Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сеа се враќам од кладилница таму ја гледав,иначе сите во кладилницата ја гледаа Интер(што беше на мое задоволство) и кога даде гол сите рипнаа! Имавме многу шанси,али имаавме и среќа што Твенте не искорисија добри шанси,да беше некоја појака екипи ке ни дадеше гол сигурен сум! Ја сеуште сум на тоа дека Бенитез треба да добие отказ,победа од 1-0 е доказ дека слабо реализираме!

дечки ова е првпат во историјата сите наши ривали да навиваат за интер, апсолутно СИТЕ !!!!
шо ти значи бентиез :tv:

Па добро изграа според мене,како и да е Ето сеа за сеа би го оставил како крило сите акции скоро само од него пчнуваа,ке го пофалам Снајдер како не влезе слободниот ааа,добар беше и Гоки,имаше добра шанса за гол во 1во полувреме и добра асистенција за Деки во 2ро полувреме,иначе Матераци ме изненади многу добри дијагонали даваше и одличен беше позади,и на крај Кастелаци зверотиња таа топка што ја фати ретко кој голман ке ја фатеше :)

За тие што не ја гледале ке пробам да кажам во кратки црти,почнавме убаво со шанса на Пандев од 5 метри али шутираше право во голманот,потоа пречка на Снајдер од слободен,и во 45 минута шут на Камби од 7-8 метри али играч на Твенте ја спаси пред гол линија со глава! Во второ полувреме после дадениот гол голема шанса пропушти Станкович од 5 метри кога шутна над гол од чиста позиција,иначе да ги кажам и шансите на Твенте,имаа една пречка и една голема шанса кога сам на сам искочи еден играч од лева страна го лобуваше Кастрелаци али за наша среќа помина покрај гол! И ја заборавив најголемата шанса на Твенте во прво полувреме кога Кастелаци се фрли како мачка и спаси чист гол!

Па сме играле добро дека од другата страна имавме пародија од противник..величенствениот Твенте....кога ќе победиме 4 натпревари со ред во Сериа А ама со задоволителна игра и победа против вердер нагости тогаш Бенитез ќе ја врати довербата кај сите нас и ќе се согласиме сите дека е сме играле добро...

За тие што не ја гледале ке пробам да кажам во кратки црти,почнавме убаво со шанса на Пандев од 5 метри али шутираше право во голманот,потоа пречка на Снајдер од слободен,и во 45 минута шут на Камби од 7-8 метри али играч на Твенте ја спаси пред гол линија со глава! Во второ полувреме после дадениот гол голема шанса пропушти Станкович од 5 метри кога шутна над гол од чиста позиција,иначе да ги кажам и шансите на Твенте,имаа една пречка и една голема шанса кога сам на сам искочи еден играч од лева страна го лобуваше Кастрелаци али за наша среќа помина покрај гол! И ја заборавив најголемата шанса на Твенте во прво полувреме кога Кастелаци се фрли како мачка и спаси чист гол!
Подобро да го пастираше линков :)

^^ Kога ке влезат у трка за титулата и тоа сериозно, е тогаш ке го правиме муабетот за доверба кај Рафа, за европски шампион треба да важи муабетот со колку разлика ке тепаат екипа ко Твенте, а не дали ке победат а потоа и да се маваат у гради со таа победа ( aко Рафа го направи тоа по мечот ке биде 1 од многуте негови дебакли на прес конференциите ).
Тоа е карактеристична слика за голем клуб и освојувач на тројна круна, реков и пред мечот, очекувам лесна победа па ајде, до некаде ке кажам дека ми се исполнија очекувањата, истово важи и за екипи од типот на Парма, истово важеше и за Киево викендов ...
Победа во наредни мечеви а во меѓувреме и победи на Милан ништо нема да сменат, ке имаш status quo ситуација на табела која од коло во коло те оддалечува од титулата.

Со среќа нека ни е победата и пласманот во осминафиналето од лигата на шампионите.Му го продолживме престојот на научникот Крофна на клупата на Интер.Да се надеваме дека ќе влеземе во победничка серија и во италијанското калчо.

Јас ја гледав пошто Бугарија ја даваја ради тој голманот на Твенте. Појаки беа Интер, ама и Твенте лесно можеше да победи промашија чисти шанси. Голот на Интер после непромислено досуден слободен удар и нормално Камбијасо собра среќно отпадок.

И незнам шо му е Бенитез крив од еден метар пред гол празен љуфкат.

Едноставо ме печи срцето кога ќе прочитам како сме биле подобри од еден твенте и сме имале подобра игра како тоа неочекувано да е..ех до какво тереџе стигнавме да се радуваме на вакви (не)победи каде и еден Твенте ни правеше шанси....резил:kesa:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom