Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Да не беше голот на Кутињо у 85' оценките за неговата игра во очите на сите вас немаше да бидат такви какви што се во моментов...
Реално, не се разликуваше нешто од Обина, Мансини, Биабиани, според мене ова. Сепак 18 има човече, дете е, ама се гледа дека има многу во него. Мене ме потсеќа на Пато кога дојде во Милан, исушена ветрушка со смешна фризура. :)
Маикон да си одел, па го видовте ли вчера за 15 минути што све направи. Ама тоа е, политиката е таква каква што е, верувам дека нема Интер туку така да оди со глава у ѕид кога станува збор за бековската позиција т.е. дека ќе се земе соодветна замена (замена што за некоја година ќе биде соодветна :) )
Сантон пркнал, не знам дали го видовте хехехе... Висок, пробиви прави, според мене очигледно е дека ќе се рачуна на него сезонава повеќе. И треба, зошто да не. Позитивна оценка кај мене.
Пандев за малце ќе ја дупнеше топката (ја згази и падна), имаше една шанса кога шутна над гол од 16 метри, тоа беше тоа од него.
За Алибец... Профил на играч за у 16 според мене, класичен напаѓач ко што нема Интер у моментов (а може и со глава да игра), поприлично висок ми изгледаше, добро се градеше и не беше нешто тромав. 2-3 пати пробуваше со дриблинзи меѓу нозе :) Иам видено у Примавера еден гол со ножички од него, така да може да го биде за некоја година.
Милито имаше локум од Маикон за 3-3, класичен локум, али игра со глава нели и ко што си е редот поред гол шутираше.
Одбраната у прво нема да ја коментирам, хаос невиден. Оној Лето цела утакмица го праеше мајмун малион како и да се викаше, не ми текиња.

Пораз ко пораз, ништо не мења у ваква утакмица, друга е целта на пријателски меч. Се надевам дека Бенитез увиде некои работи и нема да се покака у Суперкуповите кои следат. :)

За тие што не гледале,еве со кои состави игравме..

Почнавме со:
- Орландони -
- Занети(до 15мин.) - Кордоба - Матераци - Киву -
- Марига - Камбиасо -
- Обина - Пандев - Оби -
- Ето -
до 45мин.
- Орландони -
- Наталино(од 15мин.) - Бурдисо - Киву - Бираги -
- Нвакво - Станкович - Кутињо -
- Биабиани - Алибец - Мансини -
до 75мин.
- Орландони -
- Маикон - Лусио - Самуел - Сантон -
- Нвакво - Станкович - Мунтари -
- Биабиани - Милито - Кутињо
До крај.

Првите 45мин. само Камби и Оби беа добри,одбраната беше лоша.И голманот.
Од 45 - 75мин. сите беа солидни,немаше некои лоши но немаше ни некои што се истакнуваат.За ова време,намавме ни една шанса но ни Панатинакос немаа.
Од 75 - 94мин. сите* беа одлични,посебно Маикон и Лусио.Да имаше уште малку време ќе им направевме пресврт.

*освен 1 нормално.

Ok, Милито само удри потврда дека е 1 од многуте што едноставно незнаат да играат со глава у нападот на Интер. :)
Тоа што ептен ме израдува денес е играта на Коутињо и Бијабијани, убаво рече Морати за Балотели, Интер има и други таленти во својот тим а овие двајца се доволни у случај Бало да замине, т.е., повеќе од доволни се.

Се удри потврда дека имаат неколку отпади у тим ко Мансини и Мунтари, Албиек ме разочара, не ми се свиѓа ко профил на играч али ипак 20 мин не се некој репер за асална оцена. Оној левион бек, што го збрца и на Сити од друга страна е ок, има супер преглед на игра и одличен прием и контрола на топка, дефинитивно може да се смета и на него за некоја сезона а до тогаш Парма, Киево или некој трет тим за да го осети Серија А искуството и првотимскиот статус. Такоџе истиов муабет важи и за Оби.

Што виде бе брат ти вчера во играта овој играч , жити мене . Овој може само во Парма да игра и во Бари

Зашо бе,шо му фали?
Одличен е за резерва.
"Некои" ќе бидат среќни да го имаат и во прв тим.

Што виде бе брат ти вчера во играта овој играч , жити мене . Овој може само во Парма да игра и во Бари
За резерва е 10 пати подобар од оние кои ги имаа Интер за алтернативи минатата година, Кварезма и Мансини. Никаде не потенцирав дека овој играч треба да игра прва постава, али вчера т.е. денес беше 1 од ретките кои го изиграа цело второ полувреме, останатите замени од полувремето по 20 мин беа заменети што не беше случај со Бијабијани.

Иначе се согласувам со Ибракадабра дека Коутињо вчера и немаше некој добар ден до голчето али ипак гол си е гол така да ке мора да судиме по целото негово изданије па голот го извади. Иначе имаше неколку погрешни пасови и се гледаше дека гори у желбата веднаш да се истакне, тоа треба да не радува.

Маикон такоџе изигра добро али влезе на крај од меч во ситуација кога Интер играа со значително подобар состав од прво уз Милито, Коутињо и Бијабијани и подобра одбрана, а Панатинајкос ги имаа направено скоро сите замени на своите најдобри играчи.

п.с. Да бе, Сантон, мутирал у пм. :)

п.п.с. Најверојатно Интер ке го собере Скули од Џенова за 5 милиони евра, па алтернативите за Снајдер, Пандев и Ето ке бидат Коутињо, Бијабијани и Скули. По заминувањето на Кварезма и се поизвесното одење на Мансини и Балотели, Интер мораше да го зајакнува и тој дел од тимот, клупата.

Иначе се согласувам со Ибракадабра дека Коутињо вчера и немаше некој добар ден до голчето али ипак гол си е гол така да ке мора да судиме по целото негово изданије па голот го извади. Иначе имаше неколку погрешни пасови и се гледаше дека гори у желбата веднаш да се истакне, тоа треба да не радува.

Маикон такоџе изигра добро али влезе на крај од меч во ситуација кога Интер играа со значително подобар состав од прво уз Милито, Коутињо и Бијабијани и подобра одбрана, а Панатинајкос ги имаа направено скоро сите замени на своите најдобри играчи.

п.с. Да бе, Сантон, мутирал у пм. :)
Па и не беше Кутињо крив за тоа.Види кои беа до него,Бираги,Мансини,Алибец,Станкович...немаше со кого да игра.
Од кога влегоа дел од првиот тим,видовме друг Кутињо.

Маикон ја ора цела десна страна.Стварно ќе отидеме голем чекор назад со кој и да игра како десен бек.Требаше да му понудиме нов договор со поголема плата..;))

Сантон опасен беше,како продори.Добро е што другар му ќе си иде,нема да може да го (до?)расипе.;)Oчекувам уште подобар да биде во иднина и да фати место у прв тим,стварно има голем потенцијал.

Не е проблем платата, и 10 м да му понудат, сака да игра за Реал и тоа е тоа. Дека парите не се проблемот доволна потврда е и се поизвесната продажба на Балотели, значи не е до тоа дека Морати сака прилив на пари кој и те како ке го добие, проблем се оние ретардирани желби на дел од играчите на играат за Реал Мадрид.

Гледам сме изгубиле..ништо страшно сепак е пријателски натпревар со 3 различни состави на теренот....а мајкон според мене е продаден..а ако под некоја минимална случајност остане би бил многу среќен и задоволен и ќе имаме повторно екипа за тројна круна...ионака мајкон е незаменлив играч на неговата позиција..иначе кутињо ме радува со неговите досегашни перформанси и се надевам дека нема да биди како другите бразилци кои после голема слава се отпуштаат и не мислат на фудбал!

Маикон неколку пати изјави дека нема да биде несреќен доколку остане во Интер.
Калиендо им бараше на Реал 7м по сезона за да биде на исто рамништо како и големите ѕвезди,зашто го заслужува тоа.
Значи сепак Маикон сака повеќе пари,и со право,ги заслужува.Јас мислам да му понудевме околу 6м по сезона,ќе останеше и немаше да прави проблеми.
Пред месец дена - FIFA.com - Maicon confident of new Inter deal
New Inter deal with more money,obviosly.
Но нашите не му го понудија и ако Реал му даде 5.5-7м,човекот ќе игра таму а ние ќе го изгубиме најдобриот бек на светот.

Доколку Маикон сакаше да остане, тогаш немаше да се прават муабетиве за негов трансфер, кратко и јасно. Маикон ко прво го има продолжено договорот со Интер до 2014 година, никаде не условуваше дека сака покачување на плата, т.е. никаде не се ни седнало да се преговара за негов нов договор зашто тоа и не е негова желба, желбата му е да го облече дресот на Реал.
За да му се понуди нов договор играчот треба да е желен за останување во тимот, што не е случај со него за жал.

п.с. Сите тие наводни муабети за можно останување на Интер се само игра на неговиот агент да извлече што е можно повеќе пари за неговиот клиент во договорот со Реал.

Oops,my bad,sorry.
Линкот бил од 2009 година,не 2010;)

Бенитез:"Coutinho? From left side, tonight, has confirmed its qualities".
Дали ова е потврда дека Кутињо ќе игра на левата крилна позиција?;)

Затоа сега ме збуни али не приметив, само денот го видов а не и годината, иначе на FIFA.COM баш имаше негово интервју како сака да замине за Реал, линк кој 10 пати го имав постирано тука, па сеа си викам wtf ...

Иначе, Интер сезоната ја отвара во Понеделник во вечерниот термин со Болоња, играат баш на тој ден поради европскиот Супер Куп. И друго, Чивас е еден од финалистите на Копа Либертадорес, останатата полуфинална двојка се Сао Паоло и Интернационал па ова се и можните противници на Интер во Светското Клупско Првенство.

Мислам дека нема потреба да купува замена за Балотели.Треба да го промовираме Алибец у прв тим.Он ќе биде нешто како Арнаутович што беше минатата сезона,ќе игра само кога ќе немаме избор.Значи исто како Балотели да сме го замениле со Биабиани а Арна со Алибец.
А и Пандев е тешко дрво кога игра поназад,мора да признаеме.Кога ќе проба да дрибла у наш шеснаесетник,срце ме фаќа.Пандев треба да биде резерва за Милито на централната позиција,таму е најдобар.

- Милито(Пандев/Алибец) -
- Кутињо(Пандев/Алибец) - Снајдер(Кутињо,со тоа што Пандев иде лево место него) - Ето(Биабиани) -

Значи Алибец ќе добива шанса само ако и Милито и Кутињо/Пандев(зависи кој ќе игра лево) се повредат.Шансите за тоа се мали,Арна минатата сезона не се изнаигра.Нема потреба да трошиме за некој напаѓач што ќе игра ептен малку.

Се шпекулира дека позади трансферот на Мигуел Велосо во Џенова стои Интер , и дека тој би требало да биде засилување за Интер за наредната година како освежување за средниот ред

http://www.fcinter1908.it/?action=read&idnotizia=9408

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom