Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Добро е што ќе игра Самуел, докажан киксер е. Жал ми е што Матераци нема да настапува, ќе игравте 80 минути со играч помалку:wink:

Фергусон сам си изгради кариера така да не може да се споредува со никој тренер, од просечен тим создаде шампионски.
Зозе пак со среќна елиминација и поради тоа што е многу арогантен веднаш премина во Челзи, во моментот кога Јунајтед беше најкатастрофа, смена на генерација имаше и се проби. Значи се е чиста случајност!

ако сакате дискусија може во тема за ЛШ, не планирам да пишувам повеќе овде:helou:

Самуел бил киксер :tapp: ако Самуел е киксер, тогаш Евра после она чукање со главите со Хајнце би го ставил во Управата на Киксерите!

Фергусон сам си изградил кариеира? А Мурињо како изгради? Да не му ја поклони дедо му, да не ја наследи од татко му?

Абе преку к*р ми е од вашата реченица дека Жозе насреќа го поминал Манчестер со Порто, преку к*р ми е од тоа дека тогаш Манчестер имал смена на генерација, абе чоек к*р ме боли што се сте имале..
Чиста случајност? Па чиста случајност се гладните во Африка, чиста случајност се војните во Ирак и Авганистан, чиста сличајност е земјотресот во Јапонија, ама тоа е РЕАЛНОСТ!
А вистина и реалност е дека додека беше Жозе таму кај вас во Премиер лигата вие од Манчестер убаво го :pusk: на секој натпревар.. ве :sekss: Жозе каде стаса.. и како сакаше..

П.С. Ај сега нешто во ваш малоумен стил.. " Чиста случајност е онаа сезона која беше избркан од Абрамович што му се повредија на Челзи играчите Чех и Тери, инаку којзнае уште колку години пост ке имавте!"

честито 101 годишнина на сите интеристи да ни трае дружењето со интер и сите останати до крајот на универзумот!

Факти.
Прво тука ако не разбра зборуваме за Интер и Манчестер и нивните сегашни менаџери и зборуваме за тоа што постигнале.За Мурињо еве ќе бидам добар и ќе прифатам да зборувам и за тоа што направил со претходните клубови бидејќи според стажот е дете за Фергусон.
За првите две точки од твојот коментар си во право со математиките.
За третата точка еве ти да не се мачиш
Sir Alex Ferguson
Manager From: 06 Nov 1986 Years as Manager: 22
Premier League 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2007, 2008 FA Cup 1990, 1994, 1996, 1999, 2004 League Cup 1992, 2006, 2009 UEFA Champions League 1999, 2008 FIFA Club World Cup 2008 UEFA Super Cup 1992 UEFA Cup Winners Cup 1991 Inter-Continental Cup 1999 FA Charity / Community Shield 1990 (shared), 1993, 1994, 1996, 1997, 2003, 2007, 2008
За четвртата точка ти верувам но немој да ја додаваш и титулата во оваа сезона зошто има уште за играње.
За 5,6 и 7 точка бидејќи гледам те бидува со проценти и многу се трудиш и тука ај да ти верувам,мада бројките како што викаат во фудбалот не значат многу туку значи тоа што е постигнато.
И двајцата постигнале и ќе постигнуваат но да се вратиме на темата.
Времето во кое Фергусон почнал да работи никако неможе да се спореди со сегашноста бидејќи тогаш не постоеле луѓе од типот на Абрамович,Морати и компанија кои фрлале милиони за играчи и што ли уште не.Тогаш фудбалот не бил на она ниво на кое е денес со сите денешни модерни техники на тренирање,исхрана,кондициона спрема,услови,алатки и помагала кои ги прават денешниве играчи тоа што се машини за фудбал.Па да се постигне тоа што Фергусон го направил тогаш не е мала работа,а ти зборувај колку што сакаш но тоа неможеш да го оспориш.
Нивото на кое Фегусон го одржува МЈ како клуб од 1993 па наваму е импресивно.Дали тоа важи и за Мурињо се додека не го избркаат.За тоа дали Мурињо е добар или не се виде кога го избркаа од Челзи,па чоекот мораше да земе пауза од година дена за да се одмори од тоа што постигнал во неговата „богата“ кариера,додека Фергусон и натаму си продолжи со работа и најважно од се со освојување на титули.
Нагорната линија во кариерите на Фергусон и Мурињо е слична,но твојата забелешка на тоа зошто не го примиле Фергусон во Ренџерс или Селтик и тотално без врска бидејќи сигурен сум сега,а и порано сопствениците на овие клубови си ги удираат главите во ѕид,бидејќи види каде се Селтик и Ренџерс,а коде е Манчестер.
За тоа дека Мурињо дојде во Челзи и одма освои титула во право си,но Челзи и тогаш ги имаше милионите на Абрамович па Мурињо доби се што посака како мало дете и нормално освои,но Фергусон го немал тоа кога и тој почнувал во Манчестер,па сепак освојувал титули.Уште една споредба што не ти стои.
Мурињо е млад и пред него има време но немој да избрзуваш со претпоставки за тоа колку тој ќе работи и што ќе освои.Можеби за 2-3 години ќе му текне да замине од фудбалот,а можеби и не.Од друга страна за сер Алекс Фергусон зборуваат,годините,титулите и тука нема претпоставки.Тоа се факти и постигнати резултати,а не некои виртуелни претпоставки за тоа што ќе освои Мурињо ако има стаж како Фергусон.Времето ќе покаже.Да сме здрави и живи.
А за тоа колку сум јас стар и колку знам тебе ич не треба да те интересира бидејќи ти не си фактор со кого сакам да се споредувам иако знаеш многу факти благодарение на интернетот,но сепак мислам дека уште треба да гледаш и да учиш и да вреднуваш тоа что некој го постигнал

Ако правиш споредба во однос на Интер и Манчестер заедно со нивните сегашни менаџери нема што да правиш.. кога Манчестер има менаџер веке 35 години.. јас споредбата ти ја правев Мурињо со фергусон не интер со Манчестер!
Викаш бројките не значат ништо? А што значи во фудбалот? Играта? Акциите? Публиката? Тоа ли се памети? Бројките ги покажуваат освоените награди и титули.. и верувај само тие се памтат.. после 50 години никој нема да го памети Кристијано Роналдо.. сите ке ги паметат освените титули и за нив ке зборуваат!
Абрамович и Морати фрлале пари? Ај пресметај колку пари има потрошено Манчестер од кога е дојден Фергусон па дојди пиши овде.. Вие сте еден од најбогатите клубови.. и сигурно Абрамович нема потрошено повеке од вас за овие 3-4 години..
Фергусон немал пари во манчестер на почетокот ама освојувал.. а кога тоа освојувал? После 7 години? А Мурињо да не имал пари во Порто? Првата година го освоил купот на Уефа, втората Лигата на Шампиони.. и двете бил првак на Португалија.. ама имал изгледа 500 милиони буџет а? :tapp: И додека Фергусон градел тим, или веке имал тим, Мурињо дошол со Порто и го отпаднал од Лигата на Шампионите.. епа види сега.. кој колку потрошил.. Мурињо за две години во порто или овај вашиов до таа 2004 или 2005 година незнам која беше.. кога ве елиминираа..

честито 101 годишнина на сите интеристи да ни трае дружењето со интер и сите останати до крајот на универзумот!

Честито и од мене до сите Интеристи, да сме живи и здрави, со повеќе победи, купови, титули, итн. :)

Честито 101 годишнина и од мене до сите Интеристи, понатаму многу многу победи и титули!
ФОРЦА ИНТЕР !

п.с. Што ви реков? Кажав дека ќе нема живот од овие од Манчестер тука...

Ако правиш споредба во однос на Интер и Манчестер заедно со нивните сегашни менаџери нема што да правиш.. кога Манчестер има менаџер веке 35 години.. јас споредбата ти ја правев Мурињо со фергусон не интер со Манчестер!
Викаш бројките не значат ништо? А што значи во фудбалот? Играта? Акциите? Публиката? Тоа ли се памети? Бројките ги покажуваат освоените награди и титули.. и верувај само тие се памтат.. после 50 години никој нема да го памети Кристијано Роналдо.. сите ке ги паметат освените титули и за нив ке зборуваат!
Абрамович и Морати фрлале пари? Ај пресметај колку пари има потрошено Манчестер од кога е дојден Фергусон па дојди пиши овде.. Вие сте еден од најбогатите клубови.. и сигурно Абрамович нема потрошено повеке од вас за овие 3-4 години..
Фергусон немал пари во манчестер на почетокот ама освојувал.. а кога тоа освојувал? После 7 години? А Мурињо да не имал пари во Порто? Првата година го освоил купот на Уефа, втората Лигата на Шампиони.. и двете бил првак на Португалија.. ама имал изгледа 500 милиони буџет а? :tapp: И додека Фергусон градел тим, или веке имал тим, Мурињо дошол со Порто и го отпаднал од Лигата на Шампионите.. епа види сега.. кој колку потрошил.. Мурињо за две години во порто или овај вашиов до таа 2004 или 2005 година незнам која беше.. кога ве елиминираа..

Абе чоече јас веќе нема да се пењам со тебе и да ти докажувам нешто за кое очигледно од преголема омраза кон Фергусон не сакаш да го разбереш или да си го признаеш.И исто така неможеш да разбереш за што ти зборувам бидејќи ваљда не ги дочитуваш до крај моите коментари.
Само сакам да те поздравам и да се сретнеме на крајот од оваа сезона на овој форум и да ги собереме впечатоците и да ги изброиме титулите кои ќе ги освојат МЈ и Интер.За твоја информација МЈ до сега оваа сезона има освоено 3 титули,а Интер..........?!?
Ти продолжи да размислуваш како што сакаш,а јас ќе си размислувам како што јас сакам.

Абе чоече јас веќе нема да се пењам со тебе и да ти докажувам нешто за кое очигледно од преголема омраза кон Фергусон не сакаш да го разбереш или да си го признаеш.И исто така неможеш да разбереш за што ти зборувам бидејќи ваљда не ги дочитуваш до крај моите коментари.
Само сакам да те поздравам и да се сретнеме на крајот од оваа сезона на овој форум и да ги собереме впечатоците и да ги изброиме титулите кои ќе ги освојат МЈ и Интер.За твоја информација МЈ до сега оваа сезона има освоено 3 титули,а Интер..........?!?
Ти продолжи да размислуваш како што сакаш,а јас ќе си размислувам како што јас сакам.

Абе тоа што вие во Англија имате 5 купа не е мој проблем! Интер веќе има една, супер купот на Италија! А за вас не ме интересира, искрено..

Ај честито 101 годишнина,се надевам во среда поубаво ќе ви честитаме:smir:

Факти.
Прво тука ако не разбра зборуваме за Интер и Манчестер и нивните сегашни менаџери и зборуваме за тоа што постигнале.За Мурињо еве ќе бидам добар и ќе прифатам да зборувам и за тоа што направил со претходните клубови бидејќи според стажот е дете за Фергусон.
За првите две точки од твојот коментар си во право со математиките.
За третата точка еве ти да не се мачиш
Sir Alex Ferguson
Manager From: 06 Nov 1986 Years as Manager: 22
Premier League 1993, 1994, 1996, 1997, 1999, 2000, 2001, 2003, 2007, 2008 FA Cup 1990, 1994, 1996, 1999, 2004 League Cup 1992, 2006, 2009 UEFA Champions League 1999, 2008 FIFA Club World Cup 2008 UEFA Super Cup 1992 UEFA Cup Winners Cup 1991 Inter-Continental Cup 1999 FA Charity / Community Shield 1990 (shared), 1993, 1994, 1996, 1997, 2003, 2007, 2008
Друже, Ферги ако не се лажам е тренер во Манчестер од 86та, како менаџер својата кариера ја започнува во далечната 1976, и сега, споредуваш успеси на менаџер кој е повеќе од 30 години на таква функција, и повеќе од 20 години во МЈ, со тип, кој својата менаџерска кариера ја започнал во 2002 година и е менаџер скоро 7 години .

Ферги од 86та до сега, има две титули во ЛШ, Мурињо од 2002 до сега има една, и тоа со Порто ( каде беа тука парите ) а во наредните 20 години не верувам дека ке остане само на таа .

Е сега кога си кај парите и Абрамович, само да те потсетам, кој беше тренер на Челзи кога Абрамович дојде за газда во тој клуб ? Не мора да се мачиш, тоа беше Раниери, тој во тимот донесе играчи како Муту, Креспо, Maкалеле, Вејн Бриџ, Џо Кол, Верон, Глен Џонсон, Скот Паркер ( важеше за голем талент и беше донесен за 10 милиони фунти ) , СЕ НА СЕ склопено, Раниери потроши точно 120 милиони фунти плус во екипата беа Лампи, Галас, Тери, што освои ? Еве ти еден убав податок и факт кој говори дека не е се до парите . :smir:

Факт, дека Ферги е еден од најдобрите менаџери во својата историја, али да си тренер од 2002 година, и за тој период да има луѓе кои ке прават некакви споредби помеѓу Мур и Ферги, и да ги ставаат во една иста реченица кажува доволно за Мурињо, до 2006/7 јас немав сретнато личност од фудбалскиот свет кој бил ставен во ист кош со Ферги . И самиот Фергунсон пред неколку месеци кажа дека Мурињо би бил идеален негов наследник, тоа е факт, нешто слично кажа ако не се лажам и Рио, а зборовите на оној првиот доволно говорат, ме газат мене, тебе и било кој друг кој ке земе и безпотребно ке дели некои смешни префикси за Мурињо .

Баталете го вие неговиот арогантен карактер, начинот на однесување, гледајте што Се прави за екипата која ја води, јас не верувам дека некој фан на Манчестер би земал во предвид некои забелешки кои се однесуваат на Ферги како карактер или начин на кој се однесува со судии, на прес конференции, тоа што нив ги интересира е начинот на кој тој го води својот клуб, а тоа го прави перфектно, т.е. приближно до зборот перфекција .
Јас како фан на Интер, истото го гледам кај Мурињо, едноставно прави Се за доброто на целиот тим, од тренинг режим, до градење на еден и единствен тимски дух и имплементирање на победнички карактер во истиот, што во една ваква екипа која ја наследи од Манчини беше претешко .

И реално, објективно, Манчестер моментално е подобра екипа од Интер најмногу поради играчкиот кадар во средината, која е може и еден од најважните фрагменти од онаа тројна врска одбрана - средина - напад . Затоа и мечот со нив е претежок, можеми најтешкиот испит за Интер во последните 10 години, не претерувам .
Не би можел да опишам колку би бил среќен доколку во Среда Интер успее да го помине англискиот, европскиот и светскиот првак, но дури и доколку се случи спротивното, не би бил разочаран, баш поради моменталната екипа која реално е скалило подоле од оние кои можеме да ги ставиме за освојувачи на Европа .
Причината за тоа е бројот на играчи на кои наиде Мурињо пред да започне сезоната, плус проблемите за имплементација на 4-3-3 форматот во Италија . Минатата сезона играа буквално со истата екипа, т.е. со ист тип на играчи со оглед на тоа дека главните засилувања сезонава не вродија со плод, но сепак, ние се надеваме на успех против Јунајтед, а како за споредба, со Манчини уште од Јануари минатата година го предвидовме исходот од дуелот со Ливерпул . . . и да, ке се согласам со дел од членовите овде, најсилното моментално оружје на Интер и против Јунајтед и во борбата за Скудетото, е Мурињо, зашто со овој ИСТ играчки кадар со тренер како Манчини, Интер ке се бореше за ЛШ, факт . :smir:

Момци па срамота е бе Мурињо да го рамниме со дедото како што го викате СЕР`ко:pos2::pos2:Мурињо нема фрлано со копачки по играчи,како дедото по Беким што фрлаше,по после со 4 конци над око:pos2::pos2:Зашто се тоа???Дека терал инает:pos2::pos2:Е сега се гледа кој каков тренер е.Мурињо ке каже едно,и тоа е закон,нема никој против него што може да отиде,а ако отиде........па се разбира ке се заебе.:toe::salut:

Момци па срамота е бе Мурињо да го рамниме со дедото како што го викате СЕР`ко:pos2::pos2:Мурињо нема фрлано со копачки по играчи,како дедото по Беким што фрлаше,по после со 4 конци над око:pos2::pos2:Зашто се тоа???Дека терал инает:pos2::pos2:Е сега се гледа кој каков тренер е.Мурињо ке каже едно,и тоа е закон,нема никој против него што може да отиде,а ако отиде........па се разбира ке се заебе.:toe::salut:
Немаше потреба од постов, реков, го респектирам Фергунсон поради тоа што го има направено за својот тим, не ме интересираат оние кои фрлаат кал врз него, најрелевантно е што еден менаџер е способен да направи за доброто на својот тим . . . . погледнете го Мен Ју во неговата ера, спуштете капа и енд оф стори .

Аналогно на ова, истото го гледам и кај Мурињо, си излезе на телевизија, се стави во одбрана на својот тим, кажа факти кои во медиумите никој не ги поби, и го тргна целосно вниманието на истите од лошите изданија на Интер пред претешкото гостување против Џенова која до овој викенд немаше пораз на свој терен . :smir:

И сега една изкава на напатената Росаела Сенси

“Неговите изјави се директно поттикнување на насилство. Не разбирам дека господинот Мурињо не размислува за последиците, а вакво неосновано навредување само ги поттикнува навивачите ширум Италија да реагираат на свој начин, како што знаат. Еднакво грдо како и Мурињо со своите зборови. Животот ме научи да бидам мирна по вакви медиумски напади. Ме научи и фудбалот бидејќи сите заедно мораме да размислуваме многу подлабоко. Нашите изјави се рефлектираат на навивачите, затоа го осудувам неговиот напад“,

Извини девојко, што Ти ке направеше кога некој ке фрлеше кал врз успесите на Рома, не земајки ги во предвид сите оние одлуки кои оделе во корист на другите ривали ? Јас сум уверен дека она Се би дала да е во една таква ситуација, а не во ваква, да гледа од ложата како нејзината омилена Волчица 'ржи за пленот наречен пласман во Лигата на Шампионите . :smir:

Немаше потреба од постов, реков, го респектирам Фергунсон поради тоа што го има направено за својот тим, не ме интересираат оние кои фрлаат кал врз него, најрелевантно е што еден менаџер е способен да направи за доброто на својот тим . . . . погледнете го Мен Ју во неговата ера, спуштете капа и енд оф стори .

Аналогно на ова, истото го гледам и кај Мурињо, си излезе на телевизија, се стави во одбрана на својот тим, кажа факти кои во медиумите никој не ги поби, и го тргна целосно вниманието на истите од лошите изданија на Интер пред претешкото гостување против Џенова која до овој викенд немаше пораз на свој терен . :smir:

И сега една изкава на напатената Росаела Сенси

“Неговите изјави се директно поттикнување на насилство. Не разбирам дека господинот Мурињо не размислува за последиците, а вакво неосновано навредување само ги поттикнува навивачите ширум Италија да реагираат на свој начин, како што знаат. Еднакво грдо како и Мурињо со своите зборови. Животот ме научи да бидам мирна по вакви медиумски напади. Ме научи и фудбалот бидејќи сите заедно мораме да размислуваме многу подлабоко. Нашите изјави се рефлектираат на навивачите, затоа го осудувам неговиот напад“,

Извини девојко, што Ти ке направеше кога некој ке фрлеше кал врз успесите на Рома, не земајки ги во предвид сите оние одлуки кои оделе во корист на другите ривали ? Јас сум уверен дека она Се би дала да е во една таква ситуација, а не во ваква, да гледа од ложата како нејзината омилена Волчица 'ржи за пленот наречен пласман во Лигата на Шампионите . :smir:
На ваков Арсенал Рома може да го победи без никаков проблем доколку изигра како што знае често тоа да го стори.Не сомнено е дека Рома е еден голем фудбалски клуб кој никој никогаш не може да ја извалка нејзината историја и успеси.
Што се однесува до Фергусон сите фудбалери и тренери треба и се однесуваат кон него со голема почит.Она што тој го има направено за својот клуб е скапоцено и е веќе можеби најголемата легенда на овој клуб.Исто така и Мурињо, ма да не е толку искусен колку Фергусон е со многу цврст темперамент како секектор и секогаш знае да ја придобие психолошката предност на своја страна(она што и ти го имаше наведено)...За в среда нека победи подобриот иако јас навивам за Интер.

Jose Mourinho vs Mario Baloteli

114368.jpg

Жозе Мурињо: Слушај ме сега..
Балотели: Кажи шефе..
Жозе Мурињо: Во среда ке играш прва постава, немој да ме изневериш!
Балотели: Нема шефе, ветувам.
Жозе Мурињо: Сакам да трчаш насекаде низ теренот, да помагаш во одбраната при прекини, да се движиш побрзо со топката..
Балотели: Шефе, едно молба ако може.. В четврток сум од сабајле на школо.. да средиш со учителката..
Жозе Мурињо: Средено е со неа.. сношти бевме заедно во Гранд Хотел..
Балотели: (Кисело се насмевна) .. ЗАКОН СИ!

Мурињо: И да пазиш на стативата
Балотели: Тоа сигурно

:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom