Незнам дали дал таква изјава, дај линк, зашто во Октомври рече дека наводно сонува да игра за Јуве, бар според goal.com., ишарај на нет и ке ја најдеш таа изјава, сега прв пат од тебе слушам за ова со Рома .
Али вака да гледаме, Интер има предност, игра во ЛШ а Кавани ке има право за настап таму, тоа ни Јуве нит Рома у моментов неможат да му го пружат.
информацијата ја прочитав на laromasiamonoi.com ама тое е пред еден месец не би можел сега да ја најдам, знам тогаш имаше статија за напишана за лошите игри на Палермо и за заминување на ѕвездите од клубот, се спомнаа Симплицио,Кавани и Кајер, за Кајер кажа и газдата на Палермо дека може да се раздели со него уште во Јануарскиот преоден рок за некоја цифра од 13мил исто така дечкото како Кавани има 22години ама е вистински динамит во одбрана, јас лично него го ставам рамо до рамо со Мексес, зборот ми беше во таа статија дадоа извадок од изјава на агентот на Кавани кој кажа дека Кавани има шелба да заигра за Рома
еве само овој газдата многу голем циција многу бара
Edinson Cavani Could Join Roma If The Conditions Are Right - Agent
Palermo striker
Edinson Cavani could join
Roma, but not on loan, according to his agent Claudio Anellucci.
On Wednesday, Cavani revealed his dream was to play for Juventus, or Chelsea. His agent has now spoken of an interest from Roma, and a move to the capital city club has not been excluded. Dialogue has already been opened up, and future talks may follow.
"I have had a number of talks with various Giallorossi directors to take Cavani to the capital," Anellucci told
Asromalive.com.
"We were close to reaching an agreement in the summer. The player is liked in Trigoria, but a number of European clubs are also after him. Juventus, Fiorentina, Manchester City…"
Reports suggested the Lupi were eager to take the player on loan, but the agent feels such a move is unlikely.
"I can exclude a loan move. [Maurizio] Zamparini wants between €15 million and €20m for Cavani," concluded the agent.
но еве сега читам Рома го сакале Л.Фабијано па нормално повеќе би сакал да дојде Бразилецот отколку Кавани