Порто пред да дојде во Интер. Ја повеќе би сакал да дојде на пример Лавеци кој е за нијанса поофанзивен играч од Санчез и ако не се лажам пред некој ден цената која ја постави самиот претседател на Наполи за него беше 19 милиони евра, цена која може моментално да си ја дозволи Интер. Таков тип на играчи, ко Лавеци, Пато, Ето, Тевез повеќе ми се свиѓаат, Санчез според профил е крило, универзала е али позицијата крилен играч најмногу му лежи а во Интер ретко кога таквите се истакнувале.

Но, пак ќе кажам, Боас според мене има одлична иднина во фудбалот и мислам дека го поседува она потребното за да го води Интер, да завршиш сезона без пораз не е мала работа без разлика што станува збор за португалско првенство, да потсетам само дека пред он да дојде Бенфика беа шампиони на Португалија, а уз пут башка и Куп Уефа освои каде Порто беа фантастични.
Фактот што учеше од Мурињо само дополнително влијае на овој мој став во врска со него, и затоа и сум убеден дека со неговото евентуално ангажирање нештата ќе тргнат нагоре.
Е де, пишав и јас за Гасперини, шо ќе ни е кога може да го земат Катанец :)

Јас не ги гледам Кварезма и Санчез исто, Кварезма е јутјуб играч кој никаде освен во Порто не одигра добро, додека Санчез има многу повеќе, тимски играч е, има одличен преглед на игра, дриблинг, удар од далечина... се освен играта со глава му е перфект, ма да и нема многу потреба од игра со глава пошто е надворешен. Мислам дека со него, Снајдер, Ето и Пацини во состав ќе јадеме живи пилиња. Инаку мене ми се допаѓа и идејата за Лавеци ако веќе не може Санчез, ама работата е што Лавеци игра лево, кај што може и Ето да игра. А десно немаме ништо посебно ако не е тука Маикон и тоа во ретки денови кога му се сите овци на број.

Друго што ме чуди околу трансферите е што ќе отидеме некаде на преговори и туку ќе се вратиме со некој играч што никој никаде не го спомнал во ниедна комбинација. ОК, ако веќе сте решиле дека ви треба бек, прво преговарајте за Исла, човекот е тука, докажан во Италија, игра на ниво цела сезона. Не викам дека овој од Порто не е лош, ама уште еднаш во серија ни се повторува да не сме заинтересирани за одлични играчи во лигата, се додека не набијат некоја ненормална цена, а експериментираме со играчи од надвор. ОК, овој од Порто е 5 милиони, дај шта даш...

А за Боаш се надевам дека ќе има светла иднина и барем еднаш да купиме некого на време. Сакав само да кажам дека во случајов, ако не се земе Боаш, Делио Роси не е трагедија, подобар е и од Рафа и од Леонардо, гарант.

Фусиле бе, резерва на Порто...
Ако го зимаат за да биде резерва, океј.. а ако он е замената за Маикон, facepalm.

Ако газдата на Порто му гарантира на АВБ дека нема да продава играчи, не гледам зашто Боас би дошол во Интер оваа сезона. Реално, Порто моментално имаат боље состав од нашиот.

Иосоно, пред некоја недела знам го спомна Исла, Исла во Удинезе играше во средина оваа година, а не ко бек, али и они знаат да преферираат формација со тројца стопери но Исла увек играл во средината. Гледам некој стави на темава дека може да покрива 100 позиции, и во право беше, ко Занети е, иначе Исла мене ко играч ми е желба да го видам у Интер више 2 години и се влажнам на секоја шпекулација во врска со него но не ко десен бек, тука, у средина, место Мота или некој трет, сеедно, може и поофанзивно да тера по потреба.

За бековски позиции ама ич не му ја мислам у моментов, поготово за десен бек, тука бар не грешеле и знам дека нема да грешат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom