Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
Najdobro bi bilo Ljajic kako poluspisc MOntolivo i Dagostino u sredina.Posle eventualno Bolatti na mestoto na Ljajic,a dagostino da otide pnapred kako poluspic

јас па мислам дека подобро е на овој натпревар да игра 4-3-3, штом го нема варгас ниту јоветич, така да д'аго - болати - монто во средината, љаич-џила-маркиони(черчи) напред. ќе видиме утре како ќе ја постави играта.

Najverojatno e deka Cerci ke startuva denes,a Ljajic na klupa.Dagostino kako poluspic bi trebalo da go vidime,a Zaneti so Montolivo u sredina.

Знае ли некој кај од фиренца може да си купам сезонски билети за сезоната??

Sezonskite bileti verojatno zavrsija veke.Tie se prodavaat pred da pocne sezonata.a bileti mislam deka moze da se kupi na oficijalnata strana na Fiorentina nekolku dena pred sekoj natprevar

1-0 gubime na poluvreme

so kutri igraci kako Felipe, Zaneti.. poise od 12 mesto nema sansi..toa e toa

Markioni i Gilardino neka se ubijat...ne odat kopilinja skapani !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

bruki,bruki,bruki.... do koe deregje stignavme.neka se otkazat od fudbal.ova e nevidena malodusnost.pa za koj navivame bre.za drva koi gubat od vtoroligasi....se u kurac.i mihajlovic neka si odi...ova e tragedija....sramotilaci

SRAMOTA............ samo kroldrup i d'agostino ni vredat od tie so igraa deneska...drugite na BESILKA

tapa sme, gledav do golot so ni go ponistija, ama ne se iznervirav neso posebno radi toa poso se ocekuvase neso takvo, se iznervirav zaso ne mozevme da povrzeme dve dodavanja i zaso ne praea popara, si igraa ko od maalo da se sobrani fiorentina a ne ekipa so se bori za evropa, me razocaruva toa so nemame mentalitet na pobednici sto ne se ni obiduvame da napadneme, toa trebase da go smeni mihajlovic no ne uspeva. Zaneti out cela sezona podobro da igra nekoe dete nego toj jesda e iskusen i znae dosta ama mi se cini deka e premnogu star i pocnuva da gi zaborava rabotive. Ne znam sto eksperimentira so cerci i so marchioni ako si resil da gi igras igraj gi na prirodni pozicii, namesto da go zbunat protivnikot mene samo tie mi izgleadaa zbuneti. se nadevam deka ke se smenat rabotite vaka ne ja biva i pak neka ne kupuvaat odbrana

jas iskreno mislam deka santana e mnofgu vazen igrac za nas.znam deka mnogu nema da se soglasat so mene.vo ovoj sostav sto go ima na raspolaganje fiorentina,santana e najdobar tehnicar i igrac koj posle vargas ni e najdobar krilen igrac.dobro e sto veke za natprevarot so lazio ke bide na raspolaganje.druga rabota,smetam deka d"agostino treba da igra vo sredinata ,a ne vo napadot kaj sto igrase na predhodnive utakmici.jasno se gleda deka ne mu e tamu mestoto.iskreno kazano za taa pozicija samo mutu mi dava doverba i edvaj cekam da se vrati.inace bez nego gilardino e totalno otsecen od igrata i nisto cudno sto imame slaba realizacija vo posledno vreme.odbranata,kroldrup i ponatamu potvrduva deka e najdobar ,bez razlika sto italianive ne go forsiraat mnogo i sekogas go turkaa vo zaden plan vo izminative godini.felipe moze da bide samo rezerva i nisto drugo.vo januari ke bide najdobro i da go prodadat,pa da se zeme nesto novo i podobro.inaku nekoj spomna deka cerci ne igral na prirodna pozicija.nemozam da se soglasam so ova i odma ke demantiram:cerci e levak ,no odsekogas igral na levata krilna pozicija i toa e zatoa sto mu e poudobno tamu.ne e deka mihajlovic go forsira tamu.kako i da e zasega rabotive se losi i ocajni,no se nadevam deka vo brza idnina ke pocneme da pobeduvame i da se borime za visoki pozicii na tabelata.sepak nie sme fiorentina ,a ne lecce i mortame da imame takvi ambicii.pozz i FORZA VIOLA!!!

ах... муки...
погледнав пак натпеваров и никако јас самиот да разберам, т.е. да видам дека сме толку лоши, односно камења како што викате. имавме пак добри акции и си викам колку само малку фали од пораз до победа. на пример да не ни го поништија чистиот гол и тоа џилата да погодеше кога беше сам пред гол или да влезеше таа на љаич или монтоливо да не беше толку камен немаше ни ефтин гол да примиме. али ај да не хипотетизирам...
имаме игра немаме некоја реализација. тоа се должи на тоа што џила е камен и јас стварно би го продал сега во јануари. тој нема да даде гол со нога па што сака нека биде, ќе даде максимум 8 гола со глава и толку. ако го изземеме џила-каменот, тој ми е нов надимак за него, тогаш и немаме некој напаѓач. черчи што дојде пред 2 дена ни е најдобар играч, еее како бе!
значи крив е дела вале, не би рекол корвино. ова е ретка ситуција кога можам со прст да покажам кој е кривецот. дел од вината иде и кај михајлович, што и тие малку пари не ги потроши рационално, со купување на уште еден голман, немасто на дефанзивец.
останува фиорентина на децата, пошто и монто и џила и фреј и филипе сите би ги продал веднаш, ама веднаш.

Gilardino e ocaen.Ni treba napagac koj znae da izreagira pobrzo so noga i koj znae da napravi razlika.U januari ja bi go sitnal Gilardino,ete ako Olimpik Marsej go saka uste.15 milioni i neka ide.Isto i Felipe ne vlaga u formata koga igrase dobro za Udineze.A inace krivicata ja gledam u ADV i DDV koi nemaat zelba poveke da investiraat.Denes procitav fakt koj veli deka od Liga Sampioni vo poslednive dve godini zarabotile 39 milioni evra.A plus sponzori,bileti,TV prava i uste milion takvi raboti...Kolku pari tolku muzika

2 натпревари 1 бод. се надевам дека после следниот натпревар ке имаме 4. Играчите нејќам да ги коментирам секој посебно зашто не се барем за овие 2кола за коментирање. Освен Фреи, Љаич, Кролдруп и уште 1-2 другото е за сега тапа.:salut: и следно коло идеме на првата победа оваа сезона.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom