Фан Клуб: Интер

Ne go zedovme pred 2 godini, ne go zedovme lani, go zemame sega za slednata sezona. Obidi se da najdesh logika, go on, be my guest...

Najlosho mozhno scenario, kao demek samoto zemanje na Palasio ne e losho scenario....

Страма го објави списокот за Индонезија :eek:

Goalkeepers : 1 Julio Cesar, 12 Luca Castellazzi, 21 Paolo Orlandoni;

Defenders : 2 Ivan Cordoba, 4 Javier Zanetti, 13 Maicon, 24 Paolo Hernan Dellafiore, 25 Walter Samuel, 34 Cristiano Biraghi, 42 Jonathan;

Midfielders : 17 Angelo Palombo, 18 Andrea Poli, 19 Esteban Cambiasso, 29 Coutinho, 48 Lorenzo Crisetig; 53 Luke Tremolada;

Forwards : 7 Giampaolo Pazzini, 22 Diego Milito, 81 Samuel Longo, 96 John Terrani.

Што мајка бара уште Кордоба?
Лусио, Киву и Форлан, ај за нив можно е да си заминат.
Нели Паломбо се враќа назад во Сампдорија?
Го нема Алварез...читав Арсенал и Порто биле заинтересирани за него.
Оби каде е ? Ранокиа исто? Гуарин?
Бираги, Крисетиг и Лонго ги знам...другиве болдирани од каде излегоа ???

wtf_is_this_:banana::banana::banana::banana:_Very_Disturbing_Childrens_Book_RE_We_dont_say_ampquotGermanampquot_in_America-s400x297-59009.jpg

Едит: и Снајдер го нема...:confused:

На списокот едноставно ги нема повредените и играчите кои се на подготовки со своите репрезентации . Тројцата болдирани се играчи на Интер кои веќе по 3-4 години одат на позајмица и периодично се враќаат, да пак заминат на позајмица. Терани и Тремолада стандард идат во некој тим од втора лига, а Делафиоре играше за Парма и Палермо и воопшто не беше лош !
--- надополнето: 21 мај 2012 во 22:31 ---
Паласио во Интер, да но никако за 11 милиони. Шала настрана Паласио е квалитетен играч, добро технички поткован, дриблер, подвижен, се снаоѓа добро на мал простор и е добар во завршницата, доколку овде го ставиме и факторот што е жеден за титули и успех ( нема земано никаков трофеј ) можно е да очекуваме добри игри од него. Реално доколку има опција 3 милиони и пола права од Кучка да се отстапат тоа би било супер. Добиваме добар фудбалер, се спасуваме од уште една глупост и при тоа не трошиме големи пари. Гледам погоре споредби со Милито и Форлан, јас ќе кажам накратко ниту ќе биде како едниот ниту како другиот, повеќе ќе наликува на Хулио Рикардо Круз (10-15 гола во сезона со не многу голема минутажа)! И не се плашите не ќе биде земан за стартер, туку едноставно како замена за Пацини, Зарате и Форлан, а парите за него се надевам ќе бидат земани од продажбата на Форлан (плус овој ќе игра за помали пари) !

Сега пак читав некаква информација Паласио за 6 милиони??..WTF и тоа се премногу или нека иди без пари или нека не иди..зарем за ваков играч да се фрлаат пари е потребно после ваква катастрофална сезона...

Сега пак читав некаква информација Паласио за 6 милиони??..WTF и тоа се премногу или нека иди без пари или нека не иди..зарем за ваков играч да се фрлаат пари е потребно после ваква катастрофална сезона...
Не е лош за 6 милиони, реално тоа му е вистинската цена! 2-3 сезони ќе изигра добро и ќе го вратиме на Џенова за 2 милиони после ! Отворено, зошто не ви се допаѓа Паласио(освен ради репот) ?

Паласио ќе го земеме,а Лукас ќе го препуштиме на Челзи,Лавеци на ПСЖ,со Де Јонг и Коларов нема ни да се проба да се преговара,Исла сам се нуди,а управата не го ферма.
Смак света побрзо нека доаѓа.

Не е лош за 6 милиони, реално тоа му е вистинската цена! 2-3 сезони ќе изигра добро и ќе го вратиме на Џенова за 2 милиони после ! Отворено, зошто не ви се допаѓа Паласио(освен ради репот) ?

Бидејќи ќе биди Зарате бр2..бидејќи нам не ни требаат играчи од Џенова па и 31 годишни:eek:..нам ни требаат резервите од Мадрид,Манчестер Сити и евентуално некој од првиот тим на Дортмунд...реално за квалитет а да не се потрошат многу пари од овие три тима што ги спомнав можи да се купи нешто за клуб како Интер со ограничен буџет

Сме го одкупиле Поли за 6 милиони евра точно е ?

Abe, ne e fintava "ne e losho za 6 milijoni", jas ne go sakam ni za bez pari, onaka bez plata da igra ne go sakam, koj kur be Palasio? Kupuvame 30 godishni igrachi od Genova, ejjjj... Za shto go zemame? Rezerva? Podobar od Kutinjo e? Podobar od Milito e? Podobar od Snajder e?

Ајде бре Паласио 3 години по ред го купуваме, немат врска шпекулацииве.

Бидејќи ќе биди Зарате бр2..бидејќи нам не ни требаат играчи од Џенова па и 31 годишни:eek:..нам ни требаат резервите од Мадрид,Манчестер Сити и евентуално некој од првиот тим на Дортмунд...реално за квалитет а да не се потрошат многу пари од овие три тима што ги спомнав можи да се купи нешто за клуб како Интер со ограничен буџет
Се сложувам апсолутно со тебе ! Само неможам да разберам како може Паласио да се споредува со Зарате ! Разлика имаат и во стил на игра и во фудбалската филозофија , да не зборам за карактер ! Од Џенова имаме донесено страшни играчи како Милито и Мота, зошто да не би бил добар и Паласио, па што ако има 30/31 година, тој ќе игра кај нас 2 сезони ќе даде околу 30 гола и после си оди по автоматизам! Реално фудбалерите се делат на добри и лоши не на млади и стари , а Паласио е дефинитивно добар! За да не ме сватите погрешно,добро е во тимот да има и некој повозрасен играч но во исто време нивниот број не смее да биде поголем од 3-4 на терен. Милито, Паласио, Занети, Самуел, Камбијасо се доволни за овој тим, остатокот ќе биде играчи под 28 години !

Паласио ќе го земеме,а Лукас ќе го препуштиме на Челзи,Лавеци на ПСЖ,со Де Јонг и Коларов нема ни да се проба да се преговара,Исла сам се нуди,а управата не го ферма.
Смак света побрзо нека доаѓа.
Лукас е неизводлива опција, бараат 40м евра а види ги во бразилско, знам се мачеа лани, 8ми или 9ти завршија, ја у принцип сум против Лукас зашто е непроверен џимпур, наводно готов производ ама да се разбереме, Интер е во прашање.
Лавеци е сеуште опција, исто и Де Јонг и Коларов, сепак, уште Јуни не е дојдено па прерано е да се носат заклучоци.

Во моментов единствен проблем е можниот ангажман на репот, кој е преспап, измеѓу 4 и 6м евра ќе разберев некако, со судни маки само уз асални засилувања кои ќе ми замачкаа очи и немаше многу да се умарам со репот, ама вака со 11кава незнам повеќе што да кажам а не е кажано до сега. :facepalm:

Дај боже да не се реализира ова.

Фората е што треба порано да ги договорат,пред Европското да почне,што поефтино,тоа подобро,а не од кога ќе почне и ќе им пораснат цените до плафон,секако ако одиграат добро на првенството.
Само М’вила е екстра тешко да се земе,додека другите горе доле лесно може да се земат за убава пара,ама и резултатите сами ќе си доаѓаат.
Еееии Исла сам се нуди на Интер,индиректно им вика “дај бе купете ме,да ви ебам мајката,не сакам да скапам во Удинезе“,а овие се навртуваат на Паласиос :eek:

Бранка го прати фан клубов,изгледа ми ја прочитал желбата.

http://www.fcinternews.it/?action=read&idnotizia=80393

:pipi:
--- надополнето: 21 мај 2012 во 22:52 ---

Јесте.[/quot

Тоа е тоа, најдобро се пазарува во штотуку испаднатите клубови во најјаките лиги како Вилјареал, Блекбурн, Болтон... има што да се купи и тоа по добри цифри ! Нилмар, Роси, Запата, Мусачио, Сориано, Валеро, Олсон, Хоилет, Нзонзи, Ли,...

Де Јонг има година дена до истек на договор, како и да изигра цената нема многу да му рипне, Коларов не игра на ЕП, Исла и Лавеци се јужноамери, така да од метиве за никој не постои некаков ризик дека со ЕП ќе им рипа цена.
Инаку со одењето на Киву и Лусио ќе мора да се инвестира и во одбраната, а се вртат по некој од Виљареал, Мусачио, или као и да се изговара, 21-22 години има, аргентинец, али поим немам за каков фудбалер се работи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom