Фан Клуб: Интер

• Креатор на темата Креатор на темата Адриано
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Сестрата на Морати вели дека сигурно ќе се донесе класа играч како замена за Ибра доколку Интер не може да го задржи напаѓачот.

Bedy Moratti: "Ibra on? Will another sample"

Максиму да го задржиме Ибра уште една сезона, особено ако и следната година немаме успех во ЛШ гарант ќе сака да си оди.

campioni_91213.jpg
ti2Bamo2Binter.jpg
itaiy8.png
save87neroazzurroom4.jpg
inter_scudetto17.jpg

Интересни вести денеска!!!

додека си седел дома дедо и додека си го читал весникот на вратата му заѕвонил некој.
испаднал дедо кога ке види Анчелоти со преведувач!
Анчелоти збори нешто а типот преведува!
драг господине ние сме од A.C.Milan(Атлетско Старечки клуб Милан) и дојдени сме во потрага по таленти.Дали сакате да дојдете во Милан да бидете предводник на тимот бидејки најстариот кај нас веќе стаса до пензијата?
дедо ми се насмеал и му рекол ZERO TITULLI и му ја залепил вратата!

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Али онака со итаљански акцент !

ZERO TITOLI !!!!!!!

Семинарска за ИНТЕР :D

Круз, Креспо, СУАЗО, Матераци, Виера, Бурдисо, Фиго, Мансини - ААААААУУУУУУТТТТТТТ

Ривас - "Тајсон", Хименез, Обина - позајмица

потребно ни е: 2 одбрамбени играчи (1 класа, и еден анонимец кој можно е да испадне добар трансфер), 1 КРЕАТИВЕЦ (класа), 1 напаѓач (од ранг на Милито) и 1 голман!!!

Причини:
Одбраната ни е стара почнуваме да стануваме како Милан,

- Кордоба 33 години; Самуел 31 година; Киву 29;

Не дека не можат да издржат уште година - две... ама ако сакаме Лига на Шампиони, мора да се одврзе ќесето и да се доведе ЦЕНТРАЛЕН одбрамбен играч од ранг на Видиќ (пред се проверен) и еден не толку познат и кој нема да не чини многу. Кордоба и Самуел почнаа често да се повредуваат, башка и годините си го прават своето. Иако се супер играчи на кој би се потпреле во одбраната, единствена пречка е што се повредуваат! Киву има 2 просечни, па може да се кажат и подпросечни сезони, башка огромен киксер стана, нема брзина, агилност, снагата му е не така јака страна...

Средина:

- Станковиќ 31 година, Виера 33 години, Камбијасо 29 години, Мансини 29 години, Мунтари 25 години, Хименез 25 години

Средината со можното заминување на Виера кој и не се баш изнаигра многу многу... не само оваа сезона и претходните... се на се дали 50тина натпревари дали има заиграно, што од повреди, што од недостаток на форма, не е битно, не губиме многу со неговото заминување, зашто Камбијасо ја има целата работа под контрола, башка тука е и Мунтари кој од е се подобар од утакмица во утакмица.. со пензинирањето на Фиго се отвара едно мало дупче во средината што се нарекува - недостаток на техника, креативност, визија, кое и не така го имаме во големи количини...Така да целата креативност е оставена на: Мансини, Станковиќ, Хименес... што не сум баш убеден дека на некој начин ќе ја оправдаат улогата "креативец" во една екипа која има амбиции за освојување на ЕВРОПА... Мансини од одма кажав да му се покаже вратата која води надвор од Интер, ако може да се искористи за некој трансфер или некој денар повеќе. Хименес е играч кој има квалитет ама го снајде и него судбината РЕКОБА. Едноставно не може да се извлече доброто од него. Затоа за да не ризикуваме со негово чмаење на клупа - ПОЗАЈМИЦА. И тогаш остануваме со 1 креативец - ако може така да се каже - Станковиќ. Мислам дека најдоброто од Станковиќ го извадивме, остана само уште она БАЛКАНСКОТО - тепањето, нервозата, спорината... башка влегува во оние години - во КЛИМАКС (хаха) залез на кариерата... мада може да изигра една сезона пола стартер, пола како замена од клупа!!

Чаре: 1 КРЕАТИВЕЦ кој мора да е квалитетен, без разлика на цена... овде е делот каде што Морати треба да му даде бланко чек на Мурињо и тој да го искористи паметно. Паметно со доведување на некој квалитетен креативец.

Напад:

- Ибрахимовиќ 28 години, Круз 35 години, Креспо 34 години, Балотели 19 години, Обина 22 години...

Овде имаме што знам ситуација која најлесно би се решила... 1 напаѓач кој е е светска класа, кој би можел да дреме на клупа, но кој би имал чувство за гол, играч кој не е така млад. Играч од ранг на Милито... мада мислам дека и не е толку потребно да се интервенира овде! зашто - доколку би се довел квалитетен креативец кој ќе има визија, кој би местел голови, па и би давал голови, за да не мора Ибро да се враќа толку наназад за да ја превземе таа функција! Доколку не се донесе квалитетен креативец пак се враќаме на старото и тогаш ни треба некој кој ќе ги полни мрежите, а ИБРО ќе треба да праи асистенции.... Затоа да не се ризикува, башка сме клуб кои има длабоки џебови, би можеле да си дозволиме 15тина милиони за Милито у секој случај ќе ни се исплати!

Голман:

- Толдо 33 години, Ј. Цезар 29 години, Орландони 32 години

Сепак покрај годиниве мислам ни треба едно младо голманче кој ќе не ококори малце на таа позиција во можна повреда на 1 или недајбоже на 2ца од голманите, или да се промовира некое дете од 2-3тиот тим...

Е сеа: можни трансфери што би помогнале:
Personal information
Full name
Nemanja Vidić
Date of birth
October 21, 1981 (1981-10-21) (age 27)
Place of birth
Titovo Užice, SR Serbia, SFR Yugoslavia
Height
6 ft 2 in (1.88 m)
Playing position
Centre back

brenooficial.jpg
Personal information
Full name

Date of birth
13 October 1989 (1989-10-13) (age 19)
Place of birth
Cruzeiro, Brazil
Height
1.87 m (6 ft 1+1⁄2 in)
Playing position
Central Defender
Date of birth
28 February 1985 (1985-02-28) (age 24)
Place of birth
Ribeirão Preto, Brazil
Height
1.74 m (5 ft 8+1⁄2 in)
Playing position
Attacking midfielder

101473.jpg
Personal information
Full name
Gökhan Inler
Date of birth
27 June 1984 (1984-06-27) (age 24)
Place of birth
Olten, Switzerland
Height
1.83 m (6 ft 0 in)
Playing position
Centre midfielder

Personal information
Date of birth
23 January 1984 (1984-01-23) (age 25)
Place of birth
Bedum, Netherlands
Height
1.81 m (5 ft 11+1⁄2 in)
Playing position
Winger
Second striker

Personal information
Date of birth
June 9, 1984 (1984-06-09) (age 24)
Place of birth
Utrecht, Netherlands
Height
1.70 m (5 ft 7 in)
Playing position
Midfielder
Attacking Midfielder
Winger
Diego Alberto Milito
Date of birth
June 12, 1979 (1979-06-12) (age 29)
Place of birth
Bernal, Argentina
Height
1.83 m (6 ft 0 in)[1]
Playing position
Striker

20090317151529.jpg
Personal information
Date of birth
January 31, 1983 (1983-01-31) (age 26)
Place of birth
Castellammare di Stabia, Italy
Height
1.83 m (6 ft 0 in)
Playing position
Striker

Date of birth
January 10, 1988 (1988-01-10) (age 21)
Place of birth
São Vicente, Brazil
Height
1.90 m (6 ft 3 in)
Playing position
Goalkeeper

мислам дека по 1 играч од сите позиции ќе заврши голема работа!!!!

Имаме Голман од младинците Ѕверка!
Вид Белец-момчето се има докажано кај младинците!
п.с.Убаво уредено со добра анализа браво!

Круз, Креспо, СУАЗО, Матераци, Виера, Бурдисо, Фиго, Мансини - ААААААУУУУУУТТТТТТТ

Ривас - "Тајсон", Хименез, Обина - позајмица

потребно ни е: 2 одбрамбени играчи (1 класа, и еден анонимец кој можно е да испадне добар трансфер), 1 КРЕАТИВЕЦ (класа), 1 напаѓач (од ранг на Милито) и 1 голман!!!

Причини:
Одбраната ни е стара почнуваме да стануваме како Милан,

- Кордоба 33 години; Самуел 31 година; Киву 29;

Не дека не можат да издржат уште година - две... ама ако сакаме Лига на Шампиони, мора да се одврзе ќесето и да се доведе ЦЕНТРАЛЕН одбрамбен играч од ранг на Видиќ (пред се проверен) и еден не толку познат и кој нема да не чини многу. Кордоба и Самуел почнаа често да се повредуваат, башка и годините си го прават своето. Иако се супер играчи на кој би се потпреле во одбраната, единствена пречка е што се повредуваат! Киву има 2 просечни, па може да се кажат и подпросечни сезони, башка огромен киксер стана, нема брзина, агилност, снагата му е не така јака страна...

Средина:

- Станковиќ 31 година, Виера 33 години, Камбијасо 29 години, Мансини 29 години, Мунтари 25 години, Хименез 25 години

Средината со можното заминување на Виера кој и не се баш изнаигра многу многу... не само оваа сезона и претходните... се на се дали 50тина натпревари дали има заиграно, што од повреди, што од недостаток на форма, не е битно, не губиме многу со неговото заминување, зашто Камбијасо ја има целата работа под контрола, башка тука е и Мунтари кој од е се подобар од утакмица во утакмица.. со пензинирањето на Фиго се отвара едно мало дупче во средината што се нарекува - недостаток на техника, креативност, визија, кое и не така го имаме во големи количини...Така да целата креативност е оставена на: Мансини, Станковиќ, Хименес... што не сум баш убеден дека на некој начин ќе ја оправдаат улогата "креативец" во една екипа која има амбиции за освојување на ЕВРОПА... Мансини од одма кажав да му се покаже вратата која води надвор од Интер, ако може да се искористи за некој трансфер или некој денар повеќе. Хименес е играч кој има квалитет ама го снајде и него судбината РЕКОБА. Едноставно не може да се извлече доброто од него. Затоа за да не ризикуваме со негово чмаење на клупа - ПОЗАЈМИЦА. И тогаш остануваме со 1 креативец - ако може така да се каже - Станковиќ. Мислам дека најдоброто од Станковиќ го извадивме, остана само уште она БАЛКАНСКОТО - тепањето, нервозата, спорината... башка влегува во оние години - во КЛИМАКС (хаха) залез на кариерата... мада може да изигра една сезона пола стартер, пола како замена од клупа!!

Чаре: 1 КРЕАТИВЕЦ кој мора да е квалитетен, без разлика на цена... овде е делот каде што Морати треба да му даде бланко чек на Мурињо и тој да го искористи паметно. Паметно со доведување на некој квалитетен креативец.

Напад:

- Ибрахимовиќ 28 години, Круз 35 години, Креспо 34 години, Балотели 19 години, Обина 22 години...

Овде имаме што знам ситуација која најлесно би се решила... 1 напаѓач кој е е светска класа, кој би можел да дреме на клупа, но кој би имал чувство за гол, играч кој не е така млад. Играч од ранг на Милито... мада мислам дека и не е толку потребно да се интервенира овде! зашто - доколку би се довел квалитетен креативец кој ќе има визија, кој би местел голови, па и би давал голови, за да не мора Ибро да се враќа толку наназад за да ја превземе таа функција! Доколку не се донесе квалитетен креативец пак се враќаме на старото и тогаш ни треба некој кој ќе ги полни мрежите, а ИБРО ќе треба да праи асистенции.... Затоа да не се ризикува, башка сме клуб кои има длабоки џебови, би можеле да си дозволиме 15тина милиони за Милито у секој случај ќе ни се исплати!
мислам дека по 1 играч од сите позиции ќе заврши голема работа!!!!

Друже ти се заебаваш или не?

Ќе почнам од голманите. Жулио Цесар има уште добри пет години да брани. Сега влегува во најдобриот дел од кариерата. Башка веќе го позаривме Вивиано, голман на Бреша кој важи за еден од најголемите надежи на Италијанскиот фудбал.

Дефанзивци, Немања Видиќ и не е толку млад како што мислиш има 27 години а за да го купиме ќе требаат околу 30 милиони. Во нашава ситуација тоа се џабе фрлени пари во вода. Стојам на ставот дека дефанзивата не треба да се менува, имаме солидни играчи кои оваа сезона имаа само проблеми со повредите. Немавме ниту еднаш константно идентична одбрана на неколку натпревари во средина.

Брено e дупка не видена, го имам гледано во неколку наврати се губи на теренот. Се уште не дошол на ниво да игра во нашиот тим.

Ако веќе мора да се купи играч од одбраната јас сум за Раул Албиол од Валенсија. Незнам колку сте го прателе овој играч но мене многу ми се допаѓа неговата игра.

Гокан Инлер да биде нашиот креативец!!! Така може само со третокласни екипи од Серија Б, во Серија А и ЛШ ни треба некој по опасен играч (Рибери) незнам зошто немо ја посматраме ситуацијата на Диего може Мурињо има некој други планови со Хамшик или Хернандес од Сао Паоло.

Само нападот си го погодил.

Moжна е и нова шанса за Кварезма, е сега јас сум за, не за друго, цената драстично му падна, млад е, и има цело лето за имплементација во новиот систем на Мурињо, 4-3-1-2 . Башка, секој заслужува и втора шанса, иако малце сум скептичен за истата, осеќам ке го искористат за носење на некој играч али што е тука е, некако го заборавивме па вредеше да се сподели и таа информација .

п.с. Веќе два дена се шпекулира и за Мота од Џенова, ме интересира вашето мислење . За него реков, 1 добра сезона во својата кариера, изиграна на високо ниво, тешка повреда имаше пред некоја сезона ( скина лигаменти ) и не е класичен плеј, него е централен играл од средниот ред .

Еве што вика и Вики за неговите проблеми со повредите
Motta was also dogged by several injuries (as well as inconsistent performances), particularly one suffered on September 11, 2004 against Sevilla FC, which sidelined him for seven months,[3]during his time at Barcelona. Motta would eventually need surgery to rebuild the anterior cruciate and lateral ligaments in his left knee. He was able to make a swift recovery and made an emotional comeback, taking to the field to rapturous applause as eventual league champions defeated Getafe CF 2-0, on April 17.
In August 2007, Motta moved to Atlético de Madrid for 2M.[4]Once again, he began the season on the sidelines, injured. In the Spanish Cup quarterfinal match against Valencia C.F., he was sent off after only 25 minutes. Atlético lost the match 1-0 and subsequently the tie.
Due to injury to habitual starter Raúl García and the departure of Maniche in January 2008, his opportunities increased. In March, however, the recurrent knee problems reappeared, and Motta's season was over, after a successful surgery and rehabilitation in the United States.[5]

Motta's career at Atlético was ended with his contract termination at the end of August 2008, and he joined Genoa C.F.C. the following month, after passing a medical.[6]During his first campaign, Motta performed consistently well and was a regular in the starting eleven, under coach Gian Piero Gasperini.
Eдно останува факт, огромен ризик е да се даваат големи пари за ваков играч, знаејки ги Интер со ваквите, не сфаќам зашто воопшто се обидуваат да го донесат . . . категорично против сум !

Интер Шампион!

Упс сме станале шампиони! Честитки! Не бев во државава извесно време, немав можност да гледам во живо славењето.. еве сега гледам клипови на јутуб и читам меѓу редови овде што сте напишале..
Колку што можам да видам впечаток ми стави еден клип.. сега незнам дали беше клип или ми кажуваа сношти.. или пак прочитав овде оти се ми дојде наеднаш.. а ми остана во сеќавање последното контрање со дел од фановите на Интер тука.. значи.. навивачите го скандирале името на Златан или се лажам јас?
Последно што беше го исвиркуваа.. па онака ме интересираше дали и останатите овде кои го исвиркуваа на последната утакмица го скандираа неговото име.. секако без почнување на некоја оштра дискусија ќе ве молам.. :smir:
Читам сега по ова Гоал, дека овие од канализацијава на Италија го избркале тренерот.. очекувано од моја страна, напоменав во она што го пишував пред дуелот со Јуве, во воведот.. за Диего исто така викаат сигурно ама за него дур не видам црно на бело не верувам..
друго што ќе велев.. Морати читам изјава вика.. Златан ќе остане со нас наредната сезона 90 % !? Па си викам каде се тие 10 % ? Да не знае некој повеќе од вас.. јас слабо следев што се случуваше изминативе денови.. Фиго исто така ќе се пензионира.. (фала богу според мене).. ќе купат некој помлад и побрз.. и додека сум тука во средината сеуште стојам на тоа дека доста му е на Хавиер Занети (немој сега да почнете со бла бла бла капитенот наш), мислам дека е време да се уфрли некој креативец.. ако веќе ја сакаме Лигата на Шампиони..
И за крај.. Диего Милито.. изгледа ќе го донесат.. ама штознам.. добар е.. ама стар е.. и + ќе ни го наплатат некои 15 милиони евра.. значи имаме нова грешка на управата .. што не го купиле од Зарагоза туку сега ми го носат.. во време кога можи да се умори и да не дава веќе голови.. :smir:
И гледам нешто брборкате за одбраната.. го сакате Видич? Кој е тој? Мислам дека веќе го имаме Бурдисо во тимот! Не сакам нов! Доста ни е од еден кој прави црвени картони и некои катастрофални грешки.. сега уште еден сакате..
Ако даваат 30 м евра за Видич, нека дадат 50 ама нека го донесат Тери! Барем да знаеме дека сме зеле нешто асолно..
Инаку од оние реални трансфер цели кои можиме да ги донесиме, а кој е еден од најдобрите барем според мене, тоа е Лусио од Баерн!
Мислам дека му се смачи него во Баерн, една добра понуда со добар договор.. и ете ви класа одбранбен фудбалер!
Толку запамтив од ова што на прв пат прочитав наназад..
Гледам клипови сега ако име нешто тука сум.. :pipi:

Мурињо за Кварезма.

"He has truly had a season to forget,” Mourinho said. “It is most likely he will return to Inter because he is a player of Inter and I do not see any club willing [to buy him], especially because of the season he has had.

"I think what will happen is that he will return to Inter but he will surely need to have another kind of mentality to do what he has not done."

Да се надеваме дека ќе се врати во одлична форма како што ја имаше во Порто и достојно да го замени Фиго...ете и 7-цата ќе му ја дадеме :)

Гледам сме биле заинтересирани и за Ван Перси...наводно не бил задоволен од понудениот договор и Арсенал побргу би го продале одколку да ризикуваат во иднина да си замине како слободен играч.

п.с. Веќе два дена се шпекулира и за Мота од Џенова, ме интересира вашето мислење . За него реков, 1 добра сезона во својата кариера, изиграна на високо ниво, тешка повреда имаше пред некоја сезона ( скина лигаменти ) и не е класичен плеј, него е централен играл од средниот ред .

Eдно останува факт, огромен ризик е да се даваат големи пари за ваков играч, знаејки ги Интер со ваквите, не сфаќам зашто воопшто се обидуваат да го донесат . . . категорично против сум !

ме 2

1000% не сум за негово носење...игра променливо, не е константно добар, а за такви има колку да сакаш. Можит е добар за екипа како што е Џенова, а за во Интер не е!!!

Се се али Лусио од Баерн НЕ !!!

Типот е поголем киксер од Бурдисо ... Нема шанси !!!1

значи.. навивачите го скандирале името на Златан или се лажам јас?

Да да, со "Ибрахимовиќ лалала лалала" и баш тогаш кога почнаа да пеат камерата го покажа Ибра и тој му се заврте и му крена рака.

Барем јас така видов :smir:

Се се али Лусио од Баерн НЕ !!!

Типот е поголем киксер од Бурдисо ... Нема шанси !!!1

Да не си гледал ти некој друг Лусио? Или одиш контра на муабетиве мои? Лусио киксер.. Висок, цврст, брз, игра со глава, игра со нога.. комплетен, не се уморува.. и ти влегуваш со цитатот - Киксер!
Ај најди некоја утакмица кај што кикснал.. онака како оној Видич во клучни уктамици како финалето со оние од Азија кога доби црвен, потоа она дерби со Ливерпул.. 1-5 мислам беше.. или 1-4.. кикс невиден за голот и капак на тоа црвен..
Видич со Лусио? Можеби Видич ти изгледа подобар оти игра покрај Фердинанд.. а Лусио покрај себе ги има ван Бујтен и Одо! Две црпки невидени..

Да не си гледал ти некој друг Лусио? Или одиш контра на муабетиве мои? Лусио киксер.. Висок, цврст, брз, игра со глава, игра со нога.. комплетен, не се уморува.. и ти влегуваш со цитатот - Киксер!
Ај најди некоја утакмица кај што кикснал.. онака како оној Видич во клучни уктамици како финалето со оние од Азија кога доби црвен, потоа она дерби со Ливерпул.. 1-5 мислам беше.. или 1-4.. кикс невиден за голот и капак на тоа црвен..
Видич со Лусио? Можеби Видич ти изгледа подобар оти игра покрај Фердинанд.. а Лусио покрај себе ги има ван Бујтен и Одо! Две црпки невидени..

Пер .. карање со тебе е као убедување со навивач на Билан и мавање фора КОЛКУ ЛИГА НА ШАМПИОНИ имате ?

ЈА следам германско првенство цела година .... типот е КАМЕН , дупка ... + е СТАРО магаре

Пер .. карање со тебе е као убедување со навивач на Билан и мавање фора КОЛКУ ЛИГА НА ШАМПИОНИ имате ?

ЈА следам германско првенство цела година .... типот е КАМЕН , дупка ... + е СТАРО магаре

Епа тоа ти напоменав де.. погоре во постот ако си прочитал убаво..
Исто така карање со тебе е како со навивач на Јуве.. ти му викаш сонцето на исток изгрева тој ти вика на запад..
Ти следиш германско.. ама не го следиш Бразил изгледа..
Исто така го следиш Видич во англиско.. ама не ја следиш Србија изгледа..
сума сумарум на сето тоа знаеш што е? - Видич ти изгледа подобар бидејќи игра во Манчестер, односно Лусио послаб бидејќи таму сите се камења..
А за таков играч мислам дека не е стар.. добар е искусен.. има брзина сеуште во него..
Класа над Видич!

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom