Од една страна глумиш експерт, од друга Интер како клуб те демантира и ти го става префиксот " ванаби '', зашто клубот преку ОФИЦИЈАЛНО СООПШТЕНИЕ, извести дека за сезоната 2009-2010 имаат загуба од 60м евра со тоа што истото ги задоволува поради фактот што сезона претходно тие загуби биле драстично поголеми. Испаѓа у најдобрата сезона во нивната историја и сезона со најголеми финансиски приходи они полоши биле од сезоната 2008-2009.
Па сеа иди барај си ја твојава логика што ја тераш тука, у секој случај официјалните извештаи се далеку порелевантни од твоите лични размислувања, кога некој би пишувал на оваа тема, ко извор сигурно нема да наведе пост од Бенеамата на кајгана форум, ок, може на некое несериозно блогче и слично, се знае тука чии извештаи се релевантни. :wink:
3 Earnings before interest, taxes, depreciation and amortization, player trading and disposal of player registrations., еве што според ФОРБС e operating income
Tи и друг пат прекинуј на почеток од пост да читаш, ја од прва буква у иднина на оваа тема нема да те читам, ако ми изнесуваш вакви безвезни констатации кои се објаснети и на темава а и на линковите кои ги презентираш.
Оф леле...
1. Клубот не ме демантирал, ниту пак ми ставил префикс, тоа го направи ТИ.
Зашто?
- Бидејќи јас пренесов информација, не ја измислив.
- Бидејќи јас точно ја пренесов информацијата, бидејќи знам што значи оперативна добивка и бидејќи знам дека во официјалниот извештај од Интер стои
крајната сума на загуба/добивка.
2. Ја пропушти поентата на мојот прв пост, тоа е дека твојот линк што го поставуваше 100 пати до сега, не е ист со оној на Форбс.
Значи пак, не ми беше поентата да дебатирам дали Интер имале загуби или немале, туку да кажам дека некои линкови што биле поставувани 100 пати не се 100% потвредни како точни, бидејќи други извори зборат друго.
3. Што беше безвезно од мене? Од тебе беше безвезно, знаеш зашто?
Syn напиша:
Да де, без административните трошоци на клубот, ок се и двете слики, т.е. сликата и линкот од Форбс.
Административните трошоци влегуваат во пресметките за
Оперативна добивка/загуба. На твојата слика од некое блогче тоа се потврдува, на мојата само пишува
Оперативна добивка/загуба.
И како што сам си копираш некои работи, еве ќе ти ги пастирам пак:
3 Earnings before interest, taxes, depreciation and amortization, player trading and disposal of player registrations., еве што според ФОРБС e operating income
^Објасни каде пишува БЕЗ АДМИНИСТРАТИВНИ ТРОШОЦИ???
(п.с. не е според ФОРБС, туку според сметководствените стандарди, јас како вонаби експерт ти кажувам
)
--- надополнето ---
Вредноста на Јуве и Милан е скоро па дупла од вредностан а Интер ? ЊТФ бе ?
Имај на ум дека не е вклучена и претходната сезона, али тука влегуваат сите вредности на клубот, почнувајќи од тренер, играчи, стадион, до косилката за трева