Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
за стадионот, зошто морати не го изгради 2012 како што беше прво најавено?
имаме огромни трошоци , парите за стадионот ги дава Морати и немаат никаква улога во расходите на тимот
зошто не го изгради до 2012 или побрзо , со што ќе се зголемеа приходите ..
друже извини што ќе се умешам али ипак стадион е ова а не барака така да не може тоа да никне за една година ипак си има процедури за дозвол трожоци едно друго

за стадионот, зошто морати не го изгради 2012 како што беше прво најавено?
имаме огромни трошоци , парите за стадионот ги дава Морати и немаат никаква улога во расходите на тимот
зошто не го изгради до 2012 или побрзо , со што ќе се зголемеа приходите ..
Никад не било најавено дека ке биде изграден во 2012, тоа беа шпекулации, уште ни дозволата од градот не беше добиена, официјалното известување е дека ке биде готов во 2014, тоа претседателот на тимот го потврди.
Ти муабетов го тераш ко шупа да градат. :)
Што е до Морати, најубаво за него ке е уште утре да си го добијат новиот стадион, зашто во иднина со сопствен стадион дупло поголеми приходи ке има тимот, Арсенал кој не освојува големи трофеи со години стандард е со поголем приход од Интер. ( да, добро читаш, Арсенал ).

знам јас дека ссопствен стадион носи поголеми приходи
само не ми одговори
нели приходиве со нов стадион двојно ќе се зголемат?
епа тогаш кој е проблемот дали сме сега на -120 милиони или -140 милиони? одкако ќе се најдат спонзори ,стадион сопствен бл бла .... и тогаш ќе се покријат тие 120 или 140 милиони
а доколку не се најдат пари од спонзори и не се изгради стадион ИСти кур ни е нас дали сме -120 или -140 ,и така и таака го нарушуваме тој твој фер плеј ,20 милиони немаат толку големо значење како што си мислиш, затоа што % е многу мал и доколку се покријат тие 120 лесно е за тие 20 од маскерано..

1. И пак во немање аргументи бегаш во празна полемика, кајгана форумот, светот, матриксот...
Утре можат да испратат официјална понуда за Кристиано Роналдо, 10 милиони + Наталино. Тоа не значи дека ќе го добијат. Фактите остануваат: факт е дека Маскерано е во Барселона а не во Милано. Ние не можеме да купиме ни еден ебан играч од Сериа А со Мунтари како доплата, а камо ли Маскерано. Тоа е факт. Кога сакаш да купиш, правиш како со Ранокиа (патем, ти вришти споредбата.) Кешираш 17 милиони и ти го праќаат со музика.

Остај празните муабети.

Да резимираме:

Ти тврдеше дека Интер не купува заради финансискиот фер плеј. Тој став го бранеше на не знам колку страници.
Ние тврдевме дека ако сака Интер да купи играчи, ќе најде пари без да го наруши фер плејот.

Интер најде пари и фер плејот не е нарушен.

Тоа се фактите во „случајов“

Не постои аргумент зошто Интер на истиот начин не би обезбедил пари порано, ако сакал. Не постои ни аргумент дека би обезбедил. Тоа е отворено.
И ако кажеа дека и во јануари нема да купуваат поради фер-плејот, ти сеуште ќе не убедуваше со тоа што е официјално објавено.

Иосоно, не ни го сваќам сериозно вашиот муабет бидејќи е мутав и нелогичен, смешен ко оние на кои им се смееш кога ке истрескаат глупост на форумов, Интер не сака да купува играчи и за да ни го ''докаже'' тоа намерно испраќа смешни понуди за рандом фудбалери ...
За тебе е смешна таа понуда, за Бранка не е, сигурно нема да се бламира така јавно со такви понуди, него тие му биле можностите и друг избор немал, сакал тоа да го протне ама не можел.
Епа овој ваш '' аргумент '' кај мене не поминува, зашто е глуп и смешен муабет, далеку од тоа дека ја немам аргументи, ги имам, и истите ги имам презентирано тука али сте мижеле на тоа, ама па овој вашиов е зашто си ме мајко родила.

Незнам за каков нарушен фер плеј ми збориш кога истиот не е стапен во сила. Ти реков Интер од каде најде пари за нови играчи, во Октомври по средбата со акционерите на тимот, кога се инкасираа 40м евра во буџетот за трансфери.
Целта за иднина е загубите драстично да се намалуваат, ко што случајот беше лани, ама секоја година нема да продаваат играч за 50 милиони евра, и секоја година нема да освојуваат тројна круна ...

И се додека не кажете нешто подобро ко аргумент од она погоре, смешното, ја ке стојам на тоа дека тимот постапи така летоска зашто беше лимитиран поради финансиското фер плеј правило кое стапува на сила од наредна година, затоа и си го цитирам Паолило со неговиоте изјави за иднинте трансфер планови на тимот, за Ибра-трансфери и слично кои ке ги нема, а не кажувам, Интер не сакал да купува, и како '' доказ '' за тоа да земам испратена официјална понуда.

--- надополнето ---

само не ми одговори
епа тогаш кој е проблемот дали сме сега на -120 милиони или -140 милиони? одкако ќе се најдат спонзори ,стадион сопствен бл бла .... и тогаш ќе се покријат тие 120 или 140 милиони
а доколку не се најдат пари од спонзори и не се изгради стадион ИСти кур ни е нас дали сме -120 или -140 ,и така и таака го нарушуваме тој твој фер плеј ,20 милиони немаат толку големо значење како што си мислиш, затоа што % е многу мал и доколку се покријат тие 120 лесно е за тие 20 од маскерано..
Наредна година стапува финансиското фер плеј правило, ризикуваат да бидат исклучени од ЛШ, капираш ?

да !
ај кажи како ќе ги покријат тие 100 и кусур милиони !?
доколку успеат да ги покријат тие 100 и кусур немаше да има проблем за + 10-15 милиони ,свајчаш?
10-15 милиони се НИШТО во споредба со такви загуби од 9 цифри

само не ми одговори
Не може да не значат 20 милиони евра... ипак тоа не е мала пара

Не може да не значат 20 милиони евра... ипак тоа не е мала пара
Тие 10 милиони се 0.033 од вкупните расходи. Голема пара се за мене и тебе, не за еден фудбалски клуб кој што освоил 5 титули.

да !
ај кажи како ќе ги покријат тие 100 и кусур милиони !?
доколку успеат да ги покријат тие 100 и кусур немаше да има проблем за + 10-15 милиони ,свајчаш?
10-15 милиони се НИШТО во споредба со такви загуби од 9 цифри
Aхххх, финтата е долгот да биде помал од 50 милиони евра, лани минусот беше 69 само ради освоената тројна круна и продажбата на Ибра за 50 милиони евра.
25 милиони евра минус не можеш да кажеш дека се ништо во ситуација кога просечно тимот губи премногу, башка, како што кажав и претходно, парите за Јануари станаа достапни во Октомври, а не летоска кога '' нејкеле '' да инвестираат.

Syn, ми изнапиша многу работи, пак извртуваш.

Викаш:
За тоа што си додал, алудираше на Маикон, ако Маикон го продадеа тогаш ке купуваа, овој муабет Морати го направи во периодот кога беше се поизвесно дека Маикон ке замине али се деси чудо, Реал не сакаа да дадат 2-3 милиони евра повеќе.

Морати вика:
The Nerazzurro president confirms that the Brazilian player will not go to Real Madrid: "I decided to take him off the market." About the potential arrival of Mascherano, he commented: "We don't spend if we don't collect first, and we are not in dire need."

Сега ние тебе треба да ти веруваме?

Друго.
Како расходите од оваа година имаат врска со расходите од следната сезона? (освен платата што ќе ја зема играчот? со напомена, Мунтари си оди а доаѓа друг играч, значи кај платата може 1 милион повеќе да платевме)....
???????????????

http://forum.kajgana.com/showthread.php?51560-Фан-Клуб-Интер/page663#ixzz19MnmMvOA

друже , не е мала пара не ни реков дека е мала пара ,реков дека е малку во споредба Споредено со целосната загуба во една година
и тие 20милиони ги зедов како пример...
само да ти појаснам
доколку дома приходите ви се 30 000денари а расходите 50 000 денари,значи минус 20 000денари секој месец
дали толку мн ќе менуваат уште 4-5000денари? НЕ ,затоа што доколку ви се зголемат приходите од 30 на 60 000денари се вадите од минусот било да е 50 или 55 000
а доколку не се зголемат, ГО ЈАДЕТЕ СТАПОТ и на 50 и на 55

Aхххх, финтата е долгот да биде помал од 50 милиони евра, лани минусот беше 69 само ради освоената тројна круна и продажбата на Ибра за 50 милиони евра.
25 милиони евра минус не можеш да кажеш дека се ништо во ситуација кога просечно тимот губи премногу, башка, како што кажав и претходно, парите за Јануари станаа достапни во Октомври, а не летоска кога '' нејкеле '' да инвестираат.
По која постапка станале парите достапни во Октомври а не можеле во Август? Законска обврска некоја? Зашто јас баш ова учам, финансиски извештаи, парични текови, биланси итн...

Тие 10 милиони се 0.033 од вкупните расходи. Голема пара се за мене и тебе, не за еден фудбалски клуб кој што освоил 5 титули.
Добро ок тоа за големите тимови факт е дека тоа не е ништо али јас се надоврзав на претходниот муабет на син и wintip и муабетот ми беше дека во ваква ситуација кога треба да се пазат поради финансиското фер плеј правило овие пари и те како значат!! Ако можеа они сигурно ке доведеа летоска барем еден саглам играч , но не доведоа и сигурно имало причини за тоа. Е сеа дали е поради правило кое го троламе со месеци дали поради скржавоста на Морати останува ние да си типкаме по тастатурите по цели денови а само чичко Морати и компанија знаат зошто не се трошело :)

--- надополнето ---

По која постапка станале парите достапни во Октомври а не можеле во Август? Законска обврска некоја? Зашто јас баш ова учам, финансиски извештаи, парични текови, биланси итн...
И јас сум во тие води ... Верујте не е забавно :pos2:

Syn, ми изнапиша многу работи, пак извртуваш.

Викаш:

За тоа што си додал, алудираше на Маикон, ако Маикон го продадеа тогаш ке купуваа, овој муабет Морати го направи во периодот кога беше се поизвесно дека Маикон ке замине али се деси чудо, Реал не сакаа да дадат 2-3 милиони евра повеќе.

Сега ние тебе треба да ти веруваме?

Друго.
Како расходите од оваа година имаат врска со расходите од следната сезона? (освен платата што ќе ја зема играчот? со напомена, Мунтари си оди а доаѓа друг играч, значи кај платата може 1 милион повеќе да платевме)....
???????????????

Ти се фаќаш за Морати кој е преконтрадикторен, не ти извртувам, ти кажувам, типот е контрадикторен и едно вика друго прави, примери мал милион имаме со тоа.
Морати летоска ке донесеше здраво засилување САМО ако Маикон беше продаден, во ниту една ситуација немаше да видиме асален трансфер, ко што и не видовме ...
А за цитатот од Морати, ако веќе не сакале да го купат Маскерано, ЗОШТО ИСПРАТИЈА ПОНУДА ЗА НЕГО ? Еве ти уште еден пример за контрадикторниот Морати, незнам со кој памет здраво за готово си го сфатил тоа што го кажал за Маскерано кога пример, ден пред да дојде Ибра кажа дека Ибра нема да биде купен од Интер.

Расходите минатата година биле 390м евра, годишно расходите СЕКОГАШ се над 300 милиони евра кај Интер, а приходите се стандар дупло помали во сезона кога се освојува само Скудето.
Значи и оваа година расходите ке им бидат над 300 милиони евра а си имаат зацртано минусот приход-расход да им е помал од 50. Сезонава ке земат бајаги пари од Светскиот Куп, односно од тв права, ке лапнат пари и од спонзори и тоа е тоа, на тој план незнам како функционираат па да претпоставам колкав приход ке имаат и оваа година.

--- надополнето ---

Според Inter.it. биле отстапени средства од акционерите во Октомври откако била детално анализирана цела финансиска година.
Кога ќе го видиш тоа нивно соопштение во кое се радуваат на минусот од 69 милиони евра ќе сватиш колку биле мизерни низ минатите години. Парите се одвоени најмногу поради приходите кои ги имаше тимот, најгоелми во нивната историја, никад до сега немале приход од 323 милиони евра во една година.

--- надополнето ---

друже , не е мала пара не ни реков дека е мала пара ,реков дека е малку во споредба Споредено со целосната загуба во една година
и тие 20милиони ги зедов како пример...
само да ти појаснам
доколку дома приходите ви се 30 000денари а расходите 50 000 денари,значи минус 20 000денари секој месец
дали толку мн ќе менуваат уште 4-5000денари? НЕ ,затоа што доколку ви се зголемат приходите од 30 на 60 000денари се вадите од минусот било да е 50 или 55 000
а доколку не се зголемат, ГО ЈАДЕТЕ СТАПОТ и на 50 и на 55

Да ти појаснам, доколку сега Маскерано беше достапен за 17 до 20 милиони евра, истите ке се искешираа доколку сеуште сакаа да го купат. Летоска тоа беше неизводливо ...

Според Inter.it. биле отстапени средства од акционерите во Октомври откако била детално анализирана цела финансиска година.
Кога ќе го видиш тоа нивно соопштение во кое се радуваат на минусот од 69 милиони евра ќе сватиш колку биле мизерни низ минатите години. Парите се одвоени најмногу поради приходите кои ги имаше тимот, најгоелми во нивната историја, никад до сега немале приход од 323 милиони евра во една година.
Јас неам поим, кажи ми што значат отстапени средства.

Јас неам поим, кажи ми што значат отстапени средства.
Значи по тој состанок, се инкасирале плус 40 милиони евра во буџетот на тимот, средства кои сега ке се користат за купување на нови играчи ...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom