Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
^ Ништо чудно со оглед на фактот што Џенова е еден од тимовите со кои Интер има феноменални односи, во секој случај трансферот на Велосо е изненадување со оглед на тоа што Милан едно време здраво се интересираа за него, исто и Мурињо во Јануари а ако не се лажам и Арсенал пројавија интерес. Исто и Рафиња го земале, ке имаат доста добар состав нареднава година.

Една добра работа. Партизан, Динамо загреб и литекс ловек(бугарија) се на чекор до квалификација за групната фаза на ЛШ.
Партизан има 3-0 победа дома, од 18.00 игра во гости со ХЈК Хелсинки, Динамо има 1-1 дома од 20.45 игра во гости со Шериф тираспол, а Бугариве имаат 1-1 во гости со Жилина.
Ако поминат сите три, голема ќе биде шансата некој од нив да се падне со Интер, па може и да отидеме на некој натпревар.

Да ама после имаат уште едно коло па фаза од групи.
Ја ке гледам да одам на Интер - Јуве во 6то коло и потоа на Интер - Милан во 12то коло, на една гарант одам.

Не се на чекор,на два чекора се ;)
Ако го поминат ова коло,после играат play-off.

Џенова нека ни го даде Рафиња а не Велосо.

кога го сменија овоа, нели беше три кола и квалификација?

Четири се али Партизан или некои остали од Балкан нема да имаат јак противник од силните лиги во последното квалификационо коло, они меѓу себе ке играат.

--- надополнето ---

Уствари, цела сезона ке се прати прогресот на Велосо во Џенова, и наредно лето ке паднела одлуката дали заслужува или не да го носи дресот на Интер од наредната сезона ...
Иначе овој играч е препорачан на Интер од Фиго и во случај да ги задоволи апетитите на раководството во пакет со Ранокија ке дојдат во Интер, во период кога Занети веќе ке биде плус за уште една година стар а и Дејо лека полека ке биде само декор од целава екипа.

Fc Dallas - Inter 05.08.2010 09:00 pm нивнo време а 06.08.2010 03:00 am наше време,така?
Значи утре(задутре) у 3 сабајле.
Може некој да ми потврди? Често грешам... :pos:

што мислите
како ќе изгледа првиот тим на интер нареднава сезона?

што мислите
како ќе изгледа првиот тим на интер нареднава сезона?

Моја претпоставка е:
-----------------------------------Цезар-------------------------------
Занети---------------Самуел----------------Лусио----------------Киву
--------------------------------Маскерано------------------------------
------------------Мота-------------------------Камбиасо---------------
--------------------------------Снајдер--------------------------------
-------------------Ето-----------------------------Милито------------------

Како ќе изгледа незнам ама знам како јас сакам да изгледа.
Вака:

------------------------------------------------- MILITO ---------------------------------------------------
------------------------------------------------------------------------------------ ETO'O -----------------
---------- COUTINHO ------------------------- SNEIJDER ----------------------------------------------------
-------------------------- CAMBIASSO ----------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------- MASCHERANO --------------------------------------
----- CHIVU ---------------------------------------------------------------------------------- ZANETTI -----
---------------------------------- SAMUEL ------------------ LUCIO -----------------------------------------
---------------------------------------------- JULIO CESAR --------------------------------------------------

Ако Маскерано не дојде,на негово место Марига.Како што рече Бенитез,Камбиасо ќе игра понапред т.е на позицијата каде што играше Мота минатата сезона.Така да,нема место за Мота.И јас сум Океј со тоа.Марига е звер.

--- надополнето ---

Гасперини - Скули е играч на Интер
:facepalm:
.

И Динамо и Литекс испаднаа.
Остана само Партизан.

Кутињо пред Пандев го ставате :nenene:
Во никој случај нема да биди Кутињо пред Пандев во почетокот на сезоната...е послем тоа ако се покажи Кутињо може да добие шанса или недај боже Пандев се повреди.

Иначе со другите фудбалери колку толку се сложувам...Само незнам зошто толку се рачуна на Маскерано кога човекот нема ништо потпишано со Интер..

Единствен проблем ке биде покривањето на дупката наречена Маикон, Илсињо можно е да замине во Шалке ко замена за Рафиња а со оглед на фактот дека Интер чека епилог од сагава со Маикон, па потоа да тргне за алтернативи, можно е да го загуби бразилецот од Шахтјор.
Дудек веќе се откажал од 13ката у Реал и се поизвесно е дека Маикон ке замине таму, така да веднаш мора да се тргне во преговори со нов играч за таа позиција.

Иначе, Интер е европски и италијански првак, првиот состав не треба да трпи драстични промени, напротив, треба да се одржува таков каков што е и наредна сезона а она што треба да се носи за овој 4231 систем се добри алтернативи. Затоа, немам буквално ништо против носењето на Скули, кој ги следел Џенова знае за каков играч станува збор, дури и штета е што доаѓа во Интер а ке има статус на резерва, али желбата за голем трофеј си сноси и жртва у ситуацијава кај него, јебига. Коутињо, Бијабијани, Скули и пуна капа за алтернативи за Снајди, Ето/Милито и Пандев во ситуација кога и Бало најверојатно ке замине ( претходно кидна и Кварезма а и Мансини не верувам да остане ).
Кај не сум навикнат Интер да ги гледам со асален плеј, сега за истиот ( Снајди ) има и солидна алтернатива, потоа следат и оние 2 места пред одбраната кои со Максреано ( ако дојде а ке дојде ), Камби, Дејо, Мота и Марига Интер е и те како обезбеден, па отсуство на 1 ке биде надополнето со и те како добра опција од клупата.

Единствено т'нко место сите знаеме кое ке биде, али што е тука е, средината и нападот у секој случај ми се далеку порелевантни фактори а за бек верувам дека ке се изнајде решение од кое тимот повторно ке има корист со оглед на фактот што Интер во моментов има екипа во која може секој да просперира.

Епа ајде и јас едно составче да турам:

--------------------------------Цезар---------------------------------
------------------------------------------------------------------------
--------Занети---------Лусио---------Самуел---------Киву---
---------------------------------------------------------------------
---------------Камбијасо--------------Маскерано--------------
---------------------------------------------------------------------
------------------Пандев----------Снајдер-------------------
--------------------------------------------------------------------
--------------------Ето--------------Милито----------------------
Значи според мене нема шанси Кутињо да добие шанска пред Гоче, мада Кутињо е зверка али Гоче каде каде е поискусен од него, Иначе што е со Мунтари уште ли не се ослободуваме од него, Катастрофа е тие киксови што ги прави ни Баба ми нема да ги направи:nesvest:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom