Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
па ако Пандев не може да издржи толку во Серие а, во ПЛ ни двојно помалку од тоа нема да може.

јас не ти кажувам за една утакмица да ми викаш, општо ти зборам за лигата дека е базирана на физички план, ко така и Манчестер и Милан кога играа последно, Манчестер на двете утакмици имаше играчи со повеќе километри истрчани од тие на Милан.

Пандев има освоено лш пандев измислил фудбал за андерсон (читај рандом црнец) ако ПАндев у сериа а немож 50 минути у ПЛ ке може едно 60-70, кој физички план кога глеј го пола тим на мачестер деца од 60 кила само руни квари просек со 100 кила, џакерини кога ке ми текне гол со глава дека има дадено:facepalm:, бентер што 0 голови у серие а у ПЛ им шиба голови али ај на интернет негде сте прочитале

Пандев има освоено лш пандев измислил фудбал за андерсон (читај рандом црнец) ако ПАндев у сериа а немож 50 минути у ПЛ ке може едно 60-70, кој физички план кога глеј го пола тим на мачестер деца од 60 кила само руни квари просек со 100 кила, џакерини кога ке ми текне гол со глава дека има дадено:facepalm:, бентер што 0 голови у серие а у ПЛ им шиба голови али ај на интернет негде сте прочитале

Дали ти тоа сериозно сметаш дека во Италија се игра побрз фудбал отколку во Англија?

1. и Андерсон има лш освоено
2. Да де, баш дека се слаби и се пофизички спремни како што си кажа, можат да трчаат. Руни и Андерсон се подебели и затоа и тие губат здив сред утакмица, што е нејасно тука?

1. и Андерсон има лш освоено
2. Да де, баш дека се слаби како што си кажа, можат да трчаат. Руни и Андерсон се подебели и затоа и тие губат здив, што е нејасно тука?

кај има освоено на клупа? Пандев има давано голови асистенци дриблинзи, не на клупа врвци да вржува, ете и Љоренте има 100 кила па кога играа атлетико м манјуре гледам губеше здив
--- надополнето: 12 јануари 2014 во 16:08 ---
Дали ти тоа сериозно сметаш дека во Италија се игра побрз фудбал отколку во Англија?

кај читаш побрз гледаш за кондиција збориме?

[quote="DelPiero10, post: 6362727, member: 55388"

кај читаш побрз гледаш за кондиција збориме?[/quote]

Па логично е дека ако се игра побрз фудбал ке треба повеке да трчаат и ке им треба повеке кондиција, ако во Италија се игра побавно и во просек истрчуваат играчите по 7-8 км во Англија се игра побрзо и истрчуваат 10-11 (y)

[quote="DelPiero10, post: 6362727, member: 55388"

Па логично е дека ако се игра побрз фудбал ке треба повеке да трчаат и ке им треба повеке кондиција, ако во Италија се игра побавно и во просек истрчуваат играчите по 7-8 км во Англија се игра побрзо и истрчуваат 10-11 (y)[/quote]

:facepalm: не бе тренинзи немаат играчиве знаеш само на утакмици идат

кај има освоено на клупа? Пандев има давано голови асистенци дриблинзи, не на клупа врвци да вржува, ете и Љоренте има 100 кила па кога играа атлетико м манјуре гледам губеше здив
--- надополнето: 12 јануари 2014 во 16:08 ---

Љоренте не е дебел, корпулентен е. Андерсон и Руни се overweight. Прави разлика. Мешаш поими али џабе ти е, преочигледна е разликата во лигите, и фудбалери викаат дека на физички план ПЛ е најригорозна ама еве Серие А испадна да ти била. Ок е (y)

Во Италија просек по 7-8 км :pos:

Што има везе дали играле брзо или не,види бразилска лига како играат,како луди трчаат напред назад па пак просекот е околу 9-10км во секоја лига.
Без разлика дали ги гледаш или не на тв играчите,тие пак си трчаат,сигурно не одмараат.

Љоренте не е дебел, корпулентен е. Андерсон и Руни се overweight. Прави разлика. Мешаш поими али џабе ти е, преочигледна е разликата во лигите, и фудбалери викаат дека на физички план ПЛ е најригорозна ама еве Серие А испадна да ти била. Ок е (y)

http://www.goal.com/en-gb/news/3276...us-pre-season-is-tougher-than-manchester-city

викаат а? кај викаат да да видам да прочитам.... ево ти контра аргумент

и ај таму нека гледам мојс дрме излеа маркизио го сака пошто највише трча

http://www.goal.com/en-gb/news/3276...us-pre-season-is-tougher-than-manchester-city

викаат а? кај викаат да да видам да прочитам.... ево ти контра аргумент

и ај таму нека гледам мојс дрме излеа маркизио го сака пошто највише трча
http://talksport.com/football/lamela-i-still-need-adapt-more-physical-premier-league-13101564165

"English football is a lot more physical. It is not like the tactical game they play in Italy."

држи аргумент од фудбалер кој играл у двете лиги. А не твоево, твоево го има Тевез кај што кажува дека Конте ги спремал Јуве со концентрација на физичкиот план. Што не е лошо нормално, затоа се први и три години со ред.

http://talksport.com/football/lamela-i-still-need-adapt-more-physical-premier-league-13101564165

"English football is a lot more physical. It is not like the tactical game they play in Italy."

држи аргумент од фудбалер кој играл у двете лиги. А не твоево, твоево го има Тевез кај што кажува дека Конте ги спремал Јуве со концентрација на физичкиот план. Што не е лошо нормално, затоа се први и три години со ред.

а тевез нема играно у двете лиги?:pos:
многу нормално секој играч од било каја у друга лига треба да се навикне, тоа јас што го ставив е компрација
Juventus pre-season is tougher than Manchester City training

а тевез нема играно у двете лиги?:pos:
многу нормално секој играч од било каја у друга лига треба да се навикне, тоа јас што го ставив е компрација
Juventus pre-season is tougher than Manchester City training

Мене ни малку не ме чуди што Јувентус има тешки подготовки затоа и е 2-3 класи подобар моментално од сите останати Италијански екипи (y)

Мене ни малку не ме чуди што Јувентус има тешки подготовки затоа и е 2-3 класи подобар моментално од сите останати Италијански екипи (y)

а мене ме чуди како манчестер сити со понетолку интезивни подоготвки беше прв па после втор

нема дискусија во Англија каде каде повеќе се трча него ли во Италија.... Во италија потактички се игра....и во италија проблемот е што помалите екипи се бранат со по 10 души и многу тешко голови се даваат...

нема дискусија во Англија каде каде повеќе се трча него ли во Италија.... Во италија потактички се игра....и во италија проблемот е што помалите екипи се бранат со по 10 души и многу тешко голови се даваат...

И јас тоа се обидувам да објаснам ама тој некако како да несака да свати :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom