Фан Клуб: Фиорентина

• Креатор на темата Креатор на темата Milanez`
  • Време на започнување Време на започнување
јас не би го продавал варгас ни за 65мил.$ од проста причина што човекот изјави дека ќе остане во фиренца освен ако не го продадат. лојалност, тоа е реткост особено кај нас. го бараат во реал, челзи, ливерпул и доколку сме заслепени од парите и полакомиме ќе го продадеме. доколку дренте не може да се избори за прв тим во реал а варгас би играл прв тим, и на тоа доколку варгас сака да продолжи да игра за фиренца, зошто би ја правеле оваа трампа! НЕ.
.......... :3:

Vargas e odlicen,ali nema da izbori mesto vo prv sostav na Real,od pricina sto gi imaat Kaka,Ronaldo i Iguain vo ofanzivata.Mozda i bi mozel no ne sekogas standarden...poveke mislam deka go sakaat kako lev bek,nesto sto ne mu ide na Vargas.20 mil. + Drenthe ne e taka loso no...neznam Vargas e epten biten igrac za nas

PINILLA, Sarà un giocatore della Fiorentina
Capitolo Pinilla. L’accordo per il passaggio in viola dell’attaccante del Grosseto sarà formalizzato a fine stagione, ma non dovrebbero esserci sorprese. Pinilla, insomma, il prossimo anno indosserà la maglia viola. Nelle ultime ore si è molto parlato di un forte interesse, reale, del Genoa. Al momento però Pantaleo Corvino sembra aver bruciato tutti sul tempo, garantendosi una posizioni di netto vantaggio col presidente del Grosseto Camilli. Da non sottovalutare, inoltre, gli ottimi rapporti tra lo stesso diesse viola e Iaconi, uomo mercato della squadra maremmana.
deckoto e nas.se obezbedivme so dobar centarfor za dogodina.ke bideme zverovi:vozbud:
убаво ти пишува Sara un giocatore не пишува E un giocatore...
примерот со креспо доволно говори... а неќам више мали деца во тимот...

Galli: "Qual è il progetto Fiorentina? Niente prese per il naso ai tifosi"
16/03/2010

Ecco alcune dichiarazioni rilasciate da Giovanni Galli, ex dg della Fiorentina e attuale capogruppo dell'opposizione in Palazzo Vecchio, ai microfoni di Lady Radio (fonte La Nazione): "Non vorrei che i tifosi della Fiorentina fossero presi per il naso da una parte o dall’altra. Mi piacerebbe che ci fosse la forza e la determinazione di fare una scelta definitiva da parte sia di Prandelli che della società. A me le situazioni di stallo non piacciono. Prandelli potrebbe dire che ha finito il suo ciclo a Firenze, che il progetto nuovo può non soddisfarlo e che ha deciso di andare da un’altra parte, o la società potrebbe anche annunciare una linea politica per il futuro diversa, e spiegare che ha bisogno di altri uomini. Mi piacerebbe che ci fosse chiarezza, mi sembra invece che ci sia voglia di rimandare, come in una partita di ping pong, e in mezzo ci sono i tifosi della Fiorentina. Mi dite qual è il progetto Fiorentina? Progetto è una parola astratta: quando si è annunciato di puntare sui giovani, facendo partire Ujfalusi e Liverani perché avevano trent’anni, poi si è acquistato Zanetti, che di anni ne ha 32, con 2 di contratto. A parte Jovetic, non ho visto un giovane in prima squadra, Babacar gioca poco. La società, che ha ben lavorato dalla sua nascita, merita fiducia, i risultati sono sotto gli occhi di tutti. Ci si è troppo mascherati dietro la parola progetto, con dei risultati straordinari; ma del progetto, fuori dal campo, si è visto poco".
браво за постот, од типчето... едно се зборува сосема трето се прави, а навивачите не знаат шо да очекуваат :toe:

"...I read something about Roberto Baggio today, thought I share it with you for a little remembering. His agent said that he was transferred to Juve against his will for 19 mill $, and at the presentation he gave Baggio a Juve scarf, but he took it and threw in on the ground in disgust. Also he (agent) said that that’s when he realized he never should have left Fiorentina, it was like taking a child away from his mother. The other story was when during a Fiorentina – Juve game Juve had a penalty kick, and the undisputed taker was Baggio, but then he refused to do it, and another player took it, who missed. Baggio was immediately replaced, and he went to the viola support, took a purple scar off the ground and kissed it, among the mix of booes and cheers, allegedly saying that he’s still a viola in his heart. The game ended 1-0 for the good guys. Maybe this is common knowledge for any viola fan, but it was new to me, and maybe it is for others, too..."

"...I read something about Roberto Baggio today, thought I share it with you for a little remembering. His agent said that he was transferred to Juve against his will for 19 mill $, and at the presentation he gave Baggio a Juve scarf, but he took it and threw in on the ground in disgust. Also he (agent) said that that’s when he realized he never should have left Fiorentina, it was like taking a child away from his mother. The other story was when during a Fiorentina – Juve game Juve had a penalty kick, and the undisputed taker was Baggio, but then he refused to do it, and another player took it, who missed. Baggio was immediately replaced, and he went to the viola support, took a purple scar off the ground and kissed it, among the mix of booes and cheers, allegedly saying that he’s still a viola in his heart. The game ended 1-0 for the good guys. Maybe this is common knowledge for any viola fan, but it was new to me, and maybe it is for others, too..."
hahha, a zamisletie gi Baggio i Batistuta zaedno, samo e taka uvek nekoj sranja ne zadesavaat so finansiive.
Samiot baggio ima kazano deka bil prisilen da go napravi transferot, Juventus i Fiorentina igrale finale u CUP Uefa, i na denot bi slkucen i objaven transferot, narednite tri dena vo firenca imalo nemiri i bile povredeni 50 luge

Interesna prikaska,neznam kako da ja narecam.Ali sepak nikoj kako Batistuta moram da priznaam...

According to Tuttosport, Juventus are ready to track Vargas, but not only. There is also another name: Gilardino. The two players would be choosen by the same Prandelli, who the Italian newspaper declare the new Juventus manager.

hahah ako ne cela fiorentina da im ja daeme, kolku se grevovi ne se svesni

i kurov da im go dadam na juventus da im ebam plemeto
sakaat cela fiorentina da ja kupat ama mozat samo da go :pusk:

Tuttosport e vesnik koj go protektira Juve,taka da zaebete sve...cisti sranja.Ako Vargas si zamine mislam deka 90% ke odi nadvor od Italija.Kako zameni se spomnuvaat Sisoko od Lion,Kolarov,Drenthe...sepak ovie bi bile poveke kako lev bek,dodeka za levo krilo bi sse forsiral ili LJajic ili nekoj nov,a taa pozicija moze i Mutu da ja fati!

Rano e za transfer muabeti
aj da gi dobieme genova gomnata, dobro ke bide mnogu

jas nesakam VARGAS da go prodademe

ako veke go prodavame, REAL , LIVERPUL, ARSENAL imaat da dadat 20mil

Tuttosport e vesnik koj go protektira Juve,taka da zaebete sve...cisti sranja.Ako Vargas si zamine mislam deka 90% ke odi nadvor od Italija.Kako zameni se spomnuvaat Sisoko od Lion,Kolarov,Drenthe...sepak ovie bi bile poveke kako lev bek,dodeka za levo krilo bi sse forsiral ili LJajic ili nekoj nov,a taa pozicija moze i Mutu da ja fati!

Ja sum vargas da ostane, so ogled na toa deka izjavi deka saka da ostane ne gledam pricina zasto da se prodava eden od najdobrite levi krila vo momentot, a valjda i toa e proektot da kupuvame sekoja godina po nekoj dobar igrac i na kraj da imame jak sostav, ama ako veke mora da ide vargas ondak bi go prodal na real 20 + Drente, i so parive so ke gi zeeme da go kupime kolarov, i taman ke ja pojacame odbranata LDS, Gamberini, Felipe, Munoz, Kolarov prilicno solidna odbrana, isto citav Jorgensen ke pomaga da se donesat dvajca danski igraci mladi talenti edniot Christian Eriksen od ajax, eden od najdobrite mladi danski fudbaleri igra sredina, i so 18 godini veke ima i eden nastap za danskata reprezentacija, a drugiot e Nicolai Boilesen ima 17 godini igra odbrana centralen, i navodno za nego interes pokazale R. Madrid, Chelsea i Manchester.

A i ovoj sisoko e mn jak igrac ama ne znam dali ke mozeme da si go dovolime :)

Fakt e deka ni treba lev bek,kvaliteten.Nemame jak igrac na taa pozicija veke poodamna.MIslam deka toa ke bide edna od prioritetite na Corvino letoska,kako i eden bek centralen i eden ofanzivec ako Mutu si zamine

Fakt e deka ni treba lev bek,kvaliteten.Nemame jak igrac na taa pozicija veke poodamna.MIslam deka toa ke bide edna od prioritetite na Corvino letoska,kako i eden bek centralen i eden ofanzivec ako Mutu si zamine
не заебавајте Сисоко нема шанси да го земат... знаете сами каков дебил е Корвињо, а и не дава пари за играчи... не летајте во облаци, додека е Корвињо нема да видиме силна Фиорентина во борба за шампионска титула, земи млад играч направи го ѕвер за 2-3 години и продај го после, тоа никаде не води а во меѓувреме губиме доста време... ајде тоа шо зема само млади играчи до 20 год. ајде разбирам ама па и да го продаваш после една добра сезона, никако... ни требаат шампиони нас, не деца, ама со Корвињо никогаш... имаме доволно млади и квалитетни играчи, немаме лидери... да го задржиме овој тим за 2-3 години ќе имаме шампионска екипа и со плус 3-4 доста квалитетни играчи, ама не верувам во тие соништа веќе :toe:
поздрав

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom