Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Правам муабет стриктно за Серија А, најди кај Буфон таква грешка у клучен меч, или кај Икер Касиљас, правиме муабет нели за најдобриот, не за топ 5,10 и слично каде Цезар и припаѓа.
И не е голем кур да кажеш дека му паднала топка од раце со Рома, сигурно не ти беше сеедно кога го виде тоа лани, или кога се излета со Фиорентина у празно па примија гол и беа втори на табела па чекаа друг да им ја заврши работата потоа ( Пацини ).

Во Италија најдобар беше лани, претходно други царуваа, Буфон, Перуци ... 5 години у никој случај не бил он најдобар у тоа првенство, али факт е дека откако дојде во Интер има само прогрес у кариерата али за негова жал сеуште не успеал да се докаже на СП, огромна причина плус зашто не е најдобар.

Koj bil? Ajde vaka da pravime eden realen muabet, od Cezar koj bil podobar? Samo pazi, ne odi na karta deka ako nekoj branel vo underdog tim, avtomatski e golmaniste. Nesto slicno i na Allegri, dobar trener bil deka so Kaljari naprail nekoj rezultat lani, isto mu doagja i za sekoj drug golman vo serija a poslednite 5 godini, nekoj ako branel 4 utakmici dobro avtomatksi podobar od Cezar? Nemoj samo Bufon da mi reces, ako Bufon branel nekogas toa sigurno e pred 2005/6, ili Frey ili pak Viviano (koj do vcera ne znaev deka i postoi), zatoa rekov mozebi ne e najdobar vo svetot ama vo poslednite 5 godini vo Italija mu nema ramen.

Ако гледаме така Син, зошто Буфон не освои со Јуве титула во последните 5 години?
Викаш ако е толку јак Цезар нека освои СП, само до голманот е работата за да се освои нешто?
Кај сум рекол дека Цезар не освоил Светско и тоа го кажувам ко причина.
Цезар киксна на светксово у нокаут фаза, алоу :), тој гол беше круцијален за тој меч, заедно со Мело беа најслабите играчи за Бразил со Холандија, по мечот плачеше ко мало дете ...

И реков, Цезар не е најдобар во светот, незнам што тука не е јасно, не реков лош е, реков не е најдобар на планетава, разграничете ги тие поими, зашто ми терате на муабети ко да велам дека е тиња од голман, а не е. Еве и сезонава, тврдев дека нема да ја добие таа награда а тука ми тераа на муабети дека ради тројната круна ке ја биде прогласен за најдобар, па пак, очајниот приказ на светкското си го направи своето, а од друга страна, Касиљас, трета година по ред е на врвот.

ако глеаме така пред некоја година Валдез го избраа за најдобар голман не знам како, сиромашкиот е 3 голман на репрезентација, и е 3 класи под Вивиано, а не Цезар.. муабетот ми е која екипа има големи достигнувања од таа екипа ќе бидат избрани играчите.. може една екипа од 3та лига има најдобар напаѓач на цел свет, али никад нема да го има во тие играчи, зашто неговата екипа не изиграла ништо...

Koj bil? Ajde vaka da pravime eden realen muabet, od Cezar koj bil podobar? Samo pazi, ne odi na karta deka ako nekoj branel vo underdog tim, avtomatski e golmaniste. Nesto slicno i na Allegri, dobar trener bil deka so Kaljari naprail nekoj rezultat lani, isto mu doagja i za sekoj drug golman vo serija a poslednite 5 godini, nekoj ako branel 4 utakmici dobro avtomatksi podobar od Cezar? Nemoj samo Bufon da mi reces, ako Bufon branel nekogas toa sigurno e pred 2005/6, ili Frey ili pak Viviano (koj do vcera ne znaev deka i postoi), zatoa rekov mozebi ne e najdobar vo svetot ama vo poslednite 5 godini vo Italija mu nema ramen.
Па ти реков, Буфон, Перуци ...
Индивидуално незнам во што е подобар Цезар од Буфон на пример кој е прогласен за најдобар голман во последнава декада ако не се лажам, а и од Фифа е наградуван за најдобар голман во Светот. Цезар првата година кога бранеше Интер не освоија титула но подоцна се деси Калчополи. Втората сезона кога Јуве беа у втора лига Перуци чуда правеше со Лацио кои обезбедија место во ЛШ и завршија трети. Третата сезона Јуве се вратија со беда тим и завршија трети, исто, Буфон имаше одлична година, да не се лажеме, типот си е прича за себе.
2009 конечно дојде и сезоната на Цезар, одличен беше таа сезона, за што и си доби признание.

--- надополнето ---

ако глеаме така пред некоја година Валдез го избраа за најдобар голман не знам како, сиромашкиот е 3 голман на репрезентација, и е 3 класи под Вивиано, а не Цезар.. муабетот ми е која екипа има големи достигнувања од таа екипа ќе бидат избрани играчите.. може една екипа од 3та лига има најдобар напаѓач на цел свет, али никад нема да го има во тие играчи, зашто неговата екипа не изиграла ништо...
Никад не го прогласиле Валдес за најдобар ...
Може добил некоја инкогнито награда, нерелвантна, ме мрзи да проверувам али убеден сум дека никад не добил некое големо признание за најдобар, нит од Фифа нит од УЕФА.

Кај сум рекол дека Цезар не освоил Светско и тоа го кажувам ко причина.
Цезар киксна на светксово у нокаут фаза, алоу :), тој гол беше круцијален за тој меч, заедно со Мело беа најслабите играчи за Бразил со Холандија, по мечот плачеше ко мало дете ...

И реков, Цезар не е најдобар во светот, незнам што тука не е јасно, не реков лош е, реков не е најдобар на планетава, разграничете ги тие поими, зашто ми терате на муабети ко да велам дека е тиња од голман, а не е. Еве и сезонава, тврдев дека нема да ја добие таа награда а тука ми тераа на муабети дека ради тројната круна ке ја биде прогласен за најдобар, па пак, очајниот приказ на светкското си го направи своето, а од друга страна, Касиљас, трета година по ред е на врвот.
Aбе Бразилците на тој меч незнаеја од кај им фура, ти се фати за Цезар, ама нема везе, твое мислење е тоа дека тој за оваа година не е најдобар, Касиљас донесе титула на Шпанија ..според тоа испаѓа најдобар за оваа година.(нелогично)..се брани 9 месеци, а не 30 дена т.е 7 меча или колку и да беа.
И другите два кикса што ги спомена, па Интер оваа година освои се што можеше да се освои, ти пак се фаќаш за тие два кикса, мање битни за Цезар, уште по небитни за тимот..на крајот се бројат титулите, а не грешките на голманот.
Тераш филозофија иста како со претседателот на ФиФа:)

^ Доволно е за да не биде најдобар, очигледно не ти е доволно јасен тој поим, па дури и чудно ти е што Касиљас е трета година по ред и официјално на врвот ... оправдано.
А дека Бразил не знаеле од кај им фура, тоа на некој што не го гледал мечот да му го кажуваш, примија гол без шанса кога Снајди набацуваше а Цезар пливаше, клучен момент од мечот кој само ги осоколи холанѓаните кои до тој момент беа чист просек на терен а Бразил ја контролираа играта, заедно со Мело беа фејлот за Бразил у тој меч и главната причина што испаднаа.

Па ти реков, Буфон, Перуци ...
Индивидуално незнам во што е подобар Цезар од Буфон на пример кој е прогласен за најдобар голман во последнава декада ако не се лажам, а и од Фифа е наградуван за најдобар голман во Светот. Цезар првата година кога бранеше Интер не освоија титула но подоцна се деси Калчополи. Втората сезона кога Јуве беа у втора лига Перуци чуда правеше со Лацио кои обезбедија место во ЛШ и завршија трети. Третата сезона Јуве се вратија со беда тим и завршија трети, исто, Буфон имаше одлична година, да не се лажеме, типот си е прича за себе.
2009 конечно дојде и сезоната на Цезар, одличен беше таа сезона, за што и си доби признание.

Cezar cuda pravese vo Inter, Inter osvoi prvo mesto.

Cezar so Inter, magii pravese i osvoi prvo mesto.

Ni jas ne vikam deka tie bea sranje, ama ovie 5 godini toa sto Cezar odbranil za Inter, ni Kasiljas, ni Bufon, ni Valdez, ni van der sar ne odbranile za nivnite timovi. (samo za ovie 5 godini zboram)

Vidi samo 2005/06 kakva odbrana imase inter :)

Ivan Cordoba
Nicolas Burdisso
Javier Zanetti
Siniša Mihajlović
Ze Maria
Giuseppe Favalli
Marco Materazzi

Walter Samuel
Pierre Wome
Marco Andreolli

Za Bufon da pisam deka ke zaboraev, da znam koj e i sto e, ama poslednive godini nema ni B od 2000-2005.

Заради две грешки неможе да се каже дека Цезар не бил најдобар голман,а одбраните против Милан кога тепавме 2-0 не ги памтиш и плус пеналот на Роналдињо! За во ЛШ да не зборам што фати,за мене Цезар беше најдобар лани !

Јонзе, Буфон и Перуци и беа прогласени за најдобри, во тој контекст не се гледа кој е само шампион и слично, во Италија во мал милион наврати за најдобри биле прогласувани играчи кои не биле дел од шампионот, или тренери, ко Алегри.
Ако добро ги памтиш сезоните на Буфон и Перуци ќе знаеш зашто биле и најдобри, ретко кој негодуваше тогаш за тоа, поготово за Перуци кој со Лацио ко што реков, чуда си правеше таа сезона, фантазии беше.
Интер од друга страна немаа никаква конкуренција, какви чуда какви бакрачи жити све праел Цезар, поготово првата сезона по Калчополи :), 22 бода предност имаа Интер ебаго, Рома 2 години им беше најсериозен кандидат, Рома ...

--- надополнето ---

Заради две грешки неможе да се каже дека Цезар не бил најдобар голман,а одбраните против Милан кога тепавме 2-0 не ги памтиш и плус пеналот на Роналдињо! За во ЛШ да не зборам што фати,за мене Цезар беше најдобар лани !
И Касиљас е нумеро уно у Свет, Цезар за ЛШ стриктно, за Италија ќе видиме ... нема да бидам изненаден Сиригу да биде прогласен, игрите од лани го направија и репрезентативец.

Син, не си во право :)

Значи, ти гледаш само колку грешки направил во клучни моменти. А оти не гледаш колку клучни топки спасил да не бидат гол?

Сериозно го споредувате Цезар со Касиљас ?

Касиљас е барем 3 класи над секој друг голман во светов ..... период

Син, не си во право :)
Значи, ти гледаш само колку грешки направил во клучни моменти. А оти не гледаш колку клучни топки спасил да не бидат гол?
За што само потенцирај дека не сум у право, за она дека не бил најдобар у Свет или Италија ...

За првото ако е, не сакам да дискутирам веќе на таа тема бидејќи апсурдно е да дискутирам за ваква работа со луѓе кои долго следат фудбал, реков поназад, бламажа за мене е тој став покрај малиот милион аргументи контра истиот. Да носеше друг дрес и вие ќе бевте со исти став, во тоа сум убеден.
За Серија А, такоџе, и ти ми тераш на муабет ко ја да сум рекол дека е лош, добар беше, ама не и најдобар и тоа е тоа, за мене лани Серџо владееше, заедно со Сторари и Сиригу беа откритијата на годината, овој последниов си доби и репрезентативен статус али покрај Буфон ќе си остане резерва.
Сепак, не зборам за киксови кога воделе 3-0 Интер, зборам за ситуации кога реагирал преаматерски а Интер не смееше да губи бодови, според мене ради тоа он губи тука поени, Серџо од друга страна на пример со Лацио, кога они беа први на табела, фати пенал при 1-0 и ги извади Рома кои подоцна победија, беше сигурен, не грешеше ко Цезар, тоа што Рома ко тим се заебаа е веќе друг муабет, он не кумуваше во ниту 1 наврат.

--- надополнето ---

Сериозно го споредувате Цезар со Касиљас ?

Касиљас е барем 3 класи над секој друг голман во светов ..... период
3 не, ама класа да. :) Со Буфон поставија нови стандарди.

За што само потенцирај дека не сум у право, за она дека не бил најдобар у Свет или Италија ...

За првото ако е, не сакам да дискутирам веќе на таа тема бидејќи апсурдно е да дискутирам за ваква работа со луѓе кои долго следат фудбал, реков поназад, бламажа за мене е тој став покрај малиот милион аргументи контра истиот. Да носеше друг дрес и вие ќе бевте со исти став, во тоа сум убеден.
За Серија А, такоџе, и ти ми тераш на муабет ко ја да сум рекол дека е лош, добар беше, ама не и најдобар и тоа е тоа, за мене лани Серџо владееше, заедно со Сторари и Сиригу беа откритијата на годината, овој последниов си доби и репрезентативен статус али покрај Буфон ќе си остане резерва.
Сепак, не зборам за киксови кога воделе 3-0 Интер, зборам за ситуации кога реагирал преаматерски а Интер не смееше да губи бодови, според мене ради тоа он губи тука поени, Серџо од друга страна на пример со Лацио, кога они беа први на табела, фати пенал при 1-0 и ги извади Рома кои подоцна победија, беше сигурен, не грешеше ко Цезар, тоа што Рома ко тим се заебаа е веќе друг муабет, он не кумуваше во ниту 1 наврат.
Те јачам бе па и ти, шо се нервираш одма :) :smir:
Јас не сум многу компетентен да зборувам, пошо освен Интер, слабо пратам друг фудбал :)

Не е работата кој колку е компетентен, сум потенцирал ја тука дека ние сме само тастатура ескерпти и ништо повеќе, али форум е, ене иди у филм и тв и милион спилберговци ќе начекаш.
Ама доволно сме кадардни за да знаеме некои основни работи ко фактот за Цезар кој вели дека е феноменален голман, во топ 5 светски голмани спаѓа али и дефакто не е најдобар и заостанува зад најдобрите сеуште. За тоа говорат и индивидуалните награди кои ги добивале Касиљас и Буфон а кои Цезар не ги добивал, сигурно тие признанија не се ради реда давани и се косат со реалноста, а веќе и навика станаа, поготово за Касиљас кој 3 год по ред е прогласуван за најдобар светски голман.

На оваа тема се нема соодветен аргумент, разбирам, фанови сме на Интер ама не мора сеа да претеруваме дека све што е у тимов е најдобро на планетава, за Снајдер имавме основа да ги тераме муабетите дека заслужува место у топ 3, али сеа више и на фантазија прејдовме со Жулионе.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom