Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Од друга гледна точка и боље што се случи Бенитез.Вака е многу поинтересно.Миланезите после 5 годишен сон дојде ред пак да се надеваат на скудето,се изначитавме 300 глупости во темата Сериа а 2010/2011,имаше дури и Јубенташи кои едно време се осоколија,па и они удрија на фантазија.Замислете да останеше Мур на пр.?Или да дојдеше Лео на почетокот?Јас ви гарантирам дека Фудбал темава немаше да биде ни 20 % интересна од ова што е во моментов.
Дефинитивно :)
Немаше ни 900 страни да имаме до сега, и можеби Дек0 ќе отвореше и друга тема, вака ќе има бан од форумов кога ќе стигне време за отварање тема :icon_lol:

--- надополнето ---

Nema smisla pak od nula da gi pravime muabetite. Prosto e, Inter ne sakashe da troshi za ova sezona, mozebi bea vo pravo, mozebi ne, se sluchi Benitez i ete, sme tamu kade shto sme momentalno :)
Ќе дознаеме за 2-3 години кога ќе видиме како сме искочиле во пресрет на ФФП, од она што го знам, не се рачунаат одредени плати од одреден период, плус доволно е да покажеш дека се трудиш да искочиш во пресрет на ФФП до 2013 година иако имаш загуби и не исполнуваш услови... значи многу е полабаво од тоа што се презентира :)

Дефинитивно :)
Немаше ни 900 страни да имаме до сега, и можеби Дек0 ќе отвореше и друга тема, вака ќе има бан од форумов кога ќе стигне време за отварање тема :icon_lol:

--- надополнето ---

Ќе дознаеме за 2-3 години кога ќе видиме како сме искочиле во пресрет на ФФП, од она што го знам, не се рачунаат одредени плати од одреден период, плус доволно е да покажеш дека се трудиш да искочиш во пресрет на ФФП до 2013 година иако имаш загуби и не исполнуваш услови... значи многу е полабаво од тоа што се презентира :)

.!. haw haw

^Овој грев Хакет Ман ми дал црвено (ЗА што искрено кур не ме боли) па уште ми пишал "Шинтераш иди убиј се:pusk:" за постот од погоре.
Епа изгледа ретардираноста се шири кај нив во фан клуб како зараза.
Ебате ретардираниот кретен,нема што да реплицира па ме "навреди" со ШИНТЕРАШ.
Оф гревче едно...

^Овој грев Хакет Ман ми дал црвено (ЗА што искрено кур не ме боли) па уште ми пишал "Шинтераш иди убиј се:pusk:" за постот од погоре.
Епа изгледа ретардираноста се шири кај нив во фан клуб како зараза.
Ебате ретардираниот кретен,нема што да реплицира па ме "навреди" со ШИНТЕРАШ.
Оф гревче едно...

Добро де брат , мене пола фан клуб милан ми пишуе да умрам па никому ништо :D

Ипак ние иаме комплекси не (:

[/I][/B]
Сега, во реномираниот магазин Forbes, на следниов линк можете да забележите дека Интер има оперативна загубаод 14 милиони.
Да де, без административните трошоци на клубот, ок се и двете слики, т.е. сликата и линкот од Форбс. Барса гледај колкав плус има а исто трпи големи загуби, за тоа и самиот Росел збореше.
Презентираните факти од тимот на нивниот сајт и финансиската слика они што ја презентираа за последната година со приходи и расходи доволно говори.
Порелевантно од Интер како клуб нема, и од нивниот официјален сајт, каде беше изнесено колкава загуба имаат за претходната година, -60м евра, со тоа што самиот клуб преку соопштение кажа дека тоа е добро бидејќи за разлика од порано, тој минус е спуштен драстично.

Ова од Форбс очигледно не земало Се во предвид, на сликата која беше презентирана, онаа првичната, се ставени и административните трошоци на тимот кои констатно се движат околу бројката 100м евра, на ова да се додадат и останатите трошоци и воала, затоа клубот и кога заработи 320м евра во една година, најдобра на тој план во нивната историја, они пак, преку нивниот сајт, преку интервјуа на Морати и преку останати медиуми кои се поврзани со Интер известија дека имаат минус од 60м евра, минус кој уствари за нив и претставувал огромен прогрес во споредба со она што било случај во екипата порано.

Да де, без административните трошоци на клубот, ок се и двете слики, т.е. сликата и линкот од Форбс.
Престанав тука да читам.
Пишува и на двата линка: ОПЕРАТИВНА ДОБИВКА/ЗАГУБА.

Ти можеш и понатака да си даваш твои претпоставки* :)

*без административни трошоци

Престанав тука да читам.
Пишува и на двата линка: ОПЕРАТИВНА ДОБИВКА/ЗАГУБА.

Ти можеш и понатака да си даваш твои претпоставки* :)

*без административни трошоци
Од една страна глумиш експерт, од друга Интер како клуб те демантира и ти го става префиксот " ванаби '', зашто клубот преку ОФИЦИЈАЛНО СООПШТЕНИЕ, извести дека за сезоната 2009-2010 имаат загуба од 60м евра со тоа што истото ги задоволува поради фактот што сезона претходно тие загуби биле драстично поголеми. Испаѓа у најдобрата сезона во нивната историја и сезона со најголеми финансиски приходи они полоши биле од сезоната 2008-2009.
Па сеа иди барај си ја твојава логика што ја тераш тука, у секој случај официјалните извештаи се далеку порелевантни од твоите лични размислувања, кога некој би пишувал на оваа тема, ко извор сигурно нема да наведе пост од Бенеамата на кајгана форум, ок, може на некое несериозно блогче и слично, се знае тука чии извештаи се релевантни. :wink:

3 Earnings before interest, taxes, depreciation and amortization, player trading and disposal of player registrations., еве што според ФОРБС e operating income

Tи и друг пат прекинуј на почеток од пост да читаш, ја од прва буква у иднина на оваа тема нема да те читам, ако ми изнесуваш вакви безвезни констатации кои се објаснети и на темава а и на линковите кои ги презентираш.

Од една страна глумиш експерт, од друга Интер како клуб те демантира и ти го става префиксот " ванаби '', зашто клубот преку ОФИЦИЈАЛНО СООПШТЕНИЕ, извести дека за сезоната 2009-2010 имаат загуба од 60м евра со тоа што истото ги задоволува поради фактот што сезона претходно тие загуби биле драстично поголеми. Испаѓа у најдобрата сезона во нивната историја и сезона со најголеми финансиски приходи они полоши биле од сезоната 2008-2009.
Па сеа иди барај си ја твојава логика што ја тераш тука, у секој случај официјалните извештаи се далеку порелевантни од твоите лични размислувања, кога некој би пишувал на оваа тема, ко извор сигурно нема да наведе пост од Бенеамата на кајгана форум, ок, може на некое несериозно блогче и слично, се знае тука чии извештаи се релевантни. :wink:

3 Earnings before interest, taxes, depreciation and amortization, player trading and disposal of player registrations., еве што според ФОРБС e operating income

Tи и друг пат прекинуј на почеток од пост да читаш, ја од прва буква у иднина на оваа тема нема да те читам, ако ми изнесуваш вакви безвезни констатации кои се објаснети и на темава а и на линковите кои ги презентираш.
Оф леле...
1. Клубот не ме демантирал, ниту пак ми ставил префикс, тоа го направи ТИ.
Зашто?
- Бидејќи јас пренесов информација, не ја измислив.
- Бидејќи јас точно ја пренесов информацијата, бидејќи знам што значи оперативна добивка и бидејќи знам дека во официјалниот извештај од Интер стои крајната сума на загуба/добивка.

2. Ја пропушти поентата на мојот прв пост, тоа е дека твојот линк што го поставуваше 100 пати до сега, не е ист со оној на Форбс.
Значи пак, не ми беше поентата да дебатирам дали Интер имале загуби или немале, туку да кажам дека некои линкови што биле поставувани 100 пати не се 100% потвредни како точни, бидејќи други извори зборат друго.

3. Што беше безвезно од мене? Од тебе беше безвезно, знаеш зашто?

Syn напиша:
Да де, без административните трошоци на клубот, ок се и двете слики, т.е. сликата и линкот од Форбс.

Административните трошоци влегуваат во пресметките за Оперативна добивка/загуба. На твојата слика од некое блогче тоа се потврдува, на мојата само пишува Оперативна добивка/загуба.
И како што сам си копираш некои работи, еве ќе ти ги пастирам пак:

^Објасни каде пишува БЕЗ АДМИНИСТРАТИВНИ ТРОШОЦИ???

(п.с. не е според ФОРБС, туку според сметководствените стандарди, јас како вонаби експерт ти кажувам :) )

--- надополнето ---

Вредноста на Јуве и Милан е скоро па дупла од вредностан а Интер ? ЊТФ бе ?
Имај на ум дека не е вклучена и претходната сезона, али тука влегуваат сите вредности на клубот, почнувајќи од тренер, играчи, стадион, до косилката за трева :)

Кај буквата О од оф леле прекинав зашто пастираш глупости без да разгледаш што и како, денес Снајдер го хејта Рафа ти се фаќаш на тоа дека било лага односно само потврдуваш дека едноставно работите што не ти одговараат не сакаш да ги видиш.
Ако се водиме по твојата логика, тогаш никад нема да објасниме како Интер заработиле цели 320м евра а има минус од 60м евра, т.е., ова се поклопува со оние мои сликички, со твоиве слики и размислувања нормално нема никаква поврзаност ...
На мојата слика ( која до сега се поклопила со работи кои ги пренеле медиуми кои врска немаат со тој мој извор ) се пресметани сите трошоци кои ги има екипата, на она од ФОРБС НЕ, штета што толку проста работа не сфаќаш, т.е. не, не сакаш да ја сватиш од пуста желба да истераш некое твое размислување.

п.с. Ко и што напишав горе, далеку порелевантно од муабетов шо сакаш да го начнеш а не планирам да го водам повеќе тука,
Sneijder hits out at Benitez, I got frustrated under Benitez…
додајте го и Снајдер на листата играчи кои цртаат колку '' добар тренер '' имале Интер во првиот дел од оваа сезона.
Ко што реков и за Маикон, коинциденција, Рафа не е тука, Снајдер конечно заличи на себе.

Кај буквата О од оф леле прекинав зашто пастираш глупости без да разгледаш што и како, денес Снајдер го хејта Рафа ти се фаќаш на тоа дека било лага односно само потврдуваш дека едноставно работите што не ти одговараат не сакаш да ги видиш.
Ако се водиме по твојата логика, тогаш никад нема да објасниме како Интер заработиле цели 320м евра а има минус од 60м евра, т.е., ова се поклопува со оние мои сликички, со твоиве слики и размислувања нормално нема никаква поврзаност ...
На мојата слика ( која до сега се поклопила со работи кои ги пренеле медиуми кои врска немаат со тој мој извор ) се пресметани сите трошоци кои ги има екипата, на она од ФОРБС НЕ, штета што толку проста работа не сфаќаш, т.е. не, не сакаш да ја сватиш од пуста желба да истераш некое твое размислување.

п.с. Ко и што напишав горе, далеку порелевантно од муабетов шо сакаш да го начнеш а не планирам да го водам повеќе тука, додајте го и Снајдер на листата играчи кои цртаат колку '' добар тренер '' имале Интер во првиот дел од оваа сезона.
Ко што реков и за Маикон, коинциденција, Рафа не е тука, Снајдер конечно заличи на себе.
Дај кажи ми првин каде пишува БЕЗ АДМИНИСТРАТИВНИ ТРОШОЦИ, или од кај заклучи дека е така.

... па после ќе ти одговорам за Снајдер....`

Дај кажи ми првин каде пишува БЕЗ АДМИНИСТРАТИВНИ ТРОШОЦИ, или од кај заклучи дека е така.

... па после ќе ти одговорам за Снајдер....`
Поентата која не ми ја разбираш е дека има разлика од цифрите внесени во она operating profit/loss од сликата и од operating incomes ...
Тоа што ги дискредитираш ти лично моите извори т.е. извор е твој проблем, кога ќе видиш некад, дур бараш на интерент, дека целокупната загуба од тој мој извор се поклопила со загубата за Интер пренесена од италијански сајтови, тогаш може ќе сватиш дека тие цифри пренесени таму се и те како релевантни.
Т.е. еве, последен таков случај ти е презентирањето на финансиската слика на официјалниот сајт на Интер за претходната година, и објаснувањето на Морати кое вели дека за разлика од претходната сезона драстично се намалила разликата од приходи и расходи, што значи таа била поголема од 100м евра, односно, се поклопила со тие мои сликички и изворчиња.
Aко одиме по твојата логика, за минорен минус од 14м евра а истото да се однесува на она operating profit/loss ( истите работи да се земени во предвид ) од сликата, тогаш Интер биле во плус таа година, и аналогно на истово, апсурдна е изјавата на Морати дека напреднале за минатата година со загубата од '' само '' 60м евра.

Поентата која не ми ја разбираш е дека има разлика од цифрите внесени во она operating profit/loss од сликата и од operating incomes ...
Тоа што ги дискредитираш ти лично моите извори т.е. извор е твој проблем, кога ќе видиш некад, дур бараш на интерент, дека целокупната загуба од тој мој извор се поклопила со загубата за Интер пренесена од италијански сајтови, тогаш може ќе сватиш дека тие цифри пренесени таму се и те како релевантни.
Т.е. еве, последен таков случај ти е презентирањето на финансиската слика на официјалниот сајт на Интер за претходната година, и објаснувањето на Морати кое вели дека за разлика од претходната сезона драстично се намалила разликата од приходи и расходи, што значи таа била поголема од 100м евра, односно, се поклопила со тие мои сликички и изворчиња.
Aко одиме по твојата логика, за минорен минус од 14м евра а истото да се однесува на она operating profit/loss ( истите работи да се земени во предвид ) од сликата, тогаш Интер биле во плус таа година, и аналогно на истово, апсурдна е изјавата на Морати дека напреднале за минатата година со загубата од '' само '' 60м евра.
Јас разбрав ти што сакаш да кажеш, ама ти тоа што го кажа не е точно, поради тоа што стриктно се знае што влегува а што не влегува во таа пресметка. Пример 1, Пример 2

Кога го расчистивме ова, да преминеме на Снајдер и неговата изјава.
Можеш слободно да отвориш fcinternews и fcinter1908 и да ја видиш истата изјава(само како извор е ставена газета, но е истата изјава како за холандскиот весник) но различно протолкувана од football-italia.

Како за пример, глеј кои гомнарии ги прават, а тој што преведувал не внимавал доволно и згрешил. Не е он крив, криви се овие од фудбал-италиа.

[FONT=Arial,Helvetica,Geneva,Swiss,SunSans-Regular]Sneijder said: “I got frustrated under Benitez… He wanted me to play as a striker.“

Прведено беше: Исфрустриран сум од Бенитез бидејќи тој сакаше да играм како напаѓач“.

Што значат трите точки во „цитираната“ изјава од фудбал-италиа? Значи дека тие две реченици се извадени од контекст, но 99% не внимаваат на такви работи и грешки се случуваат.(кој полагал Менаџмент кај Шуклев, овие финти ги знае)

Те интересира вистинската изјава на Снајдер?

[/FONT]
Во еден момент Бенитез побара од мене да играм како напаѓач. Образложението беше дека тоа е потребно за тимот да функционира, но се покажа како апсурдно.“

Поентата: Изјавата пренесена од Фудбал-италиа не е иста со оргиналната вест.

Викаш: денес Снајдер го хејта Рафа ти се фаќаш на тоа дека било лага односно само потврдуваш дека едноставно работите што не ти одговараат не сакаш да ги видиш.

Значи сепак не е исто, но ипак јас не сум пишал ништо јавно, не се замарам со објаснување, тоа што било пишано и кажано од мене е точно но пред се било пишано во приватна порака.

Не се фатив за изјавата на фудбал Италија зашто ја прочитав оригиналната од кај холанѓаните, единствено таму грешката им е зборот фрустриран а и тоа што не ги пренеле останатите работи каде Снајдер црта дека сега е подобро од оној период со Рафа,.
Фудбал Италија само 1 збор замениле и тоа е тоа, се друго е '' хејтање '', цртање дека Рафа со Интер бил лош, дека нема везе тоа што го зборел за медицинскиот тим, дека тактичките избори му биле апсурдни, дека бил нервозен на терен, дека СИТЕ сега се чувствуваат подобро ...
Ти кажуваш дека Фудбал Италија не пренеле добро а уствари направиле грешка во едно зборче бидејќи има вистина во тоа дека Снајдер не сакал да игра на неприродна позиција за него, што само се потврдува тука и мојот муабет за тактичките апсурдности на Рафа ко играњето на Мунтари ко лево крило со цел да му се помогне лево на Киву да се справи со Менез. Нека го разгледа Рафа мечот Интер - Рома, човек кој работеше ко скаут до пред некоја година му објасни како се прави тоа.

А за првичниот муабет, значи ти објаснив, ти ги изедначуваш пресметките од Operating proffit/loss од мојот извор со она operating income од Форбс.
Еве уште една моја сликичка за operating proffit/loss кај Манчестер Јунајтед, па сеа види дали пресметките за ова се исти ко и оние за operating incomes од Форбс

3+Utd+Profit.jpg

п.с. Да одевме по твоиве логики, доаѓаат малиот милион прашалници зашто тогаш сите ги критикуваат сопствениците на Јунајтед, или, зашто Паолило, Морати, порталите ко fcinternews, fcinter1908 потенцираат дека Интер финансиски стојат лошо, зашто Морати се перчеше дека состојбата е подобреда од минатата година ако според твоите логики тогаш имале минус од само 14м евра, а година подоцна од цели 60 со потенцирање дека се далеку далеку подобри од лани ...

Еве уште една моја сликичка за operating proffit/loss кај Манчестер Јунајтед, па сеа види дали пресметките за ова се исти ко и оние за operating incomes од Форбс
Да, исти се :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom