Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Деко reloaded!
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Па да де Морати даде цена за Маикон 30 - 35 милјона али Реал не дава толку и нормално дека ке пропаднат преговорите!!!Пази сеа колку е паметен Морати вика - Маикон е незаменлив играч и затоа е толку висока цената :toe:!!Сака да го навлече Реал да даде повеќе пари нели сфаќате што е работата,значи на крај сепак Морати одлучува дали ке се продаде Маикон а не е до Миакон работата како ти што мислиш
Друже до крајот на јули ќе биди решен трансферот, може и по завршувањето на СП да се реши, ја го сметам Маикон како нов член на Реал и дека прикаската околу тоа е завршена.
Парите се во прашање само. Морати ќе падни пред желбата на Маикон да заигра во Реал.

Значи џабе " слабо " го потиш за Морати и неговата желба да се отараси од Маикон ради пари, тоа да го кажеш у Италија ке те прогласат за персона нон грата ( читај, непожелна личност ) поготово во '' северниот '' дел од Милано и '' слабо '' ке ти се изнасмеат.
Ситуацијата е ИСТА како и со Ибра, Морати никогаш не се коси со желбата на оние кои заминуваат, НО, само во оној случај кога ке добие сума која тој ја поставил како граница за играчот. Затоа Ибра дури беше и земен на подготовки во Америка, за да јасно се стави на дознаење дека тимот не попушта во врска со неговото продавање и се подготвени да го задржат без разлика на неговите изјави кон крајот на сезоната, причината беше многу јасна, нивните барање некој немаше намера да ги исполни.
И како што гледаш, само за една работа си во право, ДА, Морати одлучува дали ке замине Маикон во ситуацијава, како што одлучи и за Ибра, едно се нивните желби на чиј пат тој и не стои, но друго се и барањата негови кога се во прашање овие играчи, барања кои за Ибра беа исполнети па конечно беше продаден, и барања кои за Маикон сеуште не се исполнети.

п.с. Еве ти ја и изјавата на Морати од пред 2 дена : Speaking outside his offices in Milan, Moratti said: “We don't want to sell Maicon because he is a great player.
Значи неможеш да ги споредуваш Ибра и Маикон бидејки Ибра претходно изјави дека сака да си замине од Интер бидејки викаше дека никад нема да земе со Интер ЛШ иако зимаше најголема плата од Морати:toe:!!Јас не сум видел изјава на Маикон каде рекол дека сака да си замине од Интер,иам прочитано само дека изјави среќен е во Интер а ако сака клубот да го продаде ке оди само во Реал !!Значи не викам дека и Маикон нема желба да оди во Реал(тоа му е сон на секој фудбалер),само сакам да ти кажам дека Миакон нема изјавено такво нешто како Ибра!!Али ајде ке видиме кој ке биде на крај во право,сега засега уште е по мое и Маикон останува во Интер

Значи неможеш да ги споредуваш Ибра и Маикон бидејки Ибра претходно изјави дека сака да си замине од Интер бидејки викаше дека никад нема да земе со Интер ЛШ иако зимаше најголема плата од Морати:toe:!!Јас не сум видел изјава на Маикон каде рекол дека сака да си замине од Интер,иам прочитано само дека изјави среќен е во Интер а ако сака клубот да го продаде ке оди само во Реал !!Значи не викам дека и Маикон нема желба да оди во Реал(тоа му е сон на секој фудбалер),само сакам да ти кажам дека Миакон нема изјавено такво нешто како Ибра!!Али ајде ке видиме кој ке биде на крај во право,сега засега уште е по мое и Миакон останува во Интер
Како сакаш човек да те сваќа сериозно по она што го напиша погоре, па ти постирав изјава од Маикон дадена на FIFA.COM, порелевантен извор од тоа нема и нема ни да најдеш, изјава каде јасно и гласно кажува кои се неговите идни планови.
Маикон ке остане во Интер ако и само ако Реал не ги даде оние парични средства кои Морати ги има поставено ко барање за играч кој сака да замине од тимот, односно, ситуацијата ти е иста како и со Ибра кога и дефинитивно остана во тимот, кога дури и беше земен за Америка а Мур имаше кажано кој оди за Америка тој е тука и наредна година, па потоа беше шитнат откако Барса се согласија да ги исполнат барањата на сењор Морати.

Абе важно пропаднаа преговорите и он сега е поблиску да остане отколку да си иде:toe:!!!Чим Морати вика Маикон останува тогаш треба да му веруваме !! - http://www.interusrcu.com/?p=9991

Ох море Кире, што треба да изјави Морати, "да дефинитивно ќе си оди" кога тој им беше еден од најдобрите играчи минатата сезона. И претседателот на Валенсија го демантираше трансферот на Виља, па после два-три дена трансферот во Барселона се официјализираше.

Патем, секаде ги извртуваат изјавиве, јас ја најдов ваква:

Massimo Moratti je negirao novost kako u redovima Intera želi Xabi Alonsa.

Polemike oko dolaska Maicona i odlaska Alonsa su se vodile nekoliko dana, a danas je Massimo Moratti, predsjednik Intera, negirao da želi Xabi Alonsa te je dodao kako Real Madrid zna njegovu cijenu koja iznosi 35 miliona eura, no to nije zadovoljavajuća cijena za Florentina Pereza.

"Ne želim ga izgubiti jer je odličan igrač. Real ga je tražio, ali svako ima pravo poslati ponudu. Smatram ga najboljim na njegovoj poziciji i mi ciljamo samo na visoko. Mogu li neki igrači biti uključeni u transfer? Ne vidim kako, jer je njega gotovo nemoguće zamijeniti. Zasad smo mirni, i on je, jer se nalazi na Svjetskom prvenstvu, a nakon toga ćemo vidjeti..."-tvrdi Moratti.

^^ Штета што си производ на жута штампа, не за друго, ептен ке се разочараш кога ке го видиш Маикон во дресот на Реал од наредна сезона.
Да верувавме на Се што ке прочитаме во медиуми, сериозно ке размислував за преселба на Марс или некоја трета планета со услови за живот, не за друго, ене кај е 2012. Но, да се навратиме на реалноста, а истата е идентична ко и со Ибра кога нели веќе и официјално остана во Интер, велам официјално зашто тоа и Inter.it го потврдија бидејќи како што рече Мурињо, кој оди во Америка, го носи овој дрес и наредна сезона, а Ибра беше дел од тие играчи.
И што се деси бе Кирца ? Остана ли Ибра во Интер ? Играше ли во Интер минатата сезона ? Освои ли типот конечно ЛШ ? :tv:

p.s. И официјално, Суперкупот ке се игра во Милано, Интер ке бидат домаќини на овој меч, одлична шанса да се освои првиот од 6те трофеи за кои овој клуб ке има шанса да се бори.

Кире прекини да се бламираш со постовиве,плис,пошо тој спортденес и 24часафудбал ти ги испраа мозокот-факат факт !

Реал ако даде 35 милиони еврики у црно куферче,Мајкон си оди,а ако не однак остануе,пошо Морати нема шанса да го даде за сума помала од 35-30 милиони евра.
Е сеа кој кур се умараш не знам толку за Мајкон не знам,да не изгубиш облог,па место две пива за мене и Марсо,да частиш цела гајба ?
Јас Мајкон го гледам како играч на Реал,отпишан е од Интер,после неговата курвинска игра со неговиот менаџер,кој го прати во Мадрид да се удвара на Реал ко селска курва.Еби му матер,иаме играчи за таа позиција,мада јас мислам дека ке се доведе нов играч на таа позиција.
Тури му пепел на Мајкон,ако сакаше навистина да си остане во Интер,немаше да го прака агентот во Мадрид и ке го продолжеше договорот за куката во Милано.Доказ плус дека парите го вртат светот,посебно кога се работи за Реал М.

Кире уживај, јас ќе те бранам :)

Прв факт, не знам кој од тука(не има многу па не памтам точно, како што ги помешав Syn и IOsono) рече дека "Морати не ги држи играчите со сила, и дека секој што ќе посака ќе биде продаден без размислување", е сега, ако Маикон лично му кажал "Сакам да си одам", Морати сигурно немаше да го држи и да стави фиксна цена од 35 милиони која знае дека Реал не сака да ја плати и индиректно му го попречува трансферот.
Друго, факт е дека Реал го посакува Маикон, а Маикон нема проблем да направи трансфер али и не го посакува толку очајно Реал.

Втор факт, менаџерите не смеат да преговараат со другиот клуб додека не биде постигнат договор за сумата на трансферот :)

Кире грешка си брат, јас никогаш не сум сакал да играм за Реал :)

-Иначе за линкот, не знам точно што е, немав шанса да го гледам цел, ќе прогуглам вечерва најверојатно и ќе видам дали може да се најдат сите или оние делови кои се искочени.

Moratti says... I am not worried about losing Maicon(не сум загрижен за губењето на Маикон...за Кирца е преводов):tv:

Кире уживај, јас ќе те бранам :)

Прв факт, не знам кој од тука(не има многу па не памтам точно, како што ги помешав Syn и IOsono) рече дека "Морати не ги држи играчите со сила, и дека секој што ќе посака ќе биде продаден без размислување", е сега, ако Маикон лично му кажал "Сакам да си одам", Морати сигурно немаше да го држи и да стави фиксна цена од 35 милиони која знае дека Реал не сака да ја плати и индиректно му го попречува трансферот.
Друго, факт е дека Реал го посакува Маикон, а Маикон нема проблем да направи трансфер али и не го посакува толку очајно Реал.

Втор факт, менаџерите не смеат да преговараат со другиот клуб додека не биде постигнат договор за сумата на трансферот :)

Кире грешка си брат, јас никогаш не сум сакал да играм за Реал :)

Доволно е да ти го споменам Ибра, дали Ибра вредеше 50 милиони евра плус третиот најдобар стрелец во историјата на Барса ? Едно големо категорично Не. 35 милиони евра се таман, нека не те лажат и тебе медиумите, Маикон е нездрав физикус, има уште добри 4 до 5 години за игра на ниво, он ти е ко Кафу или Занети, гајле нема, башка не се повредува така да 35 м евра е цена која е таман за да се постави за најдобриот десен бек во Светот.
И Бранка потврди, рече, Маикон е скап ? Да, зашто е најдобар за таа позиција ...
Муабетот е кратко и јасен, Маикон сака да игра во Реал, Морати не става рампа на тоа, но го има и известено својот играч дека за да се реализира тој трансфер, Реал ке треба да плати 30 до 35м евра, енд оф стори. Ако Реал не ја исплати таа сума, Маикон ке остане играч на Интер, мада, чисто сумјам дека ке се деси ова сценарио, помирен сум со фактот дека Интер ке го ''загуби'' Маикон.

А за агентот, Интер го поседува Маикон, Интер не го поседува и неговиот агент така да он ако сака може да иде и на Хаваи и уз коктел-муабет да преговара услови со Маикон со локалниот клуб, тоа денес секој го прави, па Интер за ден го договорија Пандев, демек се немаа договорено за условите со неговиот агент пред НГ ...

^Не реков дека не вреди Маикон 35 милион, се е тоа ок.
И знам дека ќе го загубиме Маикон, криво ми е, се надевам дека ако си отиде он ќе дојде некој екстра играч во средина, али ако Коутињо изигра добро на подготовките ништо чудно да не се донесе никој освен Маскерано уз еден бек(Најверојатно агигигиерај) и тоа ќе биде мислам.

Moratti says... I am not worried about losing Maicon(не сум загрижен за губењето на Маикон...за Кирца е преводов):tv:

Зошто да е загрижен не знам јас ??

Ако си оди Мајкон,има алтернативи на таа страна,а верувам и дека ке се земе нов играч за истата позиција,така да кулиркај си :tv:

Ги гледав видеата иако се на италјански(т.е. ништо не разбирав) ме воодушевија до максимум а посебно последното ме фасцнира најповеќе.....инаку што се однесува до Мајкон јавна тајна е дека сака односно постои желба кај него да заигра за Мадрид но не сака да излезе како предавник во очите на фановите на Интер..Мајкон сигурно сака да се проба во најголемиот клуб во светот..иако го сака Интер тој веќе ја оствари целта со Интер т.е. ја освои ЛШ и веќе нема да игра на исто ниво ако остани како минатите години...вака во Мадрид плус тренер му е Мур што јасно кажува дека Мадрид кога тогаш ќе биди новиот дом на Мајкон...јас одамна мус е заблагодарив за се што направи за нас и за сите радости што ни ги донесе овој неуморлив борец по десната страна....Инаку што се однесува до мене добро би било да се вметни некако дренте во понудата на реал бидејќи кај левата страна сме крш...сигурно подобро од Киву би изиграл.....

На сајтот на Депортиво се појавија шпекулации дека низ Италијанските медиуми се пишувало дека Интер влегува во трката за левиот бек на депор, Луис Фелипе. Ај нешто повеќе ако знаете :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom