Фан Клуб: Интер

( а колку што се сеќавам сите интераши го величеа пред да појди во Милан, зборувам општо не само за фан клубов )

Сите знаеме зошто замина од Интер во Барса (ЛШ) ;)

Ибра в гради се маваше во Интер "како сакам да сум капитен на Интер" и "Интер сонот од моето детство" , плус на сето ова 10 милиони евра земаше и бонуси (Морати му искешира не знам колку зошто бил прв стрелец во Италија).

A Пирло што е и он ги има поминато сите 3 клуба? Ибра трагаше по ЛШ а он по што? :)

Значи сакаш да ми кажеш дека Пирло за вас е предавник? Играчот кој поминал 10 години кај вас и освоил 2 ЛШ и незнам колку домашни првенства. Има голема разлика од играчи како Давидс, Пирло итн. до играчи од типот на Ибрахимович ;)

A Пирло што е и он ги има поминато сите 3 клуба? Ибра трагаше по ЛШ а он по што? :)

Пирло ќе остани легенда на Милан, во Интер колку што знам не ни заигра, а додека во Јуве ќе си остане играч кој поминал само 2-3 сезони... а за тоа како се чувствуваат за Пирло, прашај ги Миланезите...сигурно не им е сеедно.
За Пирло не знам по што трагал ама сигурно не било ЛШ. :)

Значи сакаш да ми кажеш дека Пирло за вас е предавник? Играчот кој поминал 10 години кај вас и освоил 2 ЛШ и незнам колку домашни првенства. Има голема разлика од играчи како Давидс, Пирло итн. до играчи од типот на Ибрахимович ;)
Исто е без разлика колку е поминал кај нас важно отишол во тој клуб. Ибрахимимович не е Италијанец па толку да му се гледа исто како Роналдо бразилецот кој помина секаде Интер-Милан и Барселона-Реал а никој не го вика предавник.

Пирло ќе остани легенда на Милан, во Интер колку што знам не ни заигра, а додека во Јуве ќе си остане играч кој поминал само 2-3 сезони... а за тоа како се чувствуваат за Пирло, прашај ги Миланезите...сигурно не им е сеедно.
Ако е вистина вистински играч не си заминува поради тоа.

Долго време искусниот играч за врска молчеше за причините за својот трансфер, но откако првенството е решено, јавно кажа дека најголемиот „виновник“ е тренерот на Милан, Масимилијано Алегри.

„Од Милан си заминав поради Алегри. Тој сакаше во средниот ред да игра со Ван Бомел и со Амбросини, а во таков случај јас требаше да играм на друга позиција. Не го сакав тоа и си заминав“, изјави Пирло.

Нека му е со среќа на Лусио. Нема потреба да се мразе и така и така сакаах да си оде од Интер пошто е стар веќе. а затава шо викате имал оште 2 години кариера,тава нема врска лусио нема да игра како во минатото кога ја држаше цела одбрана. сега во јуве повеќе ќе биде замена.

ти кажам право како фан на милан ама ич не ми е криво што си отиде пирло...10 сезони помина во милан и освои се што можеше да се освои ...од тие 10 сезони 8 беа фантастични...последните 2 едноставно пирло не беше тој...преголемиот број на утакмици и тактиката која ја применуваше милан тие 2 сезони не му одговараше...да останеше во милан немаше да ги има тие игри што ги има во јуве...едноставно му требаше нов предизвик...башка играше 1 неделно таму што е голем плус...така да не го сметам пирло за предавник... :)

Неможам да разберам како можете да го мразите Милан повеќе од Јувентус. Јас колку што знам Милан не рече лош збор за Факети и ред други работи со кои проба да го уништи Интер. Лусио го почитував како фудбалер, но со ова што го направи никогаш повеќе несакам името да му го слушам и се надевам дека ќе ги скрши двете нозе, копиле сељачко!

Колку е точно и дали воопшто има вистина не знам али Интер се поврзува со Наполи за Кавани... "Inter, Cavani more than a hypothesis: you mean ..."

Ние не можиме еден еб*н договор да напрајме со Силвестре/МудинГеј, а камоли со Кавани. :facepalm:

Како стојат работите Маикон ќе биде продаден највероватно на Челзи.
Пацини прочитав дека не бил во плановите на Страма за следната сезона, па ако не биде продаен ќе биде позајмен некаде.
Форлан ќе го раскине договорот и ќе замине за Бразил.
Жулионе (единствениот што заслужува да остане во Интер) ќе биде избркан, а негово место Ханданович.
Ни глас ни трага за Дестро. За Поли исто така...
Марига останува кај нас, по што никој не го сака ни за позајмица.
Станкович/Камбиасо "засилувања" за следната сезона.

Циркузот продолжува...

medrano-1-.jpg

Моменталниот Интер со менаџментот...

Неможам да разберам како можете да го мразите Милан повеќе од Јувентус. Јас колку што знам Милан не рече лош збор за Факети и ред други работи со кои проба да го уништи Интер. Лусио го почитував како фудбалер, но со ова што го направи никогаш повеќе несакам името да му го слушам и се надевам дека ќе ги скрши двете нозе, копиле сељачко!

Немојте бе да мразите, спорт е ова. Dont take it too seriously, ривалство е ама сепак имаат почит еден према друг клубовите сеуште

Немојте бе да мразите, спорт е ова. Dont take it too seriously, ривалство е ама сепак имаат почит еден према друг клубовите сеуште

помеѓу интер и јуве ... не ме смеј жити се

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom