Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата 2manyfreaks
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Точно тоа беше период во кој Болоња беше во иста ситуација кко лацио сега наместо да оди напред тие можам слободно да кажам пропаднаја. Колку беше крив Круз за лошиот учинок (или цел тим зад него) не можам да кажвам. Само едно е јасно Круз најпојќе го јаде таму.

Точно тоа беше период во кој Болоња беше во иста ситуација кко лацио сега наместо да оди напред тие можам слободно да кажам пропаднаја. Колку беше крив Круз за лошиот учинок (или цел тим зад него) не можам да кажвам. Само едно е јасно Круз најпојќе го јаде таму.

Воопшто не беше Круз крив , лошата политика на тимот најмногу зафркна во ситуацијава , они очекуваа чуда од Круз а типот уште не ни беше адаптиран на начинот на игра во Италија , Сињори ако ти текиња веќе беше на залез од Кариера а одбраната приказна за себе заедно со средината, така да лошо пристапија , и еве го епилогот денес , Втора лига .

Не се согласувам дека Круз одиграл добро само една година. Круз беше :zver: уште во Феенорд, можеби во Болоња не одигра како што знае ама факт е дека станува збор за одличен голгетер. На една анкета пред некое време беше избран за еден од најпотценетите играчи на сите времиња и јас се согласувам со тоа мислење. Едноставно, дури сега на залезот од кариерата Круз доби вистинска шанса во еден голем клуб иако ја заслужи одамна.

Предходно се пишуваше за можноста Ибра и Адри да заиграат во тандем, според мене тешко дека за брзо време во Интер ќе видиме подобар тандем од Ибра и Круз. Штета само што е при крај на кариерата, иако како изгледа на теренот може да игра барем уште 3 години со ова темпо...

Нема бе некое интересно засилување ? :(

Нема бе некое интересно засилување ? :(
Заврши трансфер периодот,ке причекаш до лето,кога највероватно интер ке си купи нешто како секоја година,а дали ке биде погодено ке видиме!:helou:

Не се согласувам дека Круз одиграл добро само една година. Круз беше :zver: уште во Феенорд,

Ако се однесуваше ова на моите постови , ја нигде не негирав дека лошо играше во Феенорд , ниту пак го одбвинив за лошото издание во Болоња , Круз беше феноменален во Феенорд , важеше за доста квалитетен играч со голема иднина , кога дебитираа во Лига на Шампиони 98-99 беа трети зад Манчестер и Јуве , дома Јуве го тепаа 2-0 ( и двата гола Круз ) , за да наредна година , значи сезоната 99/00 , го предводи Феенорд до нивната 14та титула освоена по 6 години од претходната и последна за Феенорд кога е во прашање Холандската Лига .

*Иначе незнам дали некој ја има наведено причината за неговиот прекар "El Jardinero" или градинар , типот пред да започне со фудбалската кариера бил градинар на теренот каде тренирале младинците на Banfield ,кога еден ден фалело еден играч за тренингот и Круз го пополнил испразнетото место и од тој ден тогашниот тренер Оскар Лопез го приметил неговиот талент . . . . . затоа тревана на Џузепе Меаца е свежа , добро негувана и сија :D .
Мада од коа дое во Интер,лудилото од коментатор на Интер каналот го нарекува "Poncherello" поради сличноста на фризурата која Круз ја имал со еден од ликовите на олд скул америчките серии Erik Estradas .

Ако се однесуваше ова на моите постови , ја нигде не негирав дека лошо играше во Феенорд , ниту пак го одбвинив за лошото издание во Болоња , Круз беше феноменален во Феенорд , важеше за доста квалитетен играч со голема иднина , кога дебитираа во Лига на Шампиони 98-99 беа трети зад Манчестер и Јуве , дома Јуве го тепаа 2-0 ( и двата гола Круз ) , за да наредна година , значи сезоната 99/00 , го предводи Феенорд до нивната 14та титула освоена по 6 години од претходната и последна за Феенорд кога е во прашање Холандската Лига .

*Иначе незнам дали некој ја има наведено причината за неговиот прекар "El Jardinero" или градинар , типот пред да започне со фудбалската кариера бил градинар на теренот каде тренирале младинците на Banfield ,кога еден ден фалело еден играч за тренингот и Круз го пополнил испразнетото место и од тој ден тогашниот тренер Оскар Лопез го приметил неговиот талент . . . . . затоа тревана на Џузепе Меаца е свежа , добро негувана и сија :D .
Мада од коа дое во Интер,лудилото од коментатор на Интер каналот го нарекува "Poncherello" поради сличноста на фризурата која Круз ја имал со еден од ликовите на олд скул америчките серии Erik Estradas .

Најверојатно се однесвеше на мојот прв или втор пост ко ти реков дека една сезона не се споредва со 15те на ДЕлПјеро. Тогаш напишав така дека Круз играл како никогаш досега. + Само неколку сезони е во интер. За болоња зборавме а феенорд??? има голем прашалник околу тежината на холанѓанското првенство.

*El Jardinero, баш сега читав за тоа и ми беше како некое деја ву. Некогаш сум го прочитал. Чудо е како не бил забележан од мал туку во онаков сплет на околности.

Не се однесуваше на твоите постови. На “јас“ се однесуваше еве самиот напиша на која реченица,можеби требаше да бидам попрецизен ама општо зборувам, мое мислење за Круз, немав намера да реплицирам. Се согласувам дека помала тежина има Холандското првенство но во тоа време барем, Феенорд беше екипиште и во Европа играше повеќе од добро. А Круз беше човекот број еден таму. Сепак, во било какво првенство,класата треба да исплива на површина, нели? Со ова не правам споредби помеѓу ДелПиеро и Круз затоа што се многу различни играчи, ова првенство може да ги споредуваме само по бројот на постигнати голови пошто се близу, ама тоа е се.

Најкратко што можам да кажам е тоа дека овој Круз што го гледаме сега е Круз што го гледав во Феенорд. Ова е вистинскиот Круз. Не се работи за некоја моментална форма туку за повеќе години потценување на овој играч.

Кој ве лажеше бе?
Адри и Ибра можат да играат заедно во нападот, ама кога играм јас на Про Еволушн 2008, мада во последно време ми се бунат дека претерано ги користам(солирам).

Со другото се сложувам. Знаат постарите членови дека Круз ми е еден од омилените ликови во серијата Интер. Џабе. Одамна им објаснував на сите во друштвото, каков потенцијал лежи во Круз и дека човекот е потценет, а тие ми досадуваа со реплики од типот: нека оди да бери јаболка во преспа или да коси трева по ливади. Епа убаво, баш ми се допадна кога му додели два подароци на Јуве, потоа уште еден гратис. Штета што не беше на голот Буфон, ќе си го зголемеше рекордот на постогнати голови против него.

иако како изгледа на теренот може да игра барем уште 3 години со ова темпо...
Ја лично не верувам.Нема теорија.Никој играч не играл 4 сезони во исто темпо,не Круз со неговите години.

Инаку ѕвер е дечкото секогаш кога има шанса дава гол.И сеа си има првотимски статус.

Ја лично не верувам.Нема теорија.Никој играч не играл 4 сезони во исто темпо,не Круз со неговите години.

Инаку ѕвер е дечкото секогаш кога има шанса дава гол.И сеа си има првотимски статус.
е како нема таков човек еве земи го за пример Занети јас не се сеќавамна утакмица а не на сезона каде што не дал 100% од себе.
Еве земи го и Анри додека играше за Арсенал секогаш цела игра одеше према него.
Зидан со Реал исто.
Буфон секогаш е топ форма и многу други!

е како нема таков човек еве земи го за пример Занети јас не се сеќавамна утакмица а не на сезона каде што не дал 100% од себе.
Еве земи го и Анри додека играше за Арсенал секогаш цела игра одеше према него.
Зидан со Реал исто.
Буфон секогаш е топ форма и многу други!

4сезони во иста форма нема шанси.
Зидан не играше перфектно секоја сезона.Ни Анри

Плус колки години има Круз колку Анри имаше во Арсенал пред 5 год.Или Зизу пред 5год

Не се сложувам со тебе, а за прв пат ќе се сложам со некоја од игриве.
Многу убаво се објаснети стадиумите, во развојот на еден играч.
18 годишњаци

Постојат играчи кои уште од својата 16/7/8 година се суперѕвезди, рано го достигнуваат потенцијалот. Ок, супер играат цел свет лудува по нив, цената им е астрономска но, поминуваат три/четири години и нив ги снемува. Толку спласнува формата, паѓаат на кондиција поради многубројните повреди од дуелите со посилни противници... здобиени уште кога нивното тело било во развој.

25/27 години

Најбројни се... и секако се, одлични играчи. Созреале физички и психички. Секој тим би посакал да ги има, се наоѓаат баш во тој перфектен стадиум на нивната кариера. Цена солидна, ама сепак разумна.

30+

Оние кои го имале талентот одсекогаш, но немале шанса да го покажат, играчи кои конечно го пронашле вистинскиот клуб, вистинската средина. Играат перфектно, далеку полесно се справуваат со пречките пред нив, поради тоа што поминале низ сито и решето во текот на кариерата и научиле многу од нивните соиграчи. Цена ниска, ама сепак има клубови кои би ризикувале со вакви инвестиции. Едина мана, лесно се подложни на повреди. Ако е некоја посериозна, тогаш таа најверојатно ќе значи и крај на кариера.

Толку. :)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom